-
http://www.sporx.com/images/16/43/37...nersoz001b.jpg
G.Saray'da Tufan'ın burnu kırıldı
Beko Basketbol Ligi takımlarından Galatasaray Cafe Crown'un oyuncusu Tufan Ersöz'ün, antrenmanda burnu kırıldı.
Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, takım arkadaşıyla çarpışan Tufan'ın burnunun kırıldığı bildirildi.
Özel Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde ameliyat edilen Tufan'ın, 1 hafta takımla antrenmanlara katılamayacağı ifade edildi. Sarı-kırmızılı oyuncunun, 1 hafta sonra yüzüne takılacak maskeyle çalışmalara başlayacağı kaydedildi.
30.09.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif
Kaynak : AA
-
F.Bahçe hız kesmiyor
Fenerbahçe Ülker, Bosna Hersek’in Sarajevo kentinde basketbolcu Mirza Delibasic adına düzenlenen turnuvanın 2. gününde Almanya’nın Braunschweig takımını 82-63 mağlup etti. Maça hızlı başlayan ve ilk yarıyı 40-32 önde kapayan Fenerbahçe, karşılaşmayı 19 sayı farkla kazanmasını bildi.
Kaynak : Fanatik
-
Elemeler Ordu'da başlıyor
Opel Basketbol Ligi'nde mücadele edecek takımların yer alacağı Erkekler Türkiye Kupası C Grubu eleme maçları, yarın Samsun'da başlıyor. Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda yapılacak olan Opel Türkiye Kupası Eleme Grup Maçlarına, Darüşşafaka, Efes Pilsen, TTNet Beykoz ve Pınar Karşıyaka takımları katılıyor.
Karşılaşmalar, 3 Ekim günü sona erecek.
-
TTNet Beykoz'dan Altyapı Seçmesi
100. yılında altyapıya yapmış olduğu yatırımla dikkatleri üzerine çeken Hakan Yavuz koordinatörlüğündeki TTNet Beykoz “Yeni 100 Yılın Yıldızları”nı arıyor.
7 Ekim 2007 Pazar günü Recep Şahin Köktürk Spor Salonu’nda Hakan Yavuz denetiminde antrenörler Yılmaz Karakoç, Fatih Gezer, Aziz Taştekin ve Adem Hayrioğlu tarafından yapılacak seçmelerde 1992-93-94-95-96-97 doğumlu oyuncular TTNet Beykoz kadrosuna girebilmek için mücadele edecekler.
Seçmelere katılmak ve detaylı bilgi için
Tel: 0216 680 39 03
e-mail: [email protected]
01.10.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif
Kaynak : Basın Bülteni
-
TTNet Beykoz destek istiyor
Opel Türkiye Kupası 1/16 eleme turu C grubunda mücadele edecek takımların antenörleri ve kaptanlarının katıldığı basın toplantısında söz alan TTNet Beykoz Baş Antrenörü Çetin Yılmaz, Ordu’ya ilk defa gelmesine rağmen şehrin yabancısı olmadığını birçok akrabasının ve kulüp başkanı Zeki Aksu’nun Ordu doğumlu olduğunu belirterek, maçlarda halkın desteğini istediklerini belirtti.
Sözlerine tüm takımlara başarı dileklerini ileterek devam eden Yılmaz; “Çok değerli antrenörlerin yönettiği takımların yer aldığı bir grupta yer alıyoruz. Öncelikle David Blatt’a aramıza hoşgeldin demek istiyorum ve kazandığı Avrupa Şampiyonluğu’ndan dolayı kendisini kutluyorum. Onun yanı sıra Atilla Çakmak ve Ahmet :Kandemir de Türk Basketbolu’na yıllardır emek veren kişiler. Yani söylemek istediğim çok güçlü rakiplerle oynayacağız. Biz de takım olarak bu sene yeni bir yapılanma içerisindeyiz. Daha 20-25 gündür idman yapıyoruz. Bu tabii ki bir bahane değil, her maçı kazanmak için oynayacağız. Zaten kadromuzu özellikle de Amerikalı oyuncularımızı seçerken bu dezavantajı göz önüne alarak hareket ettik. Daha önce ülkemizde oynamış, ligi ve oyuncuları tanıyan isimleri kadromuza kattık. Türk oyuncularımız da ligin tanınan, tecrübeli isimleri. İleride A Milli Takım forması giymeye aday genç oyuncuları da bünyemizde barındırıyoruz. Takımın havası ve ilişkileri gayet iyi. Ben son olarak tüm takımlara başarılar diliyorum ve sakatlık olmadan güzel bir turnuva olmasını umut ediyorum.”dedi.
