lig a yı tamamen düzeltebilirim sadece 2 günde
Printable View
lig a yı tamamen düzeltebilirim sadece 2 günde
O her ozelligin 2 puan artmasi CA puaninin zaten 20-30 puan artmasi demek
Mantikli bir sekilde birseyler yazilinca dinlerim. Mantiksiz yazilinca mantikli hale nasil gelmesi gerektigini anlatirim.Quote:
Birleştirilen Mesaj:
yani benim söylemek istediğim türk liiginde ki futbolcular ingiltere liglerindekilerle aynı olsun değil eğer bazı özelliklerini arttırmak onların seviyelerinide olduğundan fazla hala getirecekse bazı özelliklerinide düşürün mesela bazı futbolcuların bazı özelliklerini bilmiyorsunuz ve direkt kafadan atıyorsunuz ben bu yamada bilmiyorum kim yaptı ama sadece ve sadece galatasaray ı tam anlamıyla güzel buldum özellikle trabzonspor bursaspor çok yanlış her konuda tartışacağım sizinle ama yanlışları kabullenmemek gibi bir özelliğiniz var arkadaşlar egemenin solak ömerin sağ ayaklı olduğunu kırk kere söyleyince inandırdım size
Egemen'in sol ayakli olmasini Coskun kabul etti (Sivas konusu altinda neden yaziyoruz bunu anlamadim ya neyse.. genel hatalar basligi altina tasirim bir sure sonra)
Takimlari kim yapmissa hatalari olabilir. Bu hatalari da dogal karsilamak lazim sonucta goruslerini belirtiyorlar yaptiklari takimlar ile. Farkli fikirlere sahipseniz bunlari yazar, takimlari yapan kisilerin tekrar gozden gecirmesini saglarsiniz. Bir cok arastirmaci arkadasimiz burada fazla yazmasa bile bu bolumu takip eder ve genelde katildigi konularda yorumlar yapilmissa cevap da zaten yazmaz.
Konumuz belli basli oyunculara neden 20'ler verilmedigi ise bunun cevabi verildi. Bununla beraber 19,18,17 neden verilmiyor deniyorsa, bunun da nedeni gayet basit. Cunku bu ozellik seviyeleri de yine genelde sadece ust seviye oyunculara ayirilmis ozellikler. Tabii bazi ozellikler var ki bence Turkiye genelinde dusuk tutumus durumda. Ornegin Agresiflik. Ligimiz cok agresif bir lig ve hem tartismali pozisyon sayisi hem de cikan kart sayisi bunu gosteriyor. Ancak teknik, zihinsel ve fiziksel acidan cok uste seviye bir lig oldugumuz soylenemez. Bu nedenle de oyuncularin cogu 11-14 arasinda ozelliklere sahiptir.
Ayrica FM 2008 ile bir cok oyuncunun seviyesi, SI'dan gelen talimata gore, daha da dusecektir.
bır sonraki sene bazı oyuncuların ozelliklerinin düşmesi kadar dogal birşey yok bu ligde şampiyon 64 puanla liderliğini garantiliyorsa türkiye liginde ıslıklanan bir ORTASAHA oyuncusu gol kralı oluyorsa ligdeki oyuncuların özelliklerinin düşürülmesi talımatı gelmesi normal ben futbolculara 20 özellik verilsin hepsi süper olsun zaten demiyorum şaşırdığım şey şu milan stepanov 4 milyon dolar ersen 3,5 milyon dolar nasıl oluyor biz anelkayı 8 milyon dolara getirdik burada bir absürtlük yokmu servet 325 bın dolar stepanov 4 milyon dolar ?
Duz mantiktan vaz gecelim lutfen.
Anelka 7 milyon pound'a geldi Fenerbahce'ye. Yani yaklasik 13 milyon dolar.
Milan Stepanov yasi genc, gelecek vaad eden ve kontratinin bitmesine uzun bir sure olan oyuncu. Degerinin yuksek olmasi normaldir.
