Maç sırasında olay yoktu diyorsunuz ama illa maç sırasında olması lazım değil adamlar teröristler gibi polisle çatıştı.Sahayı yaktılar daha ne yapsınlar.
Printable View
Maç sırasında olay yoktu diyorsunuz ama illa maç sırasında olması lazım değil adamlar teröristler gibi polisle çatıştı.Sahayı yaktılar daha ne yapsınlar.
Sizde atladı, maç hala bitmemişti, maça müdahale etti, sonrasında atlayanlarla rakip takıma, hakeme müdahaleler oldu. Burada ne hakeme ne de Trabzonlu oyunculara bir tepki yok, şampiyon olundu diye sahaya giren taraftar var, senin mantığına göre, Bursa da ceza almalı, tarafta içeri girdi diye.
Sonrasında yaşanan olaylar için zaten 2 maç ceza verilmiş, buna itiraz eden yok ki, ben yönetimin yerinde olsam 2 maç da kendi inisiyatifimi kullanıp almam taraftarı cezalandırmak için.
Tabi şimdi bu 2 maç hangi maçlar olacak o konu var bir de? Umarım Galatasaray ve Beşiktaş maçlarını seyircisiz oynamak zorunda kalmayız.Ne zaman çekilecek yeni sezon fikstürü,bilen var mı ?
Ligde 5. ya da 6. hafta derbi maçı olur, o nedenle o maçlara denk gelmez.
Aslında bu cezayla alakası yok ama Hollanda'da bir ara uygulandığı gibi, Fenerbaheç-Galatasaray maçında olay mı çıktı, ertesi sene oynanacak o maça seyirciyi almayacaksın, hatta ev sahibi takım olay çıkardıysa, sadece deplasman takımının seyircisini alacaksın, koca stad boş olacak, kendilerine ayrılan yerde de deplasman takımı olacak.
Böyle bir derbiden sonra bak bakalım bir daha olay çıkarabiliyor mu ev sahipleri.
Onu ayarlalrlar merak etme her yıl son hafta FB-TS maçları olur artık .
Stad dışında olanlar TFF'yi ilgilendirmez. Bende Trabzon forması giyeyim, Trabzon stadını taşlayayım o zaman? Trabzon ceza alsın böyle bir mantık olamaz.
O zaman Bursa'da ceza yesin şampiyon oldular taraftar sahaya girdi. Burada sahaya girenler şampiyonluğa sevinenlerdir. Maç içinde yanma olayı meşalin pankarta teması sayesinde oldu, bir kasıt yoktu. Maç sonunda olanlar ağır tahrik sonucu gerçekleşti.
Sizin cezanıza gelirsek, ne zaman aldınız hangi maçta aldınız bilmiyorum, o yüzden karşılaştırma yapmayacağım.
Hep seyircisiz oynama cezaları verileceğine, 2 maç seyircisiz, 2 maç farklı stadda oynama cezası verilse hakkaniyete daha uygun olabilirdi.
Çok merak ediyorum o maçı izledin mi?Bekir İrtegün'ün yerde kaldığı pozisyonda gelip geçen cisimleri ne sanmıştın sen?
Nasıl bişey olmuyor onda da 2 maç ceza almıştık.
Bu arada su atmak stadı yakmak gibi saçma kıyaslamalar olmuş.Maç oynanırken kimseye su veya koltuk atmadık maç bitince oldu bütün olaylar.Doğru demiyorum yapılanlara zaten geldi 2 maç ceza.Daha ne bekliyorsunuz anlamadım?
Katılıyorum. böyle şişe atma, kafa yarma, yakma yıkma gibi olayları her takım taraftarı uygun şartlar olunca yaptı, yapıyor, yapar da. daha caydırıcı şeylerin yapılması lazım.
3-4 maç olarak bekliyordum bende.. Neyse artık PFDK'nın bir bildiği vardır diyelim ne de olsa yanlış anons filan da var işin işinde şampiyonuz diye girdiler içeri ondan 2 maç normal sayılabilir.
Verilmesi beklenen ceza ; 6-8 maç seyircisiz oynama.Bol 0'lı para cezası.
Verilen ceza ; 2 maç seyircisiz oynama.
Sebep ; Federasyonun Fenerbahçeli olduğunu kanıtlamak :)
Eskilere gidelim..
