NBA normal sezonu bu konu altından konuşulacaktır.![]()
NBA normal sezonu bu konu altından konuşulacaktır.![]()
Daha çok erken ama Lakers-Heat finali bekliyorum bu sezon NBA'de...
Valla Doğu'da Heat'i niye finalde beklediğimi açıklamama gerek yok sanırım
Ama Batı'da biraz tereddütlerim var. Şunu söyleyebilirim Batı'da yine en üst düzeydeki takım Lakers olarak gözüküyor. Zaten ilk 5'leri yeteri kadar iyi, hatta fazlasıyla iyi. Derek Fisher-Kobe Byrant-Ron Artest-Pau Gasol-Bynum hepsi ortalamanın üstündeki, bayağı bir üstündeki oyuncular NBA'e göre. ( Ron Artest de yerine göre girebilir ortalamanın üstüne ) Muhtemelen bu ilk 5 değişmeyecek, yani takımın çekirdeği aynı kalacak ki son zamanlarda ( şöyle bir 10 yıllık zaman periyodundan bahsediyorum ) şampiyon olan takımların çekirdekleri değişmemişti. Yani çekirdeğini değiştiren takımlar şampiyon olamıyordu ( Heat bu sene bozacak gibi, doğuştan Heat'li olan biri olarak seviniyorum tabii) Lakers çekirdek olarak çok iyi bir takım olmasına rağmen, bench'ten bir kaç oyuncu dışında ( Shannon Brown, Lamar Odom ) yeteri kadar bench desteği alamıyordu. Hatta çoğu zaman Kobe tek başına sırtına alıyordu tüm yükü bench oyundayken. ( Starter'lar+ Sixth Man de zaman zaman bu görevi alıyorlardı ama Kobe için de olsa her zaman için ağır bir yük bu ) Mbenga ise en iyi örneğimiz sanırım bench'in eksikliği konusunda. Ancak bu sene Lakers bench'inde çok iyi değişiklikler yaptı diyebilirim. Öncelikle Matt Barnes. Ortalamanın üstünde bir 3 numara. Bench'ten katkı yapacak en iyi oyunculardan biri. Üçlükçü olduğunu da biliriz. Hatta öyle ki Ron Artest yerini bile kaptırabilir eğer kendine dikkat etmezse. Diğer bir bench adamı ise Steve Blake. Bence iki senedir altın dönemini yaşıyor. ( yani çok iyi olmasa da yaşayabileceği en iyi zaman bence onun kapasitesindeki biri için. ) Geçen sene pek de starter olmasa da 5'e yakın asist ortalaması tutturmuş, ayrıca %40'ların üstünde de üçlük atmış bir oyuncu. Bu performansı iki sene önce de görebiliyoruz, 11 sayı, 5 asist ortalaması hiç de fena değil. Bu sene Fisher'ın yerini kapamayacak gibi şimdilik, ama son iki senedeki katkısını bench'ten gelerek yinelerse Lakers'da, çok iyi bir bench olmuş olacağı kesin.
Bir diğer isimse Theo Ratliff. Yaşlı Kurt. Bir kere All-star görmüş bir oyuncu. Şu an için konuşursak çok da iç açıcı bir performansı yok. Lakers'da çok boş bulmadıkça sayı atabilecek biri değil bence, zaman zaman etkili hook'ları olsa da. Bynum'un bir kaç gömlek altı, en iyi yapacağı şey ise ribaund almak olacaktır lakers'da. Beni yanıltadabilir kurt Ratliff. En azından DJ'den iyidir he
İkinci turdan iki de forvet draft eden Lakers bench'ini geçen seneye göre çok da iyi yönde geliştirmiş durumda. Ve bunu yazarken tereddütüm olmadığını da farkettim Lakers için. Konferans'da onları zorlayabilecek en iyi takım Denver olur, Denver'la da final adayları olurlar diye düşünüyorum. Tek sürprizi Denver yapabilir, gerek Chauncey, gerek Melo, gerek Kenyon martin, gerekse J.R. Smith, çok iyi kadroları var. Yine de Lakers kadar etkili olabileceklerini düşünmüyorum, aynı bench katkısını Lakers gibi almak zor, ee starter'larda bir yerde tökezler.
