Kelimeleri düzgün yazıp saman altından su yürütmeye çalışmayalım lütfen :)Quote:
Originally Posted by ibig61
Çarşı --> Doğru Yazılımıdır.
Printable View
Kelimeleri düzgün yazıp saman altından su yürütmeye çalışmayalım lütfen :)Quote:
Originally Posted by ibig61
Çarşı --> Doğru Yazılımıdır.
Konu Beşiktaş'a kaymış çoğunlukla ama bu Türk futbolunun sorunudur.Yarın bir gün sizin takımlarınızın hakemler yüzünden başı yanar,o zaman siz böyle bir istekde bulunursunuz.Zaten önceden bir çok kez bu yabancı hakem konusu dile getirildi...
Türkiye'de her maçtan sonra programı izlenilip sözüne bakılan,her tartışmalı pozisyondan sonra "birde akşam onu izleyelim bakalım ne diyecek" denilen,pozisyon hakkında yorum yaptığı zaman "bak bu bile böyle diyor,demekki doğru" denilen eski hakem ve yeni hakem uleması Erman Toroğlu'nun yönetiği bir maçın görüntüsü.Dikkatle izleyelim ve dinleyelim.Evet yabancı hakemler gelse "hata" yapmayacak mı?Elbette yapacaklar.Ama en azından içlerinde "kurt ve şeytan" olmayacaktır...
Neden çalamıyor acaba?neden?neden?Buna cevap verebilecek bir kişi varmı acaba?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CW59dfCMnZk[/youtube]
Sürekli örnekler verirsek bu işin içinden çıkamayız. Yorumları okurken Lincoln'ün pozisyonu hemen aklıma geldi. Sonra Murat'cım bunu belirtmiş. Bende şunu söylemek istiyorum.
Hakemler baskı makinesi değildir. Bu kısmı iyi ayırt edelim. Bende şunu gördüm mesela. Galatasaray taç atışını yanlış yerden kullandı diye top rakibe geçmişken, Beşiktaş yanlış yerden attı diye hakem tacı tekrar ettirdi. Hadi nerde adalet deyip isyan etmemi gerektirir mi?
Bu dediğim sizleri kızdırmasın. Tam hatırlamadığım için ahkam kesmek istemiyorum ama Beşiktaş'ın hakkı yenen %100 diyebileceğimiz kaç pozisyon var. Nobre'nin verilmeyen golü mesela %100'dür. Tartışılamaz. Bunun gibi bana örnekleyebilecek varsa memnun olurum. Bunun dışında bize niye penaltı verilmiyor, kart gördük niye verdiler, bir maçta yan hakemin uyarısını dikkate alırken öbür maçta niye almadılar bu tarz yaklaşımlarla birşey olmaz. Şunu belirtmekte fayda görüyorum. Cordoba Beşiktaş'tan niye ayrıldı. Galatasaray maçında Şikeli gol yedi diye. Şimdi bu adam şikeli yiyecekse en yenecek pozisyonda yer mi yoksa işi son saniye'ye mi bırakır. Aynı hesap hakemler içinde geçerli. Hakemler, Beşiktaş'ı veya herhangi bir takımı yakmaya niyetli olsalar inanın maçın başında işi bitirirler.
Hakemlerden herkesin canı yanıyor. Beşiktaş'ın daha çok canı yendi deniyorsa yabancı hakem teklifi 5 puan geriye düşmeden önce söylenmeliydi. Aksi takdirde başarısızlığa kılıf bulmaktan başka birşey değildir. Beşiktaş'ın her maç hakkı yense dahi bu ligde liderliği yakalamıştı. Liderlikten sonra geriye düşünce bu hakem hatalarından kaybedilen puanlardan değil Beşiktaş'ın başarısızlığıdır.
1.Evet bu sene hatalardan en çok beşiktaşa denk geldi buna itiraz yok..Fakat sadece hekemin arkasına sığınmak çok yanlış dünyanın heryerinde hakem hataları var..Bu sene bjkye denk geldi daha önceleri gs ye denk gelmişti belkide seneye başka takıma..Öyle bi hal aldıki olur olmaz her puan kaybındda didik didik hakem hataları arandı.Yok korner değildi golden 5 pozisyon önce top taca çıkmış neymiş taç verilmemiş gol olunmasını sağlanmış..Denizli maçında tacı 9 metre ilerden kullanıp attığınız golde var yani..F.bahçe maçında(ilk maç) hakem çok önceden düdük çalıyor (faul yada değil ohakemin görüşüdür) neymiş gol olduktan sonra çalmış vs..Sonuçta aynı hakemler geçen senede vardı..
türkiye kupasını hakem kıyağıyla aldığınız fb ve k.erciyes maçlarındada bu hakemler vardı.. Yönetimin başarısızlığa hazırladığı ve tarftarıda kışkırttığı bi kılıf..Geçen sene fb kaç maç penaltısı verilmedi yinede rahat şampiyon oldular..
