Eğer iddialıysak bu maçı kazanmak zorundayız.
Printable View
Eğer iddialıysak bu maçı kazanmak zorundayız.
Helsingborgs İstanbul'da
Galatasaray'ın, UEFA Kupası'nda yarın karşılaşacağı rakibi Helsingborg, İstanbul'a geldi. Sarı-kırmızılıların, gruptaki 2. maçında karşılaşacağı İsveç temsilcisi, akşam geç saatlerde Atatürk Havalimanı'na geldi. Kafile, buradan konaklayacağı Swissotel'e geçti.
Galatasaray kazanacak güce sahiptir. Ancak Helsinborg'lu oyuncuların açıklamalarının getirdiği rehavet ve Feldkamp'ın çıkaracağı saçma bir kadro Galatasaray'a hezimet yaşatabilir.
Galatasaray Helsingborg´u cok kolay gecmesi lazim. Isvec liginde bile bu yil döküldü bu takim, GS´ye karsi hicbirsey koyamamasi gerek, tabi takimimiz GS gibi oynarsa. Tek tehlikeli oyuncu aslinda Henrik Larsson takimlarinda. O da 1-2yil önceki kadar iyi degil artik. Ancak sadece Larsson´a önlem alinirsa, René Makondele ve Razak Omotoyossi diye iki etkili oyunculari tehlike yaratabilir. Bunlar dikkat edilmesi gerek.
Omotoyossi ve Larsson harika oyuncular. Fizik açıdan ezilmezse GS kazanır.
Galatasaray 2 şeyi çok iyi yapıyor ancak aynı anda yapamıyor.
Çok iyi hücum yapıyor, savunmada gedikler veriyor. Sion deplasmanda ki maç
Rakip oyun kurmak için paslaşırken rakipten bir oyuncunun ayağına top geldiğinde oyuncu daha ne yapacağına karar vermeden bir Galatasaraylı o adama presi basıyor. Ya uzun topla oynuyorlar Servet indirip Galatasarayda top kalıyor yada topu Gsli oyuncu kazanıyor. Ali samiyendeki Beşiktaş maçı
Galatasaray sorunsuz oyuncularına kavuştuğunda aşağıdaki kadroyu kurup hem hücumu hemde top rakipteyken rakibi hataya zorlamayı yaparsa önünde hiçbir takım duramaz. Diyeceksiniz ki bunu hangi takım yaparsa başarılı olur seninki de laf mı? Galatasaray'da hem söylediğim şekilde pres yapma gücü hemde çok etkili ve güç kaybı olmadan hücum yapacak potansiyel vardır.
Bu potansiyeli kullanma becerisinide Feldkamp ve ekibi kullanmalıdır.
Aykut
Uğur,Song,Servet,Hakan Balta
Barış Linderoht Lincoln Ayhan
Ümit Karan Nonda
------------------
Lincoln oynarsa Galatasaray kazanır, oynamazsa Helsingborg kazanır bu kadar basit. :)
Macın AdamLarı
LincoLn v Servet
LincoLn Gününde Olursa Raat Alırız Ama Servet'in Gününde Olmaması Lazım O Zmn
Kesin Yenicez Demıorum BoLe MacLarda Cok Emin Konusuoz Sonuc Istediğimiz Gıbı OlmayabıLıo
% 95 Gs -- İnşaLLah Eze Eze FarkLı Bi SkorLa Yenerız
Yenersek Eğer Maçtan Sonra Destan YazıLdı Tarih Yazıdık Gibi Saçma KeLımeLer KuLLanıLmaz InsaLLah
Cok sacma bir yorum abi.Ne yani Lincoln tek basina mi kurtariyor takimi ? Bu gibi laflar siz büyüklerimize yakismiyor ;)
Galatasaray hicbir zaman tek futbolcuya bagli kalmamistir,takim oyunu oynamistir ! Lincoln olsa takim daha verimli olur ama olmadi mi da ezilmez,takim batmaz.