Finalde de Heat alır gibi klişe bir yorum yapıyorum. Hem kalbimin takımı, hem de mantığın şampiyonu. İlk 5 için söylenebilecek bi' şey yok. Chicago'nun rekorunu kırmasına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor. House ( Miller ) - Wade - Lebron - Bosh - Ilgauskas beşi zaten tek başına Big Three kavramını aşıyor, Big Five bile yaratıyor denebilir. ( Bilemediniz House'ı dışlarız Four olur ) Bench'i de sağlam. Haslem - Joel Anthony - Chalmers - Howard gayet iyi birer alternatif yaratırlar. Kimse Miami'nin 82'de 82 yapacağını söyleyemez ama aldığı herhangi bir yenilgi sürpriz olarak, hatta " Oha Miami yenildi mi lan? Nasıl yenilir oğlum imkansız o, Wade-Lebron-Bosh var bi' kere" yorumlarını bile getirebilir. Her neyse, ben bunu derim arkadaş, sezon sonu görürüz. Miami 4-0 alsın da finali ehehe![]()
Bu sabah Celtics - Heat maçı var fakat yayın yok![]()
nba tv'de mi vermiyor bu akşam maçı
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
NBA başlıyor; ama biz Boston - Miami maçını izleyemiyoruz. Ben sizin için araştırdım;
http://ad.doubleclick.net/click;h=v8...free%20preview
Buraya kayıt olunuz, bir hafta boyunca maç yayınları ücretsiz.![]()
Boston maçı başladı. Lebron ıslıklanıyor. Rondo maça müthiş başladı. ilk 6 dakikada sayabildiğim kadarıyla en az 3 asist yaptı.
yürü be boston.
boston maçın mesaj maçı olduğunun farkında ve gençlere ders veriyorlar şu ana kadar
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
aynen. paul pierce sakatlandığnda fark 4 e kadar indi ama tekrar girdi oyuna. 2 üçlük soktu. fark tekrar 9 a çıktı. hatta ben bu satırları yazarken pierce şimdi 3 serbest atış kullanacak. mvp diye bağırıyor taraftarlar. hakkaten bu maçı boston alırsa pierce'ın katkısı yadsınamaz olacak.
ama lebron da ısındı oyuna.
wade&lebron ile fark son 1 dakikada 3'e indi.
maçı da 8 sayı farkla kazandı boston. tebrikler aslanlarıma.
Bugün bizim takım biraz savsaklasa da kazanmasını bilmek güzeldi. Heat daha takım olmayı başaramamış, biraz daha zamana ihtiyaçları var.
Lebron ve Wade top kaybı yapma konusunda sazı ellerine alacaklar gibi gözüküyor. Heat'in yaptığı 17 top kaybının 14'ü bu ikiliye aitti.
Üç süper yıldızı da aynı anda oynatmak büyük bir risk bugün biraz da bundan çok çektiler gibi geldi bana, özellikle Bosh bekleneni veremedi. Wade'de kötüydü ama sanki biraz daha sakatlığı atlatamamış gibiydi.
Lebron 80 sayının 31'ini, Wade 13'ünü, Bosh 8'ini yani toplamda bu üçlü 52 sayı attı
Takımın geri kalanı sadece 28 sayı atabildi.
Üç yıldızlı değilde 2-1 gibi bir yapıyı oturtsalar daha iyi olur diye düşünüyorum.