Ersen Martin yine kontratinin bitmesine uzun sure olan bir oyuncu.
Servet ise kontati oyun basladiktan 1 sene sonra bitecek ve serbest kalacak bir oyuncu. Bu nedenle takiminin yuksek para istememesi normaldir. Ozellikle yeni kontrat imzalayamayacaksa.
Oyuncu degerleri oyun tarafindan belirleniyor. Oyun, sozkonusu oyuncunun kontrat uzunlugu, son transfer fiyati, kalitesi, yasi, pozisyonu gibi verilere bakarak degerini belirliyor. Genelde forvet oyuncularinin degerleri yuksek, kalecilerin degerleri dusuk. Genc oyuncularin degerleri yuksek, yasli oyuncularin degerleri dusuk. Kaliteli oyuncularin degerleri yuksek, kalitesi daha dusuk oyuncularin degerleri dusuk. Uzun sureli kontrati oyuncularin degerlerini yuksek, kontrati kisa bir sure icinde bitecek oyuncularin degerlerini dusuk tutuyor. Bu deger belirlenirken ayrica takim ve lig kalitesine de dikkat ediliyor.
anelkanin boltona 12 milyon dolara satildigi ve bundan kar sagladigi soyleniyor bunu birden fazla spor yazarindan duydugum icin boyle yazdim kanitlama yetim olmadigi icin kesin eminim diyemeyecegim ama acik soyleyeyim gurcan bilgic gibi fenerbahceyi daha yakin takip eden bir spor yazarinin sozune inanmaya devam edecegimi belirteyim neyse bu cok onemli degil ewet nihat kahveci transfer bedeli 1.900.000 dolar oldugu icin oyle cikiyor sene sonu 10 milyon dolara kadar vuruyorsun bence futbolcularin degerleri buna gore belirlenmez ama o konuda sizde haksiz degilsiniz galiba siz oyuncu puanlarini giriyorsunuz ca ve pa larini veriyorsunuz degerini oyun belirliyon ancak ben stepanovu 4 milyon dolar servet i 275 bin dolar gorunce goz zevkim bozuluyor nihat 1.900.000dolar riquelme 30.000.000 dolar oluncada oyle oluyor tipki bir oyuncuya 5-10 tane mevki yazmak gibi BENCE goruntu kirliligi yapiyor bu konularda seninle hemfikir olamiyoruz ama sana saygi duyuyorum yazilarimi cevaplamaktan yilmadigin icin tesekkurler ustad ;)
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/foot...ty/4208297.stm
Anelka'nin Fenerbahce'ye transferi ile ilgili BBC'de cikan haber.
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/foot...rs/5274012.stm
Bu da Bolton'a gidis haberi.
7M GBP'ye gelmis, 8M GBP'ye gitmis. Yani yaklasik 1 milyon GBP kar edilmis. veya yaklasik 2 milyon dolar.
bir ara newcastle in 15 milyon dolara istedigi ancak biz ondan yararlanacagiz denilipte daha sonra 12 milyon dolara satildigini gurcan bilgicten duymustum neyse bu onmeli degil ve bilginin dogruluk payina inanamiyorum cunku inanmis olsam crespolar morientes lerde fenerdeydi gerci bbc buyuk bir haber kanali ancak 13 milyon dolara alinip 15 milyon dolara satilmasi biraz abartili rakkmalar gibi geldi bana
sana her takimin her futbolcusunun mevkilerini ve ozelliklerini yazar veririm sonra gider arastirirsin gorursun senin 4 aylik bir ugrasin varsa benim 10 senelik bir hobim var lig a daki her takima basit yanlislarini yazdim gir bak bi bakalim yorum yap bunun formulu falan yok bu benim 10 senelik hobim
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ayrica el hadji senin daha yeni yeni duydugun oyuncularin ben en az bes senelik gecmisini biliyorum sen bana arastirdigin takimlari yaz ben sana daha iyi yardimci olurum ;)