helal olsun..
Printable View
Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve depremden sağ olarak kurtulanlara da başsağlığı diliyorum. Geçmiş olsun.
Bir yandan şehitler, bir yandan depremler. Haberlerde (Okan Bayülgen'in değindiği ) konu olan bir reklam çabası. Tam olarak net oranı bilmiyorum ama telefon şirketlerinin yaptığı kampanya varmış. Oradakilerin görüşmeleri daha ucuz olmuşmuş. Bedava yapacaklarına kampanya yapmışlar. Yazık.
Hatay'daki 96 depremini yaşamış olarak.
Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Sağ kalanlara da başsağlığı ve bir an önce sıcak evlerine kavuşmalarını diliyorum.
Bu deprem gösterdi ki biz zaten çoktan bölünmüşüz. Dışarda "Vatan bölünmez" diye bağıranlar şimdi "Onlar kürt, beter olsunlar" diyor. O kadar şehit veriyoruz ama boşuna. Biz zaten bölünmüşüz.
"Müslüman kardeşinin uğradığı felâketi sevinçle karşılama! Allah onu rahmetiyle o felâketten kurtarır da seni musîbetle imtihân eder."
(Hadis-i Şerif - Kaynak: Tirmizi)
Mehmet Topal, Van'da yaşanan deprem sonrası hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehit düşen askerler için, Valencia'nın A.Bilbao ile oynayacağı maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını sağladı.Mestalla Stadı'ndaki maç öncesi yapılan saygı duruşuna taraftarlar da duyarlı davranarak, 1 dakika boyunca sessiz kaldılar ayrıca Valencia'lı futbolcular maçta kollarına siyah bant taktı.
1999: "Kimse yok mu?"
2011: "Kimse yok mu?"
Yerimizde sayıyoruz...
İsrail'in yardım talebi reddedilmiş. Acaba İsrail'in kurtarabilecekken kurtaramayacağı her insanın günahı kimin boynuna kalacak ? Bu arada Allah bütün depremzedelere sabır versin bende bugün 20 liralık bağış yaptım.
Liverpool ve Real Madrid de baş sağlığı dilemiş.
Habertürk, deprem sürecinde arka arkaya bombalar patlatıyor.
Önce spikerden talihsiz bir sunuş ardından canlı yayında valiye küfür vs.
Sadece arama - kurtarma, yardım kısmında değil medyada her alanda bu işten anlamıyoruz.
Real Madrid Futbol Klübü olarak dun Türkiye`de meydana gelen deprem icin Türk halkina gecmis olsun dileklerimizi sunuyoruz.Kulüp olarak ayrıca, ölenlerin ailelerine bas sağliği diliyoruz.
279 ölü 1300 yaralı 2262 yıkılan bina son açıklanan rakamlar.
D.Bakır belediyesi yemek yardımında bulunmuş, getirmişler kızılay reddetmiş. Yazık.
mabirand32gun Mehmet Ali Birand
Erciş’teyim. Buraya daha doğru dürüst yardım ulaşmış değil. Yetersiz çadır, yetersiz imkanlar halkın en büyük şikayeti.
Evlerine girmekten korktukları için sokaklarda yaşayan insanların arasındayım. Tek kelimeyle rezalet.
lexoqe Ekincan Yesil
@mabirand32gun Yardımlarımız yetişmedi mi daha ? Çok ilginç nerede bu toplanan paralar. Yoksa bizim yardımlarımızda Ankara'da red gördü.
Omuzunun üzerinde cansız bir el, kurtarılmayı bekliyorsun. Çok kötü bir durum :(
http://img825.imageshack.us/img825/7...cd04075b65.jpg
http://img585.imageshack.us/img585/1...7adda54c92.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/970...88c7ea8d68.jpg
http://img684.imageshack.us/img684/7...36da85d09c.jpg
ustteki fotograftaki arkadasimiz internete cafede iken enkaz altinda kalmis o el ise musterilerden biri galiba
Evet .
Quote:
Depremin Yunus'u Erciş ilçesindeki bir internet kafe'de yakaladığı belirtiliyor. Ona siper olan cesedin ise kimliği henüz belirlenemeyen bir erkeğe ait olduğu biliniyor.
Antalyalı 23 yaşındaki Melike öğretmen, 1995 yılında Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde meydana gelen depremde kaybettiği anne ve babasıyla aynı kaderi paylaştı. Ecel, anasınıfı öğretmeni Melike Atman'ı görev yeri Van'ın Erciş ilçesinde evinde yakaladı.
Olamaz böyle bir kader.
http://img5.mynet.com/ha6/yurt/m/melike-ogretmen1.jpg
Mynet
Depremde can veren genç çift Emel (26) ve Özgür Subaşıay (27) öğretmendi. Celal Bayar Üniversitesi’nde öğrenciyken tanışıp birbirlerine âşık olan genç çift, henüz iki ay önce evlenmişti. Önceki gece Van’ı yerinden oynatan deprem, onları evlerinde yakaladı. Cesetleri birbirine sarılmış halde bulundu.
http://img5.mynet.com/ha6/d/deprem-van-cift.jpg
Mynet
çok yazık arkadaşlar insanın kanı donuyor, ölemle ne zaman nasıl karşılaşacağız.. çok zor.. dualarımız hem şehitlerimizle hem deprem afetinde kaybettiğimiz vatandaşlarımızla.
