Gerçekte 8 maç 13 gol atan adam FM'de bi zahmet 15 gol falan atmasın :):)
Printable View
Gerçekte 8 maç 13 gol atan adam FM'de bi zahmet 15 gol falan atmasın :):)
Şuan bende 28 maç 10 gol 5 asist ile oynuyor çok kötü bence bu ve bütün takım ona çalışıyor neredeyse.
Geçen sene Emenikeye girilen profil ile karşılaştırınca Burağa haksızlık yapıılmış gibi geldi. Bu sezon 8 maçta 13 gol ve avrupada en yüksek gol ortalamasına sahip futbolcu. Buda onun STSL üstüü oyuncu olduğunu gösterir ve profilinin birazda olsa STSL üstüne çıkarılabilir olduğunu gösterir.
Sonuç olarak; Finishing +1 First Touch +1 Biraz abartı diyeceksiniz fakat bu seneki frikiklerine göre +2 +3 Acellarition +1 Work rate +1 Creativity -1 Çok şey istemiyoruz. Biz daha önce diğer ülkelerin oyuncularını nekadar uçurduğunu abarttığını biliyoruz. Fakat biz Burak için abartı değil biraz olsun artırılmasını istiyoruz.
8 maçta 13 gol attı sadece. Bu istatistik 34 maçta 13 gol de olabilir.
Off the ball 16 az sanki. Burak inanılmaz hareketli. Gol ortalamasının bu denli yükselmesinin altındaki önemli bir etken bence. 17-18 olabilir.
Onu asıl siz bütün ihtimalleri düşünün diye yazdım :) Biz zaten bütün ihtimalleri düşünüyoruz.
Burak'ın şu an 140 CA'sı var ve bu bir Türk forvet için çok iyi bir değer. Gerçek hayatta şu an sergilediği performansın nedeni yeteneklerinin gelişmiş olması değil ki, formda olması ve daha çok tecrübeye sahip olması. Oyunda; Eren Derdiyok, Bafetimbi Gomis, Trezeguet, Marco Di Vaio, Marc Janko, Kevin Mirallas, Ismaël Bangoura, Hugo Rodallega, Mario Mandzukic gibi oyuncularla aynı seviyede yetenek anlamında şu anda.
Bence profilinde artışa gidilecek değerler olsa olsa; ambition, determination, consistency ve professionalism olurdu. Dirtiness da arttırılabilir.
bende ilk sezonda 28 golle gol kralı oldu.
Nobre Beşiktaş'ta 8 maçta 9 gol veya 9 maçta 8 gol atmıştı sonra yaklaşık 20 maç sıfır çekmişti. Şimdi Mersin'de leblebi gibi atıyor.
hangi sezondaydı o performans? beşiktaş'ta geçirdiği sezonlarda ligde öyle bir performansını hiç hatırlamıyorum nobre'nin.
ne demek istediğini gayet iyi anladım. her ihtimal tabi ki düşünülmelidir; fakat bu ihtimallerin gerçekleşme olasılıkları da göz önünde bulundurularak değerlendirme yapılmalıdır. benim anlatmak istediğim bu.
yani burak'ı değerlendirirken hiç gol atmayacağını mı yoksa, bu kadar abartılı olmasa da, yine takımına üst düzey katkı vereceğini mi daha öncelikli olarak değerlendirir, dikkate alırsın? sadece bu sezon için değil, genel için konuşuyorum.
Yukardaki mesajlar gayet iyi açıklıyor.
Ayrıca,
8 maç sonunda Burak'ın 13 gol atacağını kimse bilemezdi. Ancak tahmin ederdi. Oyunda bu sayı 10 olur, 15 olur, 5 olur, 1 olur. Bu oyundaki profilinin salt başarısız yansıltıldığı anlamına gelmez. Oyun gerçeği birebir oynatmıyor ki? Oyunda farklı bir hayat işliyor, gerçekte farklı. Mesela bu sezonu 10 kere tekrar oynatma fırsatı bulsaydık, Burak her sezon 8 maçta 13 gol atabilecek miydi?