:D :D :D
Evet aynen dediğim gibi, çünkü futbol bir takım oyunudur ve takım bir binadır. Lincoln ise binanın kirişleridir. Kiriş olmazsa bina çöker. Ayrıca takım oyunu dediğin İngiltere'de, İspanya'da oynanandır, bizim ülkemizde UEFA şampiyonluğunu kazanan Galatasaray takımı hariç, hiçbir zaman tam anlamıyla takım oyunu oynanmamıştır. Bireysel yeteneklere dayanan bir oyun anlayışımız olmuştur. Şimdi sana sorayım. Bir maçı izlediğini düşün mesela Bordeaux maçı. Maç 2-1 giderken hiç içinden "hadi Arda göster kendini" veya "hadi Nonda sen çok iyi bir oyuncusun at şu golü" gibi şeyler geçirmiyor musun? Eminim ki her taraftar gibi senin de içinden geçiyordur. Ee o zaman nasıl dersin futbol takım oyunudur. Tamam öyledir o ayrı. Kısacası biz Liverpool, Barcelona değiliz 3 pası ardarda yapamıyoruz bazen. Özel yetenekler her zaman takımı takım yapan kişilerdir. Ben bunun için söylüyorum. Şimdi maddeler halinde vereyim :
1. Lincoln çok yeteneklidir maçın gidişatını değiştirebilir.
2. Lincoln tanınan bir futbolcudur. Oynarsa rakip özel önlem alır, böylece diğer oyuncularımız pozisyon bulabilir.
3. Lincoln hücuma hızlı çıkmayı sağlar, böylece kalemizde göreceğimiz pozisyon sayısı azalır.
4. Lincoln oynarsa oyun hızlanır, pas hatası oranında büyük düşme gözlenir.
5. Formda bir Lincoln'ün sahadaki oyunu diğer oyuncular üzerinde direkt pozitif bir etki yapar.
6. Yapacağı bir topuk pası bile ölüyü diriltebilir.
7. Şut yeteneği zayıf olan Galatasaray'ın gol bulma ihtimali yükselir.
Daha birçok şey sayabiliriz. Yetenekli oyuncuların oyuna katkılarını biraz daha düşünmek gerekir. Evet Lincoln çok şey demek. Lincoln'den hareketle bütün yetenekli oyuncular..
Ee ben zaten dedim Lincoln olunca takimin kapasitesi daha fazla olur diye,Lincoln takima extra güc getirir diye.Ama sen orada öyle bir laf ettin ki yani Lincoln oynamasa Galatasaray yenilir.Ozaman ne haddimize Avrupada oynamak ? Cikmayalim maclara,gitmeyelim,zaten yenilecekmisiz,zaman kaybi olmaz demi ?
Biz takim oyunu oynuyoruz,gerektiginde tüm takim mücadele eder,pres yapar.Tek bir futbolcuya bagli kalmaliyiz,ama yetenekli futbolcularda oynanan futbolda bir katki yaparlar,adi üstünde takimin yildizi !
Galatasaray takım oyunu oynamıyor. Bunu bir kere daha belirteyim. Mücadele mi? Var! Pres mi? Var. Ama takım oyunu yok. Arda soldan alıp dalıyor içeri, Hasan başka bir alem. Takım oyununda Hasan Şaş'ın yeri yoktur. Tamam ben mecazi olarak dedim Lincoln olmazsa yeniliriz falan ama bireysel yeteneklere dayanan bir takımda en büyük yeteneğin olmaması sistemin büyük ölçüde zayıflaması anlamına gelir. UEFA'yı kazandığımız dönemde solda Ergün de oynasa Hakan Ünsal da oynasa farketmiyordu. Ergün daha teknikti, daha iyi ortalar yapıyordu ama Hakan da sert ortalar yapıyor, iyi şutlar çekiyordu ve çok hızlıydı. Yani oyuncular arasındaki farklar oyuna etki etmiyordu fazla (Hagi hariç). Şimdi öyle bir durumu yok ki Galatasarayın. Şimdi Ferhat ile Volkan veya eski oyuncumuz Ergün ile Ferhat bir mi yani. Biraz düşünürsen yorumumun saçma (!) olmadığı görürsün.
kalli bu maçta macera aramaz,adam gibi bir kadro cıkarırsa kazanırız(ligin başındaki gibi)aykut kesinlikle oynamamalı antep macından sonra hiç guvenim kalmadı ona aynı şekilde hasan bek olmamalı barış ne olursa olsun oynamalı.ben takımıma inanıyorum düzgün bir kadroyla zor olur kolay olur onu bilmem ama kazanırız
Hasan zaten yedek bekliyor bu sene,Sabri sakat,Baris son maclarda formsuz olundugu icin alindi :)Quote:
Galatasaray takım oyunu oynamıyor. Bunu bir kere daha belirteyim. Mücadele mi? Var! Pres mi? Var. Ama takım oyunu yok. Arda soldan alıp dalıyor içeri, Hasan başka bir alem. Takım oyununda Hasan Şaş'ın yeri yoktur.