Burada hala çadır savaşı sürüyor. Korkunç sahneler yaşanıyor. Birbirini yiyen insanlar, itişip kakışmalar, talan edilen kamyonlar.
Bir bölümü gerçek ihtiyacı olduğu için çadır peşinde koşuyor. Diğer bir bölümü bir çadırla yetinmeyip 2-3 çadır peşinde koşuyor.
Çadır satan da var, çadırı hayvanlarını korumak için kullanan da. Devlet organizasyonunu doğru dürüst yapamıyor.
Milletimiz de doğrusunu söyleyelim bu kargaşaya çanak tutuyor.
abicim halen medeni olamadık bu konuda. o konumda ben olsaydım nasıl olurdu bilmiyorum ama bir iki kişi kuralı bozunca diğerleride hakkını yedirmemek için girişiyor sonrada karmaşa çıkıyor..
artık buna devletin yapacağı bir şey yok insan olamayana devlet napsın birand da saçmalıyor iyiceQuote:
Çadır satan da var, çadırı hayvanlarını korumak için kullanan da. Devlet organizasyonunu doğru dürüst yapamıyor.
devlet yolluyor ama ihtiyaci olanda olmayanda 2,2 3,3 4,4 fazla fazla aliyorlar bunu bugun bir programda izledim Van"dan bir adami canli yayinda telefon baglantisi yapildi adam anlatti fazla fazla aliyorlar diye.
Demek ki organizasyonlar yanlış yapılıyor. (ALLAH göstermesin) Bugün başka bir şehirde de olsa aynı sorunlar yaşanıyor ki geçmişte de yaşanan sorunlar. "Ders aldık mı" "Hayır almadık"
Bugün Hatay'dan Van'a giden kamyonu gördüm, durdurdum üstümde ki hırkayı verdim.
Van’da depremden 108 saat sonra enkazdan kurtarılan 12 yaşındaki Ferhat Tokay’ın, 4 gün boyunca yağmur suyu içerek hayatta kaldığı öğrenildi.
VAN - Erciş ilçesi Van Yolu Caddesi'ndeki Sevgi Apartmanı'nın enkazından, depremden 108 saat sonra sağ olarak kurtarılan 12 yaşındaki Ferhat Tokay’ın Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Tokay'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Sevgi Apartmanı’nın zemin katında bulunan bir ayakkabı satış mağazasında çalışan
Tokay’ın arkadaşıyla birlikte cumartesi gecesi mağazada kaldığı öğrenildi.
Van Sağlık Müdür Yardımcısı Hamit Karataş, bir kolonun dibinde 4 gün boyunca
sesini duyurmaya çalışan Tokay’ın, yağmur sularıyla beslendiğini aktardı.
Ferhat Tokay'a, ilk ulaşan Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi’nden Bekir Sıtkı Gider oldu.
Ferhat'ın kendilerini arkadaşı zannederek ses vermesiyle fark ettiklerini belirten Gider, yaklaşık 2 saatlik bir çalışmadan sonra çocuğun enkazdan çıkarıldığını söyledi.[/SIZE]
İLK SÖZÜ: AÇIM, BENİ BURADAN ÇIKARIN
Ferhat'in ilk sözlerinin “açım, beni buradan çıkarın” olduğunu anlatan Gider, şunları kaydetti: ''Gece geç saatlerde çalışırken, bizi arkadaşı zannederek konuşunca canlı olduğunu anladık. Kısa bir çalışma sonunda açtığımız bir pencereden ulaştığımızda Tokay, dizüstü bir durumdaydı. O sırada moral seviyesini yüksek tutmak için şaka yaptık, bir yemek borçlandık. Aç olduğunu söylediği için. Azerbaycan ve Afyonkarahisar ekipleriyle yaklaşık 2 saat çalışmadan sonra kurtardık.”
[SIZE="1"]NTV
Dün gece 5.5 büyüklüğünde deprem olmuştu. Şimdi de 5.6 büyüklüğünde olmuş. Ciddiyetini koruyor bu deprem olayı.
Galatasaray Spor Kulübü deprem felaketi nedeniyle bir yıl süreyle Belediye Vanspor altyapısının sportif giysi ihtiyacını karşılayacak.
Üzerinden 2 sene geçti hala barakalarda yaşam mücadelesi veriyor insanlar. O barakaların da elektriği kesildi diye haberler çıktı geçenlerde. Bu insanlar üvey evlat mı? Suriyelilere aylık bağlanırken bu insanların elektrikleri kesiliyor. Daha yazılacak çok şey var ama burası yeri değil.