Originally Posted by meddah
Geçen seneki "Rıza Efendi" olayı "Ebüveee!" demek gibi bir şeydi..
Ne yaratıcılık var, ne bir espri, direkt hakaret.. Sanki sizin - bizim babalarımız hep yüksek perdeden adamlar. Mesela benimki de çiftçidir ama bununla dalga geçecek güruha çıkar TV ekranlarıdan öyle bir laf ederim ki, ya beni öldürürler, ya da bir daha maça falan gelemezler..
Bu mevzu da bir hayli yaratıcılık ve espri yoksunu.
Kelimelere bakın; "İt", "İtaat" .. Hangisinin neyle alakası var? Öreğin "Ortega meselesi"ndeki espri kötüydü, "Korkak Tavuk" tabiri bilmiyorum İspanyolca'da ince bir espri taşıyor mu, ama bizim lisanda pek espritüel değildi. Ama o pankartın oraya gidişi komikti.
Biz bugün Başbakan'ı eleştiriyoruz, mizahtan anlamıyor diye.. Mizahi bir şey bana da yapılsa, en azından saygı duyarım yapanın yaratıcılığına..
Örneğin, Beşiktaş tribünlerinde de sürüyle yaratıcı, komik şey görmemize rağmen arada (Aziz Yıldırım'ın konu edildiği) doğrudan ve alakasız küfürler var.. Ne bu? Terbiyesizlik..
Hayır bunları yapanların, komple, binlerce kişi birden yapıyor olmasını anlamıyorum. Bir kişi de çıkmıyor mu, "Abi ayıptır, yapmayalım" diye..
Son bir söz de, dördüncü sayfasına geldiğimiz şu başlıkta, yapılanı sorgusuz - eleştirisiz savunan Fenerbahçeliler'e: En azından deyin ki "Tamam bu yapılan terbiyesizlik, ama sizinkiler de şöyle yapıyor, böyle yapıyor"..
Yukardaki cümlede geçen "Tamam bu yapılan terbiyesizlik" ifadesine dikkat çekerim..