şike yapabilsen teşvik pirimi verip alabilsek
Printable View
şike yapabilsen teşvik pirimi verip alabilsek
mesela dostluk maçı gibi bir çam olsa ve. kazanılan parayı bir yardım kurumuna bağışlasak
forma sponsorlarını ve normal kulüp sponsorlarını seçebilsek
benim istegim iddaa sistemi olsn maçlardan önce takımlara oranlar verilsin iddaa oynaalım yani :))
maçtan sonraki turksportal'ın maç hakkındaki yorumları biraz düzeltilsin bende. çünkü kim kazanırsa sanki onun lehine bir karar veriyor.
maçtan önce diyorki arsenal maçın favorisi, maçtan sonrada mesela galatasaray maçın favorisiydi zaten ve maçı kaandı gibisinden bir şeyler söylüyor
amma yanar döner ya:D
Fm 2008in önerilerindede vardı aslında, tekrar etmek istedim. Maça gitmeden önce bir kafileyi getirsek yanımıza sizcede daha iyi olmazmı?
transferlerde takımdan önce ilk oyuncu ikna ediliyor sanırım gerçek hayatta fmdede böyle olsa keşke
en büyük isteğim kazandığımız parayı harcayalım örnek veriyorum mesela Ben Fenerbahçeyim beni Fiorentina istedi diyelim fenerbahçede çok kazanıyorsam nie fioya gideyim ama şimdi fio istese insanın aklında soru işareti kalıyor..
statda trübünler olsun saha kenarında koşu alıanı olsun ve oyuncu değiştime komutu verdiğimizde oyuncu kalksın ısınsın sahayı turlasın arada gerginlikler artsın maç görüntüsünün grafikleri biraz daha gelişsin yani en azından yedek klübeleri kaleler felen 3 boyuta yakın olsun potansiyel olayına yeni bir bakış açısı getirilsin taraftar kapasiteleri düzeltilsin oyuncu sakatlandığında doktor sahaya sedye ile girsin oyuncu değişirken ışıklı tabela olsun çıkan oyuncu giren oyuncu belli olsun reklam panoları olsun kışın saha bembeyaz olsun gol olduğunda fileler havalansın
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ha bide gerçekçilik amaçlı birşey transfer konusundu gerçek hayatta yönetime liste bildirirsin o oyuncuları alırlar ya öyle olsun transferleri biz değil yönetim yapsın yönetime verlim listeyi mesela diyelimki c.ronaldo yu al onu alamazsan nani yi al yada robinhoyu al onu alamazsan agüero yu al hatta bağzı oyuncuların başında yıldız koyalım banko istediğim ve öncelikli tranfer o olsun
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
son olarak maça yedek klübesinin tersinde değilde yedek klübesinin olduğu yerden bakalım
Yönetimden birşey istiyorsak ültimatom seçeneği çıkıyor eğer isteğimizi reddederlerse bilindiği gibi..Ama ültimadom veriyorsanız direk kovuldunuz anlamına geliyor malesef..Biraz önce yine başıma geldi. Yıl 2014 geçen sene Şampiyonlar Ligi' ni kazandık herşey mükemmel ama ben biraz daha transfer bütçesi isteyince kovuluyorum..Çok saçma birşey bu..Sonuçta ben neredeyse Galatasaray' ın Alex Ferguson'u olmuşum :) Bir para olayı yüzünden direk kovulmak olur mu ? Olmaz tabii..FM 09 ' da umarım bu konuda gelişme olur..
Oyuncuları ısınmaya biz yollasaydık fena olmadı :)
İlk önce antrenmanlarımızı izlesek. Taktikler versek idmanda. İdmanın programını biz belirlesek mesela önce düz koşu sonra tek kale maç. Birde ilginç bir şey daha buldum. Maçtan 1 gün önce deplasmana hareket etsek ve bir antrenmanda maç öncesinde gittiğimiz şehirde yapsak. Şamp. Ligi'nde ve ligde çok güzel bi şeyy olur. :D Ama antrenman sahası maç motorundaki gibi olmuycak daha değişik olacak. Şu antrenmanı yapsalar varya bu oyun tadından yenmez.
İstediğim En büyük 2 olay.
