Originally Posted by
trksprtlboy
Bir arkadaşımız taktiği incelememi istedi, aslında anladığım kadarıyla daha 8.0.0 zamanında hazırlanmış bir taktik, ben 8.0.2 ' de inceledim ve bu versiyonda da başarılı buldum, yorumlarımı paylaşayım
Sekopej arkadaşımızın yayınladığı taktik , pas türü ve temposuyla tam bir kontra atak taktiği olmuş, zaten o da kontra atak seçeneğini seçmiş, bir kaç maç inceledim, rakip savunma önde kurulu 4'lü şeklindeyse, taktikteki ileri üçlü hallaç pamuğu gibi dağıtıyor ortalığı, ortasaha rakipe terkedilse bile, ve pass yüzdesi düşük bile olsa hemen hemen rakip sahaya her geçildiğinde tehlike yaratıyoruz...Bu yüzden önemli deplasmanların alternatif taktiği olarak kullanılabilir.
5-3-2 nin avantajı olarak takımımız ceza sahasına kapandığında da rakibe kaleyi tutturmak için boş alan da kalmıyor, çok şut çekseler bile çoğu dışarı gidiyor.
Taktiğin sıkıntısı şurda, yüksek tempo yüzünden oyuncu kondisyonları aşırı düşüyor ve 3 oyuncu değişikliği bile yeterli gelmeyebiliyor takımı toplamaya, ve maç içi sakatlıklar da çok oluyor.
Bu yüzden uzun lig maratonunda kullanılmaz, ama dediğim gibi defansını önde kuran rakiplere karşı deplasman taktiği olarak çok iş yapar. 8.0.2 'de de rahatlıkla kullanabilirsiniz.