Şu arkadaşı banlayın artık spor bölümünden. Bilerek yapıyor bunu. 2 sayfa önce aynı şeyler konuşuldu zaten millet gergin bilerek yapıyor.
Printable View
Isinize gelmeyince banlayin oluyor. Hangi sorunuza cevap vermedim varsa gösterin vereyim gözümden kacmistir.
Biri cevap atmis YD'nin konusmalarini dinledin mi diye, gereksiz yere mesaj atip dinledim mi diyeyim?
TFF Etik Kurulu Başkanı Oğuz Atalay, "Şike ve teşvik vardır diyemeyiz. Sadece teşebbüs vardır. Aziz Yıldırım'la ilgili net suçludur diyemem" şeklinde konuştu.
İlk raporumuzda 26 klasöre bakmıştık... Bu sefer elimizde 70 klasör vardı. Kanatimizde değişiklikler oldu. 5-6 maçta şike ve teşvik girişimi şüphesi var. Ama iddiaları kanıtlayacak yeterli delil bulunmamaktadır. Şike ve teşvik yapılmıştır diyemeyiz. Sadece teşebbüs şüphesi var diyebiliriz. Aziz Yıldırım net suçludur diyemem. Elimizdeki kanıtları inceledikten sonra Yıldırım'ın suçlu olduğu kanaati bizde oluşmadı. Ama kusurlu bulduğumuz kişiler de var. Mesela bir yönetici ve menajerin diyaloğunu kusurlu bulduk."
Bu kadar uzatılmayacaktı bu iş baştan verecekleri cezaları olay bitecekleri. Gerisi boş.
Normalde teşebbüs olunca Fenerbahçe küme düşecekti.Yasa değişince küme düşmeyecek eğer teşebüs olduğu kanıtlanırsa puan silinecek.Bu nasıl Fenerbahçe'nin işine yaramıyor ben hala anlamış değilim?
Şahsen öyle bir durumda küme düşürmelerini tercih ederim.
SON DAKİKA... Lig Tv'nin ricası üzerine PFDK'ya sevk edilen 15 takım arasında Tek devreli lig usulü PFDK Kupası maçları oynanacak....
Birazda gulmek lazim :)
Uygulanacak yaptirim ertelenebilir diye bi madde uydurmuslar yani 1-5 yil icinde uygulanabilirmis. Oldu olacak kupa da verin.
Bide yapıldığı yıl değil caze verildiği yıl puan silinecekmiymiş neymiş.Artık verilecek bir tepki şeklide kalmadı bunlara :)
Cihan oskay: Tamer Yelkovan bana 2000 yılında para verdi.
Cihan Oskay: Samsun - FB maçında Aziz Yıldırım'ın isteği ile şike yaptım. Yıl 2001
Aziz yıldırım ve kardeşi bu sözlerin ardından salonu terk etti...
Cihan Oskay: yöntem şu şike yapılan Fenerbahçe"ye transfer olur
Cihan Oskay: Sezer Öztürk böyle transfer olmuştur
Cihan Oskay, Federasyona yazdığı dilekçeyi mahkemeye delil olarak sundu...
Oskay konuşmaya başladı. Aziz Yıldırım dışarı çıkmak istedi. Hakim de çık o zaman dedi.
benim anlamadigim sike sahaya yansimadiysa neden 12 puan kesilecek? tesebbüsten dolayimi?
Ertelenme maddesi eklemeleri çok saçma olmuş.Gerçi neresi mantıklı ki.Bu madde sayesinde cezayı kafalarına göre ertelemeleri mümkün.
125 yıl sonra eğer gerekli olduğuna inanırlarsa ve teşebbüsün ağır olduguna karar verilirse ceza verilsin :D
cihan oskay psikolojik sorunlari olan birisi bildigim kadari ile kendisinin raporlari dahi mevcut.. onun tanik olarak dinlenmesi ayri bir trajikomedi
Hakim, salondan cikmadan önce Aziz Yildirim'a "C.Oskay'in tanikligi ile ilgili neden bu kadar endise ediyorsunuz?" diye sordu.
Cihan Oskay 2001'de yapılanların aynısının yapıldığını iddia ediyor. Salonda yoğun itiraz görüyor
Cihan Oskay: "Yeni belge var ama ismini açıklayamam. O kişinin cangüvenliği olmaz.
Çok saçma kanunlar gelmiş...
İşin garibi bütün takımlar PFDK'ya sevk edilmiş. Aylardır Fenerbahçe'yi yerden yere vuran rakip takımlar, şimdi aynı dosyada Fenerbahçe ile yan yana anılıyorlar. Bu ne güzel bir çelişkidir...
Ertelemenin esprisi şudur, size şu cezayı verdik, beş yıl içerisinde tekrarlamazsanız ceza almazsınız demek.
Eğer bir kulüp şike yaptıysa cezası kesinlikle ligden düşmek olmalıdır. Umarım bunu yerine getirecek yürekli kulüplerimiz vardır.
Cihan Oskay'ın Tamer Yelkovan'ı suçlaması ardından söz alan Yelkovan
"ben buna para vermedim.. yalan soyluyor. sef garsondu bu capari restoranda beni oradan taniyor!
capari restauranti dolandirdi bu, sahibini dinleyin... futbolcu oktayida dolandirdi gerek duyarsaniz onuda dinleyin!"
Hakim; "Cihan Oskay haftalardır bize zirt pirt yazinca cagirdik bu dikkate alacagiz demek degil.."
Sevdim bu Cihan beyi, Mecnun bey gibi camur atmasi iyi :)
Aylardır delil aradılar bulamadılar, şimdi bir deliyi konuşturuyorlar...
Cihan oskay deli yahu saçma sapan sallıyor habire ahaha komedi :D
Yıllar önce Starda Telegolde çıkan adam değil mi bu? Dinlemiştim o zaman :)
Trabzonspor ve Galatasaray UEFA'ya Gidiyor 30.04.2012 TFF'nin şikeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle PFDK'ye sevk ettiği 16 kulübün arasında yer alan Galatasaray ve Trabzonspor'un, konuyu UEFA'ya taşıyacağı öne sürüldü.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in, Etik Kurulu raporu değerlendirildikten sonra yaptığı açıklamanın ardından Süper Lig'de yer alan 16 kulüp PFDK'ye sevk edildi.
Şikeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen kulüplerin arasında yer alan Galatasaray ile Trabzonspor'un konuyu UEFA'ya taşımaya hazırlandığı iddia edildi. 58. Madde'nin değiştirilmesine çok sert tepki gösteren iki kulüp, iddiaya göre TFF'nin aldığı kararı şikâyet edecek.
Açıklamalar öğleden sonra
Demirören'in yaptığı basın toplantısının ardından iki kulüp de yönetimini toplayarak gelişmeleri değerlendirdi. İlerleyen saatlerde kulüplerin resmi sitelerinden gerekli açıklamaların yapılacağı öğrenildi
giderlerse gitsinler zaten bu süre boyunca yaptiklari aciklamalarla ortami gererek uefaya gitmis kadar oldular..
Onu Sampiyonlar Ligi'ne katilimla ilgili Fenerbahce'ye verilen tedbir karari icin soyledi. Bir tarafta 1 mac icin iddia var. Diger tarafta bilmem kac mac icin.
Sonucta UEFA topu TFF'na atti. Belki tam olarak bunu soylemedi UEFA ama TFF'na yollanan mektup, Fenerbahce kendi istegiyle gelmesin derken kisacasi Fenerbahce hakkinda cok fazla iddia var, bunlardan sadece bir tanesi bile dogruysa Fenerbahce'nin iyiligi, ileride daha fazla ceza almamasi icin, gelmesin diyordu. Ama bunu nedense kimse boyle yorumlamadi. Fenerbahce bu karari almayinca, TFF Fenerbahce'nin iyiligini dusunerek bu karari almak zorunda kaldi. Bu farkli yorumlanarak UEFA'ya ve TFF'na dava acildi. Eger Fenerbahce Avrupa'ya gitmis olsa, saniyorum mevcut etik kurulu raporu ile bile yillarca Avrupa'dan men alirdi. CAS davasinin cekilmesinin nedeni bu etik kurulu raporunun icerigiyse hic sasirmayacagim.
