Bence tam tersi Gökhan Zan 5 Servet eder.Golde ondan çok Gordon'un hatası vardır İlhan abiye katılıyorum.Servet ve Toraman'la beraber Türkiye'nin en iyi stoperi olduğunu düşünüyorum.Bu kadar eleştiri yersiz...
Printable View
Bence tam tersi Gökhan Zan 5 Servet eder.Golde ondan çok Gordon'un hatası vardır İlhan abiye katılıyorum.Servet ve Toraman'la beraber Türkiye'nin en iyi stoperi olduğunu düşünüyorum.Bu kadar eleştiri yersiz...
Neye dayanarak en iyi acaba?3 büyükler içerisinde en çok gol yiyen beşiktaş en çok stoper alan beşiktaş..Ve hala defansta sorunları olan beşiktaş..G.zanın nasıl servetten üstünmüş acaba ligin en çok top kapan oyuncusu servet en iyi kafa vurabilen stoper servet en istikrarlı servet en çalışkan server milli takımda son 2 senedir banko oynayan servet servette servett :D Tr en iyi stoperi milli takımda yok bu arada (ibo toraman)
kesinlikle taraftarlık yapmıyorum ama ilhan kardeşim demişki (zaten bi kere aynı fikirde olsak dişimi kırarım) gökhan iyi markaj yapıyor gökhan bir ttane pozisyonda etrafındaki forvet oyuncularına bakıpta pozisyon alıyorsa ben futbolun f sinden anlamıyorum (bırakın yakın markaj yapmayı)
ayrıca beşiktaştaki hiç bir savunma oyuncusu (serdar bana göre önliberodur savunmaların içine katmıyorum) 130 ca yı geçmez
farklı görüşler olur elbette ama bence ilhanın söylediği absürt şeyler farklı bakış açılarından kaynaklanıyor veya az maç izlemektende olabilir mesela ilhan mehmet çakıra iyi son vuruşu olan bir futbolcu dediğinde 5 dk kendime gelememiştim :D
ayrıca milli takım maçlarına dikkat ederseniz servet toramanla da oynadığında gökhanlada oynadığında savunma kurgusunu kendisi belirliyor oyun içi direktifleri o veriyor
ve savunma bilgisi olarak bence ikisinden de iyi stoper
daha açıklayıcı hale dökmek geriğini hissediyorum servet ayağının altından top kaçırabilir top tekniği belki iyi olmayabilir ama servetin oynadığı savunmada 4 defans kale içine girip rakip forvet penaltı noktasından kafa vurmaz
yine bir derbi maçta nonda elini kollunu sallaya sallaya servet x kişi arasında kafayı o kadar rahat vuramaz ama 2-1 lik maçta o kadar çok boş kalıyordu ki hatırlayın ne kadar eleştirilmişti
yine bu sene çok fazla gol yemeleri, savunma kurgusundaki beceriksizleri destanlaştırıldı. Artık 139 işte bu adam iyi bir adam dememek lazım çünkü kendileri araştırmacı arkadaşlarımızın yüzüne vuruyor biz öküzüz diye
artık kabullenmek gerektiği kanısındayım
geçen gün lig tv sitesine girip beşiktaşın son 10 maçında yediği gollere baktım beşiktaş araştırmacısı da veya ona etki edenlerde bir baksın 10 maçın 8-9 unda ki savunma komedyasını görsünler
bir istiramımda ömer ağbeye olacak şu beşiktaş maçlarını sıkıla sıkıla üfleye pöfleyede olsa izlede artık başkalarının gerek futbol etüdü eksikliğinden gerek taraftarlıklarının getirdiği sempatiden göremediklerini sen görmüş ol
saygılar herkese (bu mesajımı bari silmeyin)
Bugun Denizli'nin hocasi Guvenc Kurtar, Galatasaray'in ilerideyken kaptirilan toplarda cok iyi geri geldigini soyledi (tabii Turkiye sartlarinda). Galatasaray'in orta sahasinin saniyorum ki Galatasaray savunmasinin performansinda buyuk bir etkisi olsa gerek.
Besiktas ise sezon basindan beri defansta dokuluyor. Oyuncular kaliteli oyuncular olsalar da Besiktas'in butun takiminda defansa yardimci olan Cisse, Nobre ve Serdar Kurtulus'dan baska bir oyuncu yok. Bunlara Ibrahim Uzulmez ve Ali Tandogan'da dahil.
Tello'nin geri donusu yok, Serdar Ozkan defans yapmayi bilmez, yapsa bile defans anlayisi faul yapmaktan ibaret, Delgado zaten yok. Holosko, Bobo, Ricardinho vs. bunlarin hic biri defansif yonu olan oyuncu degiller.
Eh o zaman da defansin delik desik olmasi gayet normal.
Ancak ozellikle Turkiye liginde az adamla saldiran Anadolu kuluplerine karsi Besiktas zaman zaman defansif acidan iyi maclar cikartiyor. Galatasaray karsisinda da butun takim olarak defans yaptilar ve basarili oldular.
Gokhan Zan fizigine pek uymayan narinlikte bir defans oyuncusu. Kora kor mucadeleyi pek seven bir oyuncu degil. Ote yandan fiziksel olarak daha zayif olan Ibrahim Toraman ise fiziksel mucadeleyi on planda tutan bir oyuncu ancak pozisyon alma ve konsantrasyon sayesinde cok guvenilir bir oyuncu degil. Yani Besiktas'in orta sahasi zayif, narin, deansi ise dengesiz. Iki bek Ali Tandogan ve Ibrahim Uzulmez'de sag ve sol kanat oyuncularindan kirma bekler olduklari icin defanslari zayif.
