Penny'nin dönmesine çok sevindim.Bu arada twitter'da gördüğüm güzel bir sözü yazayım.
" Fenerbahçe´nin Penny-Dee atağına Hacettepe laborant kadrosuna Hıncal Uluç ve Ahmet Dedehayır´ı katarak karşılık verdi."
Printable View
Penny'nin dönmesine çok sevindim.Bu arada twitter'da gördüğüm güzel bir sözü yazayım.
" Fenerbahçe´nin Penny-Dee atağına Hacettepe laborant kadrosuna Hıncal Uluç ve Ahmet Dedehayır´ı katarak karşılık verdi."
Penny'nin dönmesi çok iyi olduda Galatasaray'ın Torrens hamlesini pek anlayamadım. Augustus ve Tamika'yı takımdan yolladılar onun yerine Torrens'i aldılar. 1 oyuncu alıp etrafını doldurmadıkları sürece başarı çok zor.
Tina Charles Galatasaray Medical Park’ta
Galatasaray Medical Park, WNBA takımlarından Connecticut Sun forması giyen Tina Charles ile kesin anlaşmaya varmıştır.
Uzun forvet ve pivot pozisyonlarında görev yapabilen 1.93 metre boyundaki Charles, geçtiğimiz sezon Euroleague’de yer alan Rusya temsilcisi Nadezhda için oynuyordu.
Yeni sporcumuza Galatasaray kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.
www.galatasaray.org
Böylece Fowles'ı 40 dakika kullanmak zorunda kalmayacak ve dinlendirme şansı bulacaklar. Çok önemli bir hamle. Ama benim aklımın almadığı, şimdi euroleague'de 2 kıta dışı kontenjanının ikisini de uzun pozisyonunda mı kullanacaklar? ya da euroleague esas hedef değil mi?
Bu arada umarım bizim yönetim uyumuyordur. Galatasaray bu sene delice transferler yapmaya başladı. Şu Diana işi bir an önce netleşsin ve önümüzü görelim.
Bu transferde belki benim de payım var.
GS antrenörlerinden birini tanıyorum,geçen sene içinde önümüzdeki sezon için Tina Charles'ın transfer edilmesini önermiştim, o da zaten kendisinin Tina Charles'in transfer edilmesi düşüncesi konusunda ilgilenebilecekleri bir oyuncu olarak düşünebileceğini söylemişti. Tina Charles'ın tanımayan yok gerçi, fazla üstüme alındım belli ki :D
Fenerbahçe’ye bir Letonyalı daha!
http://www.basketdergisi.com/wp-cont.../05/tamane.jpg
Kadrosunda önemli değişikliklere giden Fenerbahçe, Yunan coach George Dikeoulakos ile anlaştıktan sonra transfere hız verdi. Avrupa’nın gelişen coachlarından biri olan Yunan antrenör, Fenerbahçe ile anlaştıklarını Letonya basınına açıklarken transfer için de rotayı çizdi. Lotos’ta forma giyen ve milli takımdan da tanıdığı iki oyuncuyu Sarı – Lacivertlilere getirecek olan Dikeoulakos, Babkina’dan sonra Tamane’yi de transfer edecek.
Oyun kurucu pozisyonunu Elina Babkina ile takviye etmek isteyen Fenerbahçe, bu hamlede ciddi yol kat ederken Zane Tamane için de görüşmeler sürüyor.
2 metre boyundaki 28 yaşındaki pivot oyuncuyla prensipte anlaşıldığı belirtildi. Letonya Milli Takımı forması giyen ve Euroleasing takımı ile başarılı bir sezon geçiren Tamane, Euroleague’de 11.5 sayı, 8.2 ribaunt ve 2.1 asist ile mücaedele etti. WNBA’de forma giyen ilk Letonyalı olan Tamane, idmanda yaptığı smaçla da ülkesinde önemli bir yer tutuyor.
Basketdergisi
Angel McCoughtry Wisla'da
Kadınlar Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe’de Hana Horakova ve Anete Jekabsone-Zogota'nın ardından Angel McCoughtry de sarı-lacivertlilerden ayrıldı. Rusya’nın Ekaterinburg takımına giden Hana Horakova ve Anete Jekabsone-Zogota'nın ardından ABD'li forvet Angel McCoughtry, gelecek sezon için Polonya'da bu sezonu şampiyon olarak kapatan TS Wisla Can-Pack ****ow ile anlaştı. Polonya ekibinde bu sezon eski bir Fenerbahçeli olan Nicole Powell da forma giymişti.
