Klasnic Wigan’a mı gidiyor?
Klasnic Wigan’a mı gidiyor?
Ivan Klasnic cephesinden çok farklı haberler geliyor. Oyuncunun menajeri, Hırvat futbolcunun Wigan’a gideceğinin kesin olduğunu söylerken, başka bir menajerse Klasnic’in %50 ihtimalle Torino’ya gideceğini iddia etti.
Werder Bremenli yıldızın Mallorca’ya gitmeyeceği kesin gözükürken oyuncunun kendisi de İspanyol bir kulübe transfer olacağı yönündeki haberlerin tamamen hayal mahsülü olduğunu dile getirmişti.
Marca’nın haberine göre 28 yaşındaki oyuncu Çarşamba günü Madrid’e gelmiş ve Mallorcalı yöneticilerle görüşmelerde bulunmuştu. Oyuncunun Menajerlerinden Alejandro Camano “Ivan, Mallorca’ya gitmeyecek. Oyuncum İngiltere’nin Wigan takımına transfer olacak” diye konuştu. Wigan’a gitmek istemediği yönündeki haberleri de yalanlayan Klasnic “Bunlar sadece uydurma” diyerek tepki göstermişti.
Klasnic Mallorca’ya gittiği yönündeki haberlere de “Gazeteleri okuyorum ve Hamburg’dayken nasıl Mallorca’da olabilceğimi merak ediyorum. Elbette geleceğim hakkında düşünüyorum ve teklifleri değerlendiriyorum. Ancak henüz hiçbir karar vermedim ama Mallorca’ya gitmem zor görünüyor” diye cevap vermişti.
Klasnic’in diğer menajeri Marko Naletiliç Hırvat oyuncunun Torino’dan gelen ciddi bir teklifi değerlendirdiğini ve bu transferin şansının %50 olduğunu kaydetti. Klasnic, geçirdiği iki ciddi böbrek nakli ameliyatına rağmen Euro 2008’de forma giymiş ve ülkesi adına iki gol atmıştı.
Goal.com
Newcastle United Gutierrez ile imzaladı
Newcastle United Gutierrez ile imzaladı
İngiltere Premier Lig takımlarından Newcastle United'ın, Real Mallorca'nın Arjantinli oyuncusu Jonas Gutierrez ile 5 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.
http://www.ntvspor.net/Images/32496.jpg
http://www.ntvspor.net/i/blank.gif
Newcastle United, İspanya'dan Real Mallorca'nın Arjantinli oyuncusu Jonas Gutierrez'i renklerine bağladı.
İngiliz kulübü, ''Örümcek Adam'' lakaplı 24 yaşındaki Gutierrez ile 5 yıllık sözleşme imzalandığını açıklarken, transfer ücretine ilişkin bilgi vermedi.
İngiltere medyasında yer alan haberlerde ise 6,3 milyon Euro bir ücret telaffuz edildi. Arjantinli oyuncu yaptığı açıklamada, yeni takımına katılmaktan duyduğu heyecanı dile getirirken, ''Premier ligde oynamak çok önemli. Takım arkadaşlarımla tanışmak ve taraftarlara kendimi ispatlamak için
sabırsızlanıyorum'' dedi.
Newcastle çalıştırıcısı Kevin Keegan da Jonas ile anlaşmanın kendileri için bir şans olduğunu belirtirken, ''Birçok kulübün onunla ilgilendiğini biliyorum, takıma katkısı büyük olacak'' diye konuştu.
Tottenham, Auxerre'den Kaboul'u transfer etti
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham, Fransa Birinci Ligi takımlarından Auxerre’in savunma oyuncusu Younes Kaboul ile sözleşme imzaladı.
Sözleşmenin detayları açıklanmazken, İngiliz basını transferin 8 milyon pounda malolduğunu yazdı.
Daha önce Fransa 19 ve 21 yaş altı milli takımlarında forma giyen 21 yaşındaki Kaboul, Auxerre’de forma giydiği 52 maçta 2 gol attı.
Tottenham geçen ay da tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirerek, Charlton’da forma giyen İngiltere Milli Takımı’nın golcü oyuncusu Darren Bent’i 16.5 milyon pounda transfer etmişti.
peluk'un yorumu:
Ülkemizin en büyük 3 takımının transfere harcadığı toplam para, maalesef İngiltere'nin 5. büyük kulübünden daha az... Dawson ile yanyana oynamak zevk olmalı...
Liverpool: Çılgın kulüp bu sezon başarıya erişebilecek mi? [Bireysel İnceleme]
Öncelikle bütün arkadaşlara merhaba;
Transfer dönemindeki suskunluğuyla taraftarlarını endişelendiren Liverpool, geçtiğimiz gün sessizliğini bu sezonun en pahalı transferini gerçekleştirerek bozdu. Ben de Ada'nın büyük ekiplerinden Liverpool'un şampiyonluk şansını sizler için değerlendireceğim.
Öncelikle pozisyonlara göre değerlendirme yapalım.
Kaleci: Bu mevki, geçtiğimiz sezon iki önemli isme emanetti: Dudek ve Reina. Bu sezon Dudek gitti, ancak Reina Liverpool'un ihtiyacını karşılayacak bir kaleci. Carson gibi gelecek vaat eden bir yedeği var. Yani kale sağlam. Nikolay Mihaylov bu mevkinin bir diğer ismi.
