Bende uzun süre bu dizilişi kullandım fakat komutlar farklıydı.Benim gözlemlediğim şeyler ise ;
Defans : Bu oyuncular gerçekten kaliteli olmalı özellikle 3lünün sağındaki ve solundakine çok iş düşüyor, ortadaki ise genelde hava toplarında görünüyor. İlk başlarda çok gol yiyordum bu nedenle defans çizgisi mutlaka derin olmalı bence böylece defans arkasına daha az top yiyorsunuz. 3lü de Closing down önermiyorum çok pozisyon kaybediyorlar.
WBL WBR ler ise defansınızın zayıf halkası diyebilirim tabi bunla baya ilgilendim ve farkettiğim şey şu :
Kesinlikle komplike oyuncular lazım burda hem defansif hem ofansif özellikleri iyi olan.Sıradan oyuncular kesinlikle faydadan çok zarar verir.Fiziksel özellikleri iyi olmalı ve karşı kanatları kaçırmamaları için tackling, hız çok önemli bu oyuncularda.
Ayrıca maça çıkarken karşı takımın kanatlarına mutlaka sıkı markaj yaptırın. Tek forvet çıkıyorlarsa ortadaki DC nize markaj yaptırın bu oyuncuya, bunları yaparak defansınızı daha sağlama alıyorsunuz.
Orta Saha :
- MC lerin Closing down tüm saha olursa fayda var çünkü oyunu orta sahada kazanıyorsunuz bu oyuncuların rakibi bozması gerek sürekli. Biri defansif biri ofansif oynatıyordum ben iyi verim almıştım ama çok yoruldukları için kaliteli yedekler lazım bu mevkide.
- AMC ise takımın dinamosu, ben Mati Fernandez`i oynatıyordum baya verim aldım. Kaleciyle çok karşı karşıya kalıyor yüksek kalitede biri yoksa bu mevkide saç baş yolabilirsiniz.
- Forvetler ise pivot santrafor diye tabir edilen oyunculara gerek yok, çünkü oyunu göbekten yönetiyorusunuz pek kanat organizsayonu olmuyor tabi verdiğiniz komutlara göre bu.
Burda hızlı ve bitiricilikleri yüksek olanlar daha çok iş yapıyor. Sürekli defans arkasına top atıldığı için karşı karşıya kaçırmaması lazım bende Kone ve Vagner Love vardı memnundum ama attıkları kadar kaçırıyorlardı.
Son olarak güzel bir sistem fakat her takıma uymuyor bu sistem, bunun için bende olmadı güzel değil taktik demeyin lütfen asıl önemli olan elimizdeki kadrodur önce kadroya bakalım ona göre taktik çıkaralım böyle daha verimli olacağını düşünüyorum.