Hemen baktımda yorumlarda 5 maçtan bahsedilmiş.Bir zamanlar Ali Samiyen'e Şampiyon olarak gittiğimide sahaya bilmem kaç bin tane su şişesi atılmış ve yapılan araştırmalara göre atılan suların o zaman susuzluk çeken Ankara'nın su ihtiyacını karşılayacağı söylenmişti.Hemen 2 şişeye 5 maç hatırlansın bakalım :)
Karşılaştırma yapmadan bakarsak cezanın oldukça az olduğunu görürüz, sorun "Fenerli Federasyon" değil, sorun büyük ceza vermeye korkan federasyon. Stadı ateşe vermek bu kadar kolay olmamalı.
Arkadaşlar lütfen Saraçoğlu'ndaki olayları şişe yağmuruna tuttuğumuz Sami Yen olaylarıyla kıyaslamayalım yani.. O şişelerden 2 tanesi ardarda futbolcuların başına gelseydi ölürlerdi ben hayatımda öyle maç izlemedim onlarla karşılaştırma yapmak çok yanlış ama stadı ateşe vermek bu kadar ucuz mu orası tartışılır seyircisiz yerine maç atıyorum Sakarya'da filan oynanabilirdi ekstra olarak..
Federasyon çok tırsak bir federasyon her taraftardan korkuyorlar en çokta Diyarbakır taraftarlarından..ozaniel süper bir açıklama yapmış tek bir kelime ile açıklanıyor zaten her şey "korkaklık"..TFF böyle olduğu sürece hiç bir cezaya şaşırmıyorum yeni sezonda da çok görücez saçma cezalar vs.
sorun burada zaten. siz olayı hemen "herkes bize düşman" mantığına çekiyorsunuz. Sami Yen'deki şişe olayından sonra 5 maç ceza hakettiğimiz ve emsal oluşturması gereken bir cezaydı. burada yazan arkadaşların "yaralanan olmadı, maçtan sonra yakıldı" gibi söylemlerine de anlam veremiyorum. Sami Yen'de de yaralanan olmamıştı ama oyunculara direk teşebbüste bulunulmuştu. İlla birisinin kafasının yarılmasını beklemediler yani 5 maç vermek için.
Burada ise "stad içinde oyunculara birşey olmadı, yaralanan olmadı" demek böyle bir olay çıktığında illaki birilerinin canına kıyılmasını beklemek anlamına gelmiyor mu? "maçtan sonra olaylar çıktı" demek ise başka bir saçmalık bence. kamu malına zarar vermek için maçın öncesi ve sonrası falan mı beklenir yani? "hadi o zaman olay çıkartmak için stadı yakıp yıkalım, 2 maç ceza veriyorlar zaten" denilir herhalde bundan sonra sizin mantığınıza göre. olaylar tek bir tribünde olsa münferit denmesini anlayabilirdim ama birçok tribünde bu ateşe verme yaşandı.
ve evet 2 maç az geliyor stad içinde böyle bir anarşiden sonra. nasıl 5 maç ceza vermek çok güzel bir disiplin örneği olarak emsal duruyorsa, bu 2 maç da bir o kadar hafif duruyor.
Evet Aygün Koskoca susuzluğa çare olan su o ateşleri söndüremezdi ;)
Aydın,Yapılan olaylarda herhangi bir oyuncumuza zarar varmı ? Veya herhangi bir sporcuya zarar varmı ? Daha'da önemlisi tribünde çıkan olaylarla stada atılan sularla ne alakası varda kıyaslanıyor.
Evet sizin mantığınıza göre'de sahada oyuncuya kaya atalım su atalaım bıçak atalım telefon atalım 5 maç ceza yiyelim ohhh valla kebap :0: Stadı yakanlarda 2 maç yesin..Kimseye bi zararı yok Fenerbahçe Sk'den başka.Sonuçta o yanan yerlerin parası yönetimden dolaylı olarak bizlerden çıkacakken.
Sahaya su atmak 5 maç
Sahaya kaya atmak 2 maç
Tribün yakmak paha biçilemez olsa gerek bizim haricimizdeki taraftarlar için.
Hayır, sizin mantığınıza göre geçerli yazdıkların son şeyler. Yüklü bir ceza almak için illa birisinin yaralanması mı gerekir ben onu soruyorum. "tribünleri ateşe vermek" birisine zarar gelmediği zaman az ceza verilecek bir eylem midir yani?
bu tür şeylerde cezalar caydırıcı olmalıdır. 5 maç ceza aldıktan sonra ali sami yen kapanmadı yanlış hatırlamıyorsam. bu ceza kısa vadeli de olsa caydırıcı oldu. bundan bahsediyorum ben.
Cezanın az olmasının nedeni , hafifletici sebepler olabilir , gerçekten çok fazla vardı , ancak doğal olarak bir kural varsa o kural uygulanmalı , sanki biraz duygusal davranmış gibi geldi bana federasyon bu kararı verirken duygusal davranmasının nedeni kulübe yakınlık olarak algılanmasın ama , çok nadir olay çıkaran , örnek bir taraftar topluluğu , üzerindeki inanılmaz baskıyla bu olaylar gerçekleşmiştir.dediğim gibi duygusal davranmışlar sanki.