TTNet Beykoz kaptanı Alper Yılmaz da yeni bir takım olduklarının altını çizerken, ligde ve kupada ilk sekiz arasında yer almak istediklerini ve bunu başarmak için ellerinden gelen herşeyi yapacalarını söylerken tüm takımlara başarılar diledi.
01.10.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif
Kaynak : Basın Bülteni
-
Bu sene Telekom yine süprizli başlayacak ;;)
-
Favorim Fenerbahçe ama Efes Pilsen mutlu sona ulaşma olasılığı çok yüksek. Tabii taraftarı olsaydı bu ligde rakip tanımazdı.
-
Aslında Batuhan favori yine Fenerbahçede
Sistem ve Tanjeviç Şaşırtıcı olan bu :)
-
Favorim Beşiktaş CT dersem fanatik dermisiniz bana :D
-
Tanjeviçte sorun yok. Fenerin kadrosun var. Tanjeviç ile Mirsad nasıl anlaşacak merak ediyorum? Tanjeviç'in hiç sevmediği bir oyuncu yapısı var. Aydın Örs gibi idare edemez.
-
Ayıp ediyosun Murat dememmi :)
Fanatik Murat =)
Batuhan bende en çok o konuyu merak ediyorum..
Mirsad,Ömer,Tanjeviç ????
-
Bermuda Şeyten Üçgeni... Birde taraftar ekle dörtgen olur. :D
Sezonu iyi başlayamassak bizim halimiz duman olur...
-
Batuhan bak şimdi ders çalışmaya gidecem deme bana Üçgen,Dörtgen :zuhaha
-
Abi ben bu üçgen-dörtgen espirilerim meşurdur zaman olursa anlatırım. :D Yarın bende başlıyorum. Bu arada İstanbulda üni kazanalımda senle maçlara gideriz. :)
-
Kepez Belediye'de hedef ilk 8
Beko Basketbol Ligi takımlarından Kepez Belediyespor, Opel Türkiye Kupası eleme grubu karşılaşmaları için Uşak'a iddialı gitti. Genel Menajer Engin Taşkıran, kupada hedeflerinin ilk 8'e kalmak olduğunu belirtti.
Tarihinde ilk kez Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek Kepez Belediyespor, ilk ciddi sınavını Opel Türkiye Kupası'nda verecek. Kırmızı mavili ekip, Opel Türkiye Kupası B Grubu'ndaki eleme karşılaşmaları için Uşak'a iddialı gitti. Kepez Belediyespor, kupada B Grubu'nda Banvitspor, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ve Türk Telekom ile mücadele edecek. Kepez Belediyespor ilk maçını Uşak Atatürk Spor Salonu'nda Perşembe günü saat 14.00'de Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ile oynayacak.
Kepez Belediyespor Genel Menajeri Engin Taşkıran, Opel Türkiye Kupası grup eleme maçlarına iyi hazırlandıklarını belirterek, hedeflerinin kupada ilk 8'e kalmak olduğunu söyledi. Taşkıran, "Türkiye Kupası grup eleme maçlarında elimizden geleni yapacağız. Antalya'yı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hedefimiz ilk 8'e girebilmek. Olmasa da, lig maçları öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirmiş olacağız. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Oyuncularımız, moralli ve istekli. Bize verilen desteği boşa çıkarmayacağız. Eleme grubu maçlarıyla birlikte ligde kendi evimizde karşılaşacağımız Efes Pilsen maçına da hazır hale geleceğiz" dedi.
Kepez Belediyespor, Cuma günü Banvitspor, Cumartesi günü de Türk Telekomspor ile karşılaşacak.
02.10.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif
Kaynak : İHA
-
http://www.sporx.com/images/16/43/1957_B_blatt001.jpg
David Blatt'ın Türkiye heyecanı
Efes Pilsen Antrenörü David Blatt, ''Türkiye gibi kaliteli bir ligde antrenörlük yaptığım için heyecanlıyım'' dedi. Opel Erkekler Türkiye Kupası C Grubu eleme maçları için Ordu'da bulunan Blatt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin basketbol açısından çok yol kat etmiş bir ülke olduğunu vurguladı.
Pek çok Türk basketbolcunun NBA liginde forma giydiğine işaret eden Blatt, çeşitli başarıların altına imza atmış, genç ve tecrübeli oyunculara sahip Efes Pilsen takımının ise bir marka olduğunu vurguladı.
Efes Pilsen'e gelip gelmeme konusunda hiçbir zaman tereddüt yaşamadığının altını çizen ABD'li antrenör Blatt, ''Türkiye gibi kaliteli bir ligde antrenörlük yaptığım için heyecanlıyım. Rusya takımını Avrupa Şampiyonu yaptım. Burada almış olduğum başarıları Efes Pilsen ile hem içerde hem dışarıdaki kupalarda sürdüreceğime inanıyorum. Efes Pilsen, birçok kupaya şimdiden taliptir, bu konuda gerek ben gerekse de sporcularımız kendimize güveniyoruz'' diye konuştu.
İki hafta sonra başlayacak BEKO Basketbol Ligi'nde bütün takımların kaliteli ve güçlü olduğunu söyleyen Blatt, ligin zor geçeceğini ifade etti.
''Türkiye kupası maçlarında oynadığımız takımların hepsi savaşçı, hiçbir takım maçı bırakmıyor, sonuna kadar savaşıyor. Maçları kazanıyoruz, ama çok net söylemek gerekirse kolay maç kazanamıyoruz'' diyen Blatt, Türkiye Kupası elemelerinde iki galibiyet aldıklarını, ancak galibiyetlerin kolay olmadığını vurguladı.
Efes Pilsen takımı içerisinde 5 tane milli takım oyuncunun olmasının kendileri açısından bir avantaj olduğunu da dile getiren Blatt, ''Bu bizim için çok iyi bir avantaj. Türk Milli Takımı da adından sıkça bahsettiren bir takım. Hedefimiz bu takımdan Türk Milli Takımına yeni sporcular göndermek olacaktır'' dedi.
Opel Türkiye Kupası'ndan grup birincisi olarak ayrılacaklarını söyleyen Blatt, Ordu'yu çok beğendiğini, kentte özellikle Efes Pilsen maçlarına büyük bir ilgi olduğunu sözlerine ekledi.
03.10.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif
-
Türk Telekom final hedefliyor
Yeni transferleriyle sezona büyük umutlarla başlayan Türk Telekom, Uşak'da oynanacak Opel Erkekler Türkiye Kupası'nda gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. İtalya'da yapılan hazırlık kampından sonra ilk ciddi sınavlarını vereceklerini ifade eden antrenör Ercüment Sunter, ''Zirveyi hedefleyen bir takım olarak bu turu zorlanmadan geçmeyi düşünüyoruz'' dedi.