25 yaşında ve 1.87 metre boyundaki McCoughtry, geride kalan sezona Macaristan'ın Euroleasing Sopron takımında forma giyerek başlamış, Diana Taurasi'yi kaybeden Fenerbahçe'ye ise 5 Ocak'da transfer olmuştu. Coach Laszlo Ratgeber ile srun yaşayan Amerikalı oyuncu, twitter'daki hesabında Macar teknik adama 'Irkçı' demişti.
Turkbasket
Taurasi ortalığı karıştırdı
11 Mayıs 2011 10:50 | NTV Spor
Fenerbahçe yönetimi, kadın basketbolunun en büyük isimlerinden Diana Taurasi'yi, astronomik bir ücret talep etmesi nedeniyle yeniden kadrosuna katmaktan vazgeçti. Penny Taylor ile aynı kentte forma giymek isteyen Taurasi'nin, Galatasaray Yönetimi'ne mesaj gönderdiği belirtiliyor.
http://media1.ntvspor.net/C/I/144/ta..._600_JYCDW.jpg
İsmail Şenol - Fenerbahçe yönetimi, kadın basketbolunun en büyük isimlerinden Diana Taurasi'yi, astronomik bir ücret talep etmesi nedeniyle, yeniden kadrosuna katmaktan vazgeçti. Bunun üzerine, Fenerbahçeli Penny Taylor ile aynı kentte forma giymek isteyen Taurasi'nin, Galatasaray yönetimine mesaj gönderdiği belirtiliyor. Ancak sarı-kırmızılılar da taraftar tepkisi nedeniyle transferi beklemeye almış durumda.
Fenerbahçe yönetimi, doping skandalı sonrası takımdan ayrılan Diana Taurasi'yi, yeniden kadroya katmak için, yıldız oyuncu ile bir süredir görüşmelerde bulunuyordu. Ancak Türkiye'den kırgın ayrılan Taurasi, yeniden sarı-lacivertli formayı giymek için, prim ve astronomik bir ücret talebinin yanı sıra birçok özel istekte bulundu. Daha önce Penny Taylor ile yeniden anlaşan sarı-lacivertli yönetim, Taurasi'nin, ücretini neredeyse 2 katına çıkarması üzerine, transferden vazgeçme kararı aldı. Bunun üzerine, yakın arkadaşı Penny Taylor ile aynı şehirde oynamak isteyen Taurasi, sarı-lacivertlilerin ezeli rakibi Galatasaray'a gelebileceği mesajı gönderdi.
Bir anda dünyanın en iyi oyuncusunu transfer etme fırsatı eline geçen Galatasaray yönetimi, taraftarın tepkisini ölçmek için, Galatasaraylılara ait bazı internet sitelerinde nabız yoklaması yaptı. Tepkilerin olumsuz olması üzerine, sarı-kırmızılı yönetim de transferi beklemeye aldı.
Olumsuz tepki veren zekiler kimler acaba.
Umarım gelir. :)
İnşallah gelir . :)
Valla daha Aralık ayının son günlerinde yazdık. B numunesi açılmadan yazdık. "Bu kıza sahip çıkın" dedik. "Kamuoyuna şirin görünmek ve dopinge karşı ne kadar duyarlılar diye aferin almak uğruna eyyam yapmayın" dedik. "Toplayın basın mensuplarını ve kaç yıl ceza alırsa alsın, biz ona inanıyoruz diye basın önünde sözleşme uzatmayı teklif edin" dedik. Dinlemediler. Cart diye kontratını feshettiler.
------------------
@Sirius Black;
Kimler mi istemeyenler? Taurasi aklandığı halde ona dopingci demeye devam edenler, Aziz bastırdı, Hacettepe raporu geri çekti diyenler... Onlardan midesi geniş olanlar şimdi gelsin diyor, daha tutarlı olanları tükürdüğünü yalamak istemiyor.
Üzerinden bize saldıranlara,bizi dopingçi ilan edenlere gitmez umarım Taurasi.
