Alex 9 yaptı diye biliyorum. Emenike 8 değil mi?
Printable View
Emenike 8 di Alex'i yanlış söyledim pardon :)
Buca'nin kalecisi cok kötü nerede duracagini hic bilmiyor tarihi fark olabilir.
Gökhan Bale'e selam çaktı =)
3-0 güzel, hoşta... Demesem çatlarım: Niang'ı besleme konusunda çok cimriyiz. Bir defa bile adamı kaçırmayı düşünmedik. Semih'e atılan pasların yarısını alsa skor çok farklı olurdu.
Birde, ilk yarının son pozisyonunda gördük: Biz skoru tutmaya çalışırsak yeriz. Ya dördü bulmaya çalışacağız, yahut oyunu tutmaya kalkarsak bir veya iki gol yiyeceğiz.
Gokhan Gonul + Alex 3 - Bucaspor 0 :P
Maça golle başlamamız çok büyük bir artı oldu. Aykut Kocaman'la Fenerbahçe'de değişim yaşanıyor diyorum sürekli. Maç içinde Lig Tv'nin verdiği bir istatik (güvenilirliği tartışılabilir); 20. dk'da İsabetli pas sayılarında Fenerbahçe'nin 135'e 34 üstünlüğü var Bucaspor'a karşı. Bucaspor'un kalite olarak denk olmaması bu farkta etkili muhakkak. Ancak 20 dakikaya 135 tane isabetli pas sığdırmak önemli diye düşünüyorum. Çoğunuz da dikkat etmişsinizdir, gözle görülür bir şekilde olumlu tek ve hızlı paslar yapıyor Fenerbahçe.
Bizim takıma soyunma odasında yine birşeyler olmuş. Oradan daha bir kerecik bile iyi döndüklerini görsem, sevinçten dişimi kıracağım.
Buca sertlığe basladı umarım sakatlık olmaz takımda. Dıa da gırdı bı asıst beklıyorum ondan !
Niang'dan muhteşem bir gol.
Babadou Golüyle döndü. Fenerbahçe 4-1 Bucaspor Gol 80' Babadou Niang.
Niang deli gol attı :D
Yalnız anlamıyorum bu oyuncuların gol sevinçlerini :D yazık değil mi? golü atan oyuncunun kafasına çatır çutur vuruyorlar :D
5-2 oldu :D Fener çoştu +7 oynayan varsa iddaa'da ne para kazanmıştır kim bilir :D
hücum hattımız her ne kadar korku salsa da defansımız (sol bek) güven vermiyor.
Manucho ne vurdumduymaz adam :) uyuşukluğuna gol kaçırdı son dakikalarda :)
vallahi Alex gibi bir oyuncuyu Türkiye'de izleyebildiğim için kendimi şanslı sayıyorum. Hagi 1, Alex 2. Daha nicelerini görmek nasip olur inşallah.
takım savunmamız çok kötü, Bilhassa da santos...
Şu Niang ekmeğini taştan çıkartıyor. Takım hücuma çıktığında öncelikli opsiyon olarak onu aramaya bir alışsa, gol rekorlarını alt üst edecek. Geçtiğimiz haftalarda Semih'e indirilen topların yarısını indirmediler adama...
Andre Santos "oynasam mı, oynamasam mı" havasında ve kafası karışık sanki... Çok kötüydü... Stoch maçın başlarında iyiydi ama çok tercih hataları yapıyor. Özellikle yoruldukça... Christian yine etliye sütlüye karışmaz vaziyetteydi. Alex, attığı üç golü bir yana koyuyorum, oyun genelinde, mesela geçen haftaki Antep maçındaki kadar etkili değildi. Fakat harika goller attı.
Verilmeyen penaltılar var. Maçın skoru önemli değil... Böyle saçmalık olmaz. Kural neyse odur.
Çok önemli üç puan... Haftaya sezonun en kritik maçına çıkacağız. "Bu yarışta var mıyız, yok muyuz" maçı...
Fenerin bu kadar gol atmasi beklenen bir sonuctu ama 2 gol yiyebilecegini düsünmemistim savunmada daha dikkatli olmalari lazim cünkü buca nin bu maca kadar toplamda sadece 5 golü vardi..
Genel sıkıntı yine kendini gösterdi. 24. dakikada 3-0 öne geçtiğimiz maçı sağa-sola-geriye paslarla bitirmeye çalışıyoruz. Oyuncular aynı tempoda devam etse maç rahat 7-8'e gider. Ancak Fenerbahçe için maçın kolaylaşması gerekirken gol yiyoruz, pozisyon veriyoruz, maçı sıkıcı hale getiriyoruz vs.