2)geçen sene hem gslılar hem bjkliler n.özdemir hakkıında epeyce dalga geçilmişti hatta emzik uzatıldı taraftarlarca ::)
Anıl ben o videoyu ekleyecektim ama vazgeçtim tartışma çıkmasın diye.Sen tam da konusunda eklemişsin tebrik ederim seni:)Evet neden çalmıyor acaba buna cevap verebilcek bi kiş var mıdır?
İyi de canım bende zaten herkesin gidiyor dedim. Ama bir gerçek var ki en çok bize patLadı. Yani yapıLan hataLarın en barizLeri, en oLmaz deniLenleri bize oLdu.
Yoksa Ankara ya da yapıLıyor, Bursa ya da ben bunu inkar etmiyorum. Ama kızdığım nokta haLa herkes en çok hatanın Beşiktaş a karşı yapıLdığını biLe biLe bunu inkar etmeLeri. AnLatmak istediğimde o zaten.
Neden tartışma çıksın Kerem,sonuçta ben onu örnek olarak verdim.Yani takımların bir anlamı yok.Beşiktaş'a yapılmış bir hata olduğu içinde vermedim.Benim vurgulamak istediğim;Erman Toroğlu'nun bir hakemi yorumlarken neden çalamıyor?Çünkü içinde şeytan,kurt var demecini daha önce örnekleyerek,uygulayarak yapmış olması.Buda Türk hakemlerinin bazı maçlarda bazı kişilerin,olguların ve ya olayların etkisi altında maça çıkmaları demek.Yabancı bir hakem olsa bu söz konusu olmayacaktır...
Türk hakemlerinden ne kadar şikayet etsemde, yabancı hakem istemiyorum. Çünkü hakemlerimizin Avrupa'lı hakemlerden farkı yok. Bütün hakemler aynı hataları yapabiliyor. Birde ligimizin kalitesini düşürebilir. Avrupa'da yabancı hakeme muhtaçtır diyebilirler.
Birde Türk Hakemlerini yapıtğı hatalardan birisini yabancı hakem yapar ise o zaman Beşiktaş Yönetimi veya başka yönetimler ne yanıt verecek? Uzay'dan mı hakem getirmemiz gerekecek?
Birde yabancı hakemi deneyelim.Ne kaybederiz?
Ey yöneticim bırak saçma sapan fikirler üretmeyide bu senenin hesabını ver ;)
Türk Hakemleri gibi aynı hataları uygularlsa(ki uygulacaktır) tek kaybedeceğim Türk Hakem güvenidir. Hiç olmassa aynı hata olacaksa Türk Hakeminden olsun, en azından Federasyon'un parası Türk Hakemlere gitsin. Birde yabancı hakem Türk Hakem'inden daha fazla ücret alır ve konaklama parası daha yüksek olur. Maliyet açısından da gereksiz bir masraf olur.
Batuhan eğer bu kadar söylediğin şey doğruysa ki bende inanıyorum.Bunu bir kez denesin TFF yabancı hakem gelsin,hatasını da yapsın ne yapıyorsa yapsın da bizler ve bu şekilde düşünenlerin de fikirleri değişsin.Çok mu zor yani ?
Güvenlerini kaybedeceklerini sanmıyorum.Sonuçta bu iş profesyonellerin işidir.Hatta yabancı hakemlerinde fayda sağlanamadığı görülünce türk hakemlerin güvenleri artabilir..
Emre abi sen bakma yönetimin böyle bir düşüncesi yoktur bence.Fanatik iyi sallıyor bugünlerde.Yok hedef 2.cilikmiş,yok yabancı hakem getirilsinmiş.Uyduruyorlar..
Ya beyler neden bu işi beceremeyen Başkanlar ve yönetimlerini değiştirmiyoruzda yabancı hakem gelsin diye ısrar ediyorsunuz. Sen yönetim olarak yaparsın bomba transferlerini, takım çatır çatır oynar.Hakemler toplanıp kendi aralarında bu sene şu takımın üzerine gidecezmi diyorlar ? Biraz mantıklı olun . Bu dediğiniz hataları Trabzonspor olarak kaç senedir yaşadık biz. Ama büyüklerin anlatımıyla biz şampiyon olduğumuz dönemlerde hakemleride yenerdik diyorlardı. Gordon,Diatta,Higuain şimdi bu oyuncuları transfer eden kim ? Beşiktaş yönetimi. Her sene 10-15 oyuncu alıp gönderende onlar değilmiydi ?
