Sinan Bolat çok mantıklı bir hamle olur.
Printable View
Sinan Bolat çok mantıklı bir hamle olur.
Ne Cenk'i yedeklemei yahu? Cenk Gönen Volkan Demirelden sonra bu ülkedeki en iyi kalecidir.Yaşı büyüdükçe dünyaya açılacaktır adım gibi eminim.Uzun zamandır bu kadar güven veren bir kaleci görmedim Beşiktaşta.Cordobadan sonra aradığımız kaleci Cenktir.Gerek yok Sinan Bolat'a.Ne 2. ne de 3.kaleci olmayı kabul edeceğini sanmıyorum.
Ben katılmıyorum sana.Cenki hem sever hem beğenirim ama bi Cordoba mı asla :) Dünyada eliyle oyun kurabilen sayılı kalecilerdendi Cordoba.Libero gibiydi.2ye 1 yakalandığımızda filan bile rahattık.Ne Cenk, ne Sinan onunla boy ölçüşebilir.Cenk 3-4 sene sonra o kapasiteye erişirse mükemmel olur.3.kaleci istiyorlarsa çok uzağa gitmesinler Umut Kaya var o olabilir.Yada Korcan getirsinler mahmut bezginiydi filan dursun.
Ama şöyle bir durumda var bu sene Cimbomun zorunluluk rotasyonu dışında !! en fazla kaleci rotasyonu uygulayan takım biz olabiliriz.
Aslında bence de gerek yok ama alacaklarmış madem hayırlısı olsun diyelim. Korcan-Umut u direk yollayalım o zaman, şimdi ihtiyacımız olmazsa bundan sonra hiç ihtiyacımız olmaz.
Korcan 1 yıl daha sivasta.
Yabancı forvet adayları arasında Hajduk'tan Ante Vukusic ismini gördüm biraz önce forza'da.Araştırdım biraz.Gelecek vaad eden genç bir Hırvat.Forlan veya benzeri bir isim alamazsak bence bu tarz bir eleman olabilir.
Zaten bence Forlan yada böyle genç biri gelecek
Bana da öyle geliyor ama diğer yanda da Forlan aklımı çeliyor valla.:icon_biggrin: Forlan'ı makul şartlarda ikna edebilirsek Forlan'ı isterim ben.Özellikle o uzaktan şutlarıyla çok kilit açarız gibime geliyor.Quote:
Biraz yüzsüzlük olacak ama bence bu tarz bir transfer daha iyi olacak... Yeterince yıldızımız var zaten takımda, en azından Pektemek ile birlikte yarışacak genç bir 2. forvet alırsak daha iyi olabilir sanki.
Beğenmeyeceksiniz ama Mehmet Yıldız şuan için bize ideal.Sözleşmesi elinde, maaşı uygun, sorunsuz sıkıntısız, ligi en iyi bilen ve ligimiz standartlarında çok rahat gol atabilen 1+1 yıllık bi sözleşme gayet uygun olur :) istenmediği zaman elden çıkartmasıda kolay.Fatih Tekke gibi :)
ben kesinlikle yedek forvet lazım diye düşünüyorum geçen sene geliyor aklıma.4 forvet 3ü sakattı :D bu senede olsun 4 forvet anlaşılamazsa uyum sağlanılmazsa gönderilir.
Binlerce kez söyledim tekrar söyleyeyim,bize Forlan gibi dev kontratlar değil gelecek vaad eden oyuncular gerekiyor.Yeterince yüklü kontratımız var zaten.Defansif forvetimiz Nobre,ayyaş kral Guti gibi.Forlan'a o kadar para verince ne olacak?Arka taraf iyiyse Hugo Almeida da gol atar Pektemek de.Bu yüzden gerek yok diyorum.Alacaksak zamanında Boboyu aldığımız gibi ucuz ve potansiyelli bir oyuncu alalım.