Öyle bir gider ki. Resmi sitede yazılan yalanlara inanırsan gitmez. "Verdiği destekten ötürü kulübe teşekkür etmiş." Oysa biliyoruz ki, daha B numunesi açılmadan NtvSpor'da Şekip Mosturoğlu denilen şahıs kaşla göz arasında satıp geçmişti kendisini. 80.000 dolar avukat parasını cebinden ödediği, havaalanına kimsenin uğurlamaya gelmediği, ne işe yaradığını kimsenin bilmediği Didem Akın'ın hiç umursamadığı, o süreçte bir defa bile aranıp halinin ve hatırının sorulmadığı biliniyor. Öyle bir gider ki...
Bakalım, bu gece netleşebilir diyorlar.
Fenerbahçe yönetimi böyle bir dersi hakediyor ama olan bize olacak?
Ros Cacares olayı ne oldu ? Bugün bir transfer açıklayacaktı onlar.
Taurasi, Galatasaray Medical Park'ta.....
Hiç memnun değilim Taurasi'nin gelmesinden.
Ben çok memnunum. Takım sınıf atladı.
Herşeyden önce Taurasi doping yapmış bir sporcu, bu yüzden gelmesini istemiyorum. Ayrıca bizi tercih etmesinin bir sebebi de Penny Taylor ile olan ilişkisi. Zaten kendisi de hep demiş Taylor ile aynı şehirde oynamak istiyorum diye, Fenerbahçe'ye geri dönemeyeceğine göre gelebileceği tek takım olarak biz kalıyorduk ve geldi de. Kendi ilişkisine Galatasaray'ı alet eden, sadece kendisi için Galatasaray'da oynamak isteyen bir sporcuyu takımımda görmekten utanç duyuyorum.
Doping yapmadığı kanıtlanmış bir sporcu daha doğrusu.
Kutlamalarda uykunuz gelmesin ; Modafinil - Uyku kaçırır, performans artırır, şampiyonluk çalar : )
Taurasi ile şampiyon olmaktansa, bu seneki kadro ile ikinci olmayı tercih ederim :)
E o zaman tartışmanın anlamı yok çünkü 'sence' doping yapmış. Bence de yapmamış birbirimizin fikrine etki etmeyeceğimize göre bunu tartışmanın anlamı yoktur.
Senin ya da benim fikirlerim, başta doping yapmış olduğuna inanıp sonradan transfer olduğunda dönenlerden ya da doping yaptığına inanmayıp Fenerbahçe'den geldiğinden dolayı fikrini dopingli diye değiştirenden iyidir.
Dee kimse ile anlaşmamış, çok yüksek para istiyormuş. Kimse karşılayamaz sanırım.
NTVSpor'da İsmail Şenol söyledi, anlaşmış, gün içinde de resmi açıklama yapılması bekleniyormuş. Kötü oldu.
Taurasi kesin gitmiş galiba.Üzülmedim desem yalan olur.
Bu skandalın 3 tarafı vardır:
-Baştan beri yazdıklarımıza kulaklarını tıkayan Fenerbahçe yönetiminin tarihe geçecek acz ve gaflet hali... Her zaman dediğim gibi, kriz yönetme konusunda oylama yapılsa sondan üçe kalırız. Baştan beri ama baştan beri yanlış idare edilen bir kriz... Şekip Mosturoğlu, Semih Özsoy gibi vasıfsız tiplerle bu kadar oluyor.
-Galatasaray cephesi: Taurasi dopingli çıktı denildiğinde adeta zil takıp oynayan, forumlarında, bloglarında, taraftar sayfalarında, sokakta, trübünde ona yapılmadık hakareti bırakmayan, karikatürler çizen, maçlarda pankrat açan Galatasaray taraftarının ekseriyetinin birden bire çark etmesi... Hatta Hacettepe tahlil sonuçlarını geri çektiğinde dahi ikna olmayan ve "Aziz bastırdı, sonuçlar geri çekildi" diye yazmaya devam eden, şampiyonluğumuz sonrasında dahi ona dil uzatmaya devam eden kitle... Artık nasıl sindirecekleri onların midelerinin hazım kapasitesine kalmış.
3-Diana Taurasi: 2. maddedeki realite ortadayken, kendisini açık arttırmaya çıkarması... Söyleyecek söz bulamıyorum.