Lucescu döneminde Beşiktaş takımı çok iyiydi. Yönetimi , futbolcu kadrosu ve teknik adamıyla beraber. O zaman nasıl şampiyon oldunuz ? O zaman da Türk hakemler yönetiyordu maçlarınızı. İşi bilmeyen yönetici ve başkanların her zaman yaptığı şey budur. Ya hakeme yada sağa sola saldırırlar, taraftar olarakda bizler bunlardan etkilenir, o yöne doğru kayarız ister istemez.
Nuri Albayrak 2 senelik döneminde takımı dibe vurdurdu. Rezil etti. Ama tek yaptığı şey her maç sonrası Federasyonu ve Haluk Ulusoy'u yerden yere vurmaktı.
Ben sahada pozisyona bakmayarak karar veren hakem görmek istemiyorum,ben pozisyonu görmediği halde oyuncunun geçmişindeki hareketlerine dayanarak karar veren hakem istemiyorum,ben sahada kararlarında standart olmayan bir hakem istemiyorum,ben sahada oyunu zırt pırt durdurup maçın içine eden,gole giden oyuncu varken maçı bitiren hakem istemiyorum,verdiği hatalı kararı affetirmek adına yine hatalı karar veren hakem istemiyorum,bu uzayıp gider..
Benim yönetimim kötü olabilir.Ama bu sahadaki hakemin kötü olduğunu gerçeğini,hakkımızı gasp ettiği gerçeğini değiştirmez..Ki Bjk yönetiminden kimsenin şu ara böyle bir açıklama yaptığına inanmıyorum.Konuya Bjk li yöneticinin yaptığı! yorum üzerinden değilde genel olarak yaklaşsak daha iyi olur.
Getirilsin yabancı hakem bakalım oda farklı değilse kaderimize razı oluruz ne yapalım..
Sarı kart isteyene sarı kart vermek MHK kurulu talimatıdır. Uygulanmaması her maçta hakemden kaynaklanır. Yani Serdar ÖZKAN ın gördüğü kart doğrudur.
Teşekkür ediyorum sana çok güzel ve katıldığım bir görüş belirtmişsin.
Ben Türkiye deki hiçbir kulüp görmedim. Hakem hatasıyla kazandığı maçtan sonra "aslında maçın hakkı rakip takımındı hakem hatalı karar vermeseydi" falan gibi bir açıklama yaptığını. İlk olarak çuvaldızı kendimize batıralım.
Dışarıdan yabancı hakem gelse bizim hakemlerin gururu ve kendine güveni ne olacak. O zaman ülke kaç senedir iyi yöneltilmiyor diyelim dışarıdan Türk olmayan biri gelsin hükümeti kursun ya da kaçınız IMF yi destekliyor. Bunun gibi birşey.
Pozisyonda verdikleri kararlar anlıkdır. Sonuçta bunlarda insanlardır ve kafasında düşündüğü, maç içinde aklı takıldığı anlar olabilir. Gördüğünü çalamaması ya da sana göre olan faul ona göre değildir. Futbolda bu olabilir.
Lig uzun maraton hakem hataları ile kaybedilmiş puanlar olabilir. Telafisi olur. Peki son 3 sezondur Fenerbahçe TP den hakem faktörü ile elenmiştir ve telafisi yoktur. Bunun hesabını kim verecek.
Yöneticiler büyük kitlelere hitap eden ve etkisi alan kişilerdir. Bana kalırsa daha dikkatli demeç vermeleri gerekir.
arkadaşlar geçmiş yıllarda ülkemizde yabancı hakemler maç yönetti ve demek ki istenilen verim alınamadı ve tekrar bizim hakemlerimize verildi bu görev
ayrıca 2006 yılında FB-BJK Kupa finalindeki Bülent Demirlek faciasınıda unutmadık geçen yılki Selçuk Dereli felaketinide veya geçen yılki finalde Erciyes maçında yanılmıyosam gene Demirlek vardı o maçıda kimse unutmadı yani o zaman hakem hatasıyla kazanınca bişey demiydunuzda şimdi mi aklınz başınıza geldi.
Bizimde çok hakkımız yendi ama biz fedarasyonu isitfaya davet ettik veya MHK'yi istifaya davet ettik ama yabancı hakem istemedik.
