Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 43 sonuç

Konu: FM 2007'de taktiklerim işlemiyor :(

Default FM 2007'de taktiklerim işlemiyor :(

merhaba

usm 98 den beri managerlik oynarım. en sevdiğim şey, eng confdan halifax townu alıp yukarılara taşımak. fm 2006 da 15 sezon sonunda premier league çıkmıştım ama finans ve sonucundada skorlar kötü olunca oyun bitmişti. neyse

fm 2006 da bir de chelsea de oynamıştım. gayetle başarılydım. kendi hazırladığım taktik 4-2-3-1 ve antreman programım vardı. her şey güzeldi.

ama fm 2007 de bir türlü taktik oturtamadım. 1 galibet 2 yenilgi 1 bearberlik böyle gidiyor. maçlar 1-0, 1-1, 1-2 gibi sonuçlanıyor.
    öyleyse dedim başka takım alayım barca, real, inter. yine aynı

"çok az gol atıp, çok kolay yiyorum"

forvetler çalışmıyor. her hareketinde hakem faul çalıyor(tackling little, markaj yok)

işin ilginç yanı, kanatlardan ve göbeklerden devamlı pozisyon oluyor. ama gol yok.

diyelim gol attım za zor, o da ne, rakip az geliyo ama ilk atakta gol atıyor!!!

şimdi, oyunda mı bir sorun var, ben mi beceriksizim

- onlarca başkalarının yaptığı taktiği denedim, hiç biri olmadı. her maç aynı.
    bir de rakip takım uzaktan şut atınca gol. bendekilere long shoot sık sık dedik. şut çeken yok

saygılar

hocam hiçbiri değilde o kadar atak yapıyosun olmuyo adam bikere geliyo ve gol..işte bu delirtiyo beni ya..

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Bence bu Fm de Counter Attack cok iyi calisiyo, bide boyle bi taktik yapmayi dene

kardeş sen bindirmeler taktiğini denedin mi?

GULYABANİ değil, bindirmeler v1.0 dene bi bakalım.

tigris yaptın yine reklamı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

abi oyunun en uyuz yanı şu adam 2 pozisyona giryo ikisine de atıyo, finshingi 10 falan tekniksel özellikleri düşük.Benim adam 10 pozisyona giroy ve atamıyo.Halbuki ben bu adamı alırken finsihnge, teknik, yetenek, ilk temas vb. 15 den fazla olmasına bakıorum ama yinede olmuyo beni dlirtyen bunlar.

abi harbi fm 2007 de bazi sorunlar war bi takim aliyorum bir hafta sonra 6 tane adam sakatlanio oyun zaten zor ama asior gibiyim

Nesil
    2003

Bu senelerce Turk takimlarinin Avrupa'da maglup sonuclandirdiklari maclardan sonra gazetelerin attiklari, "biz oynadik, onlar kazandi" basligina benzemis.

Top ile cok oynamak, marifet degil. Elinizde eger cok ikyi kararlar verebilen, pas verme becerisi yuksek, teknik ve yaratici oyuncu varsa, topa daha fazla hukmederek oynayabilirsiniz.

Elinizde bu kadar ust duzey bir takim yoksa amaciniz rakip defansi her zaman baski altinda tutacak sekilde oynamak olmalidir. Dikkat edin, rakip defansi baski altinda tutacak dedim. Bu ille de kisa paslarla yavas yavas oyun kurarak degil, nispeten daha direk kaleye gidecek sekilde oynamaktan gecer.

Eger kisa paslarla devamli oyun kurmaya calisirsaniz, geriye yaslanan takim kati defans yapar ve bir tane oyuncunuzun orta sahada yaptigi pas hatasi sonucu golu yersiniz.

FM 2007'de oyuncularin ozellikleri artik cok yuksek olmadigi icin, hepsinin dunya yildizi gibi oynamasini, oynayabilecegini beklememek gerekli.

tamamına katılmıyorum,

şöyleki örneğin chelsea yi aldnız. ortalama olarak en az 3-4 maç seri galibiyet alırdım 2006 da. zaten normalide bu.

ama 2007 de hala olmadı.

fifa (futbol) serilerine benzettim ben bunu. hani rakip oyuncular hoş ayak hareketleri ile sizi çalımlırken biz klavyede boğuşuruz!

bir de dikkatimi bir şey çekti. bazı arkadaşlar sakatlıkların ve kartların çok olmasından şikayetçi. ama bende de böyle bir sorun yok. hatta 2006 dan daha az. nerdeyse aynı antreman programı ve son derece hard ayarlarımla.

acaba bazı oyunlarda, yani tesadüfü olarak bu tür prüzlermi var. yani kiminde oyun zor, kartlar ve sakatlık az, diğerlerinde oyun kolay ve kart-sakatlık yoğun?