Zaten yabanci bir forvet geliyor ve 4 forvet olur ama bu gelen yabanci direk 11 oynayabilir kanimca yani yedeklik için almazlar ya gelecek vaad eden olur. Almeida ile birlikte oynayabilen bir forvet ariyorlar. Böylece Almeida, Pektemek ve yeni transfer rotasyon ile oynarlar ve yedekleri Mehmet Akyüz olur.
bende diyorum ki direk 11de oynayabilecek forlanvari bi forvetse başımın üstünde yeri var ama gelecek vaadeden yabancı almayalım onun yerine hazır forvet alalım illaki alıcaksak :)
Quaresmaya gereksiz demiyorum,verimsiz diyorum.İsimlerle değil de ünvanlarıyla kıyaslama yapayım mesela C.Ronaldo.Real Madridin yıldızı,en önemli oyuncusu değil mi? Yaptığı skor katkısı ortada.Alex Fenerbahçenin lideri/en önemli oyuncu değil mi?Yaptığı skor katkısı ortada.Demek istediğim şey şu.Quaresma bu takımın yıldızı ya da en önemli oyuncusu falan değil.Oyunuyla bu ünvanı hak etmiyor.Ama şu bir gerçek ki Quaresma bu takımın önemli bir silahı.Bu doğrultuda oyuncuyu baş üstüne koymalıyız ya da koymamalıyız.
Gutiye ayyaş kral diyorum evet.Haksız olduğum nokta?Hem ayyaş hem de kral.Ayyaş olduğunu gece kulüplerinden anlıyoruz,kral olduğunu ise buna rağmen,ligin ikinci yarısında kılını bile kıpırdatmamasına rağmen yüksek sürelerle oynatılmasından,oyundan çıkarken bir şey yapmış gibi alkışlanmasından hatta kaptan bile olmasından anlayabiliriz.
Bence ilk önce elimizdeki yabancıları postalamak gerekiyo onlar gitmeden transfer yapmamız mantıksız. ferrari flaan filan
Quaresma , Guti vs vs polemiklere gerek yok ancak garydelgadov genç oyuncu alınması konusunda haklı. Belki aldığımız oyuncuların kaliteleri , transfer politikasının doğruluğu falan bizi tatmin ediyor olabilir ancak yıldız kontratları konusunda sınıra yakın bir yerde olduğumuzu da bilmek lazım. Forlan gelirse büyük bir yükün altına geleceği olmayacak şekilde gireriz. Onun yerine potansiyelli ve ilerde bize hem sportif hem ekonomik açıdan çok getiriler sağlayabilecek oyunculara yönelmeliyiz. Lucas da bunlardan biri. Forlan'a o kadar para verileceğine O'na verilsin en azından kurtarma şansımız var ve bayağı bir yüksek.
Binlerce kez sen söyledin binlerce kez bizde cevap verdik. Yeterince yüklü kontratımız var diyorsun ama toplamda bu kadar saçma sapan kontratlara, bu kadar fazla oyuncu sayısına rağmen Fenerbahçe ya da Galatasaray ın çok üstünde değil toplamda verdiğimiz miktar. Guti den bahsediyoruz sürekli... Ferrariden biraz fazla alıyor, yıldız getiriyorsan bir zahmet Ferrari den fazla alsın... Tutar tutmaz orası ayrı...
Aslında Mehmet Akyüz yerine alınabilirdi ama bende bu vakitten sonra alınmaması gerektiğini düşünüyorum.
Birde o pozisyonun yedeği olarak Guti var, artık gelecek oyuncuya göre Guti mi gelecek oyuncu mu 11 de olacak belli değil.
Takımın asist lideri yanlış bilmiyorsam. İlk yarı performansı çok iyiydi ama defalardır bizde söylüyoruz, bu oyuncu 90 dakika oyuncusu değil. Biri paylaşmıştı, bu adam 2003 ten beri bir sezonda bu kadar maça çıkmamış. İkinci yarı doğal olarak vucut kaldırmadı. Şimdi gece kulüplerinde sürteceğine falan diyeceksin ama adam herşeyini Beşiktaş a adamak için o kontratı imzalamadı ki... Tabi ki sosyal yaşantısı da olacak... Bizim şimdi Guti yi beğenmemiz Fenerbahçeli bazılarının sezon başında Alex i beğenmemesine benziyor. Adam neredeyse takımda her alanda istatistiksel olarak birinci ama Alex le takım oynamıyor deniyordu. Ama takım Alex in seviyesine çıkınca neler olduğu görüldü. Her ne kadar Guti bi Alex değilse de :) takımın performansı arttıkça ve Guti doğru kullanıldıkça daha verimli olduğu görülecektir. Yok eğer bu sene oynayamazsa zaten kontratı bitiyor, gönderilir.