Son olarak maçları genelde televizyondan 5-6 tane farklı kamera ve açıdan izliyoruz ve ona göre karar veriyoruz ama hakem 1 saniye içinde görebildiğini görüp karar veriyor örnek olarak son BJK-FB maçında Kazım eliyle müdahale ettiği topta itiraz eden Batuhan zaten hakemin görüş açısın ı kapatıyor keza başka futbolcularda var yardımcı hakemin önünde de 2 si Fenerli olmak üzere toplam 3 tane futbolcu var e bu adamlar nasıl görsün hiçbirimizde insanların ardını gösteren bir göz yada gözlük varmı)
Arsenal - L' pool Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk karşılaşmasında hakem Arsenal in penaltısını vermedi ki tamamen pozisyona hakim önünde hiçbir oyuncu yok ve açıkça görüyor. Demekki hakem hataları üst düzey maçlarda bile yabancı hakemler tarafından yapılıyor.
Hatırlayın son Dünya Kupasında İngilizlerin bir numaralı hakemi Graham Poll adama 3 sarı kart göstermişti. Üst düzey hakemlerde hata yapabiliyor ki insandır hata yapabilirler.
Sorunu kendi içimizde çözmek gerekirken neden dış etkenlere başvuralım.
Bu yeni MHK eğitime ve tecrübeye çok önem veriyorler. Sezon başında bunlar yoktu. Onun için bir şans verelim. Zaten İtalya ve İngiltere modeli uygulanacak hakemlere. Super Lig hakem sayısı düşecek.
NOT: Geçen sene BJK - K. Erciyes final karşılaşmasını İsmet ARZUMAN yönetti.
Vay be Yabancı Kontenjanının serbest kalmasına karşı olan takıma bakın siz... ;) Neler de istiyor...
Biz ne diyoruz siz ne diyorsunuz. HaLa anLamıyorsanız...
KiLitLenmiştir.
Bu hafta yapıLan hakem hataLarından sonra bu konuyu tekrar enine boyun konuşabiLiriz sanırım
Ama dikkat edin. Konu dışı, aLakasız, ortaLığı karıştıracak en ufak mesajda tekrar bu konuyu kiLitLeriz ve hiç uyarmaksızın ceza aLırsınız.
Şimdi devam edeLim.
İşte bizim anlatmak istediklerimiz birebir bu hafta gerçekleşti...
Sorun sistem.Yabancı hakemi Türkiye'ye getirsen ne olacak?Dünyanın parasını vereceksin.Bu seferde Türk hakemleri içinden düşünmeyecek mi banada bu kadar para verilseydi güvencem sağlansaydı aynı yönetimi bende gösterirdim diye.
Konu Napolyon ile alakalı.Bizde hakemlikte tam profesyonellik yok.Eskiden dahada kötüydü şimdi biraz yapıldı ama yinede aynı sisteme geçilmedi.Çoğu hakem mesleğini ikinci iş olarak görüyor.Bununla birlikte milyon dolarlık oyuncuların arasında oynuyorum bu kadar para bu kadar yol harcırahı tüm stres bizim üzerimizde ben eğri çalsam doğru çalsam diye düşünende vardır.Ya da kafasında işi bir tür hobi olarak görüp benim takım benim elimden yanmasın diyenler olduğu gibi tam aksi bir şekilde ben bu takımı tutuyorum şimdi bir hata yapsam bana yüklenecekler en iyisi ben onlara zıt gideyim nasıl olsa diğer maçlarda telafi ederler diye düşünende vardır ve olacaktır da.
Bunlar sistemsizlikten kaynaklanıyor.Bizim hakemlerimizinde yeteneği Avrupadakilerden aşağı değildir hatta daha iyileri bile yetişir biraz profesyonel hareketle.Avrupa'daki büyük liglerde sistem daha profesyonel olduğundan futbolcu/hakem maaş oranı Türkiye'dekine göre kat kat düşüktür.
Ayrıca futbolda iki türlü hakem hatası vardır.Bir oyunun içinde kabul edilen hakem hataları,bir de ne olursa olsun yapılmayacak türde hatalar.İşte ikinci tür hataları tekrarlayıp yerini kaybetmeyi göze alamayan yabancı hakemler bulunduğu mevkiden olmamak ve pastadan payı kaybetmemek için iyi bir yönetim gösterirler.
Tabi onlarda hakem faciaları daha farklı bir şekilde meydana gelir.Enderde olsa onlardaki tek tip hakem faciası aldığı para yetmeyip kirli işlere karışanlardan ileri gelir.
Sorun sistemde.Federasyon sistemi bakalım ne hal alacak.Kasaları dolu ama dolu olan para nereye gidiyor nelere harcanıyor pastayı bırakmamak için federasyon kimlerin elinde.orası bizim bilebileceğimiz konu değil.ama bi şeyler olduğu kesin.
Hakemlerimiz sistemin en masum insanları.Biz bile işimizde stres altında kalsak ne hale geliyoruz onlar kimbilir nelerin içinde bir seyler yapmaya calısıyorlar.
Kaan abicim güzeL yazmışsın ben bir iki noktaya değineceğim..
Önceden de Ligimizde çok yaLnışLar yapıLıyordu, ama ne oLuyordu hep bir şekiLde geçiştiriLiyordu. Avrupa da da oLuyor diyorLardı. O zamanLar doğru düzgün Avrupa maçı izLemiyorduk, özetLere bakıyorduk. BiLmiyorduk orda da ne oLuyor ne bitiyor. Ama şimdi günümüzde bütün LigLeri rahatLıkLa takip edebiLiyoruz ve orayı görünce insan gerçekten daha bir deLiriyor. Ha orda yok mu var ama bu kadar bariz oLmuyor. Yani artık biz orda oLanLarı gördükçe de daha bir isyan eder oLduk. HeLe ki artık tansiyon bu kadar yüksek ve ŞampiyonLuğa bu kadar oynayan takım varken yapıLan bu kadar bariz hataLar insanLarı artık isyandan öteye bir noktaya taşıdı.
Ben daha görmedim Avrupada yüksek tansiyonLu bir maçta böyLe bariz hataLar yapıLsın. Bu kadar görmemezLikten geLinsin.
Artık ne yapıLacaksa yapıLsın. OLmuyor işte.
Hakem hatalarının alehimize veya lehimize olmasının önemi var ancak bu konu ile ilgili bir önem taşımadığını düşünüyorum. Canımız yandı veya yanmadı durumuna göre yorumlamamıştım. Şimdide yabancı hakemin gelmesine karşıyım.
Bu hafta oynanan 2 maçı bu kategori içine sokmuyorum ama bu kadar baskınında hakemleri kayıtsız hataya zorlayacağını unutmamak gerekir.
Yabancı hakemdense bence bunları eğitecek kişinin yabancı olması daha akla yatkındır. Bu ülke 1 bilemedin 2-3 sene daha bu hakemlerle idare ederken gelecek kişi yeni nesil hakemleri yetiştirebilir. En azından ilerleyen dönem için umudumuz olur.
Aslında içten bir darbenin zamanıydı bu hafta ama malesef kaçtı.Artık şampiyonluk yolunda her yol mübahtır diye görülüyor.Keşke eski futbolcularımız gibi bir şey değişmesi adına Alex topu üstten auta atsaydı ya da dalga geçer gibi taca.Ya da Sabri gereksiz yaptığı penaltıyı kabullenip topu inatla penaltı noktasına koysaydı.Kurallarda vardır.Topun sende olması önemli değil.Sen aksiyon içinde rakibinden hesap sormaya çalıştın yetti artık diye.Fenerbahçe maçında Deivid'de vucut yorgunlugu başgösterdi.Zico'nun onu oyunda tutması hataydı.En sonunda yorgunluğa yenik düşüp düştü.Penaltı çalınınca kendide gülüyordu.Aşırı efordan sonra yerden kalkamama olayını Uğur Boral ile Bursa maçında da görmüştük.Çocuk heryerde düştü durdu ama hileli bir düşüş yapmadı hiç.Deivid'inkide öyle değildi.Ama işte diyorum şampiyon olmak için artık bazı değerler gözardı ediliyor.
Ya GS'ye ne demeli?Basın açıklaması yapmışsın şöyle oldu böyle oldu diye.İyide oynuyorsun.Penaltıyı gördün mü gördün o zaman o açıklamayı yapan kişi seni bağlıyorsa o topu o yuvarlağın içine koyacaksın.Futbolcun mu koymadı sen TD olarak çıkıp koyacaksın.
Pis bir şeyler var ortalıkta.Ve bu ben doğduğumdan beri var.Fakat ben bu durumlardan kuluplerin haberi olduğunu sanmıyorum.Sadece ortak bir pasta paylaşımı söz konusu bazı güçlerin elinde.Ve o güçler takım ayırt etmiyor.Popülerlik ayırt ediyor.Örnek veriyorum GS ve FB revacta ise hakem hataları iki sene GS iki sene FB lehine oluyor.Ne oluyoruz diye ses çıkaran oluncada o senelerde daha az populer olan BJK kayrılmaya başlanıyor.O yüzden Sivas'ın şampiyon olmasını isterdim ama malesef sisteme dayanamadılar.Ufak maçlarda ince ince doğrandılar.Ben doğduğumdan beri hiç bir şampiyonluğun alnının akıyla alındığına inanmıyorum.Tamam belki takımlar o sene gücüyle falan almış olabilirler ama o yapılan itelemeler her zaman ortadaydı.Kendileri istemese bile.Alınlarının akı dış etmenlerle kirlendi.
Bu tür Romanya ligi vari ligimizin tamamıyla arınabilmesi icin bu insanlar nasıl temizlenecek ya da onları temizleyecek bir güç var mı? 20 yi aşkın süredir temizlenemedi bunlar şimdi nasıl yok olacak?
Tamam işte bir kaç dönem yabancı hakemLer yönetsin. Şimdi hakemLik yapanLarın hepsini süper Lig, 1.Lig dahiL hepsini temizLeyip yeni hakemLer çıkaraLım ve onLarı yabancıLar eğitsin. Ne oLacak ki bunda gocunacak bişi yok. Yapamıyorsak bir işi ve biLmiyorsak ta bırakaLım yapabiLenLer yapsın. Yabancıymış, oymuş buymuş gerek yok. Hem öğrenmekten zarar geLmez. En azından geLecek sezonLarı kurtarırız.
Ligde bu hafta özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maçlarında yapılan bariz hakem hataları, MHK'nin sabrını taşırdı !.. Başkan Oğuz Sarvan ve MHK yöneticilerinin son dönemlerde yaşanan büyük hakem hatalarının ardından ciddi yaptırım hazırlığı içinde oldukları öğrenildi.
MHK'nin iki önemli ismi Başkan Oğuz Sarvan ve Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu, Lig TV'ye konuştu. Lig TV Haber Müdürü Sedat Kaya'ya telefonda konuşan Sarvan ve Okçuoğlu, yaşanan hakem hataları ile ilgili çarpıcı açınlamalarda bulundu.
Merkez Hakem Komitesi Başkanı Oğuz Sarvan "Kulüpler eleştirilerinde haklılar. Hataları biz de görüyoruz. Hasan Doğan ile bu konuda sıkça konuşuyoruz. Yarın (pazartesi) bir basın açıklamasında bulunacağım." dedi.
MHK Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu da son haftalarda yaşanan hakem hatalarıyla ilgili olarak "Biz buraya adımızı koyduk. Bu işin üzerine gideceğiz, kimin ne uzantısı ne bağlantısı varsa çıkıp bunları tek tek açıklayacağız. Bunları halletmeden görevden gitmeyeceğiz" diye konuştu.
MHK'nin uzun vadede izleyeceği politikalardan daha çok kısa vadede ne yapacağı merakla bekleniyor.
Lig Tv
Düzeltebilecekler mi? merak ediyorum ama Maraton yorumcularının dediği gibi ilk defa böyle hatalar sonrası MHK'dan böyle bir açıklama geliyor.
MHK şey der haakemlere ezdirmeyin küçük takımları haftaya yine ßJK ye patlar hakem...
Bugün açıklama gelecekmiş bekliyoruz. Bence bu 2 hakeme teşekkür edip yolları ayırmaları gerekir. En azından ben bunu bekliyorum.
Hala anlaşılmak istenmeyen bir durum var.Kokuşmuş bir düzenden göstermelik olarak Ahmet'i atsan ne olacak Mehmet'i atsan ne olacak.Bir süre gözlerin üzerlerinden çekilmesi için yapılacak güzel bir manevra sadece.Bul iki günah keçisi bas tekmeyi.Sistem hala devam.
Kokmuş sistemi kuranların adamları içerdeyken bu işin düzelmesi mümkün değildir. Önce bu çarkı döndürenlere maşa olanları temizleyeceksin. Sonra tamamen bu işe uygun ve başkasının maşası olmayan kişilere yabancı bir eğitmen tarafından hakemlik ve maç içinde kişiliğini koruyabilmesi adına eğitim vereceksin.
Çok zor Burakcım.Ben kendimi bildim bileli karanlık güçler ligimizden nemalanmak ister ,hükümet nemalanmak ister .Yani herkesin eli ligimizin bir yerindedir.Şu anda Uefa ve Fifa'nın sıkı takibi altındayız.Hükümetin elini uzatacağı en ufak olayda Avrupa kupalarından bile ihraç olabiliriz.
Bu adamlar karmaşayı sevdiği için bu sistemde kalmasını isterler.
Aslında Uefa ve Fifa özerkliğe bile karşı.Federasyon tam bağımsız olup üzerinde duayenlerin oluşturacağı bir denetleme kurulu oluşturulsa anca öyle temiz bir lig sahibi olabiliriz.Ama bunu yapabilecek ya da yaptırabilecek güç kimde var hem de bu karmaşık ülke düzenimizde.Asıl ? işareti olan o.