Quote Originally Posted by bloodstar View Post
    tigris yaptın yine reklamı
    kokusunu aldım müşterinin

yaa ark lar bendede ayni sorun war cm 3 ten beri bu serinin oyunlarini oynarim we herzaman cok iyi performans gostermisimdir ama bu oyun beni deli edio barca gibi super bi kadroyu aldim 2.senemde uzerine s.gerard we s.aguerrio yu da koymama ramen hala istedigim gibi oynayamior takim

kontra atak lar çok iyi işliyo rakibe büyük takımım die sakın yapmamazlık olmasın mutlaka

arkadaşlar bu fm07 nin sırrı nedir biliyor musunuz büyük takımları da küçük takımları da alsanız nerdeyse aldığınız sonuçlar hemen hemen aynı çok kalitesiz olmamak kaidesiyle ufak takımlara bi el atın isterseniz bakın ne kadar başarılı olucaksınız kendimden örnek vericek olursam. Sakaryaspor u seçtim ilk sezonum transfer yapmak imkansız kiralık oyuncularımla beraber en iyi oyuncum kaleci ve forvet Luis Martinez, Okan Yılmaz başkası neredeyse yok gibi ilk sezonumun sonunda 4. sırayı aldım ayrıca 2. liği de son iki hafta kala kaçırdım. (Son 4 haftada ki maçlarım sırasıyla Galatasaray (D) - G.Antep (E) - Fenerbahçe (D) - Beşiktaş (E) ) şeklinde olduğundan 2. olamadım

bu başlığı açan kardeşle tıpa tıp aynı sorun bende var..ben cm den başladım 96-97 sezonundan beri oynarım fm yi..çok iyi hatirliyorum. ozamanlar nottihangam foresti ikinci ligden alıp şampionlar ligini almıştım.ama o oyun cok gercekciydi.şimdi cıvığı cıktı.biraz görsellik yapalım derken FM07 de fifa pes oyunlarına benzemeye başladı..o oyun o kadar gerçekciydiki hangi oyuncular yıldız cıksa gerçek hayattada yıldız olucağı belliydi..mesele o zamaki cm ile fm yi karşılaştırırsak WAYNE ROONEY i örnek alalım..cok değil bundan 3 sene evvel cok az kişi taniodu..tabi bende..birgün bi goal dergisi aldım.ve baktımki evertonda bi adam var öve öve bitiremiyor yazarlar..yok işte geleceğin yıldız yok süper adam falan.hemen açıp bilgisayarı rooneyi transfer edeyim dedim.ama özeliklere bi baktımki içler acısı...long shots 7 kafa vuruşu 10 teknik 9 özelikleri böle böle gidiyo..o zmanki yaşı 17iydi.ve ne kadar kötüydü.ama geçmiş cm serilerinde bi adam bulduğumda bi bakıyordum adamı gerçek hayattada büyük kuluüpler istemiş.örneğin antonie siberski eskiden fransda süperstardı..aynı şekilde niclas alexendarson

15. Default

Bence forvetler in finishing iiyi olmali.

kardes bende yıllardır bu oyunu oynarım bu kadar kastıım bi oyun olmadı oyunu 2kez sildim tekrar kurdum bi hatamı oldu diye
    hep sakatlık hep sacmalıklar ben macta23 sut atıyorum adamlar 5sut atıo 2-1 yeniliorum büyük takımlar zaten tren gibi gecio ne denesem olmuo kafayı yedim oyuncu özellikleri artmıo hints and tips klasörü var oyunda onu okumaya calıstım her oyuncuya farklı taktik komut veriom olmuyo

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by El Commandante View Post
    Bence forvetler in finishing iiyi olmali.
    Thierry Henry ve Andriy Shevchenko dan olusan forvetim son 6 mactir -evet 6!- karsi kaleyi sutlarla dovuyor ve son 6 mactir rakip kalecilerin hepsi maclari ya 9 yada 10 ile tamamliyor! yaklasik hermac 15- 20 sut cekiyorum bunlarin 3/4 u kaleyi buluyor ama yemiyorlar!... Atarsam 1 tane atiyorum..Ha peki ne oluyor? Adam 5 sut cekiyor 1 i kaleyi buluyor ve gol oluyor ustelik kalecim de iyi!... Nasil is bu.. hayattan sogudum....