Ayrıca herhangi bir takım için , seyricisiz oynama cezasının kaldırılmasını istiyorum ( dipnot: ibb'de küme düşsün , abdullah avcı bucanın başına geçsin )
Mantığa bak ya :n: Orada futbol maçı izlemek için bulunuluyor stadı yakıp yıkmak için değil.Futbolla uzaktan yakından alakası olmayan şeyler olursa tabi ki ceza verilir.O koltuklar oturup maç izlemek için var koparılıp sahaya atılmak için değil veya yakmak için değil.
3-4 maç bekliyordum fakat 2 maç olmasını da yadırgamadım...
İki olay arasında dağlar kadar fark var bence.Siyaset karışmıyor foruma bildiğim kadarıyla o yüzden yazamıyorum bende düşüncelerimi.
Aygün sen önce işine bak ;) Sen doğru olanı kabul edemezsin.Sana o yüzden bundan sonra cevap yazmamayı düşünüyorum.Çünkü bir Galatasaraylıya Fenerbahçeyle ilgili bir durumu kabul ettirmek Bir Tubitak sorusunu 2 yaşındaki bir bebeğe çözdürmek kadar mantıksız sizlere göre.Daha dorusu sizlerde görmek istemeyenlere göre ;)
Fenerbahçe taraftarı tek bir beyin tarafından yönetilen ve tek bir amacı olan bir güruh değildir. Orada sırf maç izlemek ve şampiyonluğa sevinmek için gelen insanlar bazı kendini bilmez holiganlar tarafından zarar gördü. Fenerbahçe kulübü bu holiganlardan sorumludur.
Yahu zaten stadı yakıp söktüler 500.000 € masraf artı 2 maç ceza ve şampiyonluğun kaçmasının yarattığı etki ile 10 maçı geçkin bir ceza oluyor... Stadı yaktılar ama cezasını zaten yönetim ödedi o kadar masraf oldu..
Yapılan olaylara nazaran ilk kez az ceza alan ilk kulüpte Fenerbahçe değil... Bunun zaten standartı ülkemizde yok.. O nedenle bence bunun standartını bulmalılar...
Aslında bu cezayı esnaf görüyor. Geçen sene iki maç seyircisiz oynamıştık. Kadıköy esnafı bu kararı ile TFF'ye isyan etti. Biz stad yanında ki büfeler sadece maç günleri para kazanabiliyoruz. O sebepten lütfen buna göre ceza verin. Bu baskı bu cezayıda getirmiş olabilir.
Geçmişte verilen örneklerde direkt olarak sahaya, oyunculara müdahale olduğundan cezası ağır olmuştu. Bakıldığında bu sezon Fenerbahçe'ye Galatasaray maçından sonra gelen cezanın nedeni hakemin kafasına gelen çakmak ve oyuncuya atılan su olmuştu. Görünüşte Trabzonspor maçındaki olaylar Galatasaray maçındaki olaylara göre çok daha büyük fakat cezanın aynı olmasının nedeni Trabzonspor maçında sahaya, oyuna herhangi bir etkinin, müdahalenin olmaması.
Sahaya giren taraftarlar için ceza verilmesi pek mantıklı değil, çünkü gerek ülkemizde gerekse diğer ülkelerde şampiyon olan takımın taraftarları sahaya atlayarak bunu oyuncularla beraber kutlar. Zaten orda taraftarın sahaya dalış amacı herhangi bir olay değil; şampiyonluk kutlamasıdır.
2 maç normal.
Arkadasim BJK taraftari arasinda bicakli kavga ciktiginda 3 mac ceza almamis miydi? Ceza almak icin illa ki rakibe veya hakeme birsey yapmak mi gerekir? Benim bildigim kadariyla ev sahibi takim saha ici ve saha disi guvenliginden de sorumludur, ki guvenlik illa ki rakip veya hakem ile alakali degil, genel durum alakali. Kadikoy'de kirilmadik cerceve, stadda yakilmadik yer kalmadi, bu guvenlik zafiyeti degildir de nedir? Acikcasi zaten saldiracak yer arayan FB yonetimini karsisina almak istemedi federasyon, ki zaten aralari gergin, yoksa sadece 2 maclik cezanin hicbir aciklamasi olamaz....
SON DAKİKA... Fenerbahçe-Trabzonspor maçıyla ilgili Adliye'ye sevk edilen 7 taraftar tutuklandı