Taktik yaratma sisteminin eklenmesinin nedeni kullanicilarin bu tip seylerle karsilasmasi ve icinden cikamamasi zaten.
Printable View
CM 2010 nun demo'su sanırım bugün çıkıyor arkadaşlar....bu konuda bilgisi olan varmı ?
Yaklaşık yarım saat sonra çıkacak..
Cm türkçe olucakmış buda bence birçok fm ci yi cm ci yapıcak gibi.Çünkü bakıyorum artık çok iyi ingilizce bilmemiz lazım oyunu oynamak için.Bilemiyorum ne yapıcaz.
Bence Cm Türkçe desteği Fm ye örnek olur seneye Fm de türkçe çıkar diye düşünüyorum.Yeni oyuna gelirsek sanki çok farklı bir oyun olacak gibi Şimdiye kadar hiç düşünmedim ama bende Cm ye kayabilirim bu sene
Ekran görüntüleri hoşuma gitti. Daha güzel bir FM bizi bekliyor.
Kapakta bu sene Pep kullanılmış galiba.
umarım eski arayüzü de (güncel olan) seçme imkanımız vardır.
bu "tab" 'lı arayüze alışmaya çalışmak istemiyorum, senelerdir oynadığım oyuna yabancı kalmak istemiyorum !
Ya bu ne biçim skin? Fm fm olmaktan çıkmış resmen. TCM'nin grafiklerini biraz uyarlasalar deyince bile aklımıza FM'in orjinalliğinin bozulması gelirken FM'in bilinen görselliği gitmiş. Bence eski görsellik yeni oynanabilir seçenekler olmalıydı.
Beğenmedim açıkçası ama bende ilk gördüğümde skindendir dedim.
Bakalım yeni eklentiler güzel olabilir.
Ben Fm 2007 den bu yana skinlere alışamadım. Yeşil çimin üzerinde ne güzeldi. Tam 2008 le 2009 a alıştık tekrar değişti :(
Bende eskiden skin değiştirirdim ama genelde Default kullanırım. Seviyorum. SAde ve gözü yormuyor. Ama belli bir teması vardı şu yeşil çim olan. Onunla devam etselerdi iyi olurdu :)
Oynamadan Ve Görmeden Yorum Yapmak İstemiyorum :D
Bence Black Skin gayet güzel.
Test ediyorum oldukça kullanıcı dostu bir arayüz, gitmek istediğin noktaya tek tıkla hızla gidebiliyorsun ilk başta 5dk neyin ne olduğunu anlamak için yetiyor.. Bu şekliyle bana daha kullanışlı geldi.
Bu sene oyunun daha fazla geliştirilmesi değil, oyunda rastlanan hataların ayıklanması, bunlarıda yaparken kullanıcılardan gelen geribildirimlerin dikkate alınması amaçlanmış.. Tabi bu hiç yenilik eklenmeyecek anlamı taşımıyor ve 3B maç moturunun geliştirilmesi, taktik ekranına yapılan yenilikler vb.. yenilikleri oyuna yansıtacak.
CM'yi şu aşamada Türkiye'de Türkçe dil desteği çok cazip gösteriyor, 2005 yılından bu yana İngilizce olan bu oyunların satış rakamlarına bakacak olursakta İngilitere'de CM, FM'nin çok altında olduğu için FM yapımcıları CM'yi ciddi bir rakip olarak göremiyor, ana dili İngilizce olan İngilizler ki bu oyunların anavatanı olan İngiltere'de bile CM'ye yeterli ilgiyi göstermezken FM tavan yapıyorsa arada ciddi kalite farkını bizde rahatlıkla görebiliriz.
Bu zamana kadar her iki oyun içinde ortak nokta, ikisininde İngilizce olarak oynandığı ve ikisinin arasında kalite farkını çok rahat anlamamızdı. Şimdi CM'ye Türkçe dil seçeneği eklenmesi çok güzel bir olay fakat oynanabilirlik olarak ne getirecek benim çok beklentim yok.
Oynanabilirlik ve veritabanı yapısı olarak FM'nin bu konuda liderliğini koruyacağını, CM'nin bu eklentileri ile pazara etkisini inceleyeceğini ve önümüzdeki yıl (2011) oyuna Türkçe dil desteğini ekleyebileceğini ön görüyorum..
4 gb Dual Ddr3 ram, 4 çekirdek işlemci, bir de 4850 ekran kartım var. Ama oyun hala aşırı zorluyor pc yi(fm2009).
Şu ana kadar ki en iyi sürüm Fm2008 di. Taktik, oyun özellikler açısından.
Fm 2009 daki taktik ekranı çok kötü. Zevkli maçlar olmuyor. FM2010 u da beğenmezsem 2008 oynamaya devam edeceğim.