Defans: Geçtiğimiz sezon ligde 27 gol yiyen savunmanın başarılı olduğu söylenebilir. Ortada tecrübesi ile takımın önemli isimleri olan Hyppia ve Carragher var. Daniel Agger de gelecekte Avrupa'nın sayılı oyuncularından biri olacak. Bu mevki için ayrıca bu sezon Deportivo'dan Arbeloa ve Banfield'tan transfer edildi. Gerçekten çok sağlam bir "göbek"...
Sağda ise Finnan'ı görüyoruz. 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu ne kadar yavaş olsa da topu oyuna sokma becerisi üst düzey. Carragher da o pozisyonda oynayabilen bir oyuncu. Ancak kanımca transfer isteyen bir bölge. Bakalım, önümüzdeki günler neyi gösterecek?
Solda ise hem hızı, hem hırsı, hem de tekniği ile komple bir oyuncu var: Riise. Riise solda ise sorun yok demektir, hem ofansta, hem de defansta takımına çok yardımcı olur. Ayrıca yüksek top tekniği ile Fabio Aurelio bu bölgede oynayabilecek bir isim.
Bu saydığım isimlerin dışında; Lee Peltier, Stephen Darby, Emiliano Adrián Insua gibi isimler Liverpool'un kadrosundaki defans oyuncuları.
Orta Saha: Orta sahanın ortası tam bir kaynayan kazan. Çok fazla aday olan bu bölgede bu sezon büyük bir kapışma yaşanacak. Bu bölgenin en önemli ismi artık sembol haline gelmiş bir isim: Steven Gerrard. Topu alıp istediği yere dağıtabilen, baskı altında bile çok rahat pas atabilen, harika uzun paslar çıkarabilen ve aynı zamanda oyunun defansif yönünde de harika olan bir adam. Liverpool herhalde onu 80 milyon dolara bile satmaz. Çünkü yeri asla dolmaz. Yanında oynayabilecek pek çok kalite isim var. Top tekniği ve çok koşması ile bilinen Mascherano, İspanya milli takımın vazgeçilmezi Xabi Alonso, savaşçı ruhlu Sissoko, ve Brezilyalı Lucas bu bölgenin diğer isimleri. Benitez bu sene bu bölgede çok zorlanacak ama bu savaştan kesinlikle Liverpool karlı çıkacak. Kanımca Benitez bu yıl Gerrard'ı sağ kanatta da oynatacak.
Sağda ise geçtiğimiz sezonlar skandallarla gündeme gelen bir isim var: Pennant. Ama sürati ve içeri kat etmeleri ile bu sene büyük bir koz. Bu bölgede ayrıca Gerrard'ın da oynayabildiğini belirtmiştim. Ayırca ümit vaat edene genç yetenek Paul Anderson da bu bölgede oynayabilen bir isim.
Solda göze batan isimler Kewell ve Zenden. Bu bölgenin de transfere ihtiyacı var bence. Bakalım, önümüzdeki günler neyi göstrecek? Ancak Benitez elindeki isimleri yeterli bulabilir, bu bölgede suskun da kalabilir Ada ekibi. Ama şampiyonluk isteniyorsa mutlak transfer gerek.
Orta sahanın diğer isimleri ise; Miki Roque, Francis Durán ve Jay Spearing.
Forvet: Ateş altında bir bölge. Çok fazla isim var gerçekten, çoğu da önemli isimler. Ama en önemlisi bu sezon Avrupa'nın en pahalı transferi Torres. Top ayağında iken ne yapacağını kestiremiyorsunuz, çok hızlı ve seri, ayrıca rakibe korku salan bir oyuncu. Daha evvel gitmek istediini açıklayan Cisse de çok önemli bir isim. Ancak Torres'in gelişi ile bu ismin kalacağını zannetmiyorum. Ayrıca gol yollarında çok etkili Andriy Voronin de bu bölgenin önemli oyuncularından. Peter Crouch da hava toplarındaki kabiliyeti ile bu bölgede iddialı adaylardan. Ayrıca güçlü fiziği ve yırtıcı oyunu ile Kuyt, ben de varım diyor. Craig Bellamy gibi bir hızlı oyuncu az evvel saydığım 5 isim arasında yer alabilir mi, bekleyip göreceğiz. Fransız forvet Le Tallec'in bu saydığım isimler arasında şansı çok çok az. Ben Bellamy, Le Tallec ve Cisse'nin bu sezon gönderileceğine inanıyorum. Bu bölgenin diğer isimleri şunlar: Dani Pacheco, Craig Lindfield ve Nabil El Zhar.
Liverpool'un bu sezon transfere bütçesi kaldı mı, bilinmez. Ancak sağ bek ve sol kanatlarının transfere ihtiyaç duyduğu kesin. Şampiyonlar Ligi profesörü Benitez bakalım bu sezon takımını Premiership'te de mutu sona ulaştırabilecek mi? Bence Liverpool halen Manchester, Chelsea ve Arsenal'in gerisinde. Ama Benitez Şampiyonlar Ligi'nde kullandığı sihirli değneğini bu sezon lige de değdirecek gibi gözüküyor çünkü kadroları çok geniş...
İlhan Aydoğan