Tahminen yok. Ancak gecmisteki butun transferlerinde ben gidiyorum deyip kulupten bonservisini alarak ayrilmis ve transfer olmus.
Printable View
Kiyak degil. Hatirlarsin bu beta'ya gecmeden once oyunu cikartirlar, oyun ciktiktan 2 hafta sonra yama cikartirlardi ve herkes oyunun bir cok hata ile ciktigi icin elestirirdi. Simdi acik acik beta cikarttiklarini ve hatalarin duzeltilecegini soyluyorlar ki millet oyuna baslayip hata ile karsilasinca duzeltilmesini bekleyip sonra tekrar baslamak zorunda kalmasin.
Bu asamada oyunda hata var, ben kustum oynamiyorum demek bence dogru degil. Bu 2 hafta icinde ne kadar cok hata bulunabilirse, o kadar cok duzeltme yapilabilir, 2 hafta sonra cikacak 'yama' ile o kadar keyifli bir oyun oynanabilir.
Benzer bir hata Ingiltere'de olsa tabii ki hemen duzeltirler cunku satilarinin cok buyuk bir bolumu Britanya adalarindan geliyor. Ilk once onlari mutlu etmek zorundalar. Ileride bir gun bizim yazilimcilarimiz da en cok Turkiye'de satilan bir oyun yaparsa, emin ol ilk once Turk kullanicilarin isteklerini yerine getirirler.
yanlış değilsem geçen sene isveç liginde mi bi hata olmuştu patch çıkarmışlardı 1-2 güne
Vucut Zindeligi futbolcunun sakatliklardan ne kadar cabuk donebildigini ve mac yorgunlugunu ustunden ne kadar cabuk atabildigini belirliyor.
Dayaniklilik futbolcunun ne kadar cabuk yoruldugunu belirliyor.
Sprinter, cesur ve yorgun futbolcular kendiliginden daha cok sakatlaniyor.
Ayrica bir de gizli sakatlik egilimi ozelligi var (Gokhan icin bu deger yuksek), oyuncunun sakatlanma frekansini etkiliyor.
Gokhan, benim izledigim kadariyla, agri esigi yuksek ve sakatlansa bile bu sakatligi ustunden hizli atabilen bir futbolcu. Eski dayanikliliginda olmadigi icin daha cabuk yorulan ve bu nedenle de daha cok sakatlanabilen bir yapiya sahip oldugunu dusunuyorum.
Muhtemelen 1-2 gun icinde bir yama cikar. Su anda ilk izlenimleri toplayip, olabildigince cok hatayi duzeltmeye calisiyorlardir.
24 saat icinde hemen sadece Turkiye icin bir yama cikartsalar, dogal olarak diger belirtilen hatalar duzeltilmedi diye tepki cekerler. Benim bildigim kadariyla sorun cozuldu ancak muhtemelen daha onceden planladiklari hotfix cikartma gunu ve saatini bekliyorlar ve bu sirada olabilecek en fazla hatayi gideriyorlar.
Bu yabanci siniri konusunda yazismayi ve SI'in yama cikartma politikasini bir kenara biraksak ve gozlemlediginiz diger hatalarin ustune gitsek bence bu bekleme suresini daha iyi degerlendirmis oluruz. :)
Yabanci kurali hatasi hakkinda benim daha ekleyecegim bir sey yok. Artik diger eksikliklerden ve hatalardan devam etsek? :)
Açıkçası şahsen çok umrumda olan bir sıkıntı değil. Zaten oyuna alışmak için 1-2 kısa kariyer yaparım hep ve bunu da genelde epl’de yaparım. Yine öyle yaptım. Küstüm oynamıyorum diyecek yaşı geçtim zaten :) 15 yıldan fazladır oynuyorum bu oyunu. Bin çeşit hata gördük de oynamaya devam ettik. Lakin ben SI’ın bu özensizliğine hep ayar oluyorum. Şöyle söyleyeyim. Maç motorunda hata olsa, arayüzde çeşitli arızalar olsa vs. hiç dert etmem. Ama bu yaptıkları buzdolabı satıp “aa kapak takmayı unutmuşuz” demeye benziyor. hani raf eksik olur, az soğutur, fazla soğutur, gürültü yapar bunlar tamam... ama kapak unutulmaz yani.
