Yasin Cakmakin tackling özelligi düsürülmeli, dünkü macta 1 vs 1'de hep faul yapti.
Printable View
Yasin Cakmakin tackling özelligi düsürülmeli, dünkü macta 1 vs 1'de hep faul yapti.
ben Kezman konusunda ısrarcıyım, oyunda hala gerçeğe göre çok iyi, ciddi bir düşüş gerçekleşmeli... benim oyunumda her sezon gol krallığında zirvede...
mümkünse pa'sı ca'dan düşük olsun... çünkü daha iyi olmayacağı kesin...
Ben de bu konuda bir iki şey söylemek istiyorum. Deivid' in driblingi kaç şu an bakmadım editörden ama iyi olmalı. Güzel top sürüyor. Mevkisine gelince AMRC, FC olmalı diye düşünüyorum. AMR 15 olabilir. Çünkü bu sezon hep AMR' de oynuyor. Sürekli içeri kaçtığı için AMC gibi gözükebilir ama sonuç olarak AMRC, FC en uygunu olacak kanaatımce.
Yasin içinde CSKA maçında oyuna girdiğinde çok soğukkanlıydı. Yerinde müdaheleler yaptı. Bence ileride çok daha da iyi olacak.
Kezman kesinlikle fiziksel olarak düşürülmeli. Teknik olarak bilemiyorm ama zihinsel olarak şu an resmen çökmüş durumda adam. Ben de şaşırdım bunu matematik açıklayamaz. Psikolog dahil etmek lazım ekibe diyecem Erol var. Bu durumda ne söyleyeceksiin Erol?
Colin Kâzım'ın boyu 1.81 değil 1.85
Hava toplarında da daha etkili bunlar düzeltilebilir
Evet kazımın boyu ıcın ben de suphelıyım. 181'den uzun gibime geliyor. Kaan kesin bir delilin var mı acaba?
benim var kazımın boyu 1,85 gerçekten
Evet abi var,
www.fenerbahce.org/futbol
Burdan Colin Kazım'ın profiline girerek bakabilirsin
Sevgili Coskuncum dediklerine katılıyorum. Ama sonuç olarak AMR oynuyor:) onun için de AMR' yi 15 AMC' yi de 20 FC' yi de 15 yapmak en iyisi olur diye düşünüyorum. Amr' de kötü de olsa sonuç olarak orada oynuyor ya da en azından maça o mevki de başlıyor değil mi? St kesinlikle değil katılıyorum. Amc' yi zaten 15 verince St olma ihtimali kalmıyor.
Quote:
alparslank´isimli üyeden Alıntı http://forum.turksportal.net/vb/imag...s/viewpost.gif
ben Kezman konusunda ısrarcıyım, oyunda hala gerçeğe göre çok iyi, ciddi bir düşüş gerçekleşmeli... benim oyunumda her sezon gol krallığında zirvede...
mümkünse pa'sı ca'dan düşük olsun... çünkü daha iyi olmayacağı kesin...
PA' düşük olamaz da CA'sı 140 ise PA'ya da 145 dersin olur biter.
bazen oluyor özellikle real madrid ve barcelona nın scout ve physio larının pa ları bazen 200 ü geçiyor
hehe coşkun kardeşim bu adam amc mi dediler programda :D
şaka şaka katılıyorum sana verdiğin bilgilerde tam bir kanıt niteliğinde ancak deivid ne kadar verimsiz oynarsa oynasın ısrarla amr oynatıldı haftalarca ve şimdide fenerbahçe taktik değiştirdi 4-3-2-1 e benzeyen acayip bir sistem oldu ben zaten 2 yıldır ziconun sistemlerini pek anlayamadım ama bu sefer böyle olacak galiba
alex le ikisi amc de oynuyor arkalarında da wederson deniz ve aurelıio var yani vederson mlc gibi oynuyor :uzgun:
ben olsam vedersonun mc sine de 12 falan veririm çünkü vermek zorunda kalıyorsun teknik direktör ısrarla o bölgede oynatıyor çünkü bence deividin amr 17 amc 20 fc 20 olmalı bu adam amr oynayamıyor diye 15 ten az verirsek iyi olmaz bu sefer bir sürü oyuncuya aynı uygulamayı yapmak zorunda kalırız başta serdar kurtuluş serkan balcı vs olmak üzere
Deivid zaten kanat oyuncusu olamaz, maçlarda dikkat edin hep ortaya kaçıyor halbuki oynadığı mevkii sağ açık olarak gözüküyor. Deivid tam bir Forvet arkası oyuncusudur.
Ben deivid'i jardele benzetiyorum bulduğu kolay pozisonu gole çevirmekten başka bişey yapmaz pozisyon yaratmaz golleri değerlendirir bence sadece FC
dostum yanlış anlama ama nasıl benzettin anlayamadım biri çeviklik hız hızlanma 7-8 biri 12-13 biri kafa 18-19 biri 13-14 biri bitiricilik 18-19 biri 13-14 biri geriden top alıp taşıyor diğeri penaltı noktasında bekliyor
biri striker yani topa gelişine vuruşlar çıkarıyor top stop etmiyor
diğeri topu kontrol etmeden şut atamıyor
biri kaleciyle karşı karşıya pozisyonlarda affetmiyor diğeri hiç atamadığı için sağ açığa forvet arkasına çekiliyor biri yeri geldiğinde pivot santrafor oluyor top indiriyor diğeri ceza sahasına girmeye korkuyor birinin off the ball 16-17 diğerinin 11-12 birinin güç 15-16 diğerinin 8-9 birinin dayanıklılık 13 diğerinin 8-9 yani ben hiç bir özelliğini benzetemedim
genede saygılar ;)
Jardel hep kolay posizyondanmi gol atiyordu. Adam vurulmuyacak yerlerde gol atiyor.
beyler burada karşılıklı görüşlerimizi bildiriyoruz ona göre öyledir size göre böyle bende arkadaşın söylediğini doğru bulmuyorum ama sen fenerbahçe maçlarını izlemiyorsun yada sen saçmalıyorsun gibi rencide edici kelimeler kullanmıyorum birbirimize saygı gösterir ve karşımızdakini anlamaya çalışırsak herkesin az çok bişeyler bildiğini görürüz
Evet Sinan dogru soyluyor kimse kimseyi rencide etmesin. Sanırım Soner öyle demek istemedi terminoloji yanlışlığı oldu. Deivid oyunda st gözüküyor bu yüzden oyundan dem vurarak bu yorumu yapmış olabilir. Neyse bunun haricinde Deivir AMR: 15 , FC:20 ve AMC:20 yani AMRC olmalıdır. Bu gözle görünen bişey. Zaten FB araştırmacıları da bizimle aynı fikirdedir. Jardel' e benzerliğe gelince, bence de Deivid ile Jardel' in futbol sstilleri arasında uzaktan yakından bir fark yok.
I am only smiling to your comments... :)
Deivid iyidir iyi. Zico kamçılıyor onu. Off the ball özelliğini geliştirdi.
:D bende okuduğumda şaşırdım dedim fc yi unutmuştur herhalde
hakkikatten unutmuşsun
Devid tabiki AMRC FC olmalı.
Arkadaşlar hepinize merhaba,
Nisan 2007'de askerlik görevime başladığımdan beri aranızda bulunamıyordum. Artık vatani görev bittiğine göre tekrar FM'li günler başlıyor demektir. Bundan sonra eskiden yaptığım gibi gözden uzak olmayacağım, aksine sizlerden bol bol yardım alıp fikirlerinizi paylaşacağım.
Lafı fazla uzatmadan, buranın Fenerbahçe tartışma kısmı olduğunu unutmadan hemen ben size düşüncelerimi aktarayım.
- Alex üzerine epeyce tartışma yapılmış. Bence Alex'in özelliklerinde şu an için herhangi bir oynama gerekmiyor. Çünkü düşmesi gerekenler düşmüş. Yüksek olan özellikleri zaten oyuncunun kaliteli olan kısımları.
- Kezman'ın özelliklerinin düşmesi gerektiği tavsiye edilmiş. Bu görüşlere katılıyorum. Kezman bir 5 sene önceki halinde değil. CA sını ve bitiriciliğini bir parça düşürdüm.
- Deivid'in ise AMR olmasını öneren arkadaşlara katılamıyorum maalesef. TEknik direktör kararıdır oynar ama layığı ile oynadığını düşünmüyorum. Bu yüzden mevkiine AMR eklemeyi uygun bulmuyorum.
- Colin Kazım'ın 1.85'lik boyunu değiştirdim.
Yine tartışmayı sürdürürüz. Hoşçakalın
Turker hosgeldin.
SI forumlarinda da uzun detayli bir mesaj yazdim diger gozlemlediklerime ilgili. Ayrica sadece arastirmacilarin gorebildigi bolume de seni bekleriz.. :)
Ayrica:
Zico'nun CA konusunda suphelerim var. Yanilmiyorsam 151 seviyesinde idi ve oldukca yuksek bir CA bu Zico icin.
Ayrica Zico,
ofansi oldukca az dusunen (Attacking 6-8)
dafansi geride kuran (Defensive Line 3-5)
cok kisa paslarla oynayan (Diretness 1-2)
oyunculara saha icinde oldukca cok yaratici olma izini veren (
Flamboyancy 15-18)
Oyuncularina serbest rol vermeyi seven - ozellikle Alex ve Deivid (Free Roles 17-19)
adam markaji hemen hemen hic kullanmayan (Marking 1-2)
ofsayt taktigi uygulamayan (Offside 1-3)
Rakibe pek alan daraltmayan (pressing 4-6)
one gectikten sonra takimini geriye ceken (Sitting Back 18-20)
taktiksel bilgisi nispeten zayif olan (Tactics 8-11)
mactan maca rakibe gore pek taktik degisikligine gitmeyen (Team tactical focus 2-4)
yavas tempo ile oynayan (Tempo 3-5)
bir teknik direktor. (Diger ozelliklere deginmedim cunku bence o ozelliklerin degerleri son yollanilan dosyalarda oldukca mantikli degerler).
Ayrica teknik olmayan ozelliklere gelince:
Disiplin bence cok yuksek olmamali (Discipline 5-8)
Antrenmanlarda oyunculari cok fazla zorladigini dusunmuyorum, ozellikle bu Brezilyali olmasindan kaynaklaniyor bence (Hardness of training 4-7)
Ayrica sportmenlik ozelliginin yuksek olmasi gerektigini dusunuyorum (gerci bu ozelligin teknik ekiplerde ne sekilde ise yaradigindan emin degilim ama saniyorum ki medyadaki aciklamalari ozellikle etkiliyor).
Ama Devid AMR oynuyor. Bence böyle çok iyi oynuyor. Başka takıma gitse kesinlikle böyle oynayacak. AMR 14 olabilir bence çok uygun.
C. Kazım konusu: demoda baktım çok düşük ama açıkçası oyunda görme fırtsatım olmadı doğal olarak. Fiziksel özellikleri çok düşük Güç , Çeviklik , Zıplama özellikle Zıplama Kazımda çok iyi. Brezilya maçında falan gördük.
Bunlarda düşünülebilir.
Bence Deivid Amr'de baya etkili oldu.Amr özelliği 15 olmalı.En azından Amc'den fazla olmalı;)
ERSİN ;
Çünkü her oyuncu AMC'ye kaçarak oynar.Hiç bir kanat varmıdır içeri dribling yapmayan ?
Devidin attığı gollere de dikkat ederseniz, kanatlardan AMC' bölgesine sokuluyor ve öyle atıyor.
yok iş oda değil murat fenerbahçe şampiyonlar liginde 4-3-2-1 oynuyor 3 lüde vederson deniz aurelio var çift amc de sola doğru alex sağa doğru deivid var yani deivid in amr falan oynadığı yok amr oynadığından daha çok amac de oynadı free olarak
Onemli olan oyuncunun oynadigi yer degil, hangi bolgede daha iyi oynadigi.
Deivid tipik bir sag kanat oyuncusu degil ve bu bolgede de cok iyi oynadigi, hatta ozelliklerini tam olarak sergiye surdugu soylenemez. Maclarda hep ortaya kaymasi ve Alex'in yaninda ikinci bir AMC gibi oynamasi da AMC posizyonunda en azindan daha iyi oldugunu gosterir.
Fenerbahce bence:
-DR----DC----DC-----DL-
---------------------------
------MC----MC----ML---
----AMC---AMC----------
-------------ST-----------
Benzeri birseyler oynuyor. Bu ikili AMC'de sag tarafta oynayan da Deivid. Ancak Deivid'e ayrica sag beke yardim etme gorevi de veriliyor ve zaman zaman Deivid bu bolgeye kayarak yardimci oluyor.
ewet üstad işte tam bu şekilde oynadı fenerbahçe şampiyonlar liginde ve iki maçtada deivid etkiliydi ancak lig maçlarında çok daha ilginç dizilişlerde denenmedi değil ve zico bu yıl geçen yılki gibi değil devamlı taktik dizilişini değiştiriyor iyimidir kötümüdür bilmem ama bu taktik oturur diye düşünüyorum
ancak işin ilginç yani okuduğum bir haberde fenerbahçenin defansı 3 lüyeceğini görmüştüm o zaman taktik değişir ve deivid te nerede oynar hayal bile edemiyorum artık ben olsam amrc fc yaparım
Ama abi şimdi normal sen Dr ol mecburen topu AMC bölgesine getirecen atcan ve Devid zaten kafayla atamıyor topu kanatta bi şekilde AMC ye getiriyor ve gol atoyor. Burda aynı düşünüyoruz. Normal olarak tabi.
Ama her golünü AMC den atan o bölgedemi oynuyor sayılır. Ben bunu çözemedim.
Siz böyle düşünüyorsanız yani oyuncunun iyi oynadığı bölge onundur diyorsanız bilemem ama yinede Devid AMR oynuyor ve gayette iyi ??? İçeriye sokulması falan Önemli değil.