turksportal haricinde yapan sitelerde var.ama kaliteleri turksportalın kisinin yanına bile yaklaşamıyor.bu arada 2009 türkçe ne zaman çıkacak arkadaşlar bir bilgilendirme yapsanız çok iyi olur
Printable View
doğru türksportalın kalitesine ulaşamaz ama ben şu anda daha zevk alarak oynuyorum oyunu.Türksportal çıkarıncaya kadar idare edecez.
arkadaşlar google translate çeviri linkinde türkçe dil seeçeneğide eklenmiş.. oldukca da mantıklı ve tutarlı çeviri yapıyor...
kusura bakmayın nereye yazacağımı bulamadım..
orjinal satılmıyor türkiyede kendimizi yırtmamız lüzumsuz.Ben olsam bende türkçe yapmazdım.Adamlar bizim keyfimizimi düşünecek.Ben dahil orjinal almıyoruz.Bu devirde ülkemizde orjinal oyun alabilecek adam sayısı çok az.
Konuyu buraya mı yazacam bilmiyorum ama uzun süredir Türksportal üyesiyim ve aradıklarımı hep burdan buluyorum ve indiriyorum baska bir sitede türkçe fm 09 cıkarmıslar ustune birde v2 cıkarmıslar tabiki buranın kalıtesıne yaklasacagını zannetmıyorum ama onlar yapabiliyorsa bizim sitemiz neden yapmıyor bunu bilmiyorum o yüzden henüz fm 09 baslamak istiyorum diger arkadaslarda zannedersem benımgibi türkcenın cıkmasını bekliyor benim sizden istedigim tabiki işiniz zor ama sizinde türkçeyi cıkarmanız yoksa bizler fm 09 baslıyamayacagız sımdıden tskler ene ıyısını bız yapalım ki her zamanki gibi en iyi biz kalalım
Arkadaşlar maalesef henüz kesin bir tarih yok. Çeviri Ekibi gerekli bilgilendirmeyi yapar ancak kesin bir tarih yok.
kesin tarih olamayabilir ama gönüllü sıfatıyla yapılıyorda olsa insanlar beklenti içerisinde, o yüzden tahmini bir zaman söyleme sorumluluğunuz var diye düşünüyorum. tamam karşılıksız yappıyorsunuz ve yapmak zorunda da değilsiniz.ama artık büyük bir beklenti kitleniz ve sorumluluklarınız var, karsılıksız yapsanz bile..
saygılar
Başka bi sitede eleman kendi başına tek kişi yapmış galiba Türkçe yamayı verdiği çeviri oranı falan ne kadar doğrudur bilemem çünkü indirip bakmadım pek güvenemedim güzel olacağına, yani o tek başına yapabiliyosa bence Tsi ekip olarak bu işi daha iyi ve daha kısa zamanda yapması gerekirdi tabi çeviri yapmak çok zor bi iş bn pek anlamıyorum ama bunları söylemek istedim umarım en kısa zamanda Türkçe yamaya kavuşuruz...
Başkasının çalışmasını kötülemem veya onu indirmeyin kullanmayın demek istemem. Ne biçimde çevirileri yaptığını veya kalitesininde ne derece olduğunu siz değerlendireceksiniz.
Bizim her yıl çalışma prensibimiz şu şekildedir, oyun çıkar ve biz kendi yazılımlarımız sayesinde gelen yeni dil dosyası ile önceki çevirilerimizi senkronize (kıyas) ederek eski çevirilerimizi yeni dosyaya aktarırız. Daha sonra oyuna yeni eklenen cümleler, değiştirilmiş cümleler ve çevrilmemiş cümle kalıplarını belirleriz. Bunlardan çevrilmemişleri ekibimizde arkadaşlara dağıtırız. Bu arkadaşlarımız oturur çevirilere başlar, onlardan gelen paketleri mevcut çeviri dosyasına aktarırız.
Bu işlemler devam ederken yazılım kısmında eksikleri gidermekle uğraşırız.