Sunter, Uşak'taki maçların lig öncesi iyi bir sınav olacağını ve takımda son ayarlamaları yapma fırsatı bulacaklarını belirterek, ''Uyumlu, özverili ve kazanmayı hedefleyen iyi bir takım olduk. Gerek Avrupa'da, gerekse Türkiye'de oynayacağımız maçlarla zorlu bir yıl yaşayacağız. Sporcularım bunların altından kalkacak kapasitedeler. Çok çalışacak ve her geçen gün eksiklerimizi giderip, en iyiyi yapmaya çalışacağız'' diye konuştu.
Basketbol Şubesi Genel Menajeri İrfan Yücesoy ise Banvit, Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi ve Antalya Kepez ile oynayacakları Opel Erkekler Türkiye Kupası 1.tur müsabakalarının lig öncesi iyi bir prova olacağını belirterek, ''Ankaralı basketbolseverlere daha ilk maçtan olumlu sinyaller yansıtarak, onların Beşiktaş maçından başlamak üzere tüm lig karşılaşmalarında salona çekmeyi istiyoruz'' dedi.
-
Germen: "Hedefimiz final"
Galatasaray Cafe Crown Erkek Basketbol Takımı Genel Koordinatörü Nur Germen, geçen sezon dördüncü olduklarını, bu sezonki hedeflerinin ise final olduğunu belirtti. Galatasaray Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin ekim sayısına röportaj veren Germen, yeni kurulan bir takımın birden bire şampiyon olmasının zor olduğunu belirterek, ''Galatasaray gibi bir camiada insanlar iddialı bir takım istiyor. Geçen sene Murat Özyer ve ekibi başarılı oldular. Takım haline geldiler, bu takımı şimdi daha da kıymetlendiriyoruz. Geçtiğimiz sene dördüncü olduk. O zaman bu seneki hedefimiz de doğal olarak finaldir'' dedi.
Basketbolda iyi bir takım kurduklarını ifade eden Germen, Türkiye'de 4-5 oyun kurucu sayılabileceğini iddia ederek, ''Cüneyt Erden'i almamız çok önemli, Türkiye'deki 4-5 guarddan biridir. (A) Milli Takım'da Cüneyt olsa yadırganır mı, hayır. Bu bir tercihtir, neden alınmadı demiyorum'' değerlendirmesini yaptı.
Galatasaray Cafe Crown'ın uzun süredir Avrupa'da yer almadığını dile getiren Germen, ''Galatasaray senelerden beri Avrupa'da yok. ULEB Kupası her sene daha iyi takımların mücadele ettiği bir kupa olmaya çalışıyor. Bu FIBA-ULEB çekişmesinden dolayı ortaya çıktı. Burada ilk hedefimiz bu 6 takımdan sıyrılarak, grubumuzda ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz. Biz takımımızı her açıdan iyi kurarsak zaten ULEB'de de ilerleyeceğiz'' dedi.
Galatasaray'da hedeflerin büyük ve gerçekçi olması gerektiğini kaydeden Nur Germen, şöyle devam etti:
''Bana 'Fenerbahçe'yi yenelim, gerisi önemli değil' diyen insanlar var. Hedef bu olmamalı. Aynı şey Fenerbahçe için de geçerli. Diğer rakiplerimize baktığımızda Efes Pilsen ve Türk Telekom bizden öndeler. Ama kağıt üstünde, onların Türk oyuncu kadrosu daha derin. İyi yabancı almak yeterli değil. İyi Türk oyuncuların da varsa iddialı duruma geliyorsun.''
04.10.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif
-
http://www.sporx.com/images/16/43/27...isOwens001.jpg
Pistin değil potanın Owens'ı
Chris Owens, Galatasaray Cafe Crown ile yeni ufuklara yelken açarken, tıpkı dedesinden kalan yüklü mirası "reddeden", onu harcamak yerine, bu serveti kendisi kazanmaya çalışan "gururlu" torun gibi.
Galatasaray'ın potadaki yeni transferi, 1930'lara damgasını vuran efsanevi atlet Jesse Owens'ın öz yeğeni. 1936'da iki Dünya, bir olimpiyat rekoru kırıp, bir olimpiyat rekorunu da egale ederek dört altın madalya ile atletizm tarihine adını altın harflerle kazıyan o efsanevi atlet Jesse Owens'ın.
Onunla anılmak tabii ki gurur veriyor, Jesse Owens'ın öz yeğeni olmak doğal olarak yüreğini okşuyor. Ama o, artık bu altın yaldızlı etiketi sırtından çıkarıp, Owens soyadını başka bir kulvarda onurlandırmayı, amcasının atletizmde elde ettiği büyük başarıyı, basketbol sahalarında taçlandırmayı istiyor...
'Almanya'dan kaliteli'
"Galatasaray'a bunun için geldim" diyor 28 yaşında ve 2.04 boyundaki power forvet... 2002 yılında Milwaukee tarafından seçilip, 2003'te Memphis ile yaşadığı tek maç ile son bulan NBA macerası onu yıldırmamış... 2003'te İtalya ikinci liginden Trapani, Avrupa'daki ilk durağı olmuş... Ardından İspanya'da Granada, Yunanistan'da Panionios ve geçen sezon da Almanya'da Alba Berlin'de denemiş şansını... Olmamış, beklediğini bulamamış.
Ve şimdi, Galatasaray Cafe Crown'da yeni bir sayfa açıyor, sarı - kırmızılı takımda başarılı olacağına inanıyor. Basketbola 10 - 12 yaşlarında başladığını belirten Chris Owens, "Beni atletizm için teşvik edenler de oldu ama boyumun uzun olması ve annemin ısrarı nedeniyle basketbola yöneldim. Türkiye Ligi'nin sert ve rekabetçi olduğunu biliyordum. Alman Ligi'nden daha kaliteli olduğunu düşünerek gelmeye karar verdim" dedi.
ABD'li oyuncu, amcası Jesse Owens'la ilgili çocukluğunda kendisine çok fazla soru sorulduğunu da söyledi. Chris Owens, "Etrafımdaki insanlar sık sık bu konu hakkında soru soruyorlardı. Soyadımı duyanlar, akrabalık bağım olup olmadığını merak ediyorlardı. Bu da beni gururlandırıyordu" ifadelerini kullandı.
Kaynak : Milliyet
-
Hakyemez: ''Hedef ilk 8''
Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekiplerinden Antalya Büyükşehir Belediye'nin genel koordinatörü Doğan Hakyemez, hedeflerinin kupada ilk 8, ligde de play-off'a kalmak olduğunu söyledi.
Yarın başlayacak Opel Türkiye Kupası A Grubu eleme müsabakaları için Yozgat'a gelen Antalya Büyükşehir Belediye basketbol takımı, maçın oynanacağı Bozok Spor Salonu'nda ilk çalışmasını yaptı. Antalya temsilcisinin genel koordinatörü Doğan Hakyemez, Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen basın toplantısında, takımının hedefini açıkladı. Antalya Büyükşehir Belediye takımının lige yeni çıktığını hatırlatan Hakyemez, ''Opel Türkiye Kupası'ndaki hedefimiz ilk 8 takım arasına girmek, Beko Basketbol Ligi'nde ise play-off grubunda yer almaktır'' dedi.
Hakyemez, Antalya ekibinin lige yeni bir soluk ve renk getireceğini de vurgulayarak, kulübün yeniden yapılanma sürecine girdiğini söyledi. Hakyemez, ''Antalya'da iyi bir potansiyel var, bu potansiyeli çok iyi kullanmak istiyoruz'' diye konuştu.
-
Zaza Enden geri dönüyor
İstanbul Pendik'te silahlı saldırıya uğradıktan sonra sakatlanan Akçakoca Poyrazspor basketbolcusu Zaza Enden, tekrar sahalara dönmek için gün sayıyor. Fenerbahçe, Tekel, Darüşşafaka, Mersin Büyükşehir Belediye gibi takımlarda oynayan, milli takım formasını başarı ile terleten Zaza Enden, geçen sezon hem koçluğunu hem de oyunculuğunu yaptığı Düzce Akçakoca Poyrazspor takımını Türkiye Erkekler İkinci Basketbol Ligi'ne çıkarmayı başardıktan sonra İstanbul Pendik'te ayağından vurularak sahalara uzun süre uzak kalmıştı.