Bu liglerde oluşturulan kaos ortamı sadece cebe para atmak için kullanılmıyor çok daha değişik amaçlarlada kullanılıyor ve bundan yararlanan sadece o insanlar değil.Yani sanki ? işareti çözülürse bu ülkedeki çoğu ? işaretide büyük ihtimalle çözülür.
Konunun yeniden açılması iyi oldu.
Tepki koyan FB ve GS'li arkadaşların yorumlarını merak ediyorum.
Dediklerinde sonuna kadar haklısın ama biryerden de başlamak lazım. Sistemi değişme gücün yoksada çarkın dişlerini elinden gelebildiğince kıracaksın. Çünkü bunu sende iyi bilirsin, ülkemizde yap yap yap yap yanına kar kalsın mantığı alışkanlık haline geldi.
Mutlaka kalıplaşmış şeyi yıkmak zordur. Bunlar köklü halde bu işin içinde varlar ve bir kereden çıkarıp atmak her babayiğidin harcı değildir. Ama unutmamak gerekir ki mutlaka bu işe bir dur diyen çıkacak. Ya dur diyen kişiyi harcayacaklar yada dur diyen kişi onları harcayacak.
Benim temennimde Oğuz Sarvan ekibinin dur diyen kişi olarak sistemi kuran ve yönetenleri harcamasıdır. Çünkü sloganları biz bu işe adımızı koyduk oldu ve slogan buysa insanların beklentiside bu yönde oluyor.
Yabancı hakem getirmek çözüm değil. Avrupa'da da görüyoruz üst düzey hakemler bile çok komik hatalar yapabiliyorlar, yanlış kararlar veriyorlar. Ayrıca hakemliğin standart kuralları vardır.Yabancılarda aynı şeyleri biliyor bizim Türk hakemlerimizde. Ama böyle maçlarda sürekli bu hataları yapmalarının nedenini ben Türk insanının profesyonelsizliğine ve aşırı duygusal yapısına bağlıyorum..
Şimdi bu forumdaki herkes bir takımın taraftarı dimi. E Hakemler de insan değil mi ? Onlar da bizim gibi takım tutmuyorlar mı ? Robot değiller ya elbette hakemlerinde bizler gibi bir takımı desteklemeleri ve tutmaları gayet doğal.Tabi etik olarak bunu topluma hissettirmemelidirler.Hakemlerin bizlerden tek farkı bu meslekten ekmek yemekleri. İşte sorunda burda zaten. Hakemlerimiz bana kalırsa maç içerisinde bazı duygularının önlerine geçemiyorlar. Onları böyle yanlış kararlara yönelten sebeb de bence budur. Şimdi kendinizi onların yerine koyun. Bu forumda bile holigan gibi takım taraftarlığı yapanlar var. Bi düşünün kendinizi . Örneğin Fenerli bir arkadaş Fenerbahçe maçını yönetiyor. İster istemez maç içinde verdiği kararlarda duygusal olarak yenik düşeceği zamanlar olabilir. Beşiktaş'lısı,Galatasaray'lısı, Trabzon'lusu vs.. Öncelikle bunun önüne geçmeli hakemlerimiz. Her takıma eşit yaklaşılmalıdır. Avrupa'daki profesyonelliğe erişmeli hakemlerimiz.
Neden bu hatalar hep büyük takımlara karşı oluyor , anadolu takımı eziliyor. İşte sebebi de bu bence. Yoksa en ufak bir ihtimal dahi vermiyorum bu hakem hatalarının Federasyon tarafından kasıtlı olarak yapıldığını. Kimse bu riski alamaz çünkü eskisi gibi maçlar radyodan dinlenmiyor. Kaç milyon kişi tv başından yada stadda maçları takip ediyorlar. Kısaca bunun önüne geçebilirlerse hakemlerimiz hatalar sadece normal hakem hataları gibi gözükür, artniyet aranmaz.
Bu sezon farkLı boyut aLdı. Kimsenin anLamadığı da bu. AnadoLu takımLarına da akıL aLmaz hataLar yaptıLar. Örn. Bakınız son Bursa Manisa maçı. Eğer o maçta oLanLarı izLeme imkanınız varsa izLeyim derim. BöyLe rezaLet oLmaz yani.
Ki Bursa Manisa maçıda çok kritik. Eğer veriLen kararLardan Bursaspor etkiLenmiş oLsaydı çok yazık oLurdu. Bu maç sayesinde Manisa Puan aLsaydı ve Ligde kaLsaydı da çok yazık oLurdu. GeneL oLarak bu sezon berbat yönetim var.
