Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 38 arası toplam 38 sonuç

Konu: Şener: Yattarayi Turk Yapacagiz

  1. #31

    Default

    Yattara zaten Gine Milli takiminda oynuyor.Türkiyede de 5 senedir bulunuyor,Türkcesi iyi.2.vatandasligi almasi gayet normal bence de.

  2. #32
    Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan
    Yaş
    36
    Mesajlar
    9,233

    Default

    Quote Originally Posted by EmperoR View Post
    Yattara zaten Gine Milli takiminda oynuyor.Türkiyede de 5 senedir bulunuyor,Türkcesi iyi.2.vatandasligi almasi gayet normal bence de.

    Bukadar iste, 5 sene oynayan almiyomu bu 2ci vatandasligi, daha soze gerek yok

  3. #33
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    1,167

    Default

    yahu shamur müslümanlıkla türklüğün ne alakası var arkadaş
    türkler islamiyetten önce bir sürü dine inanıyordu müslan olduktan sonramı türk oldular şu islamiyeti müslümalığı neden her şeye alet ediyorsunuz insan dinden soğuyor yahu

    ayrıca her müslüman çok iyi adam olsaydı 1. dünya savaşında araplar ingilizler birleşip türklere karşı savaşmazdı

    yattara müslüman olsa ne olacak adam değil
    anelka müslüman olsa ne olacak adam değil(evlenmek üzereyken eşini aldatmış müslümanlıkta varmı)
    ribery müslüman olsa ne olacak adam değil(adam satmak müslümanlıkta varmı)

    şimdi bunlar türk olabilirmi

    aurelio ricardinhonun arkasından gelip karısının önünde ona saldırıyor üstelik tek te değil adam topluyor türk yaptıkta ne oldu (türklükte varmı)
    Fikirlerim burada

  4. #34
    Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!
    Mesajlar
    1,917

    Default

    Türk vatandaşı oLmak başka TÜRK oLmak başka extensor..Yabancı kontejanını acmak için gerekLi şartLarı yerine getiren Yattara'ya bu hakkın veriLmesi çok doğaL..

  5. #35
    Nesil
    2006
    Yer
    Pekin
    Yaş
    34
    Mesajlar
    12,340

    Default

    Dolandırmak,yalan söylemek,iftira atmak,dedi-kodu yapmak,sapıklık yapmak,insanların başarılarını kıskanmak vs. Bunlar türklükte var mı? Veya müslümanlıkta? Türkler şu an dünyanın en iyi ırkı mı? Yoksa anadan doğma türk olunca bunlar etkilemiyor mu türk olmayı? Böyle saçma sapan şeylerle insanları yargılayamazsın.O zaman türk profiline uyan çok az kişi var.Ülkenin yarısı türk değil.

    Ki zaten Gebzelinin dediği gibi adam 2.pasaport olarak türklüğü elde edecek.Dünyada bunun milyonlarca örneği var..
    So what?
    Saike

  6. #36
    Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN
    Yaş
    39
    Mesajlar
    1,941

    Default

    extensor sen hep başka şeylerden örnek veriyorsun. Burda konu Yattara'nın 2.uyruğunun Türk olmasını konuşuyoruz. Müslümanlığı tartışmıyoruz biz burda. Ayrıca benim için her insan eşittir. Uyruğu ve dini ne olursa olsun. Önemli olan insanın içi ve kalbinin güzelliğidir. Yoksa şu dindenmiş falan bunlar hikaye. Bütün kötülükleri yaptıktan sonra ben Müslümanım demek çok yanlış. O kötülükleride Şemsi saymış yukarda. Konu nereye geldi futbol forumunda tartıştığımız şeye bak yahu.

    Evet dünyanın her yerinde 2.vatandaşlık var. Örneğin benim 10 yıllık kankam Hollanda doğumlu ve 2.uyruğu Hollanda. Bunun neresinde bir tuhaflık var . Futbol için konulmuş birşey bu ayrıca 5 sene Türkiye'de oynadıktan sonra 2.vatandaşlığını alabiliyorsun.

    Türk Vergi sisteminde bile yabancı uyruklular Türkiye'de 6 aydan fazla kalırlarsa tam mükellef sayılırlar. Yani bizlerle aynı şekilde vergilendirilirler. Umarım bu konuyu daha kurcalamazsın.

    Ayrıca en azından bu adam Müslüman demem yanlış anlaşılmasın. Bu kadar Brezilya'lıyı , KamerunLu'yu Türk yapıp hatta Milli takımda oynattığımız bir ortamda Yattara gibi Müslüman birinin 2.uyruğunun Türkiye olması gayet çok doğal. Anlatmak istediğim bu .

  7. #37
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    1,167

    Default

    benimde anlayamadığım şu neden 5 seneyi dlduran yabancı statürüsünden çıkarılmıyorda illa türk vatandaşlığına sokuluyor çok ihtiyacımız var diyemi

    zaten bakınız başkan diyorki yattarı türk yapacağım bunlar yanlış şeyler bütün dünyada yapılıyorsa bütün dünyada yanlış ben bugün istiklal marşınıı bilmiyen okumayan bir insanın popomuzu kuratarıyor diye milli takımda oynatılmasını kabullenemiyorum yine 5 yıl doldurana sorulmadan 2. vatandaşlığı türk olanlarıda anlamıyorum hatta onlara türkçe isim falan koyuyorlar bu ninemi süsleyip dedeme satmak gibi oluyor neyse uzamasın konu benim demek istediğim kimse kimsenin vatandaşlığına geçmesin ya şu 5 sene yi tamamen kaldırsınlar ya yabancı kuralı serbest kalsın yada 5 seneyi dolduran yabancılar türk statüsündesayılsın
    Fikirlerim burada

  8. #38
    Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    5,405

    Default

    5 senesini doldurmuş olması bir şey ifade etmez.

    Ulusoy giderayak kuralı değiştirdi, yeni kuralda Milli olmayanlar için kural çok büyük boşluklara sahip ama Milli olanlara çıkış kapısı yok.

    Bununla beraber yeni kural ile (geriye de dönük) başvuru yapmayan hiç kimse asla 5 yılı doldurmuş da olsa Türk Vatandaşlığı lisans hakkı alamayacak!

    Alex bugün başvurursa 5 yıl daha oynaması lazım, mantığa bak?!
    Alex'in önünü kesersen Vederson ile koyarlar önüne kapağı ...

    Yattara'nın Türk olacağına, yapabileceklerine inanmıyorum eğer daha önce başvurmadı ise, muhtemelen araştırılmadan söylenmiş bir söz.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

    Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •