Finlandiyada 50 euro= 97 ytl
Printable View
Finlandiyada 50 euro= 97 ytl
Çoşkun, Fifa zaten 49 YTL İstanbul'da. O yüzden sorun yok. Normal bir fiyata satılıyor. Zaten az kaldı. Umarım oyun çıktığı gün piyasada bulunur.
39 € burada.Alacagim ciktigi gün ;)
Açıkcası çok pahalı benim için.
adaletsizliğe bak oyun Trabzona geliyor 110 Milyon gibi i fiyata en azından İstanbul'dan ucuz olmalı, ekonomi farkı..bide bunun Teknosa'ya gelmesini bekleyeceğiz..en garanti yer orası..
Bir oyuna bu kadar para veremem.Saçmalık olur.Üzgünüm beni aşıyor.:( Okadar almak istiyordum bu sene ...
Eh o kadar çaLışıyoruz bu kadar para veremeyeceksek te yakayım kendimi.Ben aLıcam.
Gazete dagtiyorum, 60-90 euro arasinda para geliyor her ay. Oyunda 50 euro olunca, elime 10 euro kaliyor..
Ne yazık ki fiyatlar o kadar yüksek ki, burada en kazançlı distribütörler.. bunu firmaya belirtmemize rağmen herhangi bi çözüm getirmediler. Fiyatlar bu kadar yüksek olunca insanlarımız kopya yazılımlara yöneliyor ki bir öğrencinin bir oyuna Türkiye sınırları içerisinde 120 ytl vermesi imkansız (orta kesim bir aile için bu söylediklerim)
Oyunda Türkçe dilinin olmaması, fiyatların yüksek olması (distribütör karları & vergiler), Türkiye liglerinin araştırmasının yetersiz olması veya yapımcı firmanın İngiltere dışındaki liglere çok fazla önem vermemesi, oyunu orjinal olarak satın almak istesek bile satın almanın çok zor olması (oyunun Türkiye'ye çok geç gelmesi bandrol işlemleri, yurt dışından siparişi sonrası uzun süre kargo beklenmesi veya kargonun kaybolması) ve bunlara benzer bir çok sebep bu oyunun Türkiye'de orjinal olarak yaygınlaşmasını engelliyor. Buna bizler resmi araştırma sitesi hüviyetini kullanarak çözüm getirme çabasında olsak bile yeterli özen yaratıcı firma tarafından getirilmemekte. Bu yüzden her yıl orjinal oyun alın sözlerimi bu yıl söylemiyorum
valla 40-50 ytl bile bi nevi.. şimdiye kadar korsan alıyodum niyetlendik bu sene orjinal alalım die yine aştı bizi.. bayramdan sonra bakacaz artık bi çaresine:)
şu zamanda çok para.
Mustafa abi sonuçta, Fifa, NBA ve PES gibi oyunların yapımı FM'den daha zor. Sonuçta 3D şeklinde bir grafik ayarlıyorlar ve bir maç robotu kullanıyorlar. Bunların masrafı çok yüksek ama oyun ilk kez 50 YTL'nin altında satışa çıktı. FM'de de aynı fiyat olması gerekmez mi? Sonuçta yapılan masraf daha az.Quote:
Originally Posted by Vieri
bunu bu şekilde değerlendirmemek lazım, SI'ın ve SEGA'nın bu oyuna harcadığı maliyetlerde yıllığa vurduğun zaman hiçte küçümsenmeyecek oranda
bide EA ile kıyaslarsanız EA'in futbol basketbol vb. oyunlarına Türkiye pazarında verdiği değer SEGA'nın FM ile Türkiye pazarına göre çok daha fazla buda oyun fiyatları üzerinde etkiye sahip.
Fiyatın yüksek oLmasına hadi biraz toLerans tanıyabiLiriz.Bir emek var harcanan giderLer vs araştırma için yapıLanLar düşünüLecek oLursa bir noktada peki tamam diyebiLiriz.ÖyLe bir noktada ki oyun Türkiye açısından paranız oLsa biLe oyuna uLaşmak için beLki ayLar bekLemek zorunda kaLdığınız zamanLar OLuyor.Yani bu işe biLe çözüm buLma gereği duymazLarken biz oyuna Türkçe diL desteğini ekLenmesini istiyoruz.En azından oyunu temin edebiLme durumunu biraz düzeLtse Sİgames Dünya üzerinde daha iyi oLur.
Benim düşüncem SİGAMES zaten beLLi noktaLarda ki kitLeLere zaten hizmet veriyor ve o kitLeLere istediği hizmeti verip karşıLığını da aLdığı için diğer böLgeLeri saLLamıyor gibi.