Fifa'nın en üst düzey hakemleri getirilmeyecekse yabancı hakemleri ayarlamak daha da kolay olur.Adam zaten buraya para kazanmaya gelecek,her türlü teklife açık olacaktır.Satılmış olduğu anlaşılsa bile burada kurduğu bir düzen,ailesi,çevresi olmadığı için bu ona çok koymaz.
Yabancı hakemlerde hata yapıyor deniliyor.Onlarla bizim hakemlerimiz arasında bir fark var.
Mesela İtalyan hakemleri ele alırsak,hakemlik becerisi açısından en üst düzeyler.Hatayı ''yap'' denildiği zaman yapıyorlar.Bizim hakemlerimiz ise çoğu hatayı hakemliği düzgün bilmedikleri için yapıyorlar.
Senin bu yaptığın provakasoyonlukdan başka birşey değildir. Herkes çözüm üretmeye çalışırken sen ortamı gererek insanları kışkırtmaya çalışıyorsun.
Oğuz SARVAN ı ve ekibini yakından tanıma fırsatım oldu. Onlar artık elindeki malzemelerle bu seneyi bitirecekler. Yapılan hatalardan dolayı onları suçlu tutmak yanlış olur.
Ben hakem camiasının içinden gelen biriyim. Nelerin döndüğünü az çok biliyorum. Kirli kişiler gerçekten vardı Haluk Ulusyo döneminde. Levent BIÇAKÇI döneminde bu isimler temizlendi. Bu senede temizlenmesi için sezon sonunu beklemek zorundayız. Eğer sezon sonuda şaibeli kişiler görürsek bu sefer bu MHK yi eleştiri hakkımız doğar.
Oğuz SARVAN akademik kariyere sahip bir kişi. Bu işi bilime dayanarak yapıyor ve Avrupa liglerini örnek alıyor. Kendisi çok iyide eğitmen. Yeni sezona hakemlerimizi çok iyi hazırlayacağını tahmin ediyorum. Onun için onlara şans verelim biraz.
İlk paragrafada dediklerine tamamen katılıyorum. Yabancı hakem getirmek çözüm değildir. Çünkü hakemliğin popülüritesi düşer. Şu anda katılım fazla değil. Performansa bağlı olarak hakemler ücret aldığı için faiş hatalar yapmak istemez asla bilerek. Bilir ki bir hafta sonra ya da uzun bir süre maçlar alamayacağını.
Aynı tonda yorumunda işaretlenmiş yere katılmıyorum. Çünkü bende bir kulubün taraftarayım. Hatta Göztepe taraftarı olduğumu belirteyim. Ligde maçlarına çıktım ve en ufak düşünce gelmedi bu takımı tutuyorum onlara yönelik takdir haklarımı kullanmadım ki benim maçımda da mağlup oldular.
Exciting arkadaşımız diyorki yabancı hakem getirelim. Bu cümleye Disco adlı arkadaşımızda çok güzel cevap vermiş. Eğitmenlerini getirelim. Çok doğru.
Exciting arkadaşımıza buradan soruyorum. Bu bir Türk sitesi başında yabancı olsa ya da yöneticiler yani sizler yabancı olsanız sende bizim yerimizde olsan içine sincek mi? Şahsen benim sinmez ve siteyede fazla uğramam.
Hakemlerin eğitimi gerçekten düşük. Super ligde iyi ama o seviyeye gelene kadar eğitim çok az. Sonuç olarak temel olmadığı için böyle hatalarda olabiliyor. Ama bu MHK bunu değiştirebilicek kapasitede. Oğuz SARVAN Levent BIÇAKÇI döneminde de MHK Başkan Vekiliydi ve alt ligde bulunan hakemler devre arası ilk defa seminere gitti. 4 gün boyunca eğitim verdilerki onlar meyvelerini yiyemeden istifa ettiler.
Yabancı liglerde de bariz hatalar oluyor. Bize verdikleri eğitimde FIFA nın ve UEFA nın yollamış olduğu ders videolarında ne üst düzey hakemlerin ne faiş hataları var. Onlar da yapmıyor değiller. Ama onların ki bizim ki kadar sık değil. Ne hatalar var çocuk bile çalmaz ya da çalar denebilecek.
Bu hafta Hakan SİVRİSERVİ skora etki edecek hakem hataları yapmışdır. Ama sanmıyorumki bilerek. Çünkü bu adam başına neler geleceğini biliyor. Bu tamamen aşırı konsantreden kaynaklanan birşey. FIFA kokartı bile yok adamın yani akla mantığa sığıyor mu böyle faiş hatayı bilerek yapsın.
Keşke yapmasaydı. Çünkü Fenerbahçe takımı haksız bir 3 puan aldı. Ama sonuçta bu lig bu hakemlerle bitecek.