Bu olanların tek mağduru ise ben ve benim gibi baştan beri onun suçsuzluğuna inanan, bu uğurda Fenerbahçe yönetimini, Hacettepe'yi, Federasyonu her platformda yerden yere vuran, onun aklanması için WADA nezdinde imza kampanyası başlatan ve hatta sırf ona inandığımı göstermek için aylarca profilime onun resmini koyan bir avuç Fenerbahçe taraftarıdır. Gerisi hikaye...
Çok hareketli bir sezon bizi bekliyor. Bu transferin misillemesi her branşa sıçrayacaktır. Buna eminim.
Biz çikolata prensesimizi istiyoruz...
Ben baştan beri onun doping yaptığına inanmıyordum... Hacettepe'ye ve yönetimimize tekrar bir selam gönderdim....
Galatasaray Medical Park, büyük bir transfere imza attı. Sarı kırmızılı ekip, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe forması giyen ABD’li yıldız Diana Taurasi’yi renklerine bağladı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/144/taurasi3_AMXNR.jpg
Galatasaray Medical Park, kadın basketbolunun en önemli isimlerinden Diana Taurasi'yi kadrosuna kattı.
Fenerbahçe yönetimi, kadın basketbolunun en büyük isimlerinden Diana Taurasi'yi, astronomik bir ücret talep etmesi nedeniyle, yeniden kadrosuna katmaktan vazgeçmişti.
Bunun üzerine, Fenerbahçeli Penny Taylor ile aynı kentte forma giymek isteyen Taurasi, Galatasaray yönetimine mesaj gönderdiği ve iki tarafın anlaşma sağladığı belirtildi.
Fenerbahçe yönetimi, doping skandalı sonrası takımdan ayrılan Diana Taurasi'yi, yeniden kadroya katmak için, yıldız oyuncu ile bir süredir görüşmelerde bulunuyordu. Ancak Türkiye'den kırgın ayrılan Taurasi, yeniden sarı-lacivertli formayı giymek için, prim ve astronomik bir ücret talebinin yanı sıra birçok özel istekte bulundu.
Daha önce Penny Taylor ile yeniden anlaşan sarı-lacivertli yönetim, Taurasi'nin, ücretini neredeyse 2 katına çıkarması üzerine, transferden vazgeçme kararı aldı. Bunun üzerine, yakın arkadaşı Penny Taylor ile aynı şehirde oynamak isteyen Taurasi, sarı-lacivertlilerin ezeli rakibi Galatasaray'a gelebileceği mesajı gönderdi.
Dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösterilen Taurasi'yi transfer etme fırsatı yakalayan Galatasaray yönetimi, ABD'li oyuncuyla anlaşma sağladı.
http://www.ntvspor.net/haber/basketb...medical-parkta
Orada da belirtilmiş çark edenler.
'Taurasi dopingli çıktı denildiğinde adeta zil takıp oynayan, forumlarında, bloglarında, taraftar sayfalarında, sokakta, trübünde ona yapılmadık hakareti bırakmayan, karikatürler çizen, maçlarda pankrat açan Galatasaray taraftarının ekseriyeti' denmiş. Dikkat ederseniz tüm Galatasaray taraftarı, hatta bunları yapan Galatasaray taraftarının tamamı denmemiş.
Butun galatasaraylilarla konustunuz sanki herkesin gordugu gozonunde olan seyi inkar etmeyin bari , galatasaray tekrar komik duruma dusmustur ezeli rakibimizi bu hale getirenler ve taraftarlari utanmali
eğer doğruysa penny'nin sözleşmesini feshedelim de görsün kendisi. :)
KaPaLı da yazmış. Yine de Galatasaray basketbolu ile ilgilenen sitelerin, forumların, blogların yazdıklarına göz gezdirmek yeterli. Hatta sadece Taurasi olayı ile de ilgili değil, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu sonrası, şampiyonluğun nasıl kazanıldığından da bahsediliyor o sitelerde. Bizim Galatasaray ile ilgili bildiğimiz yanlışlar da o siteler kaynaklıdır.
2 hafta önce diana hakkında duyum gelmişti. para pul her konuda anlaşılmış ama diana'nın başkandan 2 özel şartı varmış ve başkan kabul etmemiş.
...ve bence doğru da yapmış. kimse fenerbahçe'den önemli değil.