19 kişilik kadroda Milos Krasiç yok. Riskli bir seçim bence. Yedeklere ihtiyaç duyulabilecek bir maç.
Printable View
19 kişilik kadroda Milos Krasiç yok. Riskli bir seçim bence. Yedeklere ihtiyaç duyulabilecek bir maç.
Boşver abi ne Krasic'i, adam ayakta duramıyor. Onun yerine Stoch alınmıştır ve Kayseri maçındaki oyundan sonra kalan maçların büyük kısmında oynar diye düşünüyorum. Özellikle GS maçı hariç 2 lig maçı ve Eskişehir rövanş maçlarında oynayabilir. Benfica maçında da sonradan girerek tehlikeli olabilir.
THY'den F.Bahçe'ye büyük jest geliyor!
UEFA'daki temsilcimiz Fenerbahçe eğer Benfica'yı elerse, Amsterdam'daki finale sarı-lacivert renklere boyanmış uçakla götürülecek
UEFA'daki temsilcimiz Fenerbahçe eğer Benfica'yı elerse, Amsterdam'daki finale sarı-lacivert renklere boyanmış uçakla götürülecek
Perşembe günü tarihinin en önemli maçına çıkacak olan Fenerbahçe'de heyecanlı bekleyiş sürerken, THY de sarı-lacivertli ekibe sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Fenerbahçe UEFA Avrupa Kupası yarı finalinde Benfica'yı elerse, THY de 15 Mayıs'ta oynanacak final için kafileyi Amsterdam'a götürecek uçağı sarı-lacivertli renklere boyayacak.
sporx.com
Yanlışlıkla bu gelmesin de ; :D
http://www.indirvideo.net/video/fboo...tlayin-637.jpg
Not: gerçi onu da biz aldık :D
Allah sevinç gözyaşlarıyla dönmeyi nasip etsin...
krasic tam bir hayal kirikligi.. bu saatten sonra kadroya almak risk olur asil..
Evet beyler totemleri alalım :D :D
Benim kıza yarın Fenerbahçe yener inşAllah dedirteceğim.
Benfica handikap atar diyeceğim iddaa da, maç saati kızla konuşacağım. Bunları yapıcam valla çok işe yarıyor :icon_biggrin:
Fenerbahçe cezalı oyuncularının eksikliğini arayacaktır. Orta sahada Mehmet Topal ve Raul Meireles'in yokluğunda Mehmet Topuz monte edilebilir. Selçuk Şahin , Mehmet Topuz , Baroni orta sahası rakibi durdurabilir. Salih'i sonradan oyunun gidişatına göre değerlendirecektir. Bu maçta ilk 11'de başlatacağını sanmam. Benfica'da Lima falan olacak sanırım. Zor bir maç Fenerbahçe'nin işi kolay olmayacak. Gol atması lazım Fenerbahçe'nin mutlaka. Tabi gol yemedikten sonra hiç bir sorun yok ama Benfica'da her türlü golü bulacaktır diye düşünüyorum.
En büyük totem yine Ercan Taner. :D
Meireles ve Topal savunma futbolunu kusursuz oynayabiliyorlar. İlerde kısıtlı yetenekleri ama defansif anlamda pozisyon almaları ve müdahaleleri 10 numara dersek yanlış olmaz. Onların sezgi yeteneği bu maç sahada olmayacak beni en çok bu korkutuyor. Topla Selçuk,M.Topal'dan daha bile iyidir lakin defansif anlamda onun çabukluğundan çok uzak. Meireles ile onun yerinde oynayacak Cristian'ı konuşmak bile yersiz. Umarım erken gol yemeyiz.
Stoch 11'de çıkarsa şansımız yükselir, Caner 11'de çıkarsa 10 kişi kalma ihtimalimiz yükselir aha da yazdım buraya : )
yarin final maci olmasaydi 3-0 kaybeder eleniriz derdim ama bu mac ozelinde durum farkli olur diye dusunuyorum. son dakikaya kadar turun iki tarafa da gidebilecegi bir mac olabilir. cok iyi savunma yapmak zorundayiz, konsantrasyonumuzu 90 dakika bozmadan oynamaliyiz. ozellikle Kuyt avrupa yolunda takima cok sey katti, en cok guvendigim isim. hayallerin gercek olmasina 90 dakika mesafedeyiz, bir final daha yasayalim artik.