FM 19 malum sebeplerden ötürü ilk aşamada benim için hayal kırıklılığı olduğu belirteyim. Beta sürüm olduğunu düşününce bi nebze acım hafifliyor :) Türkiye Ligindeki oyuncu özelliklerinde gerçeğe yakın girildiğine övgü yapmam gerekiyor ama nedense 4 büyükleri ele aldığımda fenerbahçe'nin biraz fazla şişirildiğini düşünüyorum.
1-) Eljf Elmas 2018 yılında kaç maç oynamışta bir anda böyle artmış gerçekten enteresan. 1 sezonda durduğu yerde böyle üstüne katmış ise de helal olsun. Aynı mevkide oynasalardı Yusuf Yazıcı ile aralarında bir fark kalmayacatı nerdeyse.
2-) Ozan Tufan'ın abartı özelliklerine kim dur diyecek? Şener'in 16 Orta Yapma puanına kendisi bile inanmıştır bence. Gökhan Gönül'ün Orta Yapma özelliğinin 12 olduğu yerde sanki fazla kaçmış.
3-)Santiago Vergini'nin 17 olan Kafa Vuruşu özelliği'nin FM 19'da 14 düşürülmesi yapılabiliyorsa; Reyes'in ligde 12 maça çıkarak(7'si 90 dk) koruduğu 16 olan Top Kapmasında ben art niyet arıyorum.
4-) Ekici'yi biraz daha hızlı Alex yapma çabanız ise anlam veremediğim konuların başında geliyor.
5-) İsviçre Liginde 31 maçta 12 gol atan Frey'in 12 olan bitiriciliği'nin Türkiye Ligine gelince 14 olması ile Rodellega'nın 14 olması sizce de gerçeğe yakın mı? Eren Derdiyok'un bitiriciliği 12'ymiş bide pes gerçekten. Slimaniyi söylemiyorum zaten premier ligde bile takır takır oynar. Umarım bu 3. maddeki özellik verilerini yurtdışındakiler girmiştir.
6-) Sinan Gümüş'ün 16 olan bitiriciliği de bana çok abartı gelenlerden.
Normalde Fenerbahçe konusunda takıntılı birisi değilim. Hatta tam tersi FM 18'de ilk 3'e bile giremediği için hayıflanıyordum. Sanki bu sene fazlasıyla telafi edilmiş gibi görünüyor. Yabancı sınırı hatasından ilerleyemedim ama merakta ediyorum ligde nasıl oynayacaklar diye.
Yurt disindan yeni gelen oyuncular ayni geldikleri gibi.
Ekici'nin profili ile zamaninda Alex'in sahip oldugu profil arasinda daglar kadar fark var (yaklasik 25 CA puanlik - yani birisi ligin yildizlarindan birisi, digeri ligin ortalama oyuncusu).
Ozan Tufan'in ozelliklerinde bir miktar indirim yapilmakla beraber, daha ziyade is ahlaki konusunda onemli degisiklikler yapildi.
Eljif Elmas'i gecen sezonki profil ile karsilastirmak cok dogru degil cunku gecen yil bize zaten cogunlukla bos bir profil ile gelmisti. Izledikce duzenleme yapiliyor. Ayrica Eljif'in ozellikle Benfica tarafindan yakindan incelendigini ve begenildigini biliyorum.
Sinan Gumus hakkinda yukarida yazmistim.
Son olarak, Fenerbahce kadrosu, bizim veri tabani uzerinde calismaya basladigimizdan beri (9 yil) sahip oldugu en zayif kadro.
Tek itiraz edemeyecegim konu Sener konusu.
- Abi bu yeni gelen transferlerin profilini yapmama olayını anlamıyorum açıkcası. Sonuçta ligler agustos ortası gibi başlıyor ve oyun kasım ayında çıkıyor. Belli bir seviyeye ve yaşa gelmiş oyuncuyu bu süre içerisinde gözlemlemek çok mu zor ? Sadece merakımdan soruyorum.
- 17-21 yaş arasında olsa anlarım tam belli edemeyebilir ama Jaılson,Frey,Benzia,Ayew gibi oyuncular hakkında az çook fikir sahibi olunabilir.(Bunlarda oynama yapıldı mı bilmiyorum,örnek olma açısından söyledim)
Birde uzatmayacağım Sinan konusunu açıkladın ama sonuçta siz oyuncuları bazen karşılaştırarak 20 uzerınden puan veriyorsunuz diye biliyorum. Garry gibi oyuncunun 13 olduğu yerde Sinan 16 pek mantıklı gelmiyor. Tamam Garry bazen aşırı saçmalıyor,bitiricilik tek başına önem arz etmiyor gol yollarında ama ne bilim bazen kafam almıyor verilen özellikleri.
