Şükrü Saraçoğlu Stadı yok.Uefa Finali orda yapıldı ama hala TFF'ye beğendiremiyoruz !
Printable View
Şükrü Saraçoğlu Stadı yok.Uefa Finali orda yapıldı ama hala TFF'ye beğendiremiyoruz !
Saraçoğlu'nun olmaması normal, çünkü İstanbul'dan 2 stad olacak, birisi finalin oynanacağı Olimpiyat Stadı, diğeri de o zaman kadar yapımı bitecek olan Türk Telekom Arena. Bu konuda kulüpçülük yapmaya gerek yok diye düşünüyorum, çünkü diğer illerde olacağı gibi devlet yapıyor nasılsa tüm satdları.
Olimpiyat Kadıköy'den çok mu iyi ki?
Olimpiyat Stadı, öncelikle kapasite dikkate alındığında finalin oynanacağı tek stad. Üstelik yanları ve üzeri kapatılacak. Şampiyonlar Ligi finali oynanabildiğine göre Avrupa Şampiyonassı finali de oynanır.
Tartışılacak konu bu olmamalıydı bence ama herşey İstanbul değil bu ülkede. Beşiktaş da yapsın 1 stad, 4 stad İstanbul'dan katılsın şampiyonaya ne dersiniz? Erzurum, Van, Diyarbakır, Trabzon bu ülkenin değil tabi, biz bunu değil, neden Saraçoğlu değil de yeni yapılan stada verdiler onu tartışalım.
yapılsın, yapılmasın demiyoruz.Sadece Kadıköy gibi bi semt'te oynamak varken dağ başında oynanması ve bu stadın oraya yapılmasını eleştiriyoruz..
Serkan sen haklısın gönül ister o şehirlerde olsun ama ya fultbol için yanıp tutuşan ve en küçk maçta bile stadları dolu olan bir şehirede gözünü kapayamassın.
Adamalr milyonlarca lira harcadı stad yaptı 1 mılyon bılet fıyatı anca doluyor.
Ülkenin doğusunu resmen ayırmışlar.neymiş Ülke kalkınacak zaten modern şehirleri yeniden modern edecekler.Trabzon kenti olarak tek eksik kara ulaşımsa bu 6 yılda çözülür ki yani bahane bunlar siyasi seçim bu şehir secimleri.
O stadın ulaşımı işkence zaten.Ama metro falan bir şeyler diyorlardı.6 yıl daha var.Bu sürede bu ulaşım konusu kesinlikle halledilmeli.
6 sene var yaa :D o zaman kim öle kim kala...
Kadıköyde olmamasının nedeni, Uefa Finalinde yaşanan ulaşım, park sorunları. Stad çevresini hepimiz biliyoruz, büyük bir organizasyonda binlerce kişi stad dışında kurulacak yerlerde de izliyo, durum böyle olunca çok büyük bir otopark sorunu oluşacaktır, bunun için çözüm çevredeki binaların yıkılmasıki buda mümkün olmayacağı için Saraçoğlu listede yer almıyor.
Ayrıca Finalin oynanacağı stadın belli bir kapasite sınırı var bu yüzden Olimpiyat tercih edilmiş. Gerçi FB'nin55bin ve GS'nin60bin yetersizmi bunun için bilemiyoruz. Ayrıca koşu pisti içinde çalışmalar varmış sanırım. Oralara koltuk konabilir aslında. Ona göre diğer koltuklarda revize edilebilir.
Hangi sitede okudum hatırlamıyorum ama, Trabzon, Şanlıurfa ve Gaziantep yedek olarak bekletiliyormuş sanırım. Asil olarak seçilen illerin nedenide o iller arasındaki ulaşım kolaylığıymış.
Türkiye'nin futbolla yatıp futbolla kalkan kenti Trabzon'un listede olmaması gerçekten ilginç..Ulaşımda nasıl zor çözebilmiş degilim.İstanbul-Trabzon uçakla 1-1.5 saat falan olması lazım.Turnuvaya daha 6 yıldan fazla var.Bu kadar uzun bir sürede Karadeniz tarafına istenildikten sonra rahatça hızlı tren vs. gibi ulaşım yolları yapılabilir.