Dediğim gibi bu profil yeteneğini yansıtıyor, arttırılabilecek değerleri de söyledim. Tabii bu benim kişisel fikrim. Trabzon araştırmacısı daha iyi bilir. Haa sezon sonunda inanılmaz bir sayı yakarlarsa CA sı yükselebilir. Biz her gün güncelleyemiyoruz profilleri. Sezon başında, arasında ve sonunda değerlendirebiliyoruz. Şimdi de bu profile baktığımda daha neresini arttırabilirim diye düşünüyorum.
CA'sı 140 şu anda. CA'sı 141-142-143 olan oyuncuları aşağıya yazıyorum, siz de ona göre karar verin. Sadece yetenek anlamında tabii. Ayrıca CA salt olarak oyuncunun sahadaki performansını belirlemiyor. http://forum.turksportal.net/vb/show...16#post2122016 buradaki gizli özellikler aslında daha önemli.
Eduardo
Bojan
Fabrizio Miccoli
Bobby Zamora
Stefan Kießling
Andy Carroll
Adrián
Nelson Valdez
Michael Owen
Grafite
Felipe Caicedo
Milan Baros
Goran Pandev
Peter Crouch
Adrián Ramos
Giovanni Moreno
Víctor Montaño
Bafétimbi Gomis
Mario Mandzukic
Eren Derdiyok
Ve ayrıca sana bir tavsiyem var. Burak'ın gerçekteki maçlarını izlediğini varsayarak söylüyorum, 5 sezon bitir oyunda ve Burak'ın iistatistiklerine bak (sadece gol değil, kaleyi bulan şut vs dahil) hatta bizimle paylaş. Maçları da elinden geldiğince izlemeye çalış ve gerçekte izlediğinle ne kadar çelişiyor onu da söyle.
iyi de, ben burak'ın oyundaki performansına ya da oyuna yansıtılışına yönelik bir eleştiri yapmadım ki. senin söylediğin şeye yönelik bir eleştiri yaptım. aslında eleştiri de denemez. kendimce bir düzeltme. her ihtimal dikkate alınmalıdır evet; ama bazı ihtimaller daha öncelikli olur, bazıları ise daha geride kalır dedim. alıntı yaptığın cevapların benim söylemeye çalıştığımla hiç alakası yok yani.
Bencillik 20 olabilir Burak'ın.
Tartışmasız.
burak'i felan sevmem ama ozellikleri arttilmali
finishing 14
first touch 13
off the ball 17
heading 11
long shots 14
team work 11
work rate 15
important matches 10 (takım açısından önemli maçlarda kritik golleri var fakat özellikle 3 büyüklere karşı pek etkili olamıyor)
bunlar bir fenerbahçeli gözünden gördüklerim fakat important matches özelliği düşürülebilir.
Burak Yılmaz'ın önemli maçlardaki performansı kötü degil. Bu seneki Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında top ona geldiğinde biranda 2-3 kişi sardı etrafını ve buna rağmen gole yaklaştığı anlar oldu. Bir takımda tek bir gol silahı varsa bu şekilde onu durdurabilmek mümkündür. Geçen sene birçok gol silahımız varken(Jaja,Umut vs.) Burak Galatasaray'a ve Beşiktaş'a gollerini attı.
Bunu maç başlığına da yazdım.
Burak bizim çok istediğimiz maçlarda sahneye çıkmadı. Bjk maçında çok net kaçırdığı bir pozsiyon var 2. yarıda maçın sonlarına doğru. Aynı şekilde Kadıköy'de Fb maçında 1-2 tane mutlak gol yapacağı vuruş pozisyonlarında saçma sapan işler yaptı. Cska ve Lille maçlarında da beklenenin altında kaldı.
O 2-3 kişilik markajdan kurtulup pozisyona girebilmekte başarıdır. Burak zaten her bulduğunu atan bir oyuncu degil ve buda oyuna yansıtılmış durumda.
