"Düzeltmezlerse düzeltecekler gelir..."
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) hedef alan bir bildiri yayınlayan Galatasaray'da Başkan Adnan Polat, Mahmut Özgener federasyonunu sert ifadelerle eleştirdi.
Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Polat, "Sezon başında oyuncularımıza adeta tekme tokat girildi. Sayın Mahmut Özgener'le Eylül, Ekim ve Kasım aylarında görüşerek, hakem hatalarının düzeltilmesini ve anti-futbola izin verilmemesini istedim. Federasyon başkanı bana devre arasında ciddi hakem seminerleri olacağını belirtti. Beyaz sayfa dedik, yeni federasyona zaman tanınması gerekiyordu. Aralık ayında basın toplantısı düzenlemeden önce Özgener'le yeniden görüştüm. Desteğimizin devam ettiğini ancak hatalar için hala önlem alınmadığını söyledim. Ligin ikinci yarısı başladı. 4 Eylül Stadı'nın o zemininde futbol oynamamıza izin verdiler. Aynı statta bir hafta önce Sivasspor-Denizlispor maçını izlemiştim. Bir oyuncunun bacağı kırıldı, belki de 1 yıl oynayamayacak. Maç başladı, Ümit Karan sinirle buza vurup hakemin üzerine su sıçrattı ve kırmızı kart gördü. Maçtan sonra Ayhan ve Arda hakemle konuştular. 'Ne konuştunuz' diye sordum. 'Kaptanımıza neden kırmızı kart gösterdin?' diye sorduklarını ve 'Üzerime su sıçrattı' yanıtı aldıklarını belirttiler. Ama aynı yan hakem maç sonrası 'Ümit bana küfretti' dedi. 'Buza vurdu üzerime su veya çamur geldi' deseydi sorun yoktu" şeklinde konuştu.
-"FENERBAHÇE İKİ TANE OFSAYT GOLÜ YEDİ"-
Polat olaylı Kayserispor maçıyla ilgili olarak da, "Kayserispor maçı çok güzel bir ortamda başladı. Lincoln'e yapılan bence penaltıydı ama penaltı verilmese de sarı kart olmalıydı. Daha sonra tekmeler havada uçuştu. Hakem devre arasında yanlış yaptığını anladı, bu sefer döndü Kayserispor aleyhine hatalar yapmaya başaldı. Bizim oyuncumuzu atmadı, Kayserispor'un penaltılarını vermedi. İstanbul Büyükşehir-Fenerbahçe maçını televizyondan izledim. O maçın hakemi de neler yaptı gördünüz. Fenerbahçe iki tane ofsayt golü yedi, hakem hatasını anlayıp İstanbul Büyükşehir aleyhine düdükler çaldı. Biz bunların olmasını istemiyoruz. 'Lehimize düdükler çalsın' demiyoruz, doğru olan neyse o yapılsın. Ama görüyoruz ki hakemler, sonuçları kendi tayin etme peşindeler" dedi.
-"DÜZELTMEZLERSE DÜZELTECEKLER GELİR"-
Futbol Federasyonu'nun "Nasıl olsa destekliyorlar diye Galatasaray'ı hiç kaale almamaya başladığını" savunan Polat, "Bizi bu hakları korumamız için görevlendirdier. Bu hakları koruyamazsak zaten burada olmamız lazım. Bize yapılan hatalara tahammülümüz kalmadı. Düzeltmezlerse düzeltecekler gelir. Kendilerini Kaf Dağı'nın arkasında görmesinler. Artık susmaya niyetimiz yok. Kimseye hakkımızı yedirmeyiz. Bu hataları görmezden gelmeye devam ederlerse UEFA'ya, FIFA'ya, hatta CAS'a kadar gideriz. Düzeltirlerse desteklemeye devam ederiz. Destekledik, sabır gösterdik ama hayal kırıklığına uğrattılar. Düzeltmezlerse Galatasaray'ın sesinin gürlüğünü daha fazla duyacaklar. Federasyon ve kurulları hala Galatasaray'ı anlayamamışlar. O yüzden biz 'Galatasaray Türkiye'dir' dedik" ifadelerini kullandı.