Celtics'de ise dört oyuncu çift haneli sayılara ulaştı, ayrıca Rondo'nun 17 asisti, Shaq'ın 18 dakikada 9 sayı 7 ribaund bulması da iyi işaretti. Umarım Shaq, Orlando yılları olmasa bile en azından 2000'lerin başındaki haline döner.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Yürü be Boston'ınım. Heat'in fiyakasını fena bozduk![]()
İlk maçlar süprizlere açık Heat için zaman ihtiyaç var, kaldı ki böyle bir takım ilk maçda rakibi Boston. Ben Heat'ten galibiyet bekliyordum; ama Boston Heat'i ilk maçta yenerek büyük bir zafer elde etti. Moral olarakda güçlendiler, iyi bir seri ilie lige başlayabilirler.
Lakers son periyotta etkili oyunu ile rakibini geçti. Tebrikler Lakers.
Kaan Kural'ın az önce Twitter sayfasından okudum. NBA'ye yabancı oyuncu gönderen ülkeler içinde ikinciyiz beş oyuncu ile. Fransa ise birinci 12 oyuncu ile.
Portland-New Orleans TakasıPortland Trail Blazers genel menajeri Rich Cho, New Orleans Hornets'ın gelecekteki 1. tur draft hakkını alarak karşılığında oyun kurucu Jerryd Bayless'ı verdiklerini duyurdu.
Cho, "Tüm Blazers ailesi adına Bayless'a teşekkürlerimi sunuyor ve gelecekte başarılar diliyorum." dedi.
2008 NBA Draftı'nda 11. sıradan Pacers tarafından seçilen ve aynı gün Blazers'a takas olan Bayless, kariyerinde 6.8 sayı 1.4 ribaund 2.0 asist ortalamaları tutturup, 127 maça çıkmıştı.
NBATRKY
Paul Pierce Spazm Geçirdi
--------------------------------------------------------------------------------
Celtics Kaptanı Paul Pierce dün geceki sezonun açılış maçında Heat karşısında 3.çeyrekte Lebron James'in darbesi sonucu bir spazm geçirdi ve soyunma odasına gitmek zorunda kaldı.Pierce 2/7 ile 8 sayı ve 7 Ribaund kaydederek soyunma odasına giderken 4.çeyrekte tekrar büyük bir alkış fırtınası ile sahaya döndü ve son çeyrekte 10dk görev aldı.
NBATRKY
Celtics Heat'ın fiyakasını bozdu.
Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !
Ntv veya Ntvspor yayın haklarını almayacak mı ?
Yayın hakları var; ama her maçı yayınlayamıyorlar.
Valla ben bu sene de League Pass üzerinden izlemeye karar verdim, geçen sene özellikle Play-off'larda çok iyi olmuştu.
Yayın kalitesi gayet iyi.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
en Fazla ilk 10 maç Miami'nin oturma dönemi olacaktır. Çekirdeği tamamen değişmiş bir Heat, biraz zor tabii alışması. Umarım bu süre daha kısa olur, toparlanmamız lazım :/
https://ilp.nba.com/nbalp/secure/registerform
Buradan daha detaylı bilgilere ulaşabilirsin.
Spurs dün ezerek galibiyet elde etti. Tam bir takım oyunu sergiledi. Tebrik ediyorum.
Miami galibiyet'e ikinci maçında tanıştı. Boston kaybetti.
Boston, Miami ve Lakers şampiyonluğun üç büyük adayı dün geceyi kazanarak bitirdi.
Rondo 10 sayı , 10 ribaund ve 24 asist ile triple double yaptı , Boston New York'u 105-101 geçti .
Amare'nin üçlükleri ilginçti.
Miami Orlando'yu fena çizdi.
yuh rondo 24 asist...
ESPN'in haberine göre, Sixers'ın yıldızı Andre Igoudala cuma günü takasını istedi.
Başarılı oyuncu, bu sezona maç başına 18.5 sayı - 6.50 ribaund - 7.5 asist ortalamalarıyla başladı.
Iggy, profesyonel NBA kariyeri boyunca Sixers'da oynadı.
NBATrKy
Igoudala'yı Ray-Ray'ın yerine düşünebiliriz ancak umarım olmaz , bir play-off daha görmek istiyorum Ray Allen ile.
Nereye gidecek acaba ?