Arda bireysel oynamayi seven biri kabul,ama takimi iyi oynatan da birisi.Lincoln ile iyi anlasiyorlar.Arda gerektiginde defansa gelip top kapan ve takimi ataga kaldiran da birisi.
Lincoln olmadi mi takimin ben bitecegini,ya da cok gücsüzlesecegini sanmiyorum.Lincoln olunca büyük katki gelir ama olmadimi da fazla etkilenmeyiz.Onun yerine oynayacak futbolcularimiz vardir,bkz:Arda...Quote:
Tamam ben mecazi olarak dedim Lincoln olmazsa yeniliriz falan ama bireysel yeteneklere dayanan bir takımda en büyük yeteneğin olmaması sistemin büyük ölçüde zayıflaması anlamına gelir. UEFA'yı kazandığımız dönemde solda Ergün de oynasa Hakan Ünsal da oynasa farketmiyordu. Ergün daha teknikti, daha iyi ortalar yapıyordu ama Hakan da sert ortalar yapıyor, iyi şutlar çekiyordu ve çok hızlıydı. Yani oyuncular arasındaki farklar oyuna etki etmiyordu fazla (Hagi hariç). Şimdi öyle bir durumu yok ki Galatasarayın. Şimdi Ferhat ile Volkan veya eski oyuncumuz Ergün ile Ferhat bir mi yani. Biraz düşünürsen yorumumun saçma (!) olmadığı görürsün.
Uefa dönemi bambaskaydi abi,simdi takim yeni kurulmus,o takim ise öyle degildi kac sene kadrodaki kilit isimler degismedi,müthis bir takim kuruldu.Yani bizim takim daha yeni kurulan bir takim,gecen sene takimda olanlardan 2 kisisi as takimda oynuyor,ya da 3..
Lincoln bence artık takıma Git Gide zarar veriyor gibime geliyor..Tek suclu Kalli...İnsallah seyirci Lincolnü ateşler..Lincolndeki düsüs beni düsündürüyor..
Arkadaslar ezeriz gibi laflar etmeylim Büyük konusmayalım..Sonra üzülürüz.....
6 Pas programini izliyordum o gün,Hakan Ünsal öyle seyler söyledi ki sasirilacak cinsten,yok takim kondisyon calismasi yapmiyor fazla,herkes kendi basina takiliyor antremanlarda,Kalli antreman yaptiramiyor falan.
Hakli da takima bakiyorum,ilk yari bittiginde yorulanlar var,son dakikayi getiremeyenler var.Takimda ciddi düsüs var ve tek sorumlu Kalli!
Sözlerim Arda için de geçerli. Lincoln'ün yokluğu gibi Arda'nın yokluğu da çok etkiler. Onun için Lincoln yoksa Arda var demek yanlış. Bu ikisi olmayınca yerini dolduracak bir oyuncu yok. Ama ben yine senin sözün üzerine konuşayım. Eğer biz takım oyunu oynuyorsak senin şu lafı etmemen gerekir. Lincoln yoksa yerine Arda var... Bunun yerine "Lincoln yoksa yerine her hangi bir ofansif oyuncumuz oynar ve Lincolnü aramayız". Ama görüyorsun ki senin söylediğin cümleler bile takım oyunu oynamadığımızın kanıtıdır.
Baran 6 pasda Hakan ne dedi..Lincoln,Hakan,Hasan,Kalli bunlardan biri takımdan gönderilebilir...dedi..
Lincoln oynamazsa yeniliriz diye birşey yok.Sadece gol yollarında zoralnırız.Lincoln defans değil ki kaybedelim o olmasa :)
Helsingborg'dan çok daha üstün bir takımız. Disiplini ve hırsımızı elden bırakmadığımız sürece rahat kazanırız. Fakat rakibi küçümseyici, disiplinsiz bir futbolla oynarsak, kötü bir mağlubiyet alabiliriz yine. İnşallah kazanırız yarın.
İnşallah kazanıcaz..
Kazanmaktan başka bir sonuç aklıma dahi gelmiyor.
Helsingborg Türkiye Süper Lig´de zor tutunacak bir takim. Bu sezon cok macini izledim ve GS´ye hicbir sekilde rakip olamayacak bir takim. Galatasaray´in bu maci farkli almasi gerektigni düsünüyorum. Yine de 1-2 dikkate alinmasi gerek oyuncusu var. Celtic, Barcelona ve Man U den tanidigimiz Larsson, eskisi kadar iyi olmasa da, tehlikeli bir oyuncu. Ancak Tromsö macinin tekrarlanmasi Galatasaray´a puan biraktirabilir. Yoksa Kalli´nin garip taktikleri ve tercihleri bile engel olmamasi gerek bu macta.
galatasaray rahat kazanır
Hakan Şükür İn Nonda aut
Kalli Nondayı Yedege çekiyormuş...İyi bari birde Bouzidi oynat tam olsun..Takımın en formda oyuncusu yedege zihniyete bak Hasanı da sag bekte oynatır..Ohh negüzel olur Larsson Cirit atar..
Bu maçı Kalli yüzünden yenilecez Deli bu adamya...
YAZIKLAR OLSUN....
Adamlar Hakan'dan çok korkuyor.Onlar için Hakan daha tehlikeli.
Aygün hakan hakkında dediklerini biliyoruım..Şimdi sırf bunu için oynatılırmı..Nondaya yazık....Hem ayagında top tutuyor..Karan oynamassa neyse..Karan yerine hakan oynarsa daha iyi O zaman daha cok yardımlasma olur..
Ayrıca kalli basın acıklamasında söyle dedi:Bouzid ve hasanı yine orda oynatırım dedi.....
Bu sabah Eurosport’da helsinborg-panionios macini verdiler. Helsinborg ayaga kisa paslari oldukca iyi yapiyor. Hizli oynamaya calisiyor. Forvetleri hizli. Bizim savunmayla karsi karsiya kalirlarsa, sorun yasatabilirler. Teknik oyunculari cok fazla yok. Daha cok fizik üstünlügü üzerine kurulu bir oyunlari var.
Nondanin oynamasi gerek
Ya Nonda Yada 3'ü Bi Arada OlmaLı (Ümit,KraL.Anakonda)
Olmadı 2.Yarıda Nonda-Karan IkısıLısınden Birinin Çıkıp KraL'ın Girmesi En MantıkLısı
LincoLn Naapcak Acaba Buqün
Maçı D-SMART veriyor. İzleyemiycez yine. :mad:
Ayrıca o Bouzid ve Hasan'ı aynı yerde oynatması saçma olur. Fakat H.Şükür ile başlamak doğru bir tercih. Tabi 30-35'e kadar bişey yapamazsa değiştirilmesi hususuyla. Çünkü Helsinborg Hakan'dan korkuyor ve onun varlığı bile Helsinborg'a sıkıntı yaratacak. Düşünün, forvet hattında Hakan topla buluşsa dahi panik olacaklar.
4-1 le geçicek GS ve servet mutlaka gol atıcak.(bu arada servet oynuyo dimi)
Haydi G.Saray saldırrr...
İLKONBİR BELLİ OLDU....
Aykut
Sabri
Servet
Song
Volkan
Hasan
Lincoln
Linderoth
Baris
Nonda
Hakan
--------Aykut---------------
-Sabri--Song---Servet---Volkan-
---------Linderoth---------------
--Hasan---------------Barış-------
-----------Lincoln-------------
------Hakan--------Nonda--
Maçın yorumcusu:Mustafa Turgun:):D
Güzel bir ilkonbir...Sanırım sabri sag bekte..Barışda sol kanatta en ilginç krar bu......Aferim Kalli:):)
Kadro GüzeL.Bu kadroyLa işi bitirir Galatasaray.LincoLn'un NasıL oynacağınıda Merak ediyorum Doğrusu Yine büyük iş düşecek bakaLım neler yapıcak...
güzel bi kadroyla çıkıyoruz
Arda neden yok ?
galatasaray rahat kazanır