Son olarak Olimpiyat'ta yapılırsa bizim buralar turist kaynar.Hatta Ukrayna,Rusya gibi takımlardan birinin maçları burada yapılırsa bu turnuva tadından yenmez. :D
Bize verileceği yönünde çok umutlu değilim açıkcası ama üstesinden başarıyla gelebileceğimizi düşünüyorum.İnşallah bize verirler bu sefer..
Gönül ister tüm Türkiye'de oynansın. Serkan'ın bu sözüne katılmamak elde değil. Ama stadyum yok, hani buraya yazılan stadalr bile çok iyi stadlar değil ne yazıkki. Bizim bu turnuvaya başvurmadan önce doğru düzgün stadyumlar yapıp, tam hazır şekilde gelmek. Daha Ankara'da Şükrü Şaraçoğlu veya Kadir Has stadyumları gibi bir stad yok.
Bu yıl yapılacak, Fiba Dünya Kupası çok önemli, eğer oradan iyi bir puan ile çıkarsak bu turnuvayı alabiliriz.
Batuhan, Olimpiyat ve Kadir Has hariç kalan tüm stadlar baştan yapılacak. Şu anki stadlarda oynanmayacak yani, hepsi yeni stad olacak.
Adana'da da olmasını sadece yeni stadyum yapılmasını istediğim için isterdim.. Yoksa zaten Türkiye maçlarını hangi şehirde oynarsa oraya gidicem.. Kazanırsak tabi :)
Norveç ve diğer ortak ülkesi çekildiler. Kaldık Fransa, İtalya ve Biz. Ben bizim eğer adam gibi tanıtım yaptığımız takdirde bu turnuvayı alabileceğimizi düşünüyorum..
Şükrü Saraçoğlu'nun olmaması normal ve doğrudur bence. Çünkü UEFA Finalinde bile şehrin ortasında olması ve çalışma alanının kısıtlı olması nedeniyle gazeteciler felan sıkıntı çekmişler. Üstelik maç günleri acayip bir karmaşa olacak orada. uEFA bu nedenle SAraçoğlu'nu eledi. Olimpiyat stadyumunun çevresi metro yapılınca ve belki etrafına konut felan yapılınca daha yaşanır bir yer olacak. Daha 6 yıl var önümüzde. TT arena eksiksiz yapıldığı takdirde bence süper birşey olacak. İkisi İStanbul için rahatlıkla yeterli. Saraçoğlu maalesef modern olmasına karşın coğrafi konumu nedeniyle alınmadı.
Tabi şurasıda var Olimpiyat stadyumuna boşuna para harcanacak. Tıpkı o stadı oraya yapmak gibi. Euro 2016 için süper olacak fakat daha sonra? İnsanlardan alınan vergilerle boş boş ayakta duracak. Belediye yine maç yaparsa ancak senede 18-20 maç sayesinde üzerine basılacak.
Acaba FB ŞS etrafını yıksalar olmazmıydı?
Stadı olan şehirlere verilmedi. Ulaşım, konaklama vs en iyi olan şehirlere verildi.
http://www.skyscrapercity.com/showth...489731&page=58
Fransanın stadları, en ciddi rakibimiz bence. Ama daha önce düzenlediği için belki bizim şansımız olabilir diye düşünüyorum.
http://www.euro2016adayiturkiye.com/projeler
buradanda destek olabiliriz. Yakında takip ettiğim bir şey bu.. İlk adaylığımızdan beridir bir çok forumda bilgi alışverişi yapıyorum. Logo bile yapmıştım.. :D Ama seçilmemiş yazıklar olsun diyorum :D
Tabi şaka.. LAle motifini yansıtmışlar ve süper olmuş..
bence fransa'ya verirler.. Türkiye'nin sansi yok.. lobi yok bizde..