Artık şunu görmek lazım ki yönetim akıllandı, eskiden olsa Guti geliyor diye minimum 3 senelik imzalanır, oynaması beklenirdi. Seneye adamın kontratı bitiyor. Elde eskiden kalma yığınla gereksiz oyuncu ve onla orantılı kontrat var ama şuna da bakmak lazım, yönetimin bazı kademeleri değiştiğinden beri alınan oyunculara verilen ücretler hem eskisi gibi uçuk değil hem de kulübün menfaatleri doğrultusunda.
Yönetimin değiştiğini görmek için Ersan transferindeki tutuma ve bonservisin nasıl ödeneceğine bakmak yeterlidir...
Anıl iyi hoş söylüyorsun da yönetimi bu durumda bile eleştirmek için olaya çok dar açıdan bakmak lazım. Takıma stoper lazımdı, Ersan ın gelip gelmeyeceği belli değildi, yönetim kalktı yabancı stoper alacağız dedi, hepimiz yine üst düzey birilerini beklerken, kalkıp Sidnei yi aldılar. 21 yaşında, üstelik 200 bin euro ya adamı deneyeceğiz. Geçen sene Benfica da (ki bu takım yanlış bilmiyorsam Uefa da bizden çok daha ileriye gitti) 30 civarı maça çıkmış Avrupa maçlarında da bolca oynamış. Oynadığı maç sayısına bakılırsa takımın 3. stoperi. Biz kalkıyoruz bu oyuncuyu denemek için Benfica dan alıyoruz, 200 bin euro ya. Beğenirsek alırız diyoruz. Bu genç oyuncu transferi değil midir? Kanatlara alternatif lazımdı, gittiler iki tane o mevkide oynayabilecek 2 gurbetçi aldılar. Biri bize Uefa maçında gol atan oyuncu. Yine gittiler 3-4 milyon euro ya Fernandes i aldılar... 24 yaşında o da... Yani bunları görmeyip Forlan geliyor diye, şişkin kontratlara ihtiyacımız yok demek, yaşlı oyuncu alıyoruz demek ne kadar mantıklı. Ben son 2 senedir yönetimin yaptıklarından sonra, son derece güveniyorum. Transfer konusunda neredeyse attıkları her adım mantıklı. Tek bir tereddütüm var, o da Tayfur Hoca başarısız olursa ne kadar dayanacakları konusunda. Eğer bir teknik direktörde istikrarı sağlayamazsak, bu emekler heba olur.
Bu arada senden alıntı yaptım ama sen bu bakış açısındasın demiyorum :) Genel konuşuyorum.
Ersan ve Pektemek ne kadar alacak?
7 Haziran 2011 10:45
Beşiktaş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yeni transferlerinin ne kadar ücret alacaklarını bildirdi. Buna göre Ersan yıllık 1 milyon 200 bin Euro garanti ücret ve 20 bin Euro maçbaşı ücret alacak.
Beşiktaş, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yeni transferlerin ücretlerini bildirdi. Yapılan açıklamalara göre Adanaspor'dan 4 yıllığına transfer edilen Ersan Gülüm'e yıllık 1 milyon 200 bin Euro garanti ücret ve 20 bin Euro maçbaşı ücret öedeneceği bildirildi.
Beşiktaş ayrıca, Gençlerbirliği'nden transfer edilen Mustafa Pektemek ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.
Beşiktaş Futbol Yatırımları Ticaret ve Sanayi A.Ş'den, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, Mustafa Pektemek ile 2014-2015 sezonu sonuna kadar anlaşma sağlandığı aktarılırken, ''Anlaşmaya istinaden futbolcuya; 2011-2012 sezonu için 2 milyon TL garanti ücret ve 30 bin TL maç başı ücreti, 2012-2013 sezonu için 2 milyon 250 bin TL garanti ücret ve 35 bin TL maç başı ücreti, 2013-2014 sezonu için 2 milyon 500 bin TL garanti ücret ve 40 bin TL maç başı ücreti, 2014-2015 sezonu için de 2 milyon 750 bin TL garanti ücret ve 45 bin TL maç başı ücreti ödenecektir'' ifadeleri kullanıldı.
Ntvspor
Ante Vukusic benim FM de favori forvetim. HırvatLarın FM profiLLeri geneLde doğru çıkar.
Kemal Tokak transferi için Serdar Adalı Galip Öztürk ile görüşmüş. Galip Öztürk Kemal Tokak için 5 Milyon € Bonservis bedeli + Şampiyon Olunması halinde 2 Milyon € olmak üzer toplam 7 Milyon € istemiş.