Burak'ın biraz daha fiziksel olarak artırabileceğini düşünüyorum...Mustafa pektemekten daha hızlı olduğunu düşünmekteyim izlediğim kadarıyla ...Hız:17 hızlanma 15 çekilebilir...Ok gibi fırlayan bir burak olabilir gerçekteki gibi...Güçüne gelince tamam avrupa'da lucio samuel karşısında ezilmiş olması normal samuel 17 ,Lucio 18 ki lucionun hızı ve hızlanması hatta bütün fiziksel özellikleri Burak'tan iyi...Bunu sölememin sebebi avrupa'da pekte birşey yapamadı şeklinde bir cevap gelmesi yönünde...Meselenin özüne dönersek Türkiye'de oynadığı stoperleri ve oyunu göz önüne alarak güçünün de 14'ten 15 'e çekilebileceğini düşünüyorum...Tekniğide 12'den 14 e çekilebilir...Ve uzun şutu'da 15 e ...Bence Burak'ın profili bu şekilde meydana gelmeli...
Hızlanması 15 off the ball en az 18 finishing 14 olmalı
20.hafta 21.golü oldu en yakın rakibi 9 golle Tum
Bunları avrupada yapsa şuan oyunda en kral forvetlerden biri olurdu
Flair de 16
Pace 15 Acc 16 ya da Pace 16 Acc 17 olması bence daha iyi olacaktır. Çünkü Hem hızlı hem de son süratına çabuk ulaşan, ok gibi fırlayan bir forvet Burak. Türkiye'de onun kadar iyi hızlanan bi de Egemen var bence acık mesafede.
Composure ve Finishing kesinlikle gözden geçirilmeli. Finishing özelligi çok kuvvetli Burak'ın. 16 en üst limit olarak verilebilir. İdeal olarak 15 gözden geçirilmeli. Composure ise 13 az 15 fazla olur. O yüzden 14 iyi gibi.
Passing 10'dan 11'e çekilebilir. O kadar kötü bir pasör degil Burak.
Bunların dısında gayet iyi bence profili. Şimdi abartı falan diyen arkadaşlar olacaktır ama kesinlikle abartı degil bu özellikler. Elinizi korkan alıştırmayın bence. :)
CA'sı da 143 olabilir. Micheal Owen'dan iyi oldugu kesin. :)
finishing 13>>15
first touch 12>>11
free kick 10>>12-13
bravery 16>> 17-18
off the ball 16 >> 17-18
acc. 14 >>> 17
sportmenship ve workrate de 1 kademe düşürülmeli potansiyeli 155 civarınada cıkarılabılır bence bi sorun olmaz. bu sezonki performansı şans değil ve özellikle hızlanma konusunda ciddi bir yükseliş var.
bende herkes gibi off the ball özelliğinin 18 olması gerektiğini düşünüyorum sezme özelliğide 16 ya çıkarılabilir
Not : Fenerbahçeliyim :)
oyundaki sözleşmesine 5 M €'ya serbest kalır maddesi eklenmeli kendisi söyledi geçen böyle bir madde varmış sözleşmesinde ama oyunda yok.
Evet sözleşmesinde o yer almalı.Ayruıca Trabzonspor'a bağlılığıda arttırulmalı.Çok büyük bir takım istemesse Avrupa'dan buradan ayrılmam,burada çok mutluyum dedi.
Şuan oyun kurulu olmadığı için ( 2 ay önce filan silmiştim.) Tam hatırlamıyorum ama eğer yoksa favori klüplerine Trabzonspor ve Beşiktaş yüksek değerlerde girilmeli geçen açıklamalarından dolayı.
Bence hiç dokunulmamalı. İki takıma da baglılıgı yok çünkü. Taraftarı olması yetmez :)
Bugün yine 2 tane attı. Adam karşı karşıya kaçırmıyor finishing 16 olabilir off the ball 18 yani aşmış adam belli.
off the ball nirvana'ya ulaşmış. min 18 bence. adam mükemmel hareketleniyor topsuz oyunda.
onun dışındaki özellikler bence gayet optimum. finishing'i öyle 16lık 17lik falan olsa değeri 20-25 kağıttan aşağı olmaz herhalde. burak'ı burak yapan ve bu istatisiğe ulaştıran off the ball ve fiziksel özellikleridir bence.
Son vuruşu ve sogukkanlılıga da gayet iyi ama. Bu adam en iyi Türk forvet olmalı oyunda. Ca'da bir artış yapılmalı ve saglam bir profil hazırlanmalı..