Şimdi SI diyor ki farz-ı misal bu Türkiye'dekiler benim ürettiğim oyunu orjinal almıyorlar. Bu nedenle ben ne diye oyunu herkesin alabileceği bir fiyattan piyasaya süreyim veya Türkçe dil desteği için kendimi kasayım diyorlar. Halbuki oyunu cüzi bir fiyattan verseler (dil desteği olmasa bile) bu oyunu Türkiye'de eminim birçok insan orjinal alır. En azından sizin şu teşvikleriniz sonucu bu siteyi takip edenler alır ama fiyat bu olunca bakın siz bile bir şey diyemiyorsunuz. Bu SI'in yaptığı büyük bir hata bence.
Bu oyunda Türkçe dil seçeneği olsa ben inanıyorumki birçok insan orjinal oyuna yönlenicek.Ama onlarda orjinal oyun alma sayısı artmadan Türkçe'yi katmayı gerekli görmüyorlar bildiğim kadarıyla bu bir kısır döngü oluşturuyor.
Hayatta bir oyuna bu kadar para vermem. Neden Türkçe dil paketi eklemiyorlar oyuna? Neden bizi takmıyorlar? Bizi sallamadıkları halde gidipte orjinal alıp hiçte onları mutlu edemem. O paraya ben 50 tane korsan alırım.
bence fena değil değer o fiyata oyun :) ülkemize kar ekleyerek satışa sunmazlar umarım. mecburen usa/ups kargoya yönelmeyelim
fm live da çıkıcak hangisine para yetiştirces yaa oooff
Yahu bu Türkçe dil desteği tam bir kısır döngü. Kullanacak olan bizler diyoruz ki Türkçe olsa valla alırım. Ama kraldan çok kralcı bazı arkadaşlarda sen alacaksın ki Türkçe dil desteği olmadan orijinal adamlar bir daha ki sene Türkçe dil desteği koysun.
Türkiye'de istediğin kadar orijinal al Türkçe'nin yapısı çok farklı oldugu için yapımcılar böyle bir külfetin altına girmez bence. Korsanın önüne geçilemedikçe ki geçilmesi neredeyse imkansız orijinal oyun satılmaz. Satılsada hatrı sayılır sayıda olmaz. Zira Türkiye'nin ekonomik durumu bellli.
400 milyon maaş alıp evini geçindirmeye çalışan insanar varken kimse kusura bakmasın ben SI Games para kazanacak diye bir oyuna 65.5 YTL vermem...
75 YTL'ye kadar oyunu alacağım İstanbul'dan arkadaşlardan isteyeceğim.
Ama 75'in üstünde bir rakam olursa biraz düşünmem gerekecek, PES2008 'de alacağım ayrıca FM LİVE'da çıkacak onu da düşünmek gerekir...
Birazda sallıyoruz bence. Türkçe desteği olsa alırım ederim yaparım diyen çoğu kişi orjinale para vermez kopyası 2 ytl iken. Emeğe saygı olmadıktan sonra ne anlamı varki?
en fazla 2 yada en fazla 5 ytl fark ediyor
neden dersen sistem $öyle :
adamlar turkiyeye yollayacaklari cdleri pttye teslim ediyor bu noktaya kadar para gerektirecek bir nokta yok
bundan sonrada pttnin cdyi evimize getirmesi icin 3 ytl gibi ufak bir rakam gerekiyor
pttde bu parayi sendit ten temin edince onlarda hesabimizdan 3ytl aliyor
yani o kadar arastirdim (en guvenilir firmalari)en ucuz kargo dahil 68.5 ytl ye geliyor
ben su an para biriktiriyorum almak icin(vazgectim:))
ama turkce dil secenegi degilde biraz ucuzluk FM nin Turkiyedeki satislarini arttirir
http://www.vatanbilgisayar.com/produ...spx?I_ID=24521
burdanda bakabilirsiniz..
Ben Aral'dan peşin para ile almayı düşünüyorum :)
Bence aralı boşverin
Senditin ucuzluğu , kalitesi ve en önemlisi önceki sayfalardada belirttiğim gibi güvencesi , müşteri hizmetleriyle 1 numara
Belkide Araldan daha hızlı yollarlar
en iyiside orjinal gider paşa paşa alırım her yerde çıkıyorda D&R de çıkarmı arkadaşlar?
Arkadaşım 45YTL dedi doğrumu orj. 45 ytl mi olcak bilgniz varmı?
neyse parası hak ediyolar yaw.bayram haşlıklarını harcamayı düşünmüyorum.gidiceği yer belli zaten :D:D:D
Şu anda sendit.com da 50 YTL ye geliyor sanırım..
Normal oyun fiyatlarına ve FM nin kalitesine göre uygun fiyat bence..