Benim oyunda gayet iyi oynuyor:
Hemde işlemcim İn. Pent. D 3.01 & 3.00 çift çekirdek
1GB ram olmasına karşın.. :) Oyunu kasmasında oyuna yönlendirdiğiniz işlemcinin, virus programının ve çeşitli programların etkisi olabilir. O sistemde imkanı yok kasmaz.
Oyunda saçmalıklar olmayacaksa yine FM'yi tercih ederim gibi duruyor hem dilimizde gelişsin demi bi ingilizce öğrendik bari bi kaç sene boşa gitmesin :D
Gölgeler güzel olmuş.
Çekirdekleri tam anlmıyla kullansın başka bir şey istemem. Hatta oyunu hiç bir yeni özellikler eklemesinler mümkünse. Ne kadar çok yeni özellik o kadar çok hata, bir o kadarda yama demek. Son 3 senedir sürekli tekrarlayan hataları düzeltsinler yeter. Eğer bu sorunları düzeltirlerse yeminimi bozup orjinal almayı belki düşünebilirim. Geçen seneki oyundan sonra Fm benim için bitti dahada almam demiştim. Bakalım yeminimi bozdurabileceklermi :P
Cm'nin demosundan sonra türkçe olmasına rağmen düşüncelerim FM ye devam edeceğim yönde. Rekabet açısından Cm'nin atak yapması bizlerin açısından olumlu oldu. Umarım Fm de diller konusunda bize anlayış gösterir. Bu arada Fm her zamanki gibi muhteşem bir arayüzle geliyor.
abi benim bilgisayar bunu kesin kaldırmazz yha :(:(
Bu seneki Football Manager'de 3D maç motoru adına pek fazla bir yenilik vermemiş. Tabii oynamadan hiçbirşey belli olmaz ama görüntüler öyle gibi. Her sene menüler daha da karmaşık hale getiriliyor. Bu senede öyle olmuş, menüleri öğrenene kadar 1-2 ay geçer gibi.
Bu sene ben CM ye daha sıcağım. Hele de istediğimiz fiyata alma özelliği gelince kesin Cm alıcam dedim. Ama bunun içinden bi şey çıkar gibime geliyo. Ya her hafta bi güncelleme yapıcaklar ve bu güncelemeler paralı olucak. Ya da oyun beklediğimiz gibi olmucak.
fm 2010 süper olcak 3d değişmiş saha kenarından komut vermek de süper olmuş ama bu oyun ingilizce cekilmio
Arayüzler değişir 3d ekleniyor. Bu sefer öyle bir skin olmuş ki EA Sports'un menejerliğine yaklaşıyor görüntü olarak nerde o güzel CM 01/02 .. Artık hiç bir şey eskisi gibi değil oyun da öyle..
Eklenen detaylar beni heyecanlandırdığı kadar tedirgin ediyor. Eskiden FM'nin en güzel yanı fazla zorlanmadan fazla İngilizce bilmeden en zor ayarları bile yapabilmekti. Bence durum şu : Ya Mucize, ya da Facia.
Maç içi komutlar çok etkili olacak mı acaba her maçı 90dk izlemek zorunda kalmayalım. Arayüzü ben çok begendim çok sade, minimalist bir havası var. Tasarımlara biraz tolerans verin beyler, bu dizaynlar işleri zorlaştırmak için değil kolaylaştırmak için yapılıyor. Nokia menüsünden başka menüye alışamam diyenler gibi olmaz bu iş...
bence oyun çok karışık ama görüntü süper!!
Ya insan şu 3D üzerinde de uğraşır biraz,yuh olsun bu SI GAMES'a
Ben beğendim, ama CM daha güzel gözüküyor, oyunlar çıkınca deneyip göreceğiz hangisi daha başarılı.
FİFA Manager'in 3D si ve Football Manger'in zekası birleşse bence daha nefis bir oyun olur. Birde adamakıllı oyun yaparken her ülkeden bir temsilcileri yada kulüpleri olsa gerçekçi bilgi verseler. Taraftar sayısı, maç bileti ücreti, teknik kapasite, oyuncu (alt) yapısı gibi...
üstüne biraz eklemeler yaptılar örneğin maç esnasında oyunlara verdiğiniz talimatlar gibi, varolan yapıyı geliştirerek içeriğin ne kadar kapsamlı olduğunu oyunculara daha iyi sunmanın yollarını arayarak tema üzerinde değişiklikler yapmışlar ek olarak kullanıcılardan aldıkları geri dönüşlere göre hareket ederek FM 2009 da rastlanılan sıkıntıları çözmüşler.. Zaten firmada diyor bu sene cilalama yılı diye..
İşte si games mantığının insanları keriz yerine koyduğu nokta bu.
Her sene oyun çıkarıp hataları insanlar üzerinde test edip bir sonraki versiyonda bu hataları giderip bunuda yeni oyun diye satıyorlar.
Senelerdir bu böyle ve senelerdir gideremedikleri köklü hatalar da hala mevcut..