Bitiricilik ve kafa vuruşları çok iyi bence hızı orta seviye ayrıca bencil davranıyor çoğu zaman
Printable View
Bitiricilik ve kafa vuruşları çok iyi bence hızı orta seviye ayrıca bencil davranıyor çoğu zaman
Umut'un saç baş yoldurması 20 olmalı bence :) Ayrıca Trabzonspor'un adamı kanser etmeside 200 olmalı :)
yav be kardeşim ilk genellemeyi sen yaptın hızlı oyuncular ağır oyunculara göre daha tekniktir dedin bende sana bunun böyle olmadığını açıklayan bir çok örnek verdim kaleciden tut forvete kadar bir çok ağır oyuncunun hızlı olan oyuncudan çok daha teknik olduğunu gösteren bir sürü örnek verdim
ayrıca neden sürekli yalan atma gereği hissediyorsun ben hakan şüküre süper tekniğimi var dedim tekniği çok kötü değil soğukkanlılığı çok kötü dedim
bratu hızlı ve kazma dedim ömer rıza gibi balili gibi övmedim yani
ibrahim üzülmez hızlı ve kazma dedim hakan ünsalda öyle öyle olmayanlarda var tabi messi ronaldinho c ronaldo nani kaka vs vs ama senin yaptığın saçma sapan HIZLI OYUNCULAR YAVAŞ OYUNCULARA KARŞI DAHA TEKNİKTİR genellemesine bende hayır öyle değildir böyleleride vardır dedim
ya senin okuma yazman yok yada mesajları okuma saatine dikkat etmiyorsun
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bilgin gökberk bana göre iyi bir yorumcudur ama anlayabilecek zekası olabilen için sana göre değil yani
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bakın ilk sayfanın son mesajında bu sitenin en çok saygı gören isimlerinden birisi olan ve araştırma şefi olan insan senin saçma genellemene ne demiş
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
yine bakın bu sitenin bana göre araştırmaya en çok katkısı bulanana adamı ve bu sitede bana göre herkesten çok canli trübünden tv den maç izlemiş futbolcu değerlendirmesinde bulunmuş kişisi senin bu saçma genllemene ne şikilde cevap vermiş
benim tek sorunum seni kale alıpta örnekler verirek sana bunun böyle olmadığını göstermekti ama yaptığım yanlış senin mesajlara hangi gün aralığında baktığını bilmemekti
beni eleştirenlerin bazıları senin o saçma genellemeni görmediği ve konuyu başından beri takip etmediği için eleştirirken
bazısı konuyu öğlenden öncemi okuyacağı sonramı okuyacağı konusunda karar yanlışına düştüğünden hata yapıyor
Tamam bütün üst düzey yönetici ve araştırmacılar sana hak vermiş. Bizi saçma bulmuş. Haklısın sen uzatılacak bir konu değil , gerek de yok oke.
shamur1 uzatmamak en iyi seçim insana insanca yanıt verilir.Extensor kendini dev aynasında görmeyi sürdür.Bir tek bana değil kimseye hakaret etme hakkın yok kırpık kırpık cümlelerin altına yazarak neyi kanıtlamaya çalışıyorsunki.Benim düşüncemdir,katılır yada katılmazsın.Bilgin Gökberk yakıştırmasını yapmamın sebebi eleştiriyi yada değerlendirmeyi sürekli kendine çekmen.Bununlada kalmayıp Galatasaray'la ilgisi olmayan şeyleri bile karşılaştırman.Bu ülkede büyük klüplerin örnek olarak yaptıkları şey Avrupa karşılaşmalarındaki başarıdır(az da olsa).Sosyal alanda bu klüplerin çok başarılı olmadığını görüyoruz kör değiliz.Son kupa karşılaşması Fenerbahçe kuyruk acısıyla hakemi yerden yere vurdu.Bundan önceki karşılaşmalarda onun yönettiği karşılaşmaları kazandığında yere göğe sığdıramıyorlardı.Kablolar kesildi bulacağız gibi saçma bir yanıt verdiler.Galatasaray taraftarı geçen yıl sahaya atmadık şey bırakmadı.Beşiktaşlı olmama rağmen bu yıl hiç onaylamadığım şeyler oldu.İnönü'de oynanan Sivas karşılaşmasında küfürlü sözler,Ankaragücündeki olaylar gibi.Bu ülkede örnek olacak klüp önce kendini eleştirmeli daha sonra hakemi,yönetimi(federasyonu) eleştirmeli.Araştırma konusundan çıkıp nasıl geldiğime gelince bunu extensor yanıtlasın.Gökdeniz'le Popescu'nun Bratu'nun nasıl ilgisi varsa anlattıklarımın da o kadar ilgisi var.
Bu yazıyı bir isyan yada saygısızlık olarak algılamayın.Yalnızca endişelerimi anlattım.
Saygılarımla,
şimdi bu olaylarla benim ne ilgim var melo bak ben bu siteden bir kez atılmıştım ne sebeble biliyormusun ben galatasaray taraftarıyım fenerbahçe derbisinde sahaya o kadar yabancı maddeyi atanlara terörist dediğim için yazdım ki suçsuz insanları öldürenlere terörist denir fenerbahçeli futbolcularda suçsuzdu galatasaray taraftarı ise asayiş olmasa onları öldürürdü demekki galatasaray taraftarı terörist galatasaraydan utandığımı her zaman gurur duyduğum elit liseli galatasaray taraftar kişiliğinin gün geçtikçe töröristlere benzediğini belirttim
bir kez daha atıldım başka bir konu altında yüzyılın en iyi taraftarı beşiktaş bölümüne beşiktaş seyircisi harika muhteşem ben galatasaraylıyım galatasaray seyircisi Hıncal uluç un da dediği gibi na na na kaygnı arabasının çıkardığı ses gibi ses çıkarıyor dedim türkiyede hiç bir kulup bırakın türkiyeyi dünyada hiç bir taraftar beşiktaşın taraftarının yanına bile yaklamaz dedim. bana karşılık veren kıskanç galatasaraylı bir arkadaşla girdiğim polemik yüzünden atıldım
ve yine ben söylüyorum volkan demirel hava hakimiyeti müthiş bir kaleci
orkunun karar vermesi 7-8 i geçmez diyorum aykutun kendine güven sorunu var diyorum lincoln 158 ca etmez diyorum
ben taraftarlık yapmıyorum ben çok iyi tanıdığım galatasaray futbolcularını örneklerim de kullanıyorum çünkü ben onların her maçını izliyorum ama ne diyorum dikkat edersen
bratu sabri hakan ünsal ergün süper futbolcumu diyorum
bratu hızlı çeviktir son vuruşları berbattır tekniği yoktur
ergün çok yavaş tekniği vardır diyorum
şimdi örnek göstermek onlara iyi futbolcu demekmi oluyor anlamıyorum
Tomas Jun History
2005-2006 sezunu Trabzonspor 16 mac 0 gol
2005-2006 sezonu Besiktas 6 mac 1 gol (kiralik)
olarak duzeltilmeli
Tomas Trabzon'da 16 mac oynadı ki
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
düzeLtemiorm oynamadiki :S
Benim Turkcellsuperlig.com'dan gordugum kadari ile
Tomas Jun
2005-06 Sezonu
Trabzonspor 15 mac 0 gol
Besiktas 6 mac 1 gol
beyler daha öncede söyledim muhtemelen ama bu tolga zenginden kaleci falan olmaz bu kaçıncı hatalı gol yeme olayıdır yahu böyle büyük bir camia kaleci yetiştirme kurumumu sabret sabret nereye kadar ne diye bu sabır kim bu adamı gelecekte çok iyi olacak diye düşünüyor yahu ne zamna izlesem hatalı gol yine bu hafta kasımpaşa maçını izledim rahat maçı ne hale soktu bence pa sı 120 geçmez
zaten bizde genel bir pa problemi var şu an ligde 30 tane 135-145 ca arası türk futbolcu varsa bu verdiğimiz pa lar yüzünden 5 sene sonra ligde 60 tane 135-145 ca arası türk futbolcu oluyor ben 8 sene süper ligde oynadım 3 takım değiştirdim bir sürü futbolcuyla oynadım ve bütün gençlerimizin 5 sene sonunda 135-145 arası değerde olduğunu gördüm
tamam aralarından bazıları olur ama hepside olmazki arkadaş
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
yine bu yıl dışarıda futbol oynayan oyuncularımız 10 civarındaysa oyunda 5 sene sonra 50 kişi dışarda oynuyor gökhan zanlar toramanlar bu takozlar avrupanın büyük liglerinde büyük takımlarında oynarmı hakan arıkanlar hakan baltalar yamanlar olcanlar hepsi star olacakmı acaba ilerde mesela 5 sene önceye kendimizi atalım 160 pa falan değer biçtiğimiz cafercandan bişey oldumu olmadı bu gibi çok oyuncu oluyor alın ibrahim akınlar necatiler burak yılmazlar hani süperstar olacaklardı hani 150 pa lar hani sinan kaloğlu henry olacaktı biz öyle sanıyorduk 4 üde 140 ca yı bulur ama bulamadılar artık çokta zor bulurlar
kendimize yanılma payı bırakmalıyız
mesela bence serkan kırıntılı 120 pa yı geçemez tolga 120 pa yı geçemez arda 155 pa yı geçemez serdar özkan 138 pa yı geçemez orkun aykut 130 pa yı geçemez
Fazla duygusal davranmışsın gibi :)Yani bu hafta kötü oynayan herkesi affetmemişsin senin mantığına göre bunlar süper oynadımız pa 180 lerde gezecek..
ben bir hafta iyi oynayan gence yüksek pa kötü oynayana düşük pa verelim dedimmi
ki sen hiç benim ne demek istediğimi düşündün mü veya sen mesaj yazmış olmak içinmi yazdın hiç anlamış değilim
benim onu yazmaktaki amacım her bir iki maç iyi oynamış genç türk futbolcusunu gelecekte iyi olacak zannetmemizi tolga örneğinden yola çıkarak söyledim
buyrun ibrahim akın buyrun burak yılmaz buyrun necati ateş buyrun cafercan aksu
yazdıklarımı bi daha oku istersen
S.kırıntılı hatadan kaleden kalye gol yedi
Orkun performansı yüzünden oynamadı
tolga hatalı gol yedi
S.özkan oynamıyor
Arda kötü oynadı
Ben böyle bir sonuç çıkardım açıkçası..
......vaybe gökdeniz gidiyor...seneye bu incelemede onu göremiyecez....ah ah...
Katilmiyorum. Bizim oyuncularimizin cogunun yurt disina cikmak ile Turkiye'de kalmak arasindaki tercihinin Turkiye olmasinin nedeni Turkiye'de cok daha yuksek para kazanabilmeleri. Mesela bir Hasan Sas ayrilmasin diye 1.5 milyon Euro civarinda maas verildi Galatasaray yonetimi tarafindan ve oyunda da gitmiyor. Yine kapasitesine gore yuksek maas alan bir cok oyuncu var ozellikle 4 buyuklerde.
Oyunda hata, takimlarin bu yuksek paralari oyunculara, ozellikle genc oyunculara, teklif etmemesi.
Bunun yaninda oyuncularin PA'larina cok cabuk ulasmasi, ve dahasi hemen hemen hep ulasmasi da sozkonusu. Bu sadece bizim ligimizin kalitesini yukselten bir unsur degil. Diger ligler icin de sozkonusu bu yukselme.
Evet şu an Serkan Balcı 1.2 trilyon alıyor. Oynamayan oyuncular bile 1 trilyona yakın para alıyorlar. Bunu hiçbir yerde kazanamazlar.
işte asıl rahatsızlık bence bu
şimdi bakıldığında sinan kaloğlunun potansiyel yeteneği 145 vardır ama bu adam altayda üstün performans göstermiş beşiktaşa transfer olmuş genç yaşta tutunamamış bursaya gitmiş bursada yine üstün performans göstermiş yine düşüş yaşamış hiç bir zaman 133 civarı bir ca nın üzerine çıkamamış ve yaşı 25-26 olmuş artıkta çıkamaya bilir
ibrahim akın 145-155 arası bir potansiyeli var gözüyle bakıldı vardıda gerçekten beşiktaşta senelerini harcadı 25 yaşlarına geldi hiç bir zamna 125 ca yı aşamadı
necati ateş 150 civarı potansiyeli vardı adanaspor ve galatasarayda iki dönem yüksek performans gösterdi ama tıkandı düşüş yaşadı 135 ca yı hiç geçemedi 26 yaşına geldi
burak yılmaz da öyle cafercanda belki bunların bir şansı daha olur ama 25 yaşına gelmiş bir futbolcunun artık yüksek pa ya ulaşması kolay olmaz
ya oyunun hatasıdır
yada bizim ca ları verirken kriterlere uyarken pa ları verirken bol kepçeden atmamızdan kaynaklanıyor
sonuçta türkiyenin bu yılıyla 5 yıl sonrası arasında büyük saçma bir fark oluyor
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ve türkiye 5 sene sonra bir brezilya arjantin oluyor
ki türkiye hatırı sayılır futbol ülekeleri arasında en kötü futbolcu yetiştiren ülkedir
mesela bir norveç rise carew solskjaer
isveç: ibrahimoviç larsson
danimarka: agger
gibi büyük takım futbolcuları yetiştirirken türkiye bugüne kadar bir tane bile büyük takımda banko oynayan futbolcu yetiştiremedi
neden? Çünkü; türk mantalitesi= mantıksızlık
Nihat,Emre,Tugay ne oluyor acaba hatta Hakan Şükür
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ayrıca İbrahim Akın da Burak da daha 23 yaşındalar.
söylediklerinin tam tersini düşünüyorum..
bir kere oyun içerisinde türkiye ligi oyuncuları abartılmamş aksine türkiye ligi saçma sapan araştırma yapan avrupa liglerine göre çok ince elenmiş sık dokunulmuş hatta fazlasıyla bu yapılmış...araştırma ekinin tüm yaptığı oyuncu profillerine katılmıyorum tüm oyuncular üzerinde fikir birliği sağlanması zaten mümkün değil bir orta yol bulunmaya çalışılıyor...
şimdi sen tutmuşun FM de star olacak düşüncesiyle zamanında yüksek pa lar verilen ama istenilen ilerlemeyi sağlayamayan 3-5 oyuncu ile fikirlerinin doğruluğunu savunuyorsun...elbette hakkıındır bu ama senin verdiğin örneklerin yanına bir o kadarda FM de çok düşük CA lar PA lar verilen oyuncularında nerelere geldiği görülür..
aç bi bak bugün kü gökhan gönül mehmet yıldız semih şentürk mehmet topal 2 sene önce FM de nasılmış..
diyorsunki 5 sene sonra türk oyuncuların hepsi avrupada oynuyor..haberin varmı dostum gerçekte bu oyuncular avrupaya niye gitmiyor...
türkiyede kazandığı 1 milyon dolardan..vergi matrahı çok düşük göründüğü için 3-5 milyar vergi ödüyorlar..avrupada olsalar o 1 milyon doların en az 100-150 bin doları vergiye kesilecek...
aslında bunun sebebi malum yabancı kontenjanı takımlarımızı türk oyunculara muhtaç bırakıyor..bu yüzdende türkiye ligindeki oyuncular çok fazla para kazanıyor..tabi gitmezler avrupaya...
tabi FM türkiye lgi bir vergi cennet diye gösterecek hali yok..olması gerekn miktarda paralar teklif ediyor oyunda ki yapay zeka..sonuçta avrupa liglerine gidiyor..
bir de acayip bir gelecek mühendisliği yapmışın sevgili kardeşim..5 sene sonra avrupada neden bu kadar çok türk oynuyor...oynayamazmı..
sezon başında tuncay gitti şimdi gökdeniz gitti sene sonu fenerden 1-2 oyuncununda gidecek gibi beşiktaşın oyuncularına talip olan çok sayıda takım var..bak haberlere görürsün..
ama bu halde ble senin verdiğin örnek kadar avrupada oynayan oyuncularımız giden gelenler oldu...
bugün FM de belçika ligi kadarız..söylermisin kaç belçikalı avrupa liglerinin dev takımlarında banko oynuyor...
söylediklerinin tam tersine FM 2008 in 8.02 yamasında türk oyuncuları bayağı bir makas yemiş...
Kac Turk oyuncu banko oynuyor?
Peki Belcika'da kac oyuncu Belcika'li? Belcika futbolunun cogunun Afrika kokenli oldugunu da mi goremiyoruz?
Mesela Emmanuel Eboue, Belcika'da egitim gorup Arsenal'e transfer olmus. Everton'da oynayan Joseph Yobo, Belcika liginden cikmis. Sevilla'da oynayan Dragutinovic. Barcelona'da oynayan Yaya Toure, Lens'de oynayan Aruna Dindane, Sevilla'da oynayan Arouna Kone, Tottenham'da oynayan Didier Zokora, Stuttgart'da oynayan Artur Boka, Le Mans'da oynayan Romaric vs. vs. Ustelik bu oyuncularin hemen hemen hic biri Belcika'nin buyuk takimlarinda oynamamistir.
Tabii Bayern'de oynayan Van Buyten, PSV'de oynayan Simons, Hamburg'da oynamaya ugrasan Kompany, Lazio'da bulunan Mudingayi, AZ'de oynayan Maarten Martens, Manchester City'de oynayan Emile Mpenza vs. vs. de yeterli degilse eger:
Belcikalilar ozellikle ulkelerinden ayrilmayi sevmeyen insanlardir. Bu da bir cok oyuncularinin, ozellikle yasi ilerlemis oyuncularinin ulkelerine donmesine ve ailelerine yakin olan kuluplerde oynamalarina neden olur. Biraz bu nedenle de kulupler arasinda kalite farki oldukca azdir. Her ne kadar bizim tepedeki takimlarimiz Belcika takimlarindan kaliteli olsa da, alttaki takimlarimiz Belcika liginin alt takimlarindan daha alt seviyededir. Lig olarak hemen hemen ayni olmamiz da bundan dogar.
nihat = real sosiedad key player villereal =rotation
emre= inter backup newcastle rotation
tugay= glaskow rangers first team blackburn first team yaşlanınca rotation
hakan şükür= inter backup varmı arsenalde real madridte mancester unt ta first team yada key player oynayan oyuncumuz
rise = liverpool first team norveçli
carew = valencia first team lyon first team norveçli
agger = liverpool first team danimarkalı
giggs = mancester yıllarca key player oda galler li
solksajer= mancester bir zamanlar first team norveçli
dwight yorke= mancester key player = trinidant tobago
mijatoviç= real madrid key player = hırvat
şuker= bi sürü takımda key player hırvat
peter chech= chelsea key player çek cumhuriyeti
nedved juventus key player = çek cumhuriyeti
recoba inter first team = uruguay
ben sana bunlara benzer yüzlerce örnek yazarım ama sen bir tane bile bir türk oyuncusu böyle elit takımların vazgeçilmesi konumunda oynarken yazamazsın
norveç bize yakın belki bizden biraz daha düşük futbol ülkesi ama onların mancester liverpoolda banko oynayan futbolcuları var
galler= bizden iki gömlek altta bir futbol ülkesi ama onlarda mancester da senelerce key plyer oynayan futbolcu var
hatta bellamy de liverpool da rotation du bizim varmı
trinidant tobago= bizle kıyaslanamaz bir futbol ülkesi ama yorke vardı bizde varmı
sırf benim söylediklerime karşıtlık olsun diye yazılar yazma benim verdiğim cevapların altında kalırsın ezilirsin
bu binlerce futbolcu örneklendirmesinden şu sonucu çıkarabiliriz
dönem gelmiştir macarlar puşkaşı çıkarmıştır dönem gelmiştir galler giggs i trinidant yorke u çıkarmıştır dönem gelmiştir isviçre senderos u çıkarmıştır arsenalin as oyuncusudur
ama hiç bir dönem bir türk oyuncusu bir elit takımın vazgeçilmezi olamamıştır yani hiç bir zaman türkiyeden bir yıldız çıkmamıştır
buda eşittir dünyada bir bir çok ülkenin pa sı büyüktür türkiyeli futbolcuların pa sından :) :director:
dahada kolaya indirgenmiş bir şekilde anlatamıyorum malesef
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
müthiş bir yorumdu bir sürü şey öğrendim demek sadece türkiye ligini değil avrupa liglerinide yakından takip eden bir araştırma şefimiz varmış eline sağlık üstad çok keyif aldım
ben de tam xxxestergonxx adlı üyenin belçika ile ilgili söylemine cevap atmayı düşünürken birden gerek kalmaması çok makbule geçti
gerçekten okurken zevk aldığım çok güzel bir mesajdı teşekkürler
Ryan Giggs Manchester City sonra United alt yapi yetisme ister Galleri'li olsun ister vietnam'li ayrica Ingilitere'de buyumus bir yani onu diasrdan gelmis biri olarak sayamazsin sadece Galler milli takimi icin oynamis etnik olarak Galler'li olsa bile bi ingilizden farki yok. Ingiliz kulupleri ozellikle genel olarak ada da oynayan her oyuncuyu takip ediyorlar zaten genel olarak Buyuk Britanya ayni ulke desen yersiz olmaz buz yuzden ingilterede yetismis hem de ingiliz alt yapili oyuncular bu listene girmemeli. Dwigth Yorke'da zaten buyuk bi istisna sans tesaduf desek daha dogru olur yani dogru zamanda dogru yerde bulunmus kesifedilmis ve bu gunlere gelmis.
Norvec'e gelince gene Ingiliz takimlari iskandinav takimlarini cok yakindan takip ederler ulkeler birbirlerine yakin kultur birbirlerine yakin bi iskoc veya galler'li kadar olmasa da onlari da bu listeye koyma bence dogru olmaz yani haksizlik olur. Niye diye sorarsan cunku bu ulkeler yakinda takip ediliyor gozune batan futbolcu olursa ulkeye getiriyor zaten avruap birligi ulkesi ne calisma izni sorunu var ne biseyi. Ayrica gene avrupa birligi ulkerinde calisma izni sorunu yabanci statu sorunu olmayinca takimlar ilk olarak bu ulkelere goz atiyor tabi ki.
Hirvat oyuncular da ayri bi hikayeye bilirsin oralar eskiden Yugoslavya idi ve Yugoslavya her zaman onemli bi futbol ulkesi olmustur yakindan takip edilmistir bugunumuzde o ayrilan ulkeler bu yuzden yakindan takip edilir. Ayrica Mijatovic Karadagli'dor etnik olarak ve Yugoslavya ve Sirp milli takimlari icin oynamistir. Hatirlatmak isterim ki 1991 senesinde Avrupa sampiyonulugunu (o zamanlar daha henuz Sampiyonlar ligimiydi hatirlamiyorum ama eleme usulu idi halen) Kizil Yildiz kazanmis ve 1992 Avrupa sampiyonasina savas icersinde olduklari icin UEFA tarafindan milli mac yapmalari yasklanip gidemeyen Yugoslavya yerine grubundan giden Danimarka Avrupa sampiyonu olmustur. Eski Yugoslavya ulkelerini hic kucumsemek lazim ki Galatasaray'in efsane isimlerinden Prekazi de Arnavutdur mesela.
Anlatmaya calistigim bu ulkelerin belirli ulkeler veya kulupler tarafindan takip edilip oyuncularinin alinmasinin tarihi vardir ama Turkiye acisindan bole bir durum yoktur. Daha henuz yeni yeni oyuncularimiz Avrupa'ya gidip geri donmemeye baslamistir ki bi oyuncularin sayisi tek elimizin parmaklari ile sayilir su anda. Ama son donemlerde genc millilerin basarisi ve ulkelmizin genel olarak futbol'da daha cok dikkat ceken bi ulke olmasi ile (2002 dunya kupasi, vs.) daha cok oyuncumuzun avrupaya gidicegini dusunuyorum ozellikle genc yasta giden oyuncularimiz cogaldikca bizim de artik ciddi bi sekilde avrupa'ya oyuncu "export" yapmaya baslicagimizi dusunuyorum. Bu iste elbette alt yapilarimizin saglamlastirilip belli bi standarta getirilmesi ve duzgun marketing rol alicaktir.
Son olarak eklemek istedigim Nihat Villareal'de oldukca onemli bi oyuncudur ama Villareal'de de cok saglam forvetler var oldugu icin squad rotation yapilmak zorundadir ama su anda takimin en skorer ismi Nihat. Su anda 11 gol ile ispanya genelinde gol kraliginda 7. sirada.
Tugay Blackburn Rovers'da resmen efsane oldu daha fazla bisey solemeye gerek yok.
Emre ise Inter'deyken kesinlikle rotasyon oyuncusu idi hatda zaman zaman first team bile diyebiliriz. Emre'nin en buyuk derdi her zaman sakatliklari olmustur cok asiri derecede sik sakatlanan bir oyuncu o yuzden bir turlu hak ettigi yerlere gelemiyor yoksa sakat olmadigi cogu zaman Inter'de sevilen ve tercih edilen bi isim di ve oldukca da basarili idi ama zamanla artik Inter gibi sabirsiz bi kulup (bir tek nedense Recoba gibi bi deliye sabreden bir klup) teklifler gelince kontrati biten bi Emre'yi satarak kar yapti. Newcastle'de ise inisli cikisli bi performans sergiledi gene sakat olmadigi cogu zaman first team di ama gecen sene karistigi skandal onu baya kotu etkiledi tahminim Euro 2008 baya iyi bi performans gosterip oradan ayrilmaktir hedefi.
Bu cümleyi 2 dir görüyorum. Bana 8.00' dan sonra çıkan 802 yamasında bizim tarafmımızdan makaslanan oyuncuların listesini yapabilirmisin? Aksine 802' de genel ortalamaları artırmak için Ca' sının artması gerektiğine inandığımız oyuncuların Ca' larını arttırdık. Siz sadece 3 büyüklere bakarak yorum yapıyorsunuz bu yüzden de ne araştırmata ne de kendinize faydanızı oluyor. Anadolu takımlarına da bakın 3 büyüklere de bakın ardından ortaya attığınız iddiaları lütfen ispatlayın ona göre konuşalım.
yani onu bunu geçelimde isim olarak en gelişmiş türk futrbolcu hamit oldu oda bayern münich in rotationu ben hiç bir zaman o elit 8-10 kulup arasında bir türk kaledze olacağını sanmıyorum
bakın gürcistan çıkarıyor milanda oynuyor biz oynatamıyoruz
hiç bir türk ister türkiyede ister avrupada yetişsin hiç bir zaman 165 li caların üzerine çıkamadı ve büyük takımlarda oynayamadı
bizim ligimiz 1960 larda kuruldu 50 senelik lig neredeyse ne starlar yetişti ama sadece bizim star sandığımız starlar olmaktan ileri gidemediler
ben si yerinde olsaydım türk futbolculara -10 pa verme yasağı getirirdim eğri oturup doğru konuşalım 5 adet -9 pa lı türk oyuncusununda 3 ü o değerli haketmiyor
bana ilerde kim -9 olur derseniz batuhan ve arda derim gerisi faso fiso
bizim oyuncularımızın sorunu profesyonellik.Sergen dünya starı olabilecek bir oyuncuydu.Kilolu haliyle bile oynadığı zaman Chelsea'ye ne yaptığını görmüşsündür.Onun dışında İbrahim Akın var.Bi ara Sergen'in veliahtı dediler o da kendini saldı şimdi B.Ş.B de oynuyo.Burak Yılmaz var fiziği süper bi adam.Disiplinli çalışşa Avrupa'da banko oynar ama o da kendini bitirdi.Fener'de Colin-Kazım harcanmazsa iyi eğitilirse tam bi star olur.Benim bu verdiklerim güncel örnekler.5-10 yıl öncesini siz daha iyi bilirsiniz.Yani bizim derdimiz pa değil profesyonellik
Bence bizim derdimiz medya abartısı ne iakın ne burak nede sergen dünya çapında bi oyuncu olamazlardı.Sadece türkiye içinde bir yıldız olabilir oda sadece sergen..
Millet olarak ne yazık ki pofpoflanmayı seviyoruz. Ama şuna katılmıyorum. Türkiye'de gerçekten de çok iyi oyuncular çıktı , kendilerini geliştirebilselerdi Avrupa'nın en güçlü takımlarında oynuyabilirlerdi. Elin Gürcüsü,Rusu,İzlandalısı,Macarı kadar yeteneksiz değil ki bizim oyuncularımız. Duygusallık + Şımarıklık ve profesyonelsizlik..
Şu an Trabzonspor'da oynayan Ergin Keleş. Paftan beri biliyorum nasıl bir golcü olduğunu. Trabzon Lisesinin dünya şampiyonu olduğu sene gol kralı olmuştu. Ayrıca milli takımlardada sürekli oynuyordu. Ama ne zaman yıldızı parlamaya başlayınca kendini boşladı. Ben oldum havasına girdi. Şu an ki halinide görüyoruz zaten.
Yabancı oyuncular kadar profesyonel olsak, işimize bağlı olsak eminim şu an birçok üst düzey takımda oyuncumuz olurdu.
ewet bende bunları söyledim işte çoğumuz benim söylediklerime katılıyorsunuz ama yine duygusal davranıp türkiye ligini hançerlemişsiniz türkiye ligini makaslamışsınız vs vs diyorsunuz atıyorum neden mehmet topal 120 ca diyoruz mehmet topal leverkusen maçında marsilla maçında da oynadı bide o maçlara bakalım
nihayetinde hem biliyoruz 1 maçla adam bitirip bir maçla kral ilan ediyoruz herkesi ve yaptığımız yanlışın bilincindeyiz
ama yinede diyoruz ki türkiye ligi ca ları çok kötü hiç te kötü değil fazla bile
bence ca lar normal pa lar çok fazla hatta türkiye ligindeki hergenç gelecekte büyük futbolcu olacak :D işte bu çok komik
oyun türkleri karaktersiz parayı görünce şımaran profesyonallik düşmanı futbolcular yapabiliyormu yapabiliyorsa yapsın adam ne kadar yetenekli olursa olsun yinede edirneden öteye gidemesin
hatta inbox ta x adlı türk futbolcu dün geceki galibiyetten sonra sabaha kadar içti vs vs yazsın
oyunda özellikler girilirken bi oyuncuya profesyonellik değerini ne kadar düşük girersen pa sına ulaşması o kadar zor olur umarım anlamışsındır saçma sapan cevaplar vermezsin
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ha bir de ben Türkiye ligindeki her genç gelecekte büyük futbolcu olacak demedim böyle birşey dediysem göster
ben senin için söylemedim onu "neredeyse bütün genç futbolcuların hepsi star oluyor" dedim oyunda
seninle ne alakası var
bide oyunda profesyonallik derecesi düşük verilen oyuncuların pa sına geç ulaştığını bilmiyordum
Nereden biliyorsun olamacaklarını?Kahin misin?
60senelik türkiye liginden daha şimdiye kadar 165 leri geçen bir türk çıkmadı kimse real madridlerde milanlarda liverpoollarda mancesterlarda oynayamadı
onun için 60 senedir bir tane bile çıkaramıyoruz
galler çıkarıyor , gürcüstan çıkarıyor ,bulgaristan çıkarıyor, romanya çıkarıyor
biz çıkaramıyoruz avrupa da futbol kalitesine rağmen en kötü futbolcu yetiştiren ülkeyiz
nedenleri çok uzun sayfalar alır ama;
belki geçen yıl appiah sakatlandıktan sonra berbat bir hale düşen fenerbahçe defans ve orta saha arasına denizin gelişiyle fenerbahçenin toparlanıp şampiyon olmasında denizin payını anlayamayışımız yabancı kuralını getirip illede maldonadonun yedeği olmak zorunda bırakmamız olabilir
belki geçen yıl çok iyi bir futbol oynamasına rağmen sakatlanıp 4 ay futbol oynamayan futbolcuyu oyuna alıp hadi gir maçı çevir dememizden ve onu ondan çok fazlası olmayan holoskoya garnitür etmemizden
belki:selçuğun fenerbahçeye yararlarını göremememizden hatta onu göremeyenler aramızda bile var
belki:11 kişinin de türk olduğu bir galatasarayın sevillayı eleyen fenerbahçeye her iki maçtada 1 pozisyona sokmadan elemesini göremememizdendir
belki kendimize değer vermeyip brezilyalı türk yapmamızdan
belki de 2 maç iyi oynayan türk oyuncuyu göklere çıkarıp ardından kötü oyunca çıkardığımız yerden yere bırakmamızdan olabilir
ancak her ne olursa olsun 60 senedir 1 tane büyük futbolcu yetiştiremedik ve yetiştirememeye devam ediyoruz
tuncay şanlıyı sattığımızda tuncay middlesbourg un üzerinde bir futbolcu dedi bazı aklı bi tarafına kaçmış yazarlarımız
öyleki mido gelince tuncay takımda 5-6 hafta yedek bile kaldı şimdide takımın rotasyon oyunucusu konumunda
kendimizi kaf dağında görmeyelim fenerbahçeyi çeyrek finale yabancıları getirdi
galatasaraya uefa kupasını yabancıları aldırdı
milli takıma dünya üçüncülüğünü sadece TÜRK hırsıyla oynama gücü aldırdı
yoksa bizde hiç bir zaman kaladze-chivu-giggs-yorke-berbatov bile olmadı
2 maçta göklere çıkarma dünyanın her yerinde var.Mesela James Milner premier ligde en genç gol atan oyuncu olmuştu bi ara herkes yıldız olacağını düşünmüştü ama şuan newcastle'da ortalama bir oyuncu. Ya da Nuri Şahin o da Almanya'da en erken golü attı.Hatta 17 yaşındayken milli oldu ama medyanın o kadar ilgisine rağmen kendini geliştirmeye devam etti şuanda Feyenoord'un önemli oyuncularından.Şimdi Hollanda ligi çok iyi bir lig değil diyebilirsin.Ama Nuri Dortmund'da da as oynuyordu Dortmund'un hocası Feyenoord'a gidince Nuri'yi kiraladı. Bak şimdi Batuhan'ı Man City istedi kampa aldı sonra Bjk satmadı.Sercan Yıldırım ve Eren Albayrak'ı o saydığın takımlardan izleyenler var.Caner Erkin 18 yaşındayken Manisa'dan CSKA Moskova'ya gitti.Demekki bizden de böyle adamlar çıkabilirmiş.Ama şımarınca futbolla değil de başka şeylerle ilgilenince olmuyormuş
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Zaten bizim genç milli takımlarımız u17 u19 felan hep turnuvalarda yarı final final oynuyor yani gençlerimiz yetenekli ama kendilerini geliştirmiyorlar
trabzon araştırmacısı barış memiş için neler düşünüyor acaba ben kendime bir data hazırladım 160 p.a. verdim.ama -9 p.a. vermeyide düşündüm bir ara.bir sonraki seri için kesin bir kararınız var mı.
mevki am rlc yaptım her iki ayağını kullanabiliyor.-9 olmasa bile 160 civarı bir p.a. verilmesi gerektiğini düşünüyorum hiç yoktan 160 iyidir.
@Messi
17 yaşındaki bir oyuncuya reel pa verilmemeli, -8 yada araştırmacının görüşüne göre -9 uygundur, araştırmacı derse ki çok büyük yetenek -10 bile verilir.