Ben de turu savunmamızın değil ofansımızın belirleyeceğini düşünüyorum. Savunma kurgumuz bir şekilde aynı olur ama hücumda biraz top tutabilirsek maçın gidişatını değiştirebiliriz. Mesela Lazio maçında maç 1-0 olduktan sonra 10 dk top çevirdik ve turu aldık. Bu maçta da 2 devre 15 dk top çevirsek bir şekilde gol bulabiliriz. Önemli olan topu Sow'a bir şekilde ulaştırıp hemen yardıma gitmek. Cristian son 2 maçta iyi oynuyor bence ve ileride değil geride olduğu zaman daha verimli zaten.
Stoch'u bu mac alirda 1-2gol atarsa adam taraftar demezmi bu adam sezon basindan beri nerde diye? Aykut Kocaman almaz boyle bir risk.
Olurda Stoch 1 helede 2 gol atıp finale çıkarırsa takımı kimse demez bence :D
Açıkçası ben demem çünkü sene başından beri birtek Kayseri maçında hırslı ve güzel oynadı. Diğer tüm maçlarda Krasic gibiydi, hiçbir şekilde oynamayı haketmemişti. Ben Stoch konusunda Aykut Kocaman'a sonuna kadar hak veriyorum.
1sezon bu maci dusunerek sakladiysa adam zaten buradaki isini tamamlamis Barcelona , Real Madrid gibi bir takima gitmesi gerekir :D
ama ilk 11de baslarsa eger ben gol atacagini dusunuyorum kontradan cikarak hizli ataklarda tehlike yaratir hele ki uzaktan 2-3tane denerse sansini tutarsa atar bence.
Valla finalin heyecanı ile ve Stoch'un o performansının memnuniyetiyle kimsenin aklına eleştiri gelmez. :)
Şu nisan ayı,müthiş bir ay.İnsan futbola doyuyor.
Bide Fenerbahce kupayi alirsa Bayern Munich maci olur o macta akla zarar :D Ben bugun olumsuz yonlerden bakiyorum sanirim uykusuzluktan olsa gerek :D
Kupayı alalım da gerisi pek önemli değil :D
Bir daha!! Bir daha!! Bir daha!!
[YOUTUBE="ll0rTxFSKww"]Fenerbahçe | We Can[/YOUTUBE]
İnanıyoruz vazgeçmiyoruz !
Ben bile durup durup kafamda maçı oynuyorum, değişik senaryolar, değişik sonuçlar dönüyor kafamda. Aykut Kocaman'ı, futbolcuları düşünemiyorum :)
Benfica taraftarıda maçta bizimkine benzer bir kareografi hazırlamış. Road To Amsterdam (Amsterdam yolu) sloganı...
Keşke şu maçı 2-0 3-0 yenebilseydik de biraz olsun rahatlasaydık.Dortmund'u dün gördükten sonra bu maçta da aynı senaryonun olabileceğini düşünebiliriz.Dortmund bayağı bi rahat skorla gelmişti ama son dakikalarda ecel terleri döktüler temsilcimizin skoru da çok rahat değil inşAllah hemen buluruz da golü rahatlarız.
gaitan yokmus onemli bir haber basarilar temsilcimize
50X Gaitan olsun veya olmasın farketmez, buraya kadar geldiysek bir şekil finale çıkacağımıza inanıyorum (:
Jorge rakip deplasmanda iyi oynuyor demiş bir sitenin hatası beni de hatalı konuma düşürdü ya :D
Her neyse yine de yarın istediğimizi alacağımızı düşünüyorum. Bu arada benim kız tutturdu söylemeyeceğim diye yarın söylettirmem gerek Fenerbahçe kazanırı yoksa totem işi yatacak :D
bizim de kız arkadaş olsa totem yaptırıcaz da işte :D
ilk golü erken yemememiz çok önemli. benfica ilk dakikalarda çok bastırıcak ve erken gol bulursa farka gidebilir. malum topal emre meireles yok. ilk golü atarsak final kapısını aralarız. takımıma sonuna kadar güveniyorum başarılar sarı kanarya.
Hahah :D
Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman ile Kalecimiz Volkan Demirel, yarın Benfica karşısında tarihi bir maça çıkacaklarını, takım olarak finale yükselmek için mücadele edeceklerini belirttiler.