Bu kadar işlemin olmasının sebebi oyunlarınızın en güzel yerinde hata vermesini engellemek, en kaliteli çeviriyi; çevirici programlar ile yapmak yerine bu konuda bilgi birikimi olan kişiler ile yapmak ve size kaliteli bir çalışma sunmak içindir.
Türkçe yama konusunda, yüzde oranı vermek istemiyorum ama sağlıklı bir çalışmamıza çok kısa bir süre kaldı.
Cevap için teşekkürler verdiğiniz emeğe sağlık...
siz en iyisini yapınd artık biz bekleriz kasımdan beri bekliyoruz yine bekleriz ayrıca bizler için ugasıyorsunuz ayrıca tesekkür ederim
bence o yapan arkadaş 3. versiyonunuda yaptı ve yaması gerçekten çok güzel olmuş indirdim ve kullanıyorum tavsiye ederim yeterince güzel
Kısa bir zaman kaldı demek 9.3.0 ile birlikte çıksa süper olur :)
yama kademe kademe çıkacak. ilk başta eski oyunlardan aktardıklarımız, ardından yeni versiyonlarda ise yeni cümleler bulunacak. versiyonlar sık sık yenilenecek.
Yani ilk çıkacak olan %85 gibi bir değere sahip olacak yanlışım yoksa=?
%85 eğer doğruysa, çok güzel bir yüzdelik :)
evet eğer %85 lik bir yüzde olursa gerçekten çok güzel olur.inşallah mart ayının başlarında da bizlere sunarsınız...
Yüzde veremiyoruz ama çıktıktan sonra bol bol güncelleme çıkacağından emin olabilirsiniz
Vistadaki sorun kalkıcak mı acaba ?
Evet, TM2009 artık Vista'da kullanılabilecek
merakla bekliyorum :)
Heyecan ve merakla bekliyruz.En kısa zmanda çıkar inşallah
Türkçe Football Manager için çalışmalarda bulunan bün arkadaşları tebrik ediyorum umarım güzel iş cıkartmışlardır . Dünya devi Gillette'in desteği ile çıkartılan yazılım diyorsunuz evet gelişmeler ileride üretiçi firmaların oyunları türkçe çıkarmısı için güzel bir gelişme fakaaat bunu para ile satmak yerine ülkemizdeki birkaç bilgisayar magazin dergilerinin desteğininde alarak bir cd ordamında dağıtsanız size daha çok reklam ve prestij kazandırmazmı sonucta reklam gelirleri yapacayınız bu hamle ile zaten giderleriniz karşılayacaktır
en azından emeğin karşılığı alınmış olursunuz hem görsel hem reklam bazında. Site üyesi olarak benim bu düşüncelerimi en azından bir değerlendirmeye alın sizlerde iyi biliyorsunuz oyunların % 70 % 80lik bir bölümü korsan yollarla satılıyor ve talep fazla olduğu için hiç azalmıyor .Ben ne olursa olsun PC oyununda orjinal alıyorum tabi bu durum birazda ekonomik parası olmayan korsan hada cazip geliyor ama benim düşündüğüm gibi Türkçe Football Manager bilgisayar magazin dergilerinden birinin desteğinide alıp cd formatında yayınlarsanız hep korsan olarak başka web sitelerinde kendi yaptığınız çalışmayı görmezsiniz hemde büyük prestij yakarsınız
arkadaşlar anasayfada beta çıktı diyor kulüp turksportal üyeleri için ama forum da konu açılmadı galiba?
Klüp üyelerine açıldı.
Doru Diosun...
Ne zaman gelcek acaba heyecanla bekliyoruz inşallah bu sefer %100 olur ve bir rekora imza atılır bir seferde %100 türkçe yama hiç hatasız..
Ben bu türkçe yamanın yılbaşında çıkacağının söylendiğini hatırlıyorum geldik mart ayına tık yok ..
arkadaşlar PC Vista kullanıyorum fakat bu yamayla açmayı denediğimde oyun açılıyor fakat türkçe olmuyor ne yapabilirim
Geliştirme yaması çıkacak mı ne zaman çıkar? Artık biraz daha fazla türkçe istiyor ve bekliyoruz