1 ile 30 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    UEFA buna sifir tolerans der bence.

Tesebbus suphesi bile yok diyemedigin icin ulke olarak ciddi bir ceza almakta tehdit edilecegiz gibi geliyor bana. Tabii PFDK/Tahkim UEFA ve FIFA'yi tatmin edecek cezalari vermezse.
    Aynı UEFA masumiyet karinesini de savunuyor. Turkiyeye geldiklerinde bir İtalyan gazeteci sormuştu sıfır tolerans neden BJK ve TS aye işlemedi diye verdigi cevap o kadarda sıfır değil diye. Ona bunu diyen bu duruma bir şey demez.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Aynı UEFA masumiyet karinesini de savunuyor. Turkiyeye geldiklerinde bir İtalyan gazeteci sormuştu sıfır tolerans neden BJK ve TS aye işlemedi diye verdigi cevap o kadarda sıfır değil diye. Ona bunu diyen bu duruma bir şey demez.
    Onu Sampiyonlar Ligi'ne katilimla ilgili Fenerbahce'ye verilen tedbir karari icin soyledi. Bir tarafta 1 mac icin iddia var. Diger tarafta bilmem kac mac icin.

Sonucta UEFA topu TFF'na atti. Belki tam olarak bunu soylemedi UEFA ama TFF'na yollanan mektup, Fenerbahce kendi istegiyle gelmesin derken kisacasi Fenerbahce hakkinda cok fazla iddia var, bunlardan sadece bir tanesi bile dogruysa Fenerbahce'nin iyiligi, ileride daha fazla ceza almamasi icin, gelmesin diyordu. Ama bunu nedense kimse boyle yorumlamadi. Fenerbahce bu karari almayinca, TFF Fenerbahce'nin iyiligini dusunerek bu karari almak zorunda kaldi. Bu farkli yorumlanarak UEFA'ya ve TFF'na dava acildi. Eger Fenerbahce Avrupa'ya gitmis olsa, saniyorum mevcut etik kurulu raporu ile bile yillarca Avrupa'dan men alirdi. CAS davasinin cekilmesinin nedeni bu etik kurulu raporunun icerigiyse hic sasirmayacagim.

Besiktas ve Trabzonspor icin bu risk alindi. Besiktas icin bir sey yok deniliyor, ama Trabzonspor'un tesvik yolladigiyla ilgili suphe varsa UEFA ciddi bir kupalara katilmama cezasini vermekten cekinecegini sanmiyorum. Ayrica yanilmiyorsam etik kurulu raporu da Trabzonspor icin bir tesebbusun kulup icinden birisi tarafindan degil, kulup disindan birisinin tesebbusu oldugunu yazdi. Yani kulup ile baglanti kurulamamis. Fenerbahce'de ise bir yonetim kurulu uyesinin ismi geciyor bu tesebbusun icinde.

Bir tane iddianin sonucunu beklemek cok anormal degil. Ama bir cok iddianin hepsini gozardi edersen ve sonucunda bir sey cikarsa bunu kimseye aciklayamazsin. En azindan UEFA'nin bu bakis acisindan yaklastigini dusunuyorum.

Mesaj Yetkileri