Ekici konusunda ısrarlıyım. Çünkü 2015/2016 sezonundan beri toplamda 57 maça çıkmış 8 gol 3 asist'i olan birisinden bahsediyoruz.( Türkiye Kupası Dahil ) Bu istatistikten 8 golü 2 asist'i zaten TS'de zirve yaptıktan sonraki performansıydı. ca'sını göremiyorum ama öyle orta sıralarda bir oyuncu özelliğinde olduğunu düşünmüyorum.
Ozan Tufan konusunu açıklamanızdan sonra oynayıp ilerledikten sonra eleştirebilirim. Haklı olabilirsiniz.
Sinan olayını başka başlıkta açıklamışsınız, şimdi gördüm. Pozisyona girememe konusunda haklısınız fakat Türkiye'de Bitiriciliğin 16 olması demek gerçekten yüksek bir rakam demektir.
Yine de tebrik ederim. Yüzlerce oyuncu arasında bukadar az özellikleri tartışıyorsak bence kusursuza yakın olmuştur diyebilirim.
+++ olarak
- Diğer serilerde Anadolu takımları rahatça 3-4 m $'a aynı ligden oyuncu alabilmesi ve özellikle 5 büyüğün transfer bütçelerinin azalması için çalışma sağlandı mı ?
- Betadaki varsayılan tema gözleri yoruyor. Koyu renkli temayı seçince de zaman geçince bembeyaz inen zaman çizelgesi çok göz alıyor bununla ilgili çalışma yapılcak mı? En azından eski koyu tema saatler oynasakta yormuyordu bizleri.
Ligler Agustos'ta basliyor ama veri tabani Eylul'un ilk haftasi SI'a gidiyor.
Agustos ayinin tamaminda transferlerle ve yeni profesyonel olan oyuncularla ugrasiyoruz.
Tabii 3-4 mac uzerinden bir futbolcu hakkinda hukum vermek cok dogru degil. Ozellikle bu futbolcu baska bir ulkeden Turkiye'ye yeni gelmis, teknik direktor'un futbolcuyu nasil kullanacagini tam cozmemis, futbolcu'nun da takim arkadaslarini ve rakipleri tam tanimamis oldugunu goz onunde bulundurursak. Devre arasina kadar izleyip, sonrasinda karar vermek daha dogru. Ozellikle gecmisi olan bir futbolcu ise. Gecmisi olmayan, profili cogunlukla bos bir genc futbolcu ise degisiklik yapmak daha kolay cunku en azindan baskasinin degerlendirmesini yerle bir etmiyorsun.
Ömer Faruk Beyaz oyuna niye eklenmedi?
fm 2019 ekibi bu fahiş türkiye hatasıyla dünyaya rezil olmuştur şuan hiç birimiz oyunu oynayamıyoruz iade etmeyi düşünüyorum ben telefon oyunlarında böyle hata görmezsiniz
Selamlar
Bir oyuncuya scout gönderdiğimde her scout tek tek rapor veriyor, önceden bir tanesi atanırdı otomatik olarak
Türkiye Liginde transfer dönemi kapanmadan kadro kayıt dönemi kapanıyor normal olan mı bu yoksa bir hata mı emin değilim ama yazayım dedim
Eljif elmas konusunda katılmıyorum. Adam zaten geçen sene Fener e geldiğinde bile profili iyiydi. Ufak dokunuşlar yaparak arttırılmış ve bu çok normal çünkü oynadığı her maçta kendini kanıtlıyor her ne kadar fazla oynayamamis olsa da. Ayrıca bu yaşta milli takımın vazgeçilmezi oldu. Bu sene bizim de vazgecilmezimiz gibi.
Önceki yorumlardan birinde belirtmiştim. Gelistirmeler güzel ama tecrübeli, diri ortasahalarin yıkamadığı Eljifin güç özelliğinin ileride kaybolan yaşlı, çelimsiz Soldadoyla aynı olması canımı sıktı benim. Onun dışında dikkatimi çeken bir şey yok çoğu özellik olması gerekene yakın.