Buna ek olarak da Ertugrul'un ozellikle defansa pozisyon calistirmiyor olmasi da bence buyuk bir ihtimal. Kalli Galatasaray'a geldiginden beri defansi oturttu, ozellikle Servet'in cok saglam bir defans oyuncusu olmasini sagladi. Ertugrul ise Tigana zamaninda cift on libero ile oynandigi icin defansin saglikli oldugunu dusunerek ofansi gelistirmeye zaman ayirdi. Delgado'nun kazanilmasini sagladi ancak boyle olunca da Besiktas'in gecen sezonki defansin iyiliginin Tigana'nin defansif taktiginden dolayi oldugu ortaya cikti.
Gökhan ve Toraman ın haLa eLeştiriLmesine anLam veremiyorum. İkisi de Türkiye de ki en iyi stoperLerdir. Bu sezon gösterdikLeri performansta geneL oLarak takım savunmasını Beşiktaş ın iyi yapamamasından kaynakLAnır. SoL ve Sağ bekLerin kademe ve markaj anLayışından uzak oLmaLarı, Cisse sakatLandıktan sonra orda oynayan Toraman ve son maçta Serdar özkanın bu mevki özeLLikLerine sahip oyuncuLar oLmamasından doLayı rakip takımLarın yoLda yürür gibi ortadan geLip gitmeLeridir. Gökhan zan ve Toraman Fenerbahçe de oLsa şu durumda bir kaç yıL içerisinde Avrupa da bir çok takım onLarı aLmak için yarışır durumda oLur. Yani adamLar hakkında yorum yaparken neden böyLe yaptıkLarına da bakmak gere. KendiLerinde hiç mi hata yok ? Var tabi ama bu adamLar soL ve sağ bekLer hiç bir zaman onLara yardım etmediği zaman ya da DM de oynayan oyuncu yerini kaybedip zamanında basamadığı zaman zor durumda kaLıyor. Bu bütün takımLArda böyLedir. Bu orta saha ve soL, sağ bekten oLuşam bir takıma Nesta ve Ferdinand ı koysanız onLar da aynı şekiLde hataLar yapacakLardır.
Gökhan Zan, Toraman ve Servet Türkiye de ki en iyi stoperLerdir. Siz ne kadar kabuLLenmek istemesenizde bu bir noktadır. OyuncuLarı kendi yetenekLerine göre değerLendiririz tamam da biraz takımın onLarın oyununa ne kadar etki ettiğine de bakmamız gerek. Gökhan ve Toraman İbrahim in gününde oLduğu ve Serdar kurtuLuş un oLduğu zamanLarda gösterdiği performans a bakaLım. Ne kadar hataLarı çıkacak. RonaLdo ve Zago Lu savunma haLA konuşuLur o savunma sisteminde bu iki adam neden ön pLana cıkıyor, orta saha işini iyi yaptığı için onLarda sadece işini iyi yapıyordu. E şimdi ki durumda Beşiktaş orta sahasında ki adamLar ve soL ve sağ bekLer neLer veriyor takıma da orta da ki stoperLer ne yapsın ?
Sinan;Quote:
farklı görüşler olur elbette ama bence ilhanın söylediği absürt şeyler farklı bakış açılarından kaynaklanıyor veya az maç izlemektende olabilir mesela ilhan mehmet çakıra iyi son vuruşu olan bir futbolcu dediğinde 5 dk kendime gelememiştim
Konu Çakır değil ancak vakitsiz bir dönemime geldiği için araştırmanın teslimatını kaçırmamış olsaydım Çakır'ın finishingini 13 verecektim. Bitiricilik, teknik bir özellik ve soğukkanlılıktan ayrılması gereken bir özellik. Mehmet Çakır, vuruş tekniği Türkiye standartlarında iyi bir oyuncu olsa da top ayağında iken panik yaptığı için yani soğukkanlı davranamadığı için komik durumlara düşebiliyor. Eğer G. Birliği datasına dokunabilseydim finishing 13, composure 7-8 olarak ayarlanacaktı.
Ayrıca belirteyim ki ben her Beşiktaş maçını izlerim.
Şimdi iyi bir Galatasaraylı olduğunun farkındayım ve bundan dolayı da Servet'e bir sempatinin olduğunun da farkındayım ancak Servet, Gökhan Zan'dan bazı özellikleri sebebiyle ayrılan bir oyuncu. Servet, Gökhan'dan daha iyi bir markajcı bence. Ancak Gökhan daha iyi tackle yapan bir oyuncu. Pozisyon alma özellikleri yakın, fiziksel olarak Servet daha iyi durumda. Ancak Gökhan'ı Gökhan yapan, bence kafasını kaldırıp sahaya bakabilen ve mentali olan bir futbolcu olması. Servet'ten daha iyi ofsayt taktiği uyguluyor ve daha iyi karar veriyor bence. Şimdi Ömer abi bir açık bulabilir söylediklerimde ancak dediğim gibi, bunlar subjektif benim kendi gördüklerim ve kesinlikle Beşiktaşlılığım ile alakası yok.
Galatasaray orta sahasında Topal, Özbek, hatta Arda gibi daha çalışkan oyuncular mevcut. Ancak Beşiktaş'ta defansın önünde savunma yapabilecek sadece Cisse var. Bir de Koray vardı.
