notepadle yada wordpadle açılmıyomu??:confused:
Printable View
7.0.1 PATCH kurdum nafile, onlarca taktik denedim olmuyor.
deli gibi uğraşıyo benim oyuncular, sollu-sağlı ortalar, göbekten arapaslar ama tık yok. (solda robben, sağda cole, ortada essien ve lampard, forvet şevo, önlibero makalele) yuh yani. bazen gol oluyor. dikkat ettim ben ataktayken rakip 2 dc ve kaleci kale önünü kapıyor. nasıl yapıyorlar nasıl taktik bu ya. tabi gol atamazsın!
bu yılki oyunda maç motoru arızalı. 2006 yı mum gibi arıyorum. başak örnek adam firikik kullanıcak ben daha baraj kurmadan şut ve gol. nerdeyse her maç. yalanım yok. patch de güya bu sorun çözülmüş. kornerlerden her maç bir gol kesin yiyorum.
böyle olunca sıkılmadan full maç, çok yavaş modda izledim maçları. rakip takım ml-mr-amc-mc-st bunlara uzun şut çektiriyor. devamlı. bende yapayım dedim. benimkiler inadına şut çekmiyor. adam gibi pas veren yok. top ayağına gelen şuursuzca pas veriyor. watforda 3-1 yenildim ya. tamam zor olsunda chelsea bu. şöyle 3-4 maç üst üste galibet almadan ne anlamı kaldı.
1 gol atıyorum. rakip zaten kapanıyo. gol attıktan sonra rakip ilk gelişinde gol atıyor.
fm2007 tam bir hayalkırıklığı benim için
1) çıktı, malum Türkçe java sorunu
2) 7.0.1 çıktı ama microsoft gibi yamanın yaması çıktı
3) Türkiye datası berbat
4) Türkçe desteği gecikti
5) en sevdiğim auro20007 skin çıkmadı
6) maç motoru sorunlu (benim iddaam ama kesin böyle)
ya 7.0.2 yi bekleyeceğim yada fm2008. bu satten sonra 2006 a dönülmez ki.
http://img120.imageshack.us/img120/5461/macto3.jpg
örnek bir ss
man city 12 şut çekti. 3 ü kaleti buldu ve 2si golle sonuçlandı. 1-0 öndeydim. her maç diğerinin kopyası. gol atabilmek için anam ağlıyor. sonra rakip bir atak yapıyor oda ne gol yemişim.
yeter. şimdi bu sorunu sigames a ingilizce mesaj atıcam. foruma girdim üye oldum. aktivite ettim. ama giriş yapamıyorum
şu alemde sigames kadar burnu havada başka bir oyun firması yoktur sanırım.
Abi simdi istatistiklere bakinca adamlar yuzde 54 oranla sana gore daha cok topla oynamislar. bunun disinda kaleye cekilen sutlarda 12/3e 6/2ye yine ustunluk onlarda. yani senin icin sanirim sorun topa sahip olmakta. bence hemen boyle oyunu suclama, cozum icin ugrasmalisin. su an icin senin taktigini filan bilmiyorum fakat sunu soyleyebilirim zaten chelsea yi calistiriyorsun yani guclu bir takimsin. o zaman topa sahip olmaya bak, ayaginda topu tumaya bak, dengeli oyna cunku guclu olan taraf sensin. bilmiyorum ne demek istedigimi anlatabildim mi.
usm 98 den beri oynarım. 9 yıl olmuş.
son yıllardaki taktiğim 4-2-3-1 ve 4-1-3-2
her oyunda (fm2005-2006 ve eski cm lerde) yaklaşık aynı mantıkla taktik hazırlarım.
hep başaralı oldum. yani hep galip geldim demek değil. en azından bir istikrar vardı. fm2006 dan beri maçı saha modunda 90dk hızlı modda izlerim sıkılmadan.
fm 2007 de gördüğüm şey, rakip şiir gibi oynarken benim oyuncular avare.
uzun şut sık sık diyorum aml amr ve amc ye ama şut çeken yok. ama rakip kaleyi gördümü şut ve gol.