Aykut Kocaman ile oyuncularımızdan Volkan Demirel, S.L. Benfica ile oynayacağımız UEFA Avrupa Ligi Yarı Final Rövanş maçı öncesinde karşılaşmanın oynanacağı Luz Stadı’nda bir basın toplantısı düzenledi.
“Tüm benliğimizle, kalitemizle final için mücadele edeceğiz”
Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman, tarihimizin en önemli maçlarından birine çıkacağımızı belirterek sözlerine başladı ve ekledi:
“Öncelikle Lizbon gibi güzel bir şehre geldik. Öncelikle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayarak sözlerime başlamak isterim. Güçlü bir rakiple oynayacağız. Önemli bir rakip. Maça dair ise, Volkan’ın da dediği gibi en baştan başlayalım. Tarihimizin en önemli maçı. Final artık yakın. Maça çıkarken avantaj ya da dejavantaz değerlendirmesinde bulunduk. Benfica tecrübesiyle son 4 yılda düzenlenen büyük turnuvalarda finallerde olmayı başarmış ve bize göre bir adım önde gibi duruyor. Ancak evimizdeki karşılaşmada doğru bir oyun ortaya koyarak rakibi alt etmeyi başardık. Rövanşa gelirken şartları eşitledik. Rakibimizin avantajı ise kendi sahasında oynayacak olması. Avrupa Ligi’nde final oynamak için A’dan Z’ye bütün benliğimizle, kalitemizle mücadele edeceğimizi söylemek isterim.”
“Gereken bilgileri elde ettik ve oyuncularımızla paylaştık”
Kendi sahamızda oynadığımız mücadelenin her iki takım için de bir takım veriler oluşturmaya yardımcı olduğuna değinen Kocaman, “İlk maçta oyana oyun ve sonuç bizim için nasıl bir veri oluşturduysa rakip için de geçerli bu. Onların da verileri var yarınki maça ilişkin. Favoriyi ya da turu geçecek takımı belirleme açısından bir takım verilen oldu. Dolayısıyla turu geçecek takım 90 ya da 120 dakika sonunda belli olacaktır” dedi.
Bir gazetecinin yarınki rövanş maçında Salih Uçan’a görev verip vermeyeceğine ilişkin sorusunu, “Oyuncularla ilgili maç öncesi somut şeyler söylemek istemem. Maça kalması daha iyi olur diye düşünüyorum” şeklinde cevapladı.
“Cristian ne ilk ne de son penaltı kaçıran futbolcu”
Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Kocaman, karşılaşmanın penaltılara gitme ihtimali ile ilgili de, "Tabii ki penaltı çalıştık ama bunlar hikaye. 2 tane penaltı atmakla penaltı çalışılmaz. Bu iş zihinseldir ve bu yönde çalışmalar yaptık. Sanki dünyanın ilk ve son penaltı kaçıran futbolcusu Cristian gibi davranıldı. Futbolda penaltıların %25'i kaçırılıyor. Çok futbolcular penaltı kaçırdı ve futbol oynandığı sürece penaltılar kaçacak. Cristian ne ilk ne de son penaltı kaçıran futbolcu” sözleriyle değerlendirdi.
“Doğru bir oyunla ilk maçı kazandık”
İlk maçta Benfica karşısında alınan 1-0’lık galibiyetin doğru bir oyun anlayışının getirisi olduğunun altını çizen Aykut Kocaman, “İlk maçtaki oyun için çok iyi oyundu yorumlarına katılmıyorum. Benim kafamdaki iyi oyun daha farklı. Benim için ilk maç doğru oyundu ama kazandığımız için iyi oyun olarak lanse edildi. Bu doğru oyunda çok büyük pay sahibi olan 3 oyuncumuzdan eksik olacağız. Mevcut çıkacak kadromuzdan maksimum verimi elde etmeye çalışacağız. Stratejimiz değişecek mi değişmeyecek mi son toplantıda konuşacağız. Futbol her sonuca açık bir oyun, kazanırsak sevineceğiz ama kaybedersek de rakibimiz alkışlayacağız" şeklinde konuştu.