Fenerbahçe iyi oynadı, müthiş goller attı ama böyle olmaz. 12 maçta 5 gol atmış son 7 haftada 1 gol atmış Bucaspor'dan bu akşam 2 gol yedik 2-3 tane de net pozisyon verdik. Santos Kazım'la takıla takıla Kazım'ın sol bek versiyonu olmuş. Çalışsa yapar ama çalışmayan öğrencinin futbolcu versiyonu gibi. Tribünler bu skora rağmen Santos'u nerdeyse protesto ediyordu. Ufak tefek çatlak ses geldi ancak eğer skor kötü olsaydı Santos ıslık yağmuruna tutulurdu. Arjantin'e karşı Real Madrid seviyesinde oyuncu gibi oyna ama Fenerbahçe formasını giyince maç bitse de gitsek havasına gir. Ayıptır.
Alex her zamanki gibi yine maça damgasını vurdu. 3000. golü de atarak Fenerbahçe tarihine ismini çift kat attırdı. Fazla spekülasyona yer vermeden sözleşmesi 2 senelik uzatılmalı.
Gökay'ın çalışkanlığı sevindirici. Isındıkça daha da iyi olacaktır.
Rakiplerin puan kaybettiği haftada 3 puan güzel oldu; tebrikler takımımıza.
3000. golün herhalde Alex'e yakışacağını düşünenlerin sayısı hayli fazlaydı, 15-20 sene sonra 4000. gole gelindiğinde şimdi Uche'yi andığımız gibi Alex'i anıyor olacağız. Teşekkürler Alex.
İlk devre doğru yerlerde topla buluştu ve 3 golü attı, maçı bitirdi. 2. devre çıktığı anda girdiği son pozisyon harici pek ortada görünmedi ama bu sezonki iştahı önceki sezonlarda yoktu, bu sene farklı oynuyor Alex, krallıkta ben de varım dedi Niang'a.:p
Aykut Kocaman'ı Semih'i sokarken Niang'ı çıkarmadığı için tebrik etmek gerekir. Niang'ın 2. forvet olarak da oynayabilme becerisi ile Semih ile iyi anlaştılar ve 2 gol geldi. Semih bu takım için önemli, sorun çıkarmayacaksa çok iyi bir yedek olarak yıllarca bu takımda kalmalı, neden yedeğim diye gocunmadan.
Niang'ın attığı golü gördükten sonra uzak köşeye vurursam gol olur diye düşündü sanırım ve Niang gibi vurdu topa, golü attı. Niang çıkarken yerine Selçuk yerine Gökhan'ın girmesi de hoşuma gitti, skoru korumaya yönelik değişiklikler olmamalı artık çok kritik maçlar haricinde.
İlk devre Gökhan mükemmeldi, Mehmet ile çok iyi anlaştılar, Mehmet nasıl geliştirir kendini bu konuda bilmiyorum ama defansın arkasına sarkan oyunculara dikine pas atması gerekiyor, bunu denemeli en azından.
Santos'u lakayıtlığından dolayı beğenmiyorum, Brezilya milli takımında Arjantin'e karşı 90 dakika oynayan adam böyle olmamalı. Cristian'da da pek fark yoktu, etliye sütlüye karışmıyor pek, genç Gökay'ın top stoperlerdeyken boş alana kaçıp top istemesini görüp, Cristian'ın toptan kaçmasını görünce dayanamıyorum, kuduruyorum.
Gökay'ı da tebrik etmek gerekir, kendini geliştirmeyi sürdürürse Emre'nin yedeği olabilir, Emre oyundan alınacağı anda akla gelen ilk isim olur, en çok koşanlardandı ki genç oyuncu olarak bunu yapması gerekiyordu elbette.
Gol atma konusunda sıkıntı yok, goller yine güzel goller, güzel pasların, organizasyonların ardından gelen goller. Yenilen gollerde de sıkıntı devam ediyor, neyse ki artık az maç kaldı, devre arası orta sahaya sert, basan bir oyuncu şart. Sol beke eğer Santos böyle devam edecekse takviye şart. Lugano'nun da kulağı çekilirse 2.devre çok daha iyi bir Fenerbahçe izleyebiliriz.
Niang çok büyük santrafor, büyük takım golcüsü.
Alex'e ne diyeyim daha artık :) :) :)
Tebrikler Fenerbahçe. Beklenildiği üzere farklı bir galibiyet aldılar...