Besiktas ve Trabzonspor icin bu risk alindi. Besiktas icin bir sey yok deniliyor, ama Trabzonspor'un tesvik yolladigiyla ilgili suphe varsa UEFA ciddi bir kupalara katilmama cezasini vermekten cekinecegini sanmiyorum. Ayrica yanilmiyorsam etik kurulu raporu da Trabzonspor icin bir tesebbusun kulup icinden birisi tarafindan degil, kulup disindan birisinin tesebbusu oldugunu yazdi. Yani kulup ile baglanti kurulamamis. Fenerbahce'de ise bir yonetim kurulu uyesinin ismi geciyor bu tesebbusun icinde.
Bir tane iddianin sonucunu beklemek cok anormal degil. Ama bir cok iddianin hepsini gozardi edersen ve sonucunda bir sey cikarsa bunu kimseye aciklayamazsin. En azindan UEFA'nin bu bakis acisindan yaklastigini dusunuyorum.
Kiminin olayla alakası yoktur başkanı çıkar açıklama yapar, yürüyüş falan yapmaya kalkarlar. Kiminin başkanı her gün ayrı bir programı katılıp bilgisi olmadan sırf manşet olabilmek için sallar.
Alıştık artık. :) Taurasi'de Doping çıktığında farklı bir klinikte(Köln'deki bir hastane) tekrar yapılmasını istediğimizde bizi vatan haini ilan edenler nasılda UEFA'dan medet umar hale gelmiş.
Allah büyük.
Medyanın yanlışlarla dolu olduğunu biliyoruz ama yine bildiğimiz bir şey vardır ki yiğidi öldür hakkını yeme. O yüzden medyanın kahinlik hakkını da vermek lazım.
3 Temmuz'dan bu yana karar aşamasıyla ilgili ne dedilerse tek tek tek tek tek tek tek tek tek tek oldu.
Çok özür borcumuz var çok.
Cihan Oskay kimdir?
[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=4StezFvonTM"]Cihan Oskay[/YOUTUBE]
Hürriyet Gazetesi'nden İsmail Er ; Herkes merak ediyor. 4 takım ismi şöyle İBB, Sivasspor, Trabzonspor, Fenerbahçe.Cezalar bu sezon uygulanacak
UEFA ağırlığını koysun artık.Yıldırım Demirören'in bunları yapacağı belliydi zaten.Zihniyetini,düşüncesini herkes çok iyi biliyordu.Şikeyle adı anılan kulüplerin hemen hemen hepsi de destekledi zaten Yıldırım Demirören'i.Ortada bir şike varsa bunun cezası küme düşmedir.Kaldı ki Fenerbahçe gibi bir kulüp böyle bir şeyden ceza alıp da ligte kalmamalı.Laf atmak için söylemiyorum yanlıış anlaşılmasın.Ali Koç da diyordu puan silmeyi kesinlikle kabul etmeyiz gerekirse takımı çekeriz diye.Bir an önce sonuca varılmalı.Cezalar verilmeli.Cezalar bir sonraki sezona sarkarsa büyük saçmalık olur.
TRABZONSPOR BİZE DE TEŞVİK PRİMİ TEKLİFİNDE BULUNDU
SİVASSPOR'dan Sonra MANİSASPOR BAŞKANI'da Açıkladı
Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz Trabzonspor'un 1 milyon dolarlık teşvik primini daha önce anlatmıştı. Bugün yapılan duruşmada da Manisaspor başkanı Kenan Yaralı teşvik primini doğruladı. Kenan Yaralı; "O dönem ki teknik direktörümüz Hikmet Karaman bana gelip Trabzonsporlu yöneticilerden teşvik primi teklifi geldiğini bana anlattı" diye ifade verdi.
Kenan Yaralı olsun Mecnun odyakmaz olsun bunların hepsi Aziz Yıldırım'ın dostudur.Cihan Oskay'a nasıl inanmıyorsam bunların dediklerinede inanmıyorum maalesef.