“Yarınki karşılaşma için tek maçlık tur maçı denebilir”
Portekiz temsilcisinin oyun anlayışını da değerlendiren başarılı antrenör, “Genel oyunları deplasmanda ve iç sahada olmak üzere farklılık göstermiyor. Hücumda ve savunmada komplike bir takım. Bu özellikleri değişmeyecektir ilk maçtan tek farklı olacak şey kendi evlerinde seyircileri karşısında oynamaları olacak. Ama karşılarında istediklerini yapmalarına izin vermeyecek bir Fenerbahçe olacak. Benfica 1 adım öndeydi ama içerde aldığımız galibiyet ile durumu eşitledik ve hatta öne geçtik diyebiliriz. Yarın ki karşılaşma tek maçlık bir tur gibi oynanacak gibi görünüyor” diyerek sözlerini noktaladı.
Volkan Demirel: “Her şeyin güzel olması için mücadele edeceğiz”
Basın toplantısında konuşan Kalecimiz Volkan Demirel, takım olarak tek düşüncelerinin final biletini almak olduğunu söyleyerek, “Bütün güzelliklerin yaşanması için herkesin elinden geleni yapacağına inanıyorum. Tüm düşüncemiz Amsterdam biletini almak. Yarın, Fenerbahçe camiası ve taraftarı için tarihi bir gece yaşayacağız” açıklamasında bulundu.
“Saygımızı ve değerimizi koruyoruz”
Başarılı file bekçi, Portekiz temsilcisinin saygı duyulacak güçlü bir takım olduğunu belirterek, “Rakibimize saygı duyuyoruz. Yarı finale geldiğimizde ise kiminle eşleştiğimiz önemli değildi, çünkü Benfica’nın saygı duyulacak güçlü bir takım olduğunu biliyoruz. İlk maçta da dile getirdim; kollektifler her şeyiyle Avrupa’nın en iyileri arasındalar. 1-0’lık galibiyet avantaj olabilir ama güçlü bir takımla oynayacağız. Saygımızı ve değerimizi koruyoruz. Finale çıkacağımızdan eminiz. Benfica hakkında hocalarımız tarafından gereken bilgileri aldık. Çıkıp en iyi şekilde mücadele edeceğiz” diye konuştu.
“Fenerbahçe formasıyla final yaşamak gurur verici olur”
Fenerbahçe forması altında dünyanın en iyi iki organizasyonundan birinde olmanın gurur verici olduğuna değinen Demirel, “Dünyanın en önemli organizasyonlarından birindeyiz. Fenerbahçe formasıyla mücadele etmek gurur ve onur verici. İnşallah hep beraber kupayı alıp, camiaya ve taraftara armağan edeceğiz. Bu da benim için büyük bir mutluluk ve gurur olacaktır” ifadelerini kullandı.
Heyecandan geberiyorum insallah finale çıkarız.Artık ben kadro filan önemsemiyorum bu saatten sonra çıkan herkes eminim terinin son damlasına kadar savasacaktır.Antalya'yı yakarız Amsterdam gelinceee... :D
Aykut hocanın basın toplantısını okuyup rahatlim dedim adam benden daha heycanlı
Valla halıyı yakarım heralde final gelirse. :n:
eger ilk dakikalarda fazla geriye yaslanirsak kesin gol yeriz... orta sahadaki tüm becerikli oyuncularin oynayamamasida büyük sikinti... selcugun ve cristianin uzun paslarina kaldik yine..
Benfica cephesi kendine ilk maçtaki gibi inanılmaz güveniyor. Onlara göre alınan mağlubiyet şans eseri alınmış bir iş kazası, bu bizim için hem iyi hem kötü. İyi olan tarafı ilk maçta maç sonu oyuncuların açıklamalarında yatıyor, Ne demişti bizimkiler, küçümsemenin intikamı, eminim dünkü açıklamalarından ve genel havadan yine nem kapıp hırslanacaklardır. Kötü olan tarafı ise bizim aşırı stres ve heyecan yaparken onların rahat olacak olması.
Allah'ın izniyle bugün finale çıkan takım olmayı başaracaz buna inanıyorum. Finale çıkalım da arabayla şehir turu yapayım, Geçen Karşıyaka basket takımı Avrupa şampiyonluğunu 1 sayıyla kaybedince içimizde ukte kalmıştı : ) Bu kez yarıda kalan tamamlanır inş.