Beşiktaş'ın bekleri bek değil. Tandoğan desen ofansif bir oyuncu, pozisyon almasını bilemiyor. Beşiktaş onu ilk aldığında babamla hazırlık maçı izlerken rakip takımın en tehlikeli ataklarını sağ kanadımızdan yaptığını görünce babama dönüp dedim ki: "Bu Tandoğan bek oynatılırsa cacık olmaz". Babam o zaman karşı çıkmıştı ancak şu durumda haklılığımın farkında o da.
Üzülmez'in de markaj özelliğinin, pozisyon alma özelliğinin çok zayıf olduğunun farkındayız.
Bu iki oyuncu da geri dönüşlerde ve defansta kaldıklarında takıma zarar veriyorlar.
Toraman hakkında Ömer abiyle olan sohbetimizde çok savaşçı, defansif özelliklerinden öte saha içindeki kararlılığı ile bu noktaya geldiği konusunda hem fikir olmuştuk. Toraman bölgesini çok boşaltabilen bir oyuncu bence. Şimdi o yok, Gordon var. Gordon'da göz problemi var. Ve yenilen ikinci golde herkes Zan diyor. Pozisyonu bir iki defa daha izlediğimde gelişiminde asıl hatanın Gordon'da olduğunu gördüm ben.
Takıma yeni giriş yapan Gordon'la, iki bek olmayan bekle, önünde Serdar Özkan'la, yanında savaşçı Toraman'la, Zan'a bu şekilde eleştri yapılmasını yanlış buluyorum.
Aksine Gordon yapilmasi gerekeni yapiyor ve ayaginda top olan oyuncunun kaleye direk giden yolunu kesmek icin cizgiye dogru kayiyor. Orada onunde bosta olan Necati'yi gormeyip, markaja girmeyen Gokhan Zan.
Ancak sonucta futbol'da bu hatalar olur. Gokhan markaji cok seven bir oyuncu degil benim gozlemledigim kadari ile. Narin oyuncu demem de biraz ondan kaynaklaniyor.
çok güzel bir yorum hatta gökhan zanın uzun süreli sakatlığı sonucu daha formuna kavuşamadığıda ileri sürülebilir
bunlar farklı yorumlar işte ona lafım yok ancak şu farklı yorum değil (hatayı gordon yapıyor) bu yeteri kadar objektif olamama, bu doğru analizi yapamama(kırıcı olmamak için aklımdaki düşünceyi yumuşatıyorum)
zannediyorum erman topla sıfıra iniyor karşısındakide ibrahim üzülmez onun arkasında gordon onun arkasındada zan var ortalarında yanlız başına necati duruyor
diyelimki gordon necatiyi tuttu ermanda üzülmeze çalım attı ne olacak ya erman kaleciyle karşı karşıya kalacak yada gordon nectiyi bırakıp ermana doğru koşacak erman topu dışarı çıkarırsa necati boş kaleye golü atacak
peki söylermisin gökhan zan necatiyi alırsa ne olacak erman iboya çalımda atsa karşısına gordon geçecek ortada yapsa gökhan necatiye vurdurmayacak
savunma böyle yapılır
ayrıca ben galatasaray sempatizanı olduğumu gizlemiyorumki bu anlaşılıyor demek doğru değil bide üstelik serveti çok sevdiğimide hep söylerim bana benziyor hayvan :D şaka bir yana ama ben fanatiklik hiç yapmadım bu forumda bunu imaa etmemek lazım ben servetin cası 135-140 olur diyorum zaten gökhanın ca sı 140 olmaz asıl anlatmak istediğim o
yine ardanın pa sı 158 i geçmez bana göre lincoln ün ca sı 145 i geçmez
ben bunları söyleyen bir kişiyim sen iyi bir galatasaraylısın deme lütfen bana
Öncelikle bu nasıl bir üsluptur ya derhal mesajını düzeltmeni bekliyorum, Beşiktaş araştırmacısı olmakla da alakası yok ben bir Beşiktaşlı olarak bugüne kadar kimseye kendi takım oyuncum için böyle bir laf ettirmedim, çünkü ben de böyle bir şey yapmam.
Tüm bunlardan sonra yazmış olduğunu bir anlık hata olarak düşünüyor ve cevap veriyorum. Takmışsınız Beşiktaş defansının yediği gollere, herhalde yiyecekler hangi takım gol yemiyor, valla her ligi olabildiğince takip ediyorum ne komedi goller görüyoruz, ayrıca o gelleri yiyien defans elamanları da 150-180 ca arası adamlar. Neyse millet bir bellemiş Beşiktaşın yediği golleri, o çok gol yiyor denilen Beşiktaşın lig lideri Fenerbahçe'den daha az gol yediğine de dikkat ettin mi bari? Ki o takımın defansı da Lugano ve Edu, yani CA ları Toraman, Zan yada Baki den daha fazla olan oyuncular.
İnan araştırmada kimsenin etkisi altında kalmıyorum zaten öyle bir şey olduğu gün bırakırım araştırmacılığı, ama tabiki herkesin fikirlerini okumaya ve dikkate almaya çalışıyorum ve bazen bir çok fikrimde de değişiklik olabiliyor, seni de bu uslubla yazı yazana kadar fikirleri okunası ve dikkate alınası kişiler arasında görüyordum.
öncelikle beşiktaş araştırmacısı ve ona etki eden kişiler deyimim: etki eden kişilerin senin özgür iraden üzerinde etkileri olduğu söylemi değildi.ben kaç tane beşiktaş araştırmacısı var bunu bilmiyorum ilhanı ve exitingi seninle beraber beşiktaşı yapıyor sanıyordum (yoksa bilip bilmeden neden böyle bişey söyleyeyim)
sana bir tavsiyem olacak dikkate almasan da okursun umarım iki çeşit gol vardır
1-gol atılır
2-gol yedirttirilir
gidersin 4 kişi kale sahası içine girersin rakip tek santarforla cezasahsı içinde bulunsada bi kişi markaj yapmayı aklından bile geçirmez golü yersin
bu atılmış gollere değil zorla yedirtilmiş gollere örnektir
yine bütün herkes ofsayt diye çıkar bi kişi kalır bu yedirtilmiş gollere örnektir
yine her pozisyonda stoperler kalecinin dibine yapışır baskıyı yer gol olur
bu zorla yedirtilmiş gollere örnektir
YİNE KAYSERİSPOR MAÇINDAKİ GİBİ DURAN TOP KULLANILIR SEN KALE ÇİZGİSİ ÜZERİNDE AVAL AVAL BAKINIRSIN (bu tip pozisyonlarda servetin savunmayı nasıl acelece ileri çıkarttığına dikkat ediniz)
bu zorla yedirtilmiş gollere girer
yine yan top olur siz gidersiniz kalecininzin önünde durursunuz kaleciniz çıkıp topu alamaz bu zorla yedirtilen gollere girer
3 takım arasındaki fark çok gol yeme az gol yeme farkı değildir
gol yeme gol yedirtme farkıdır
sen mesajımı okuyunca istiram ediyorum aç lig tv .com u beşiktaşın yediği bütün golleri incele gollerin kaçı gol atma kaçı gol yedirtme ayırt et
ayrıca üslübumuda eleştirmişsin sana hiç anlayamayacağın şekilde de hitap ederim ama emin ol ondan nefret edersin argo anlatımı güçlendirir ve daha anlaşılır bir hale sokar
ben bu üslübla yerel bir gazetede 4-5 sene yazarlık yaptım orta okul son sınıftan üniverste birinci sınıfa kadar edebiyata büyük ilgi duydum çok üstadın çok kitabını okudum beni çok çok rahatlatan yazım şekli budur onun için bunu kullanıyorum (neyzen tevfiği okursan sana bu uslubu sevdirmede yardımcı olabilir :D )
saygılar
Ben okumuyorum kimseyi okumayı da düşünmüyorum sadece şunu bilirim (burda araştırmacılığı bir kenara bırakıyorum) tuttuğum takıma, ki tuttuğum takım benim için haftasonları maçına gidip destek olunacak bir topluluktan çok daha ötedir, öküz v.s laflar ettirmem. Ve yazını 2 kere okumama rağmen senden hala beklediğim özür dilemeni yada yazını editlemeni göremedim, ve hala bekliyorum.
burada düzeltme butonu yok arkadaşım olsaydı sırf senin için silerim o kelimeyi ama bunun için özür dilemem
geç onu diğer konuda ise yanlış anlaşılma var
ben beşiktaş araştırmasını ilhanla beraber yapıyorsunuz sanıyordum
özelde konuşmak istersen konuşuruz bu konuyu burada dillendirmeye luzum yok
Valla benim Korayla yaptığımı düşünüyorsan o zaman bana yaptın saygısızlığı Sinan. Aleni şekilde uyarıyorum, forumda bir tek insan senin üslubunu kaldırabilecek kadar geniş değildir ve Koray gibi araştırmacılarımız her maçı detaylı izleyip not alan insanlar ve kim olursa olsun bu şekilde itham etmen yanlış.
Koraycığım sen de bu sebepten ötürü karşındakine kızma, sonuçta çoğumuz birbrimizin yüzünü görmedik ve tanımıyoruz.
Koray'ın veya benim düşüncelerimiz beğenmeseniz de, saygı duymak zorundasınız. Konu da burda kapansın.
ne demişim ben "(geçen gün lig tv sitesine girip beşiktaşın son 10 maçında yediği gollere baktım beşiktaş araştırmacısı da veya ona etki edenlerde bir baksın 10 maçın 8-9 unda ki savunma komedyasını görsünler)"
burda korayı bir kukla olarak gördüğümü sanıyorsunuz hayır öyle görmüyorum
ben sanıyordumki görünürde koray capello beşiktaş araştırmacısı olarak gözüküyor ancak exiting ve ilhanla ortaklaşa bu işi yapıyorlar
bu cümlede kimseye karşı bir hakaret falan yok neresinden tutarsanız tutun iyi niyetimden şüpheye düşemezsiniz ben diyorumki beşiktaş kimin elinden veya ellerinden çıkıyorsa artık gözümüzün içine giren şeyleri görmeliyiz
bundan çok aylar önce koraya iyi araştırmacı diyen kişi benim onun araştırma saygınlığını zedeleyici bir söz söylemem mümkün değildir
mesela ilhan senin kötü bir araştırmacı olduğunu düşünüyorum ama sanada bir saygısızlığım mümkün değil
yine ilhan senden şimdiye kadar 30 tane uyarı almışımdır hiç birisinde işi kişiselleştirdiğini düşünmememiştim çok iyi bir yönetici olduğunu düşünüyorum bu açıdan
ondan ziyade bu oyunu türkçe oynamamıza ne kadar yardımcı olduğunuda biliyorum ve sana karşı sonsuz saygı duyuyorum
yani ben capelloyu iyi bir araştırmacı senide iyi bir yönetici ve teşekkür borçlu olduğum bir insan olarak görüyorum siz neden olayı ısrarla kişiselleştiriyorsunuz anlamıyorum
Benim kötü araştırmacı olduğumu lanse edecek yerin burası değil, msn vasıtası ile veya özel mesajla benim araştırmacılıkta yaptığım yanlışları bana diyebilirsin.
Senin yaptığın yanlış, yorum yapıyosun yapıyosun, iyi güzel, sonra insanların nitelikleri ile alakalı ters yorumlar yapıyorsun. Tamam insanız, robot değiliz ancak burası Beşiktaş araştırması, eleştrileri, olması gerekenleri bu yönde yazalım.
Tartışılması gerekenler kişiler değil. Sonuçta 20 kişi araştırma şefi değil, 2 kişi araştırma şefi. Beşiktaş'ı da 20 kişi araştırmıyor. Ben Beşiktaşlıyım, başkası Beşiktaşlıdır. Biz buraya yorumlarımızı yazarız, Koray düşünür kararı verir.
Bak şimdi madem konu açıldı, sana Gordon konusunda açıklama yapayım:
Ekran 1:
http://img176.imageshack.us/img176/9431/gordon1wd6.jpg
Yuvarlak içindeki adamlar Gordon ve Necati.
Ekran 2:
http://img260.imageshack.us/img260/9896/gordon2cm5.jpg
Dikkat ettiysen Gordon sağdan gelen Erman Kılıç'ın koşu yolunu kapatmak için Necati'nin markajını bırakıyor ve atılıyor. Necati boş kalıyor.
Yaklaşık yarım saniye-1 saniye sonra:
Ekran 3:
http://img149.imageshack.us/img149/115/gordon3zt1.jpg
Gökhan, Gordon'un düşüncesini anticipate edemediği için Necati'yi marke etmeye gidiyor ki bunu anticipate edebilecek defans oyuncusu bence ülkemizde yok, yaklaşık 0.75 saniye içinde.
Bana kalırsa, pozisyonda olması gereken şey, Gordon'un markajına devam etmesiydi ve Gökhan'ın ön direğe yapılacak ani bir sprinti veya yerden arkadan gelen Adriano'ya atılacak pası angellemek için pozisyon alması gerekirdi ki bunu bu pozisyonda yapmıştır.
Gökhan'ın bu pozisyonda zaafı varsa senin dediğin gibi marking zaafı değil, anticipation zaafıdır ve Türkiye'de bu kadar kısa süre içerisinde böyle bir kararı verebilecek defans oyuncusu görmüyorum ben.
Ekran 4:
http://img209.imageshack.us/img209/5595/gordon4pi1.jpg
Gökhan oktaki gibi Necati'yi marke etmeye gitse ve top Adriano'ya gitse ki orada Tandoğan loose zonal marking yapıyor, çok rahat ekarte edilir, gol olsa bu sefer Gökhan yerini boşaltıp hata yapmış olacaktı.
Dediğim gibi, Gökhan'ın zaafı varsa anticipation zaafı vardır ve çok görülmemelidir.
Ki Beşiktaş'ın savunmasında Nesta veya Ferdinand olsa çok aşırı farketmez bence çünkü etrafında oynayan hiçbir oyuncunun neredeyse defansif özelliği yok.
bir dakika kardeşim hiç fotograflara girmeye gerek yok ilk olarak savunma oyuncusu top ayağındaki ofans adamını düşünür
1-ibrahim erman KILIÇIN (özgürün değil bunu düzelteyim öncelikle erman özgür konyasporun 31 yaşındaki amlc de oynayan top tekniği çok iyi futbolcusudur erman kılıç belediyesporun amrlc de oynayan çok iyi dribling yapan futbolcusudur :D )
önüne gidiyor koşu yolunu kapatmak için
2-erman kılıç 0 a iniyor
3- eğer erman kılıç çalımı atarsa ve gordon necatiyi tutarsa erman kaleciyle karşı karşıya kalıyor ki bu dünyada olmaz amatör ligde dahil hiç bir futbol oyununda görülmez bir savunma oyuncusu ilk top ayağında olan atak oyuncusuna göre pozisyon alır
4- gordon doğru olanı yapıp erman kılıçın muhtemel koşu yolunu kapatıyor
5-gökhan zan sonderece yanlış bir şekilde ta 25 30 metreden kale sahası içine girene kadar aval aval erman kılıçı izliyor
6-gökhan zan necatiyi tutabilmek için 0,75 saniyeye değil 5-7 arası saniyeye sahip
7-ali tandoğanda ters kademeye girmiyor oda adrianoyu arkasında unutuyor top onada gelse ali tandoğanın markaj zafı var
8- benim dediğim gibi adam alsalar
yani:üzülmez ermanın önüne geçerse
gordon ona yardıma giderse
zan necatiyi alırsa
tandoğan adrianonun önünde ona yakın markaj yaparsa
GOL FALAN OLMAZ
markaj savunma böyle yapılır süslü ingilizce terimlere gerek yok
ali tandoğan aval aval bakınıyor ters kademeye girmiyor
gökhan zan aval aval bakınıyor amacını halen çözemedim
Gökhan Zan müdahele etmek ile etmemek arasında kalıyor, müdahele etmiyor. Ben FM oynayanların dilinden anlatmaya çalıştım, artı bir ispat çabam yok:)
Orada Erman Kılıç ortayı yapacakken Üzülmez yetişiyor ve Gordon Necati'yi tutmaya devam etse, içeri girdiğinde müdaheleye kalksa daha iyi olurdu, ki net bir kaleci ile karşı karşıya kalma olmaz o pozisyonda, rahatça tackle dediğimiz müdahele ile top kapma yapılabilirdi.
Gordon orada ne kadar gitse de hem Necati boş kalıyor, hem Zan'ın Necati'ye gittiğini düşünelim, bu kez oradan rahatça orta açabilecek Erman'ın Adriano'ya pas atmasını kolaylaştıracak.
Ayrıca savunma oyuncusu top ayağında olana koşmaz, topun atılacağı yeri hesap edip ona göre pozisyon alır.
Dediğim gibi Gökhan'ın bu pozisyonda zaafı varsa anticipationdır ve 5-7 saniye arası değildir. Pozisyon zaten toplamda 4 saniye falan, 5-7 saniye diyosun. Gordon'un Necati'yi tamamen bırakmasında golün olmasına kadar olan süreyi hesap et ve öyle konuşalım.
zaten pozsiyon başlamadan önce dahi rakibine göre pozisyon alabilirdi neyse ilhan kardeşim çok uzar bu muhabbet kabullenmiyorsun bence sende nasıl savunma yapılması gerktiğini anladım. ancak bir insanın söylediklerinin yanlış olduğunu fikirlerinin yanış olduğunu kabullenip başka bir fikri kabullenmesi çok zordur ki ben olsam ben bile kabullenemem (bunun daha kısa anlatımlı bir atasözü var ama yazarsam atılırım :D )
onun için uzatmayalım daha fazla sana göre öyle bana göre böyle
ben bu saatten sonra bi tarafımı yırtsam sana göre öyle olmaya devam edecek
saygılar ..
Anladım diye bir mesele yok. Senle 2 mesaj tartıştım ve vazgeçtin, Ömer abiyle 1 saat tartıştık, mutabık olamadık. Herkes fikrini söyler. Ben sıkı adam markajından yanayım ve çizgiye kadar inmiş Erman'ın tek başına kalede ciddi bir pozisyon yaratma girişimindense orta yapmayı tercih edeceğini düşünüyorum ki Gordon'un orda onun pas yolunu engelleyemediği onun Necati'ye yaptığı rahat ortadan belli.
Ayrıca pozisyon başlangıcında Necati'yi tutan adam Gordon ve arkadaki Adriano'yu tutması gereken de Tandoğan, Zan'ın bu pozisyonda anticipation zaafı olabilir bir önceki sayfada dediğim gibi ama sadece o kadar.
holosko jumping fazla 11 olmalı
loyalty si 16 olan insan başka bir kulübe gitmek için profesyonal olmayan yollara baş vurmaz forma giymek gibi falan
determination neden 16 anlamadım gerçekten o kadar hırslımı acaba
ca ve pa değerleri ise mantıklı geldi bu 3 şeyde indirim yaparsak 140 falan olur daha gerçekçi olur oda
gordon hakkında sende bendee hiçkimse hiçbirşey bilmiyor daha çok beklemek lazım değil bu sene sonu önümüzdeki sezon ortasına kadar pek müdahale etmemek gerekir (özelliklerine)
Gökhan Zan bugün de cok kötüydü,ilk golde beline gelen Alexe kafa topu vurdurttu,ikinci golde Semih göstere göstere Gökhani rahat calimladi.
Yani diyecegim bu Gökhan Zan ülkenin en iyi stoperiyse vay bizim ligin haline..
bjk_melo Bence Holosko icin 11 longshot biraz az olmus gibi geldi. 12-13 en makuldur bence.
Gökhan Zan maça fena başlamadı. Hava toplarında geçit vermedi. Maçın hemen başında uğur boral' ın dribliinginde o vücuda rağman çok ağır bir stoper olmadığını ispat etti. Ama golde alex' e o kafayı vurdurmamalıydı. Holosko pozisyonlarda son ana gelene kadar çok başarılıydı ama son hareketlerde şanssızdı. Nobre tüm kafa toplarını aldı ya da faulle sonuçlandı. Ya kendi yaptı ya faul aldı. Nobre Türkiye' nin hava hakimiyeti en iyi forvetlerinden.
bir kaç maçtır Ali Tandoğan'ın koşuyollarına attığı paslara dikkat ediyorum.Bu maçta asist yaptı.Bundan önceki 3-4 maçta da defanstan ileriye Holosko'nun koşu yoluna çok güzel paslar atmıştı.O paslarda Holosko bir anda defansın arkasına sarkmıştı.Ali Tandoğan'ın passing creavity ve vision 1-2 puan artırılabilir
beşiktaş fener maçında bence boboyu çok aradı ...holoskonun getirdiği toplarda fener defansının nobreyi etkisiz kıldığını gördük..eğer nobrenin yanında bobo da olsaydı o zaman luganonun ve edunun işi çok daha zor olurdu..tabi bobo derken formdaki br bobo ..son haftalarda bu süper çocuktan eser yok ..geçici bir form düşüklüğüyse toparlanırda transfer haberleri kafasını karıştırmışsa o zaman kötü cezası bitince bile gerçek boboyu izlememiz zorlaşır..
bobo nun yumruk atması tabiki de hoş değil cezada aldı zaten ama oyuncununda onu tahrik ettiği bir gerçek ...beşiktaş araştırmacımız elbette benden daha iyi izliyordur ama naciz kannatim odurki takıma bağlılığı çok yüksek değil..transfer haberleri sanki bu çocuğu kötü etkiliyor.birde sinirlerine hakim olma sorunu var ama oda aslında kafa karışıklığından olabilir...türkiyedeki en yetenekli ama bir o kadar da duygusal bir oyuncu..mental değerleri malesef ayaklarında ki hünerinden daha zayıf...
bu arada bir internet sitesinin yapmış olduğu haberde türkiye liginin bonservis değeri en yüksek oyuncusu yani bir anlamda en değerli oyuncusu seçilmiş..ama malesefki biz bu değeri cezası sebebiyle izleyemiyoruz..
bu arada GÖKHAN ZAN da türkiye lignin en değerli türk defans oyuncusu seçilmiş..lugano song edu carlos ve edudan sonrada en değerli defans oyuncusu...çok sakatlanmasa iyi oyuncu olacakta çok sakatlanıyor ve her defasında yeniden forma girmek zorunda kalıyor..bence defans oyunusu için maç tecrübesi forvetten daha önemli çünkü defans kurgusunun oturması aynı oyuncuların uzun süreli yan yana oynamasına ve birbirleriyle çok iyi anlaşmasına ihtiyaç var. ama malesef ki gökhan söyle arka arkaya aynı oyunculardan kurulu bir defansta 20 maç yapamıyor..
ama yaşının gençliği umutlarımızın taze kalmasının sebebi...umarım bu sakatlık belasından temelli kurtulur..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bobo için türkiye liinin en değerlisi oyuncusu olarak yazdığımı düzelteyim..en değerli oyuncusu değil....en değerli forveti seçilmiş olacak özür diliyorum
Evet, yalnız Bobo'nun sinirlerine hakim olma sorunu olduğuna katılmıyorum, Beşiktaş forması altında son yıllarda izlediğim sinirlerine en hakim ve en sportmen oyuncu, kendi oyunu dışında hiçbir şeyle ilgilenmiyor ve rakibine hiç sataşmıyor, sinirlerine hakim olma adına ona 18-19 gibi çok yüksek bir değer vermeyi düşünüyordum fakat bu son istisna olayı da dahil ederek 15-16 ya indirebiliriz yani hala sinirlerine hakim ve spotmen olduğunu düşünüyorum.
Bobo bencede gayet sakin bi oyuncu..Rakip gerçekten adama yapışmıştı yani bayağı bir kızdırdı..Bir diğer sebepte bobnun bu hareketi yapmasının transfer yüzünden aklı karışık olabilir..
Maçın hemen başında uğur boral' ın dribliinginde o vücuda rağman çok ağır bir stoper olmadığını ispat etti.
? peki Semihin onunla 2 kere slalom yaparak dalga gecmesine ne diyeceksin?
hani birinci slalom saga dogru bacak arasindan baslarken...
hem maca cok iyi basladi demissin? zaten Fenerbahce ilk iki ataginda golu buldu, pozisyonunda gol oldu bu demekki Gokhan Zan maca kotu basladi ve genelde de kotu bitirmistir.
ibrahim toraman cok sey yapabilir ama onda da bi tuhaflik var...
hani Baki'ye bagiriyorlar ya? adam cok hata yapiyor ya..
ama Baki Besiktasin diger defans adamlarindan daha cok adama ve topa basiyor ve topla ileri cikiyor, hata mi yapiyor hemde cok tehlikeli olanalri da oluyor, neden??? cunku diger 2 adam bisey yapmayinca o hepsini yapmaya calisiyor...ben demiyorum Besiktaslilar diyor, Defans yapmayi bilmiyoruz diye!
Baki degil mi rakip adamlari doven, sakatlayan? bunun adi sert agressifce defanstir falanidir filanidir, ama BAki yinede birseyler yapiyor, yapmanlar dusunsun...dalga gectikleri baki stili geregi onlardan daha cok defans yapiyor...
Aydın'ın cesaret,konsantrasyon,kararlar ve kararlılık gibi zihinsel özelliklerinin artırlıması gerektiğini düşünüyorum Koray abi.Bu konu hakkında ne düşünürsün?
Abicim Aydın'ı bi çözemedik ki zaten. Bir bakıyorsun adam geçemeyen, çalışmayan çabalamayan, ağır vasıta Aydın görüyoruz bir başka maçta tam tersine koşan, her topa giren, adam geçip tehlike yaratan Aydın görüyoruz. E tabi bunda üstüste forma şansı bulamaması da etken, umarım ligde geriye kalan maçlarda oynatılır da izleyebiliriz. Böyle anlık maçlarla bir değerlendirme yapıp yanlışa da düşmek istemiyorum, çünkü forma şansı bulamayan bir adamın forma şansı bulduğu an çok çalışması her topa basması çok normal ama acaba her maç böyle mi olacak? Şimdi ben bu maça güvenerek bu adama work rate 14-15 verebilir miyim? İlk 11'in değişmezi olursa bu kadar mücadele edecek mi, bu kadar kararlı olacak mı? bilemiyoruz ki o yüzden iyice izlemek lazım, çünkü şunu itiraf edeyim bu hataya bu sene İ.Kaş da düştüm ve bir kez daha düşmek istemiyorum.
İbrahim Kaş ve Serdar Özkan aynı çizgide kalamadı oynadıkları çoğu karşılaşmada iyi oynamadılar.
Şu Aydın ı biraz daha fazLa izLesekte hakkında daha çok fikrimiz oLsa.
Şu an itibari iLe iyi bir kumaş gibi gözüküyor.
HoLosko ise takımda ki en büyük isim oLma yoLunda sağLam adımLarLa geLiyor.
İ.Kaş bence sağ bek oynadığı zaman bozuluyor.Yani gerçek mevkii olan stoper de oynadığı zaman çok sert,istekli ve çok iyi marke ediyo rakibini.Ama sağ bek oynadığı zaman adamını kaçırıyo,bir isteksizlik var sanki,daha yumuşak oynuyor ve istediğimiz düzeyde performans gösteremiyor.İ.Kaş bu sene sağ bek oynadığı iki maçta iyiydi sadece.Birincisi ilk Marsilya maçında Kurtuluş'un yerine girdi ve Niang'ı bir nebze olsun yavaşlattı.İkinciside İnönü'de ki Gs maçında.Bu belirttiğim maçlar üst düzey maçlar olduğu için mecburen sert ve istekli yani gerçek İ.Kaş gibi oynadı.Yani bence İ.Kaş oyunda gayet iyi...
Şuana kadar izledigim Gordon hakkında bikaç şey yazmak istiyorum.Bence fiziksel olarak gayet iyi durumda maç içinde kopuyor maçtan concentration düşük heading özelligi bence oyundaki kadar iyi degil 1-2 basamak düşebilir.Pozisyon alma özelliğide çok iyi degil bence 1 basamakta o düşebilir.
Yeni gördüm bu yazdığını. Vallahi sevgili kardeşim sen istediğini de Gökhan Zan' ı git çıplak gözle izle o kadar ağır olmadığını anlarsın. Fatih Terim her basın toplantısında bunu belirtiyor izleyip çözemiyorsanız basın toplantılarını takip edin belki birşeyler kaparsınız. Burada ukalalık yapmıyorum. Ben de basın toplantılarını izliyorum arada bir işe yarıyor bazı bilmediklerimi veya görmediklerimi öğrenebiliyorum. Alex' e vurdurduğu kafadana sonra Gökhan içi diyecek birşeyim yok. Ama o maçta kötü başlamadı. Semih' in slalomları demişsin o kaçıncı dakikada oyuna girdi Zan kaç dakkadan beri oynuyordu. Ve nasıl bir pozisyonda Semih onu yakaladı.
Koray:
Gokhan'i 2-3 haftadir dikkatle izlemeye calisiyorum. Zihinsellerin gercekten zayif olmasi gerekli gibi geliyor bana. Hiz, guc iyi. Teknik oldukca guzel ama bu adam bence pek agresif degil, cesur da degil, maclardan kopan bir havasi da var. Ancak bence pas verme yetenegini yuksek yapman gerekli. 14-15 hic yanlis olmaz gibi geliyor bana. Ozellikle geriden attigi isabetli uzun paslar Gokhan'i Besiktas defansinda aranan/devamli oynamasi gereken oyuncu yapiyor. Defansif ozellikleri degil.
Ömer Abi zaten kasten cesur ve agresif bir oyuncu yapmadım çünkü bu bilinen bir gerçek, hem karakteri bu hem de yaşadığı kolay sakatlanmalar onu bu hale getirdi, pas özelliği o kadar yüksek olması dikkatimi çekmedi ama sen öyle diyorsan, tekrar bir izlemek gereklidir, görüşlerine katılıyorum.
Bence tam tersine Koray ve Ömer abi.G.Zan'ın çabuk saktlanma sebeplerinden biriside cesurca olmayacak pozisyonlara dalması,ayağını ve kafasını sokması diye düşünüyorum.Pas özelliği konusunda da katılmıyorum.G.Zan dan dun vuruyor tüm toplara.Bakarak top çıkardığını hiç görmedim savunmadan.Top kaleden uzaklaşsında nereye giderse gitsin mantalitesiyle vuruyor toplara.Benim izlenimlerim bunlar...
Koray: Oyundaki seviyesi tam hatirlamiyorum. Ancak konsantrasyon 14 gibi olmasi lazim son yamada.
Anilton: Dan dun oynamayi ben pek gozlemlemedim. Yani defansta zor durumda oldugu zaman topu uzaklastirmak icin uzun vurmayi tercih edebilir. Ancak geriden Besiktas topla cikmaya ugrastiginda Gokhan'in paslari oldukca isabetli. 30-40 metre uzaktaki Nobre, Holosko, Delgado ile bulusturabiliyor topu. Tabii ki bu oyuncularin hareketli olmasindan da kaynaklaniyor bu paslarin isabetliligi ancak mesela hareketli Fenerbahce orta saha ve forvetine bu paslari Edu veya Lugano'nun attigini pek goremiyoruz. Servet/Song ve Emre veya Ibrahim Toraman'dan da boyle paslar gormiyoruz.
Bir suredir Gokhan'in neden Milli takim ve Besiktas defansinda kullanilan oyuncu oldugunu cozmeye calisiyorum. Defansi degil veya olamaz bence cunku defansif acidan cok daha iyi Turk oyuncularimiz var. O zaman geriye kalan top kullanma becerisi kaliyor. O gozle baktigimda da Gokhan'in bu konuda hic de fena olmadigina dikkat ettim.
Tabii karar Koray'in. Ancak Gokhan'in geriden oyun kurma becerisi bence defansta saglam bir durdurucu olmasindan daha fazla one cikiyor.