Quote Originally Posted by amorti View Post
    Thierry Henry ve Andriy Shevchenko dan olusan forvetim son 6 mactir -evet 6!- karsi kaleyi sutlarla dovuyor ve son 6 mactir rakip kalecilerin hepsi maclari ya 9 yada 10 ile tamamliyor! yaklasik hermac 15- 20 sut cekiyorum bunlarin 3/4 u kaleyi buluyor ama yemiyorlar!... Atarsam 1 tane atiyorum..Ha peki ne oluyor? Adam 5 sut cekiyor 1 i kaleyi buluyor ve gol oluyor ustelik kalecim de iyi!... Nasil is bu.. hayattan sogudum....
    aynı beni anlatmışın kardeşim bende aynı senin stil 12-13 şutun altına düşmüorum kaleyi min 5-6 şutum tutuo ama gol atcam die yırtınıorum ama adamlar 2 gelio biri kesin gol nasıl iş bende anlamadım.

Quote Originally Posted by maksimus07 View Post
    kardes bende yıllardır bu oyunu oynarım bu kadar kastıım bi oyun olmadı oyunu 2kez sildim tekrar kurdum bi hatamı oldu diye
    hep sakatlık hep sacmalıklar ben macta23 sut atıyorum adamlar 5sut atıo 2-1 yeniliorum büyük takımlar zaten tren gibi gecio ne denesem olmuo kafayı yedim oyuncu özellikleri artmıo hints and tips klasörü var oyunda onu okumaya calıstım her oyuncuya farklı taktik komut veriom olmuyo
    evet ya kardeş cok önemli hint and tips klasörü onu böle tam nerde okuyabiliriz sen nerden okudun.abi çıldıracam liverpool başındaym bi taktim yaptım.7 maç üst üste kazandm lider oldum.aha dedim taktiği buldum herkesi yenerim.sen gel bir sora 10 maç üst üste hep yenil çıldırdım.kapattım sildim oynu tepem attı

Thumbs up Sabir Bİz TÜrklerde Olmayan BİŞİ Sanirim :-)

ewet arkadaşlar yanlış duymadınız malesef yazılanları başından beri okudum ve gördümki hiçbiriniz sabredemiyorsunuz . tıpkı gerçek ligimizde olduğu gibi 5 maç 10 mac kotu gıdınce sankı hep kotu olacakmıs gıbı zannediyosunuz.

bence eksikliğiniz sabır...

ewet şu anda 2014 yılındayım barçanın başındayım . oyuna trabzonsporun başında başladım. kendi taktiğimi antrenman proğramlarımı ayarladıkdan sonra, ihtiyacım olan bir iki mevkiiye ( dc ve d-wbl ) yaptığım iki transferle oyuna başladım. tıpkı sizin gibi başlarda çok zorlandım. beraberlikler serisi yakaladım 6 7 maç ama yılmadım bu arada bi arkadaşında bahsettiği gibi taktiğimde direct pasları tercih ettim. kendi sahamda ve kolay rakiplere karşı tam full atak ın biraz düşüğü ile deplasmanda ve derbi maçlarda ise aynı taktikle sadece atak felsefemı normale indirerek oynadım.. bu sayede sezonun ilk yarısında 8. fakat ikinci yarısında sampıyon oldum. kupayıda finalde bıraktım.. bu arada avrupada aynen gerçekte oldugu gibi erkenden havlu attım. aslında avrupaya ilk 3 sezon cok sanssız eslesmeler karsılıgında( inter - liverpool - valencia ) havlu attım ama lıgı yınede bırakmadım..
    sonrakı sezon gruplardan sonrakı elemede elendım . sonrakı sezon ıse sampıyon. ama hıc bırakmadım kendımı sabrettım yonetımden zaman ıstedım. onlarda verdıler bende sabır ettıler bende karsılıgını onlara verdim :-)) . simdi
    barcadayım. durumum hıcde kotu degıl gecen sene yenı takım ve yenı lıg oldugundan dolayı yıne zorlandım ama sabır ve zaman bu ısın cozumu arkadaslar..
    BOL FM li günler...

valla arkadaslar su bir gercek oyun biraz sacma simdi 4-4-2 oynuyorum chelsea ile bir macim vardi adamlar chelsea kabul ediyorum fakat elimdeki kadro gercekten de cok iyi oyuncularin hepsini forumlardan secerek aldim

