Cavs'in 'İlk LeBron'ı Geri Dönüyor
http://www.basketbolseverler.com/tbf...ElemFormat=jpg
http://www.basketbolseverler.com/tbf...ElemFormat=jpg
Cleveland Cavaliers kurtarıcı olarak LeBron James'i 2003 NBA Draft’inde ilk sırada seçmeden önce başka bir kurtarıcıları vardı. LeBron'dan önceki LeBron, Cavaliers'in 2002 NBA Draft’inde seçtikleri Dajuan Wagner'dı. 2000 yılında Wagner lise talebesiyken 42 sayı ortalama ile oynamış ve bir maçta tek başına 100 sayı atmıştı. Eski Los Angeles Lakers oyuncusu Milt Wagner'ın oğlu olan Dajuan Wagner'ın o yılın en gözde liselileri Tyson Chandler ve Eddie Curry gibi direk liseden NBA draftine girmesi bekleniyordu.
Ancak Wagner coach John Calipari'nin çalıştırdığı Memphis Üniversitesi’ne gitmeye karar verdi. Calipari bu arada Dajuan'ın babası Milt'i de takıma ‘basketbol koordinatörü’ olarak alınmasını sağladı. Dajuan'ın NCAA kariyeri beklenen şekilde gelişmedi, bir sezon NCAA'lerde oynayıp NBA draftine girince belki ilk 1-2 sırada seçileceği yerde 6. sırada seçildi. Bu arada böbreğinden rahatsızlandı. Çaylak kontratı bittiğinde Cavaliers yeni bir kontrat bile teklif etmedi. Golden State Warriors ile kısa süren bir macerası oldu. Daha sonra da Polonya'da profesyonel kariyerini sürdürmeye çalıştı ama bunda da başarılı olamadı ve emekli oldu.
Babası Milt'in de NBA tecrübesinden faydalanarak (Milt Wagner hem lise, hem NCAA, hem de NBA şampiyonluğu kazanan çok az sayıda oyunculardan birisidir) çaylak kontratından kazandığı parayı akıllı değerlendirdi ve halen normal bir işte çalışmıyor ve kendisini formda tutmak için çaba sarf ediyor. Wagner başından geçen her şeye rağmen sadece 28 yaşında olduğunu ve oğlu Dajuan Jr'ın kendisini NBA'de oynarken görmesini istediğini belirtirken, “Oğlum benim nasıl bir oyuncu olduğumu bilmiyor. Beni hiç oynarken görmedi. Babasını NBA'de oynarken görmesini çok istiyorum ve bu nedenle çalışmaya devam ediyorum” dedi.
Her ne kadar Dajuan henüz pes etmemiş olsa da onun tekrar NBA'e girip başarılı olabileceğini düşünenlerin sayısı hiç de fazla değil. Keşke o duruma gelse de LeBron'dan önceki kurtarıcı adayı, Cleveland'ı LeBron'dan sonra kurtaran isim olsa.
basketbolseverler