1 Türkçe Dil
2 Antrenmana teknik direktör olarak girmek oyuncuları uyarmak. Bence çok eksik bişey. antrenmanda ne yaptığını göremezsem nasıl kadro oluşturacağım. Ben kulübün teknik direktörüyüm ama antrenman maçlarını vs. izleyemiyorum :)
Aynı gün hem yönettiğimiz takımın hem de yönettiğimiz milli takımın maçı varsa bunlardan birini seçelim. Bu olay biraz önce başıma geldi ve önce Alman liginde bir maça çıktım birkaç saat sonra da Meksika'nın başında maça çıktım. maçtan sonra hemen koşup uçağa binse bile imkansız.
Tabi onu Kayseri Atatürk Stadının uydu görüntüsünden yaptım. Uğraşsam daha güzelini yapabilirdim ama Sigames isterse alasını yapar. Bence yapılırsa güzel olur..
Klüp Yönetimi İle İlişkiler Daha da genişletilebilir.Sponsorlar Daha Gerçekçi Olabilir.Sponsorları Biz Seçebiliriz.
Bide Kazandığımız Paraları Harcayabilelim.Millet Takım Satın Alıyor
Birde daha önce de tartıştığımız eski takımızdan oyuncular bizle birlikte gelseler. Mesela kontrat bitiminde XXX hocamın yönettiği takıma gitmek istiyorum gibi..
ronaldo adlı arkadasın fikri guzel olmus bence mac boyunca ses var goruntu yok :)
oyunda fotomaç gibi bi gazete olsa.hergün şu takım şunla anlaştı bu takım bunla anlaştı diye sallasa.tartışma yaratsa.:D
Daha güzel bir maç motoru ve daha iyi bir rekabet ortamı...
bi de özellikle kamp programlarını bizim yapacağımız şekilde ayarlanması lazım mesela yaz kampı süresi ve yerini bizim belirlememiz.. sezon ortasında da maçlardan önceki kamp programları örn: bursa maçından 2 gün önce bursaya hareket ve maçtan hemen sonra veya 1 gün sonra geriye dönüş.. ayrıca kamptaki antreman programı.. bence müthiş olur bu sefer oyunun başından hiç kalkamayız
Bizim özelliklerimiz diğer menajerler gibi olmalı bence
Mesela bir kaç ayda 1 kereye mahsus olmak üzere takımı toplayıp restauranta veya evimizin bahçesinde yemeğe davet edebiliriz. Dostluğu, kaynaşmayı artırmak için.
Oyuncular gazetelere demeçler verse..
bunun koLayı var istedigin üLkedeki takımLarı secip orada mac ayarLayabiLirsin.Quote:
bi de özellikle kamp programlarını bizim yapacağımız şekilde ayarlanması lazım mesela yaz kampı süresi ve yerini bizim belirlememiz..
federasyonun kuluplere daha fazla para yardim etsin
Milli Takımların U-23 / U-21 / U-19 Takımlarının Menejerliğini Yapma Hakkınada Sahip Olabilelim..
fm2008'de Başkanın Klübe Transfer Yaptığını Henüz Göremedim, Bu Özellik Tekrar Eklenmeli..
Sponsorları Seçebilelim..
Ultimatom Verildiğinde Klüp Yönetimi Bukadar Katı Olmasınlar..
Oyunda 2-3 Senede Bir Klüpler Kendilerine Forma Tasarlasar(Biraz Zor:))
Grafikler Arttırılmalı Herşey Yazı Değil.
Medya ile İlişkilerimiz dahada Kuvvetlendirilmeli Medyadan Soru Neredeyse Gelmiyor Denecek Kadar Az..
Arkadaşlar mesela kariyeri kuruyoruz, 30-35 yıl menajerlik yapıyoruz belkide biraz daha fazla. Ben diyorum ki yaşımız ilerleyince Bir seçenek gelse sol alt menüye yada üstte olabilir :D Başkan ol diye takıma başkan olabilsek ve oradan takımı değişik seçenekler ile yönetebilsek.Nasıl olurdu olmazmıydı :D
Eğer işin cılkı çıkar diyorsanız efsane olduğumuz bir kulüpte veya yaşımız baya ilerleyince nadiren gelse bu seçenek.
o başkan işi şöyle olabilir bence ama ozaman oyunun adının football manager olmaması lazım başkanlık girecekse. çok paramız olunca kulübe para yardımı yaparak örneğin 20 milyon dolar vererek başkan seçilelim ve teknik direktörü biz alalım, teknik direktör transferleri yapsın ama biz örneğin gelen çok iyi bir teklifte oyuncuyu duruma el koyup satabilelim ya da gördüğümüz çok iyi bir oyuncuyu alabilelim vs. eğer başarısız olursak da seçimlerde seçilemeyelim ve başkanlığı kaybedelim. bu sefer stad büyütme sponsor seçimi vs gibi konulara bir çözüm bulamadım ama. çünkü onları da biz yaparsak oyun çok sapmış olur.