Kadro

CApadoci potansiyel abilitys si195

borre-micah richards-kompany-marcelo

cardenas-nuri-emre-adu

martins-kerlon yada ronaldooydu sanirim kadro

bu 3sezonun basindaki kadro simdi bu adamlara 5-1 yenildim gelde sinir olma

su an ligde 8. siradayim

boavista ile macim vardi 22 suttan 15 i kaleyi bulmus 1 gol oldu bu kadarda sacmalik olmazki

valla arkadaslar su bir gercek oyun biraz sacma simdi newcastle ile 4-4-2 oynuyorum chelsea ile bir macim vardi adamlar chelsea kabul ediyorum fakat elimdeki kadro gercekten de cok iyi oyuncularin hepsini forumlardan secerek aldim

Kadro

CApadoci potansiyel abilitys si195

borre-micah richards-kompany-marcelo

cardenas-nuri-emre-adu

martins-kerlon yada ronaldooydu zarate sanirim kadro

bu 3. sezonun basindaki kadro simdi bu adamlara 5-1 yenildim gelde sinir olma

su an ligde 8. siradayim

boavista ile macim vardi 22 suttan 15 i kaleyi bulmus 1 gol oldu bu kadarda sacmalik olmazki

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

beyler ben çözümü buldum:
    takımınız, avrupa da ya da sizden daha hızlı ve güçlü takımlara karşı genellikle kanattan gol yer. ama göbeği sağlam tutmazsanız durum daha da vahimleşir. çünkü kontra ataklarda kanatlardan gelen rakip oyuncular, göbeğe de topu yayabileceğinden çok daha tehlikeli pozisyonlar olur. bunun için orta sahada göbeği 2 kademeli oluşturmanız lazım yani 2 mc, 1 dm ya da 3 mc, 1 dm ya da 2 dm, 1 mc veya 2dm, 2 mc gibi.. yani rakip oyuncular kesinlikle süpürücü yani libero(orta sahada ön libero olarak tabir edilir) olan futbolcularla karşılaşmazsa tek kademe yi geçtikten sonra rahatlıkla defans çizginize ulaşır, kantlar dan da bindirmelerle işiniz bitebilir.
    bu göbek sorunu ile ilgili bi çözüm önerisi idi, şimdi kanatlar ile ilgili bi öneri söyleyeceğim.

oyunda ve gerçek hayatta; aslı 4-4-2 ye dayanan, hem bekli hem açık lı(kanatlı) sistemler en etkili oyun türüdür. eğer siz rakibinizin kanatlarını tutmak istiyorsanız ilk önce rakibin beklerini ekarte etmeniz lazım. şimdi atak sırasında dizliş şöyle olacağından:

rakip hem bekle hem kanatla atağa kalkacaktır. bu durumda sizin bekleriniz rakibin hem bekleriyle hem kanatlarıyla baş etmeye çalışacaktır. bekleriniz yalnız kalacağından iki ara pasla rakip ceza sahasına iner ya da orta şansı bulur ve boştaki oyuncuya çok rahat yollar..

Fakat biz ileride kanat oyuncularımızı ve santroforumuzu bekletip onların bekleriyle mücadele ettirirebilirsek bekler geride kalır, şansları varsa ya güzel bi uzun pasla topu kanatlarına ulaştırırlar ya da siz topu kapıp geriden gelen oyuncularınızla pozisyon yakalayabilirsiniz. eğer topu kanatlarına ulaştırmışlarsa
    rakibiniz zaten ilerde 6 kişidir ve siz 8 kişisiniz dir (eğer tek forvetle oynuyorsanız ki tek forvet bence şu an en mantıklı taktik büyük maçlarda). eğer 8 kişiyle topu kapamazsanız zaten o oyuncularınızın sorunudur zaten onu da halletmek kolaydır. önemli olan iyi bir taktikle kanatlarınızın rakibin beklerini ofansta sıkıştırmasıdır.. bunu kanatlarınızınve santroforunuzun mantalitesini ofans yaparak ilerde kalmasını sağlayarak , closing down u açarak yapabilirsiniz.

Bu şekilde oynarsanız topu sürekli sıkıştırıp rakibi kitleyebilirsiniz.. özellikle deplasmanlarda kesinlikle width i narrow yapmayın narrow un 2 ya da 3 üstü yapın çünkü dar oynadığınızda ralip kanatları çok iyi kullanır ve siz sadece kafa toplarıyla mücadele etmek zorunda kalırsınız.

Keyifli FM'ler..

