Yattara zaten Gine Milli takiminda oynuyor.Türkiyede de 5 senedir bulunuyor,Türkcesi iyi.2.vatandasligi almasi gayet normal bence de.
Printable View
Yattara zaten Gine Milli takiminda oynuyor.Türkiyede de 5 senedir bulunuyor,Türkcesi iyi.2.vatandasligi almasi gayet normal bence de.
yahu shamur müslümanlıkla türklüğün ne alakası var arkadaş
türkler islamiyetten önce bir sürü dine inanıyordu müslan olduktan sonramı türk oldular şu islamiyeti müslümalığı neden her şeye alet ediyorsunuz insan dinden soğuyor yahu
ayrıca her müslüman çok iyi adam olsaydı 1. dünya savaşında araplar ingilizler birleşip türklere karşı savaşmazdı
yattara müslüman olsa ne olacak adam değil
anelka müslüman olsa ne olacak adam değil(evlenmek üzereyken eşini aldatmış müslümanlıkta varmı)
ribery müslüman olsa ne olacak adam değil(adam satmak müslümanlıkta varmı)
şimdi bunlar türk olabilirmi
aurelio ricardinhonun arkasından gelip karısının önünde ona saldırıyor üstelik tek te değil adam topluyor türk yaptıkta ne oldu (türklükte varmı)
Türk vatandaşı oLmak başka TÜRK oLmak başka extensor..Yabancı kontejanını acmak için gerekLi şartLarı yerine getiren Yattara'ya bu hakkın veriLmesi çok doğaL..
Dolandırmak,yalan söylemek,iftira atmak,dedi-kodu yapmak,sapıklık yapmak,insanların başarılarını kıskanmak vs. Bunlar türklükte var mı? Veya müslümanlıkta? Türkler şu an dünyanın en iyi ırkı mı? Yoksa anadan doğma türk olunca bunlar etkilemiyor mu türk olmayı? Böyle saçma sapan şeylerle insanları yargılayamazsın.O zaman türk profiline uyan çok az kişi var.Ülkenin yarısı türk değil.
Ki zaten Gebzelinin dediği gibi adam 2.pasaport olarak türklüğü elde edecek.Dünyada bunun milyonlarca örneği var..
extensor sen hep başka şeylerden örnek veriyorsun. Burda konu Yattara'nın 2.uyruğunun Türk olmasını konuşuyoruz. Müslümanlığı tartışmıyoruz biz burda. Ayrıca benim için her insan eşittir. Uyruğu ve dini ne olursa olsun. Önemli olan insanın içi ve kalbinin güzelliğidir. Yoksa şu dindenmiş falan bunlar hikaye. Bütün kötülükleri yaptıktan sonra ben Müslümanım demek çok yanlış. O kötülükleride Şemsi saymış yukarda. Konu nereye geldi futbol forumunda tartıştığımız şeye bak yahu.
Evet dünyanın her yerinde 2.vatandaşlık var. Örneğin benim 10 yıllık kankam Hollanda doğumlu ve 2.uyruğu Hollanda. Bunun neresinde bir tuhaflık var . Futbol için konulmuş birşey bu ayrıca 5 sene Türkiye'de oynadıktan sonra 2.vatandaşlığını alabiliyorsun.
Türk Vergi sisteminde bile yabancı uyruklular Türkiye'de 6 aydan fazla kalırlarsa tam mükellef sayılırlar. Yani bizlerle aynı şekilde vergilendirilirler. Umarım bu konuyu daha kurcalamazsın.
Ayrıca en azından bu adam Müslüman demem yanlış anlaşılmasın. Bu kadar Brezilya'lıyı , KamerunLu'yu Türk yapıp hatta Milli takımda oynattığımız bir ortamda Yattara gibi Müslüman birinin 2.uyruğunun Türkiye olması gayet çok doğal. Anlatmak istediğim bu .
benimde anlayamadığım şu neden 5 seneyi dlduran yabancı statürüsünden çıkarılmıyorda illa türk vatandaşlığına sokuluyor çok ihtiyacımız var diyemi
zaten bakınız başkan diyorki yattarı türk yapacağım bunlar yanlış şeyler bütün dünyada yapılıyorsa bütün dünyada yanlış ben bugün istiklal marşınıı bilmiyen okumayan bir insanın popomuzu kuratarıyor diye milli takımda oynatılmasını kabullenemiyorum yine 5 yıl doldurana sorulmadan 2. vatandaşlığı türk olanlarıda anlamıyorum hatta onlara türkçe isim falan koyuyorlar bu ninemi süsleyip dedeme satmak gibi oluyor neyse uzamasın konu benim demek istediğim kimse kimsenin vatandaşlığına geçmesin ya şu 5 sene yi tamamen kaldırsınlar ya yabancı kuralı serbest kalsın yada 5 seneyi dolduran yabancılar türk statüsündesayılsın
5 senesini doldurmuş olması bir şey ifade etmez.
Ulusoy giderayak kuralı değiştirdi, yeni kuralda Milli olmayanlar için kural çok büyük boşluklara sahip ama Milli olanlara çıkış kapısı yok.
Bununla beraber yeni kural ile (geriye de dönük) başvuru yapmayan hiç kimse asla 5 yılı doldurmuş da olsa Türk Vatandaşlığı lisans hakkı alamayacak!
Alex bugün başvurursa 5 yıl daha oynaması lazım, mantığa bak?!
Alex'in önünü kesersen Vederson ile koyarlar önüne kapağı ...
Yattara'nın Türk olacağına, yapabileceklerine inanmıyorum eğer daha önce başvurmadı ise, muhtemelen araştırılmadan söylenmiş bir söz.