Güzel bir galibiyet fakat büyük takım bu kadar gol yemez , yememeli.Özellikle atağa çıkarken yaptığımız bir pas hatasında geriye dönmekte çok zorlanıyoruz.Gol pozisyonuna girmekte özellike iç saha maçlarında bu takımın hiç bir sıkıntısı yok fakat çok pozisyon veriyoruz.Takım savunması yapmasını maalesef bilmiyoruz.
Santos'un maçtan önce oynaması taraftarıydım.Arjantin maçında gösterdiği performanstan sonra yedek kalması yanlış olurdu.İyi bir performans sergileyeceğini düşünüyordum fakat yanılttı beni sürekli içe katediyor , geriye dönmekte çok zorlanıyor.Soğukkanlılığı başımıza işler açıyor.Gereksiz yere çok çalıma giriyor.Yediğimiz iki golde o kanattaki boşluktan geldi.İlk golde Stoch'un da hatası vardı.Sırtı dönük adama faul yapmaya hiç gerek yoktu.
Alex için ne desek az 3000.golü hakediyordu.Fenerbahçe tarihine ismini daha kalın harflerle yazdırdı.Gökhan Gönül'ün performansı akıllara Bale'yi getirdi.Bale'de sol bek oynar ama sol açık gibi gözükür maç içinde Gökhan'da bugün aynen öyleydi.
Gökay orta sahada çok istekli oynadı.Maç tecrübesi arttıkça ve fiziği güçlendikçe katkısı artacaktır takıma.
9 Puanlık maçtı , kazanmasını bildik.Tebrikler Fenerbahçe.
Fenerbahce'nin ic saha performansi (kucuk maclarda) bize ornek olsun. Cikip catir catir top oynuyor, 4-5 ne varsa atiyor, boyle olmasi gerek zaten. Cok onemli 3 puan kazandi FB, ama bunu her hafta bir takim icin soyluyoruz, onumuzdeki hafta fos. Bu maci onemli kilacak olan mac IBB macidir.
Galibiyet güzelde böyle basit goller yemek sinir bozuyor. Gol atamayan takımlar bize ikişer ikişer sallıyor. Santos böyle devam edecekse gitsin artık. Milli takımda bi yerlerini yırtıyorsun bize gelince yan gelip yatıyorsun yok öyle iş arkadaş. Bekirde iyi değildi ama ona diyecek pek bi sözüm yok çünkü kapasitesi o kadar daha fazla bişey beklemiyorum ondan zaten ama merak ettiğim bir konu var İlhan diye bir eleman almışız o ne iş yapar ? Herif piyasada yok. Yoboda olmasa halimiz harap. Gökay'a helal olsun ben çok beğendim biraz daha fizikli olsa çok daha iyi olurmuş ama olsun maşallah çok iyi top oynadı. Niang'ı çok yanlız bıraktılar ileride kendi çabasıyla bişeyler yaptı golunude attı. Alex'e de helal olsun o 3000. golde ona yakışırdı öylede oldu. Teşekkürler krALEX.
2999-3000-3001-3002 Alex ile saymayı öğreniyoruz.
Aykut'u beğenmeyenler var, bize her maç 6-7 gol izleten kaç tane teknik adam var dünyada.
Taraftarinin cogunlugununu ''GITSIN ARTIK'' dedigi Alex dimi bu bugun herkesin ne futbolcu bu ya diye ovdugu
Bazılarında yaşayan bizim ise OYNAYAN EFSANE' miz var...
Çok sağlam bir ilk yarı oynadık, bucaspor 3 4 pas bile yapamadılar neredeyse 2. yarıdaki 3-0'lık skorunun verdiği rahatlıkla pozisyonlar başladı ama karşımızdaki rakip daha ciddi birisi olsaydı bu kadar pozisyon vereceğimizi düşünmüyorum güzel bir maç izlenesi pasların ve bitiriciliklerin olduğu maç.
Tebrikler Fenerbahçe..
Turksportal ilk kez bir maç konusunda hem fikir. %100 ile Fenerbahçe kazanır demiş ve bu da gerçekleşti. :)
Çok gol atacağımızı düşünüyordum.Öylede oldu.Galibiyete sadece sevindim.Düşüncelerimi yazmama gerek yok nitekim çoğunuzun söylediği şeylerle aynı.