eminim sigames bunun farkına vararak 7.0.2 patch yayınlayacak
demek benim 90 dakika mac modunda oynayan birileri daha varmis. ben de 2006dan beri 90 dakika mac modunda oynuyorum. fakat bende de soyle bir hastalik var hangi mac olursa olsun rakip kim olursa olsun mac boyunca topa hakim olmak istiyorum. buna uygun taktikle sahaya cikip dusuk tempoda ve time wasting fazla olarak sahaya ciktigimda topa sahip olabiliyorum ve eger ben istersem oyunda tempo artiyor. yani bu sekilde cogu mac kontrolu elimde tutuyor ve genelde Milanla oynadigim icin bi sekilde gol atabiliyorum. ya Kaka bi seyler yapiyor ya oylesine yapilan bir ortayi inzaghi yada gilardino gole ceviriyor ya seedorf yada pirlo uzaktan vuruyor. bazen olmuyor tabi bearberlige kapatiyorum maci yada bazen yeniliyorum
kardeslerim ii taktikler var deneyinnnn
yahu ben 2006 dan beri aynı taktik kullanıyorum şimdiye kdr bi trabzonsporda işe yaramadı onun dışında tüm takımlarla nerdeyse süper gitti bildigimiz atak 4-4-2 yi modifiye edin arkadaslar en basarılı taktikler bundan cıkıyor bence yani ben kısa pas yapıorum top kapma orta,atak yönünü kanatlara yayıyorum forvetede iyi bir kafa vuran oyuncu koyup,forvete atılan topları oyuncunun kafasına ayarlayın ama dogru oyuncuları bulmak önmli ;)
artık bıktım ya. inter, liverpool, chelsea. hepsinden aynı problem. 1 maç kaznıyorsun. sonra beraberlik, yenilgi. ya büyük takımlar şöyle 3-4 maç seri galibiyet almazmı? bütün taktikleri denedim. ama hepsini. 2005 den beri maçı 90dakika full izlerim. usm98 dan beri tüm cm seriler ve fm2005-2006 oynadım. standart bir taktikle iyi bir takım ile işler genelde iyi giderdi. ama bu 2007 de bir sorun var. "sigames ile yazışan site sahipleri varsa onlara, bunları e-mail atabilirler mi?"
2007 deki saha modu 90dakka maç motoru arızları
1) maç normal şekilde başlıyor. örnek; ben ofansif oynuyorsam ta 25-30dk da anca golü buluyorum. ama karşı rakip golü yediği gibi taktiğini 4-2-4 yada 2-4-4 e çekip saldırmaya başlıyor. ve 5-10 dakiaka geçmeden gol yiyorum. bu neredeyse tüm maçlarda böyle.
2) rakip uzun şutlarda çok etkili. ne zaman fırsat gelse vuruyor ve gol. adamın uzun şutuna bakıyorum 9. ben de bunu keşfedince ml-mr-amc ve fc lere puanına bakmaksızın uzun şut sık sık dedim. bir nebze yayarlı oldu. şöyleki az da olsa gol buluyorum ama iyi yanı -ki benim şutlar ya direkten döner yada kalecide patlar- dönen topdan gol oluyor. ayrıca frikiklerde daha ben baraj jurmadan şut çekiyor ve hepsi %100 gol oluyor.
3) dc lerinizin en ufak hatası golle sonuçlanıyor. dc lerimin kafa=17-18 zıplama=17-18 ama 1,70 boyunda ve hava üstünlüğü bulunmayan bir fc-st kornerden devamlı gol atabiliyor.
kimse yanlış anlamasın. elbette gol yenir, maç kaybedilir ama fm2007 de ölçü kaçmış. özellikle ev sahipleri çok avantajlı. inter le catania deplasmanı 5-0, chelsea ile watford deplasmanı 3-0, man utd everton deplasmanı 4-3 (ilk yarı 0-2 öndeydim) devamlı aynı şey. bıktırdı artık. acaba diyorum speaker modunda daha mı kolay galibiyet alınıyor.?
aşağıda utanç abidesi fm2007
şampiyonlar ligi eleme. evde ilk maçı 5-0 aldım. normal sonuç. iyi güzel ama. deplasmanda 4-2-4 ile oynarsa rakip
http://img316.imageshack.us/img316/2699/buneyaug5.jpg
- gördüğünüz gibi başa baş bir mücadele. 6-1 yenilgi nereden çıktı. liverpool bu ya. o tek golü atmasam elencektim.
- dikkat uzun şutlardan gelen golleri görüyorsunuz. yapay zeka bulmuş yolunu, şek şutu.
- kırmızı kartı 4-0 yenikken yedim. bir de kartlar acımasız. bazen az çıkıyo. bazende haddini aşıyor.
kısacası "fm 2006 6,0,3 ü mumla arıyorum"
komik ya!