Az istemişler, bence 10 Milyon Euro + Her sezon başı 2 Milyon Euro istemeleri gerekiyordu.
Yok artık. :) Kemal genç, gelecek vaadeden bir isim olabilir, fakat hiçbir şekilde o kadar para verilmez. Zaten stopere de ihtiyaç yok bence, kalsın. Ersan ve Pektemek'in kontratları da fena değil, uygun sanki. Yalnız, Pektemek biraz daha az bir paraya oynayabilirdi bence.
Kemal'i zaten satmak gibi bir düşünceleri yok. Ortaya bir fiyat koymuşlar. Verirlerse satarlar vermezlerse devam ederiz.
Muhtemelen bizimkilerin Kemal'i şimdiden almak istemelerinin sebebi daha ucuza kapatmak istemeleriydi ama bu şartlarda hiç gerek yok.
Pektemek'e o kadar ücret verilmesinin sebebi o sırada Fenerbahçe'nin de transferini bitirmeye çalışmasından dolaydır.Yine de çok fazla değil bence.Umarım kendisi için ödenen ücretlerin karşılığını verir.
Bende aynı şekilde düşünüyorum. Bank Asyadan yeni çıkmış henüz parlama aşamasında olan ve Samsunspor'un içinde bulunduğu büyük borç batağından dolayı Kemal'i 1 - 2 M € ya alırız diye düşünmüşlerdir. Ama bu sene sadece ödediği EMLAK VERGİSİ 1.3 Milyon Lira olan bir başkan seçildi. Yanında Metro'nun sahibi Galip Öztürk var. Para gibi bir sorun yok. O sebeple büyük ihtimal Kemal ile önümüzde ki haftalarda sözleşme yenilenecektir.
Yahu bu adamlara bu kadar para istemenin mantığı yok .
Bunu'da unutmamak lazimki Guti'nin paslarina diger oyuncular herzaman ayak uyduramadilar. Guti öyle bir oynuyorki bir kac saniye ilerisini düsünüyor ve topu oraya attiyor ama her oyuncu bunu beklemiyor. Bazi maclarda offansdaki oyunculara bakiyordum top Guti'de ama topu atacak adam olmuyordu. Yani demek istedigim Guti o bekledigimiz paslarini verir vermesinede diger oyuncular da iyi pozisyon almalari lazim ve dogru kosular yapmalilar. Bence Guti ve Pektemek uyumu güzel olur.
Ayrica Klose haberleri var
Quaresma da Guti de gayet verimli oyuncular. üç kulvarda ortaya koydukları toplam istatistikler bunu ortaya koyuyor. Her fırsatta Alex'i öne sürmeyin artık, bu takımın bütün skor yükünü çekecek kahramana ihtiyacı yok. Sonra o adamı bir sakatlarlar, bir formsuz olur, bir kart görür (ki Beşiktaş'taysa bunların hepsi üst üste olur), daha ilk turda avrupadan da elenirsin kupadan da. Ligde de Allah kerim. Forlan'ı uzaktan golleri ve bitiriciliği için, diğer silahlarımız sustuğunda ortaya çıkarabileceği sürpriz hareketler için istiyoruz. Yoksa gelsin tek başına 50 gole imza atsın diye değil.
ersangulum22 ersan gulum
Sizin icin direndim ve simdi sizin icin savasicam
Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu bugün Almanya'ya gideceği söyleniyordu.Bu sefer de Freiburg'ta oynayan Papiss Cisse iddiası atıldı ortaya.
kloseyi alıp gelmesinler :D
Şimdi sporx de ki bir yazıyı okudum yıllık 4.5 m euro alıyor Forlan, ondan aşağısına gelmez denmiş, gerçekten gerek yok eğer o fiyatlaraysa... Üstüne 3 yıllık da kontrat ister denmiş... Bence vereceğimiz 2 yıllık kontrat ve maksimum Q7 kadar para olmalı yıllık. İstemezse de gelmesin zaten. Bu arada Podolski nin adı geçmeye başlamış. Haber1903 de Serdal Adalı Almanya ya gidiyor, 1-2 Türk oyuncuyla görüşüp oradan İspanya ya geçecek denmiş. Yine gurbetçilere gidiyor sanırım... Kemal için istenen fiyatlar eğer doğruysa gerek yok, herhalde bizimkiler bir arkadaşın da dediği gibi, istenen fiyatın 4 te 1 ini falan düşünüyordu ki zaten bizde öyle diyorduk.