Bence şenerin orta yapması 16 olmasa bile en kotu 14 olur. Gökhan dan iyi orta açıyor.
Ekici konusunda da katılmıyorum. Galiba Alex in profilini unuttun. Adamın pası, vizyonu, bitiriciligi ve teknigi 18 ve üzeriydi. Ekicinin 16 yı geçen özelliği yok bunlar içinde. Ayrıca Ekici teknik olarak gayet iyi. Fizikselden kaybediyor gerçek hayatta da tıpkı oyundaki gibi.
Ozan baya düzeltilmiş. 13 olan pası 11 olmuş. Bu bile gayet yeterlidir düzeltme olarak ki zihinsel olarakta düşüşler yaşamış bu da çok iyi olmuş. Bence baya gercekci şuanki profili.
İki defa yollanmış. Bu silinebilir
Samsunspor'da mevkisi defans olması gereken "Şahin Şafakoğlu" oyunda orta saha olarak gözüküyor. FM18'de de bu şekildeydi.
Quaresma'nın Vizyon neden bu kadar yüksek giriliyor. Oğuzhan'la aynı seviyede olmasına imkan yok. 10 falan olmalı. Adam sadece orta açıyor. Uzaktan Şutlar ve Pası da yüksek bana kalırsa.
Caner'in agresiflik artmalı veya karar alma düşmeli. Basmaması gereken yerde saçma sapan pres yapıyor.
Gsli Maicon genel olarak çok yüksek profilli.
Ben de öyle tahmin ediyordum ama 1 Eylül'de yaptığım transferi lig için kayıt ettiremedim.Şampiyonlar Ligi kayıt ekranı geldi sadece transfer dönemi bittiğinde.
Bir de Bursaspor'un yeni scoutlarından Oğuzhan Oğuz'u yıllardır Twitter'da takip ederim ve Fenerbahçeli olduğunu bilmeyen yoktur.Favori takımlara Ajax'ın yanına Fenerbahçe de eklenebilir.
Caner’in profiline bakmadım da pozisyon alma maksimum 5. Karar alma 8-10. Markaj 5-7. Fazlası varsa hemen düzeltilmeli.
Beşiktaşlıyım. İstisnasız her maçı izliyorum.
Fenerbahçe'nin Avis ile yaptığı sponsor anlaşmasının oyuna yansıtılması mümkün müdür? Yoksa fazla mı geç o tarz bir update için?
Genel fikir olarak katilsam da, Caner'i belirli bir seviyenin altina cekersek yapay zeka kontrolundeki Besiktas, Caner'i yedek birakacak ve yerine adam almaya calisacaktir. Buna neden olmadan Caner'in savunma becerilerininin sahaya zayif yansimasini saglamak bence daha dogru bir cozum olur.
Ferhat Cogalan'ın ismi Fehrat diye geçiyor.
- Ekici'nin orta yapma özelliği neye dayanarak 16 acaba ? Ben 16yı hak edecek bir orta yapma performansı göremiyorum kendisinde. Hatta yine 16 olan şut özelliğini de tartışmak gerekli.
- Atıf gibi solda topla buluşup enlemesine top sürüp sağ kanada gitmekten başka özelliği olmayan birisine de 15 fazla gelmiş bence.
- Birde gerçekte Ferdi sanırım Türk statüsünde. Henüz milli takım seçmediği için neden yabancı sayılmıyor acaba ?
Edit: Güncelleme geldi hadi gözümüz aydın. :)
Abi naçizane fikrim şu. Beşiktaş’ın başına Şenol Güneş dışında bir hoca gelse ilk işi Caner’in yerine oyuncu aramak olur.
Bak Beşiktaş’ın santrforu yok doğru düzgün ama şu an takımın en zayıf halkası Caner. Bence Beşiktaş araştırmacısı bunu bir dikkate alsın. Caner’in seviyesi şu an STSL’nin orta sıra takımlarında oynayacak düzeyde.
Bu arada sol bek mevkinde rolü ''kanat bek'' seçtiğinde kısaltma olarak ''OB'' gözüküyor. Normalde kısaltma olarak KB yazması gerekmez mi ?
- Yine aynı şekilde Çalışkan Kanat Oyuncusu seçtiğimizde ''OSA'' olarak kalıyor. Sanırım geçen seneden orta saha açık oyuncusunun kısaltması kalmış.