ben bir çok şey olmasını isterdim ama en önemlisini yazmak istiyorum.sesli spiker olsa.ingilizce veya türkçe farketmez.bizim arkadaşlarımız türkçesini de çıkartır onun.ama sesli spiker olduğunda oyunun daha zevkli olacağına inanıyorum
+ oyunu biraz daha videolarla filan zevkli hale gelebilir mesela bir takıma imza attık youtube videoları gibi bir küçük pencerede o takımın tanıtımı veya milli takım aldığımızda o ülke hakkında tanıtım içeren küçükte olsa bir video içermesi
+her maçtan sonra basın toplantısı
+insanı daha çok saran menü dizaynı
+daha aktif bir basın
+daha aktif bir başkan
kısaca fm nin oyun olduğunu unutturacak şeylerin gelmesi
Bence Maçlardan Önce Marşlar Okunsun Oyuncular İşte Dizilsin Sırayla.Oyunda Bulunan Ülkelerin Marşları Oyuna Eklensin.Marşın İçinde Biraz Seyirci Sesleri de Olsun.Ayrıca Milli Marş Okunduktan Sora Böle Futbolcular Tokalaşsın Falan Birbiriyle Hakemle El Sıkışsınlar Sora Kaptanlarla Yazı Tura Atsın Hakem Sora Maç Başlasın.(Çok Şey Mi İstedim:D)
benim isteğimse şu manger yaratıyoruzya önce takım şeçmeden yuna 2-3 günlük gireceğiz ve haberler gelecek;
gazi futbolu bıraktı
Gazi t.direktör olabilir vs.
sonra külüp ve bir isteğimde mesela külüpler forma ayrlasa sponsorları değişşe vs.
ya Fifa Manager'de var forma tasarlıyosun ama hiç iyi değil. bence kendi updatelerimiz ile daha iyi oluyor formalar..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bir de ne zaman kornerden veya kanattan gelen ortadan bir gol bulsak faul olmasa. Çok nadir gol veriyor. sürekli faul..
* Alt yapı takımlarının teknik direktörlügü yapılabilse. Genclerle oynamayı seven ve kariyerlerine sıfırdan baslamak isteyenler icin cok güzel ve zevkli olur. (Milli Takımlar dahil)
* Antrenman macı olsa. Bu macları izleyerek performans veya taktik denemesi yapabilsek. (Hazırlık macı gibi degil, takımların haftaicleri yaptıgı cift kale maclardan bahsediyorum)
* Milli takımlar icin önemli turnuvalardan önce kamp dönemi olsa. 2-3 hazırlık macı yapabilsek. Simdi en son mac Mart ayında sonraki ilk mac turnuvanın ilk macı. Hicbir hazırlık yapmadan turnuvaya baslanıyor. (Bunu özellikle bekliyorum. Bu sene Euro 2008de var, bu eksikligin farkına varacaktır heralde Sigames.)
Maçtan sonra oyuncuların nasıl oynadığı açıklansa.
Favorİ Personel Yapabİlme Bİde Yedek Klubesİnde DİĞer ArkadaŞlarinda DedİĞİ Gİbİ Menajerİn Olmasi.......
ünlü menajerlerin yardımcısı olabilsek güzel olur.
örneğin kariyerimize başladık.direk bir takımın başına geçmek yerine,oyundaki menajerler gibi bir takımda baş antrenörlük veya yardımcı menajerlik gibi işler yapabilsek,ünlü menajerlerin yanında çalışıp itibarımızı artırabilsek sonra bir takım çalıştırsak güzel olurdu.
güzel gol atış şekilleri ve klas çalımlar olsa.örneğin fm 2005 te aşırtma gol vardı büyük futbolcular aşırtma goller atardı bide ligin standartından yüksek olan oyuncular topu rakibin sağından atıp solundan geçme gibi hareketler yapsalar harika olur bi de frikikler biraz daha düzeltilebilir bizim frikik özelliği 17 olan oyuncumuz gol atamazken karşı takımın oyuncusu 12 frikik özelliğiyle gol atabiliyor ve kornerlerin büyük bir çoğunluğu faul oluyor bunlar da düzelse güzel olur