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by ForCimbom View Post
    beyler ben çözümü buldum:
    takımınız, avrupa da ya da sizden daha hızlı ve güçlü takımlara karşı genellikle kanattan gol yer. ama göbeği sağlam tutmazsanız durum daha da vahimleşir. çünkü kontra ataklarda kanatlardan gelen rakip oyuncular, göbeğe de topu yayabileceğinden çok daha tehlikeli pozisyonlar olur. bunun için orta sahada göbeği 2 kademeli oluşturmanız lazım yani 2 mc, 1 dm ya da 3 mc, 1 dm ya da 2 dm, 1 mc veya 2dm, 2 mc gibi.. yani rakip oyuncular kesinlikle süpürücü yani libero(orta sahada ön libero olarak tabir edilir) olan futbolcularla karşılaşmazsa tek kademe yi geçtikten sonra rahatlıkla defans çizginize ulaşır, kantlar dan da bindirmelerle işiniz bitebilir.
    bu göbek sorunu ile ilgili bi çözüm önerisi idi, şimdi kanatlar ile ilgili bi öneri söyleyeceğim.

oyunda ve gerçek hayatta; aslı 4-4-2 ye dayanan, hem bekli hem açık lı(kanatlı) sistemler en etkili oyun türüdür. eğer siz rakibinizin kanatlarını tutmak istiyorsanız ilk önce rakibin beklerini ekarte etmeniz lazım. şimdi atak sırasında dizliş şöyle olacağından:

rakip hem bekle hem kanatla atağa kalkacaktır. bu durumda sizin bekleriniz rakibin hem bekleriyle hem kanatlarıyla baş etmeye çalışacaktır. bekleriniz yalnız kalacağından iki ara pasla rakip ceza sahasına iner ya da orta şansı bulur ve boştaki oyuncuya çok rahat yollar..

Fakat biz ileride kanat oyuncularımızı ve santroforumuzu bekletip onların bekleriyle mücadele ettirirebilirsek bekler geride kalır, şansları varsa ya güzel bi uzun pasla topu kanatlarına ulaştırırlar ya da siz topu kapıp geriden gelen oyuncularınızla pozisyon yakalayabilirsiniz. eğer topu kanatlarına ulaştırmışlarsa
    rakibiniz zaten ilerde 6 kişidir ve siz 8 kişisiniz dir (eğer tek forvetle oynuyorsanız ki tek forvet bence şu an en mantıklı taktik büyük maçlarda). eğer 8 kişiyle topu kapamazsanız zaten o oyuncularınızın sorunudur zaten onu da halletmek kolaydır. önemli olan iyi bir taktikle kanatlarınızın rakibin beklerini ofansta sıkıştırmasıdır.. bunu kanatlarınızınve santroforunuzun mantalitesini ofans yaparak ilerde kalmasını sağlayarak , closing down u açarak yapabilirsiniz.

Bu şekilde oynarsanız topu sürekli sıkıştırıp rakibi kitleyebilirsiniz.. özellikle deplasmanlarda kesinlikle width i narrow yapmayın narrow un 2 ya da 3 üstü yapın çünkü dar oynadığınızda ralip kanatları çok iyi kullanır ve siz sadece kafa toplarıyla mücadele etmek zorunda kalırsınız.

Keyifli FM'ler..
    hoca sen ne guzel cizdin onu oyle

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by ibig61 View Post
    hoca sen ne guzel cizdin onu oyle
    iki dk. da paintten hallettim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

o da işe yaramıyo ki

Nesil
    2006
    Yer

Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    o da işe yaramıyo ki
    yaramaz mı sen taktiği iyi kurman lazım..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

pardon ya ben onu finshing iyi olmalı diyen arkadaşa yazmak istemiştim de diğer sayfa olçduğunu görmemiştim..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

savunmanda cok iyi olsun

Question

Quote Originally Posted by jacke View Post
    evet ya kardeş cok önemli hint and tips klasörü onu böle tam nerde okuyabiliriz sen nerden okudun.abi çıldıracam liverpool başındaym bi taktim yaptım.7 maç üst üste kazandm lider oldum.aha dedim taktiği buldum herkesi yenerim.sen gel bir sora 10 maç üst üste hep yenil çıldırdım.kapattım sildim oynu tepem attı
    kardes programfiles ta oyunun oldugu klasörde 'xml' dosyası olarak hints and tips yazan bi dosya var xml nasıl acılır bilmiom ama oyunda hızla geçip gidio onları okumaya calısıom

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri