söylediklerinin tam tersini düşünüyorum..
bir kere oyun içerisinde türkiye ligi oyuncuları abartılmamş aksine türkiye ligi saçma sapan araştırma yapan avrupa liglerine göre çok ince elenmiş sık dokunulmuş hatta fazlasıyla bu yapılmış...araştırma ekinin tüm yaptığı oyuncu profillerine katılmıyorum tüm oyuncular üzerinde fikir birliği sağlanması zaten mümkün değil bir orta yol bulunmaya çalışılıyor...
şimdi sen tutmuşun FM de star olacak düşüncesiyle zamanında yüksek pa lar verilen ama istenilen ilerlemeyi sağlayamayan 3-5 oyuncu ile fikirlerinin doğruluğunu savunuyorsun...elbette hakkıındır bu ama senin verdiğin örneklerin yanına bir o kadarda FM de çok düşük CA lar PA lar verilen oyuncularında nerelere geldiği görülür..
aç bi bak bugün kü gökhan gönül mehmet yıldız semih şentürk mehmet topal 2 sene önce FM de nasılmış..
diyorsunki 5 sene sonra türk oyuncuların hepsi avrupada oynuyor..haberin varmı dostum gerçekte bu oyuncular avrupaya niye gitmiyor...
türkiyede kazandığı 1 milyon dolardan..vergi matrahı çok düşük göründüğü için 3-5 milyar vergi ödüyorlar..avrupada olsalar o 1 milyon doların en az 100-150 bin doları vergiye kesilecek...
aslında bunun sebebi malum yabancı kontenjanı takımlarımızı türk oyunculara muhtaç bırakıyor..bu yüzdende türkiye ligindeki oyuncular çok fazla para kazanıyor..tabi gitmezler avrupaya...
tabi FM türkiye lgi bir vergi cennet diye gösterecek hali yok..olması gerekn miktarda paralar teklif ediyor oyunda ki yapay zeka..sonuçta avrupa liglerine gidiyor..
bir de acayip bir gelecek mühendisliği yapmışın sevgili kardeşim..5 sene sonra avrupada neden bu kadar çok türk oynuyor...oynayamazmı..
sezon başında tuncay gitti şimdi gökdeniz gitti sene sonu fenerden 1-2 oyuncununda gidecek gibi beşiktaşın oyuncularına talip olan çok sayıda takım var..bak haberlere görürsün..
ama bu halde ble senin verdiğin örnek kadar avrupada oynayan oyuncularımız giden gelenler oldu...
bugün FM de belçika ligi kadarız..söylermisin kaç belçikalı avrupa liglerinin dev takımlarında banko oynuyor...
söylediklerinin tam tersine FM 2008 in 8.02 yamasında türk oyuncuları bayağı bir makas yemiş...