Tekrar sahalara dönmek için can attığını vurgulayan Zaza Enden, takımının hazırlık maçlarına koltuk değneği ile gelip izliyor. Talihsiz bir tartışma sonucu neredeyse hayatını kaybedeceğini söyleyen Zaza Enden, ''Bir talihsizlik yaşadım ama hayattayım. Benim hayata bağlanmam sadece spordur, o yüzden kendimi toplamaya çalışıyorum. En kısa zamanda sahalarda olacağım'' dedi.
-
White sağlık kontrolünden geçti
Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı'nın yeni transferi James White, Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti. 23 yaşındaki ABD'li basketbolcuya genel cerrahi, iç hastalıkları, ağız-diş sağlığı, göz, kulak, burun, boğaz ve efor gibi bir dizi sağlık testi uygulandı.
NBA'de Indiana Pacers ve San Antonio Spurs formaları giyen White'ın önümüzdeki hafta içinde düzenlenecek törenle imza atacağı bildirildi.
James White, Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesine yaptığı açıklamada, takım hakkında Willie Solomon hakkında bilgi sahibi olduğunu ve hem kendi gelişimini sağlamak, hem de takımını başarıya taşımak istediğini söyledi.
05.10.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif
-
Vayt hayırlı olsun :):):)
-
Asım Pars evlendi
Pınar Karşıyaka basketbol takımının kaptanı Asım Pars evlendi. Pınar Karşıyaka'nın Boşnak asıllı Türk basketbolcusu Asım Pars (31), Bosnalı nişanlısı Amra Mehinovic ile yaşamını birleştirdi.
Çiftin, Karşıyaka Nikah Sarayı'ndaki nikahında şahitliklerini eski Karşıyaka Belediye Başkanı Kemal Baysal ve Jasminka Sehoviç yaptı.
Çiftin sezon sonunda Bosna Hersek'te düğün yapacakları belirtildi.
06.10.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif
-
Türk Telekom Cebit'te
Türk Telekom Basketbol Takımı ve dünya ikincisi Yıldız Kız Milli Voleybol Takımları, Cebıt Bilişim Eurasıa Fuarı'nda Türk Telekom standını ziyaret etti.
Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ne giden basketbolcular, katılımcılarla birlikte basket atışları yaptılar ve top imzaladılar.
07.10.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif
-
Zaza Aman allahım böyle bir adam olamaz...
Herif benm gibi 4 kişi daha eder...Yan yana bi geldim kendimi cocuk hissetdim :zuhaha
-
http://www.sporx.com/images/16/43/62...eswhite001.jpg
"Heyecanlıyım"
Beko Basketbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe Ülker, NBA takımlarından San Antonio Spurs'da forma giyen ABD'li James White ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. White, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın toplantı odasında düzenlenen ve Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Vedat Olcay ile Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş'ın da hazır bulunduğu törende kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.
Genel Sekreter Vedat Olcay, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, futbolda olduğu gibi basketbolda da Avrupa'daki iddialarının sürmesi açısından basketbol şubesini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Teknik heyetin de çok istediği White'ı kadrolarına kattıklarını ifade eden Olcay, ''Teknik heyetimiz, White'ın takıma katkıda bulunacağına inanıyor. Basketbolda Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da başarılı olacağız'' dedi.
Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş ise, Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetime verdikleri destek nedeniyle teşekkür ederken, ''Yönetimimiz tüm branşlarda şampiyonluğu planlıyor. White'ı, NBA takımlarından San Antonio Spurs'dan transfer ettik. 4 yıllık sözleşme imzaladık. Bize uzun yıllar hizmet edeceğine inanıyoruz'' diye konuştu.