Ama ligin en az gol atan takımı (12 haftada sadece 5 gol) 2 gol yemek canımı sıkıyor.Hemde Kadıköy'de.
andre santos efendi sayesinde 10, baroni reiz sayesinde 9.5 kişi oynadık.
benim anlamadığım nokta şu: bekir nasıl gaziantep'in, ilhan nasıl gençlerbirliği'nin kaptanı olabiliyor. bize gelen oyuncular niye aslında kötü oyuncu oluyor? bunu anlayamıyorum. mehmet topuz bile... adam kayserispor'un beyniydi, yıldızıydı... sorun bizde mi arkadaş?
Taraftarın büyük kısmı hiçbir zaman gitsin artık demedi. Antu'da en kötü dönemlerimizde açılan ankette bile %35-40'lık bir dilim gitsin dedi. Tabi bu anketler stada hiçbir zaman yansımadı. Birçok maçta I love you Alex tezahüratları oldu. Alex'in sezon başında çok fazla tartışılmasının nedeni de tamamen Aykut Kocaman'dır. Ankaraspor'da çalıştığı dönemde 'benim sistemimde Alex tarzı oyuncuların yeri yok' lafını yememek için Alex'i yem etti. Neyse ki sonradan Alex'e mecbur olduğunu anladı da Alex tartışmaları azaldı.
Alex'in bu sezon daha mücadeleci olduğu gerçeğini de unutmayalım. Sonuçta Alex bile farkında eğer mücadele etmezse oynayamayacağının, böyle mücadele ettiğinde zaten niye Alex'i istemeyelim ki. Alex'i değil, Alex üzerine kurulu sistemin değişmesini istiyordu aslında o dediklerin ki şimdi böyle oynayan Alex olunca, o sistem de sorun değil, sistemde işlemeyen başka noktalar var çünkü öncelikli olarak.
Tabi Alex'in zamanında ıslıklandığını ve Aziz Yıldırım'ın onu ayakta alkışlamasıyla gitmekten vazgeçtiğini de unutmayalım Muhammed. Teknik direktörlerin O'nu anlayamayıp, doğru oynatamadıkları anlardı tabi bunlar ki üzerinden de çok zaman geçti, şu anda Alex'e asla tepki gelmez tirübnlerden.
Alex'e karşu büyük hayranlığım var. Zaten günümüz futboluna ısınamadım da bir türlü. Ama Aykut Kocaman'ın Alex ile ilgili yaptığı yorum ve bu konudaki düşüncesi hala doğru bana göre. Artık günümüz futbolunda takımlar oyun sistemlerini 2010/11 sezonu öncesindeki Alex ve benzeri oyuncularüzerine kurarsa büyük sıkıntı yaşıyorlar. Sanırım Aykut Kocaman'ın bu düşüncesi Alex'in de daha mücadeleci olması ve oyunun içinde daha sık yer alması yönünde çabalamasını sağladı. Sözleşmesi bittiği için de böyle oynuyor denebilir belki ama daha önce de sözleşmesinin bittiği dönemlerini biliyoruz. Bu sezon Alex, Aykut Kocaman'ın da istediği tarzda oynuyor daha çok.
Serkan oynatıp oynatmamak tabi ki hocanın elinde. Ancak takımda her bölge dökülürken Aykut hoca belki de en masum olan Alex'i hedef tahtasına oturttu. Alex'le problemin varsa özel olarak konuşur halledersiniz. Her ne kadar mesele Alex değil dese de bana göre Alex'i ortaya attığı çok açıktı. Alex'siz sistemim var diyorsan Alex'in oynamadığı maçlarda başarılı olursun, sonra çıkar dersin ki; bakın benim düzenim tuttu. Ancak öyle olmadı. Özellikle sezon başında yediğimiz gollere dikkat edelim; büyük çoğunluğu Alex çıktıktan sonra.
Alex AZ maçında ıslıklandığında sakat sakat oynuyordu. Buna rağmen tribünlerin bir anlık reaksiyonları bu tip olaylara neden olabiliyor. 6-7 senelik dilimde Alex'e tek tepki de o maçta geldi. Bana göre o gece utanç vericiydi orası ayrı. Islık kültürüne ülke olarak çok yatkınız. Yani Alex'i ıslıklayarak ıslıklama konusunda o gece zirve yapıldıktan sonra bu ülkede taraftarımız kimi ıslıklasa pek şaşırmamak gerek.
Ben de sezon başında Alex istediği seviyede değildi, ben gerekirse Alex'i de yedek bırakırım, Emre'yi de demek istedi. Emre ile ilgili, bu öfkesini kontrol edemezse, takımda yer bulamayabilir diye de açıklama yapmıştı.