Ben Türkiye'ye verilebileceğini düşünüyorum çünkü UEFA yetkililerinin memnun kaldığı şampiyonlar ligi ve uefa finalleri var ayrıca Avrupa Basket Şampiyonasınında ülkemizde düzenleniyor olması artı kazandırabilir bize...
Eğerki Bu Dünya Basketbol Şampiyonası'nı güzel bir şekilde düzenleyebilirsek Avrupa Şampiyonası için referans olabilir.
olay lobide bitiyor bence... Türkiye'ye destek cikacak kac tane adam var UEFA'da ? Senes Erzik disinda ?
Kayseri ulaşım bakımından çok rahat bir şehir zaten en iyi stadlardan birtiside burada.Son yıllarda çokta iyi hoteller yapıldı zaten 2 ten 5 yıldızlı var 1 tanede inşaat aşamasında ayrıca ürgüptete çok sayıda lüks hotel var ürgüpte kayseriye çok yakın zaten.Kayseriye verilmesi çok normal.
o kacınılmaz tabıkıde o stad ve sehıre gıtmesı anormal değıl.
İtalyanlar gibi Dünya Kupası bizde oynanacak diye 60 bin 80 bin kapasiteli stadlar yapmaya gerek yok ondan sonra ligde oyuncuların seslerini duymaya devam ederiz.
146 b geçiyor Olimpiyat stadının önünden :)
Eminönü-Başakşehir 1 saat 45 dk :
Ama galiba hızlı tren projesi var Başaksehir e metro giderse sorun biraz çözülür.
Wembley'de:
-Milli maclar var (hep full 90bin)
-FA Cup yari final ve final maclari var (hep full 90bin)
-2. lig playoff final maci var (75-86bin)
-3. lig playoff final maci var (60-75bin)
-4. lig playoff final maci var (35-62bin)
-5. lig playoff final maci var (35-42bin)
-Challenge Cup final maci var (76bin - 84bin)
-League Cup Final maci var var (hep full 90bin)
-2007-2009 arasi NFL takimlarin gösteri maci vardi (hep full 85bin)
-2007 ve 2008de Race of Champions vardi
-2007-2009 arasi 12 tane dev kosner vardi. (US iki günlük konserde 164,244 bilet satti)
-Rugby League Challenge cup final maci
- Rugby Union maclari
-Wembleyde 166 loca var. Olimpiyat stadinda 34.
-Wembelyde 16bin Businesskoltugu var. Olimpiyat Stadinda 0
-Wembleyde 3 tane büyük restaurant var. Olimpiyat Stadinda 0
-Wembley 365 gün para kazanan bir tesis. Olimpiyat stadi 365 gün para yutan tesis.
Bizim Olimpiyat stadi her sene vergiler sayesinde ayakta kaliyor. Aradaki farka bakın.. :(
Elemelere girmeden turnuvada olmak icin bi hamle :D
Logo tanıtım videolarımız:
http://www.youtube.com/watch?v=FxQzjI5KEOQ
http://www.youtube.com/watch?v=MV2WqGwNTbI
Zaten Şükrü Saraçoğlu'da yokmuş moralim bozuldu. Kadıköy halkı para kazanmıyacak... Anadolu Yakasına gariban gibi bakıyorlar, anlamdım gitti zaten.
Ben bu turnuvayı alacağımıza inanmıyorum, Platini zaten Fransız, kendi ülkesine oy atacaktır, kaldı ki onun yanında ki kişilerde Platini'ye destek olmak için Fransa'ya oy atar. O yüzden Türkiye'de olması çok zor, zaten kaldı ki hali hazırda sadece iki stadyum var.
Şöyle birşey var Stade de France ta maç izlemek isterdim.atmosferi müthiş.bence bize verirler.
Daha 6 sene var. Şükrü Saraçoğlunun en modern olduğu yıldan 6 yıl öncesine gidin bir bakalım ne durumdaymıştı? Çok karamsarsınız çok. Bizim milletimiz bu yüzden kaybediyor zaten...