Karakaş, neden uzun süreli sözleşme imzaladıkları sorusuna, ''Yönetimimiz uzun yılları kapsayan bir program yaptı. 2010 veya 2011'de Avrupa'da final oynamak istiyoruz. Her yıl gelen giden oyuncuyla başarılı olamayacağımızı düşünüyoruz ve uzun vadeli anlaşmalar yapıyoruz'' diye yanıt verdi.
-WHITE: ''HEYECANLIYIM''-
James White da Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, ''Kariyerime burada devam etmek istiyorum. Türk basketbolseverlere güzel maçlar izleteceğimizi düşünüyorum'' dedi.
1982 doğumlu ve 2.01 metre boyundaki White, Cincinnati Üniversitesi'nden mezun oldu. James White, geçen yıl San Antonio Spurs'da 6 maçta 22.8 dakika ortalama oynama süresine, 8.3 sayı, 3.3 ribaunt, 0.8 asist, 0.5 top çalma istatistiklerini sığdırdı.
2006 yılında Portland Trail Blazers takımı tarafından 2. tur 31. sırada seçilen James White, daha sonra Indiana Pacers'a takas oldu. Bu takımla 2 yıllık sözleşme yapan White'ın, 30 Ekim 2006'da Pacers ile ilişiği kesildi. 3 Kasım'da San Antonio Spurs ile sözleşme imzalayan White, sezonu Gelişim Ligi (NBDL) takımlarından Austin'de tamamladı.
08.10.2007 http://www.sporx.com/i/b.gif
-
TOFAŞ'da hazırlıklar sürüyor
Basketbol Erkekler İkinci Ligi takımlarından TOFAŞ, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. TOFAŞ Antrenörü Nihat İziç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu ana kadar 13-14 hazırlık maçı oynadıklarını, tespit ettikleri eksiklere göre, hücum ve savunmaya yönelik antrenmanlara ağırlık verdiklerini söyledi.
Sakat olan Can ve İlkan'ın 15 gün içinde takıma katılacaklarını belirten İziç, ''Can ve İlkan da katılınca, çalışmalarımıza tam kadro olarak devam edeceğiz. Lig başlangıcına kadar 3 hazırlık maçı daha oynamayı planlıyoruz'' dedi.
-
Kombinelerde son 3 gün!
Galatasaray'da basketbol kombine kartlarının satışında son 3 güne girildi. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Galatasaray Cafe Crown ve Galatasaray Bayan Takımı'nın maçları için geçerli olacak kombine kartların satışının 10 Ekim Çarşamba günü sona ereceği kaydedildi. Erkek ve bayan basketbol takımlarının bu sezon Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapacakları tüm maçları kapsayan kombine kartların, fiyat olarak normal maç biletlerine oranla yüzde 40 avantaj sağladığı vurgulanırken, kombinelerin 150, 175 ve 200 YTL'den satışta olduğu yinelendi.
Sarı-kırmızılı taraftarların, basketbol kombine kartlarını 10 Ekim Çarşamba gününe kadar Mecidiyeköy'deki Galatasaray Store'dan alabilecekleri açıklandı.
-
O.Renault çeyrek finale seviniyor
OYAK Renault Antrenörü Yücel Platin, OPEL Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükselmelerinin önemli bir başarı olduğunu söyledi. Platin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale'de Mersin Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray Cafe Crown ve Beşiktaş Cola Turka takımlarıyla zorlu maçlar oynadıklarını bildirdi.
Çanakkale'de 3 maçta da çok iyi performans sergilediklerini dile getiren Platin, ''Turkiye Kupası'nda çeyrek finale grup lideri olarak çıkmamız önemli başarı. Eğer Türkiye Kupası'nı almak istiyorsak ligde de iyi işler yapmalıyız. Şubat ayında yapılacak çeyrek finali de geçip adımızı yarı finale yazdırmak istiyoruz'' dedi.