Alex'in de zaten çok sakatın olduğu sezon başında oyundan alınması hatalı olabilir ama Trabzon maçında yedek oturtulması hata değildir bana göre, o dönemde medya da olayı çok abarttı ve bir anda karşı karşıya geldiler. Öyle olduğunu düşünmüyorum, Aykut Kocaman'ın hücumu tamamen 1 kişiye bağlı olan bir takım istemediği, oyunun sadece hücum yönünde var olan bir Alex istemediği ortada. Senelerdir Alex'e bağlı düzenle, Alex oynamadığında işlemeyen düzenle ne kadar başarı sağlanmış, şimdi durarak oynayan takım yerine, farklı tarzda isimlerle daha farklı şeyler deniyor.
Alex'in de önceki sezonlarda olduğundan daha çok mücadele ettiği ortada, Aykut Kocaman ile inatlaşsa bu derece forması için savaşmazdı. Evet geçmişte de mücadele ettiği maçları vardı ama senede bunu 5 defa yapıyorsa şimdi daha sık, her maç yapmaya çalışıyor ki hem de ilerleyen yaşına rağmen. Belki orta saha sağlamlaştırıldığında buna gerek kalmayacak, Alex yine sadece hücumu düşünen yapıda oynayacak ama bu sefer de topu atacağı, attığı topu olumlu değerlendirecek seçenekleri fazla olduğundan yine çok yararlı olacak.
Sezon başında yedek oturmak yaramış kendisine diyorum yoksa devre arasında bile bir ayrılık olabilirdi, şimdi ise bu formuyla sezon sonuna kadar kalması garanti, sonrası da olabilir, beklemek gerek.
Benim bahsettiğim Alex'i hedef alan açıklaması Alex'le ilgili gelen soruya şampiyonluk sayısıyla cevap vermesiydi. Bence basın pek abartmadı çünkü ellerine bu koz verildi. Emre konusunda da aynı şekilde. 1 kişiye bağlı hücum düzeni istemedi ancak Alex'in oynamadığı maçlarda da herhangi bir hücum organizasyonu göremedik. Uzun lafın kısası Aykut Kocaman yanlış yerden giriş yaptı ve asıl sorunlar dağ gibi dururken ufak tefek şeylerle oyalandı. Bana göre iyi bir teknik direktör kendi sistemini dayatan değil elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullanandır.
İşte bunu farkedip performansını arttıran Alex'i kullanmaya başladı. Zamanla ben bu değişimi yaparım dedi ama sezon başı yaşanan olumsuzluklar bunu engelledi. Takımı önceki senelerde oynadığı gibi de oynatmadı (savunmaya önem veren, önce yememeyi düşünen) böyle oynatsa belki bazı maçları kaybetmezdik ama o değişeceğiz dedi. Dediğin gibi önce savunmayı oturtsa belki Alex'ten vazgeçmek daha kolay olurdu ama söylediği de doğru, senelerdir kurulmuş bu sistemde kazanılan 2 şampiyonluk var sadece. Birşeylerin değişmesi gerekiyor, değişen Alex oldu, daha mücadeleci oldu, pres yapan hatta top çalan, top çalmaya kalkarken sarı kart bile gören Alex oldu.
Sezon başı o yedek bırakmalar olmasaydı, Alex eskisi gibi oynamaya devam ederdi, yine gollerini atardı, yine attığında kazanırdık elbette ama bu sefer bazı şeylerin değişiminden söz edemezdik, aynı tas aynı hamam yürürdü işler, Daum'u göndermenin bir anlamı kalmazdı.
Takımda sıkıntılar hala var ama son yıllarda da en çok pozisyona giren, rahat gol atan bir Fenerbahçe var bu sezon. Gollere bakalım, çoğu organizasyonla gelen goller, paslarla kaleye yaklaşma, kanada topu indirme, yapılan ortalar, defansın arasına adam kaçırma. Hatırlayın bir dönem sadece duran toplardan goller atıyorduk, şimdi bir de o dönemde olduğu gibi duran toplarda yüksek gol oranına ulaşılsa, takım savunması bazı dönemlerde olduğu gibi sağlansa, bu hücum zenginliğiylezaten başarıya ulaşacak bir takım oluruz.
Aykut Kocaman o açıklamasında çok açık olamadı, aslında tek kişiye dayalı sistemden kurtulmak gerekir diyordu, Alex'i bu sistem içerisinde kullanabildikten sonra niye yedek kalsın ya da gönderilsin ki?