üsteki yazıyı yazdıktan sonra, dedimki bende spiker modda oynayım. ne oldu biliyormusunuz. 4 maçta 4 galibiyet. arsenal dahil.
bu yıl ilk defa ayın antronörü ödülü verdiler. 1 oyuncum ayın topcusu oldu!
demekki sorun saha modunda olabilir. tesadüf belki. şimdi 4 maç daha spiker mod yapayım. sonra 4 maç saha modu. çıkar ortaya. galiba 90dk saha modunda izleyenler az ki şikayet eden yok.
ben gol yemekten nefret ettigim icin cift on liberoyla oynuyorum ve su anda atletico madrid le ilk sezonumda son uc haftaya girerken lider durumdayim.
oyunu izleme tarzina gelince extended modunda oynuyorum gayet de memnunum
tam mac hic izlemedigim icin bu konuda yorum yapamayacagim.
ozdemix ben de aynen senin gibi 2005ten beri bu oyunu 90 dakika izleme modunda oynarım. Hatta şu anda Milan ile oynuyorum ve ilk sezonum yaklaşık 15 gün sürdü ve bu gece bitti. -8 puan geriden gelerek İnter'in 10 puan önünde sezonu bitirerek şampiyon oldum yani senin anlayacağın müthiş bir sezon geride bıraktım. Senin dediklerinin tam tersine ben gol yemiyordum, ligde 35-36 sadece 12 gol yedim. Şampiyonluğu garantiledikten sonraki maçları(son2-3 maç) key pozisyonları izleyerek oynadım ve gol yemeye başladım. Hatta 35 maçta 12 gol yiyen takımım Sampdoria'ya 4-0 kaybetmişti. Bilmiyorum bu belki 90 dakika izlemediğim için oldu belki de şampiyonluğu garantiledikten sonra yedek kadro ve motivasyon eksikliğinden oldu. Sonuçta diyeceğim şu ki ben de 90 dakika izlerim ve hangi takımı çalıştırırsam çalıştırayım çok az gol yerim. Bu belki benim sahaya çıkma amacımdan, taktiğimden, zihniyetimden kaynaklanıyordur..
Yalnız senin de dediğin gibi maç motorunda saçmalıklar oluyor hele bunları bizim gibi 90 dakika izleyenler daha sık görebiliyor. Yalnız ben hiç gol yer yemez 4-2-4 yada 2-4-4 yapan görmedim. Takımlar genelde son 10-15 dakikaya yenik girince bu taktiğe dönüyorlar ben hiç 20-25 de bu taktiğe dönen takım görmedim(keşke dönseler işime gelir)
Frikiklerde de dediğin gibi baraj kurulmadan vuranlar oluyor ama bunu benim takımım da bazen yapıyor. Frikiklerde asıl saçmalık örneğin dakika 90 maç berabere ve frikik kullanıyorum topun başında Pirlo neredeyse sezon başından beri 10 golü var frikikten fakat o 90.dakikadaki frikiği gidip paslaşarak kullanıp pozisyonu harcayabiliyor..
Yani bilemiyorum sende niçin öyle oluyor. Milan ile 1 sezonda çıktığım 52 karşılaşmada 40 galibiyet 8 beraberlik 4 yenilgim var ki bu yenilgilerden 2si şampiyonluğu garantiledikten sonra yedek kadroyla çıktığım ve 90 dakika izlemeden oynadığım karşılaşmalar..
Hatta ve hatta bugün 2.sezona başladım ve İnter ile İtalya Süper Kupası maçına çıktım, dakika 70de 1 oyuncum sakatlandı ve maç 0-0dı benim oyuncu değiştirme hakkım yoktu 10 kişi ile iyi bir maç çıkartıp 0-0 bitirdim ve penaltılarda eledim. Yani istedikten sonra kalemi gole kapatabiliyorum.
dun yazmistim ve sonunda la liga sampiyonuyum valencia nin 2 puan onunde lider bitirdim ligi ilk sezon sampiyonlugu da ayri bi guzel oluo yaw gol yemeyi sevmeyenlere onerebilirim
===============leo franco===========
van den borre=ze castro=pablo=antonio lopez
========luccin(maniche)=costinha=======
galletti(cardenas)================petrov
===============aguero==============
===========FERNANDO TORRES=========