Cem Sultan bugun de U-18 milli takimin Finlandiya'yi 8-2 yendigi macta 3 gol atti. Galatasaray alt yapisindan Berk Nezirogullari da gol atan baska bir isim.
Printable View
Cem Sultan bugun de U-18 milli takimin Finlandiya'yi 8-2 yendigi macta 3 gol atti. Galatasaray alt yapisindan Berk Nezirogullari da gol atan baska bir isim.
Cem sultan bence türkiyenin yetiştirdiği en büyük oyunculardan biri olucak istesede istemesede..
7-8 aydır sakattı belki A takıma bile çıkabilirdi..
U-17 ye katılabilseydi turnuvanın yıldızı olurdu bence..
Batuhan gibi değil yetenek olarak Batuhandan çok daha üstün..Batuhan fizik gücüyle pafta ezip geçiyor..Driblingi tekniği bitiriciliği hızı cem sultan kadar değil..
+futbol zekasi var, hava toplarina hem boyu hem de kafa vurus teknigi ile cok hakim..Oyun kurucu bile oynayabilir..
+Boyuna rağmen yavaş değil
+enerjisini bosa harcayan bi oyuncu da degil nerde ne yapicagini kendisini iyi ayarlamasini bilen akli ile oynayan soğukkanlı birisi
Şuanki potansiyelini bilmiyorum ama -9 verilmediyse eğer büyük haksızlık..
Batuhan ile nasıl kıyaslayabildin Onur? Batuhan'ı hiç izledinmi çıplak gözlde 90 dakika? + Batuhan ile tamamen farklı oyun tiplerine sahipler. Ayrıca fizik gücüyle PAF'ta eziyor dediğin Batuhan FTK grup son maçında Lugano ile çıktığı çoğu hava topu mücadelesini kazandı. Keza Bekir ve Barbosa'ya karşıda öyle...
Cem Sultan'dan çok şey bekliyorum. Batuhan - Cem Sultan iyi bir ikili olacak inşallah ilerideki senelerde...
Farklı stillerde olduklarının farkındayım Batuhan pivot santrofor gol atabilir attırabilir ama Cem sultan kadar yeteneği yok top sürüp adam geçemez..Orta saha destek verire faydalı olur batuhan..Fiziğini kullanarak etkili olan bir oyuncu Luca toni gibi.. :)
Tamam işte Batuhanın fizik gücü üstün rakibe karşı bunula üstünlü kuruyor..Ama Cem sultanın daha fazla yeteneği oyun zekası var bence..
Nonda ve Ümit hakkında...
Birkaç ay önce ikisinin de artık bittiğini anlamıştım.
Futbolun ofansif yönünü oynayanlar, defansif yönünü oynayanlardan daha erken veda etmek zorunda kalıyorlar.(sahalara)
Tabi bu her daim geçerli değil. Mükemmel bir fiziğiniz varsa ve gerçek anlamda profesyonalseniz daha fazla oynayabiliyorsunuz. (Hakan Şükür)
Hakan evet mükemmel bir fizikti. O boyuna rağmen çokta iyi sıçrar. Yine o boyuna rağmen oldukça çabuk sayılırdı.
Neyse Hakan'ı geçelim şimdi. Malesef ki Ümit ve Nonda'nın Hakan gibi bulunmaz bir fiziki yeterliliği söz konusu değil.
Peki ne olacak bundan sonra
Nonda: Son Denizlispor maçında anladım ki; Nonda bitmiş olsa bile çok olgun bir oyun zekasına sahip... Ve bu zeka, ona yine bu zeka sisteminde her zaman yer verebilir.
Yani önümüzde ki dönemlerde Nonda bu sistemde önemli bir rotasyon oyuncusu olarak görev yapabilir.
Sonra ki Sivas maçın da da anladım ki. Galatasaray ofansif olarak bariz bir üstünlük kuramadığı maçlarda ise Nonda, Ümit kadar bile işe yaramaz.
Ümit; Son Altay maçında anladım ki ona bu sistemde malesef kesinlikle yer yok. Sonra ki dönemlerde de bu sistem için gereksiz bir isim.
İleri ki transfer görüşmelerinde iyi bir takas oyuncusu olarak kullanılabilir.
Yok elde kalırsa, Arif gibi 32-33 yaşında onun için herşey biter.
(Ne düşünüyorsun şef)
Ben şahsen Nonda'nın bittigine inanmıyorum daha 1-2 yıl oynayabilir , Ligimizde ihtiyac duyulan forvetlerinden biri , koşmasada ki kosuyor , teknigi ile bir çok takımda oynayabilir ;
Ama ümit konusunda haklısın , ne top sürebiliyor ne çalım atabiliyor ne suta tabiliyor ne pas verebiliyor .
İşte bu yüzden sordum Batuhan'ı hiç izledin mi diye.:) Çünkü Batuhan oldukça teknik. Çok estetik çalımları var boyuna ve cüssesine göre. Yani Batuhan o kadar yabana atılacak biri değil. Cem Sultan ile ilgili görüşlerine katılıyorum ama Batuhan hakkındaki bazı görüşlerine katılmıyorum.:)
Batuhan kat kat daha iyi oyuncudur Cem Sultan'dan, Batuhan dirbbling yaparken Cem Sultan al ver yapıyor sadece, izlediğim Cem Sultan Batuhan kadar etkili değildi.
Batuhan tartışılmaz. Cem sultan da tartışılmaz.
Batu'nun Cem'den 1-2 adım önde olduğu tartışılmaz. Tek gercek var ki 2si de Türkiye'nin en çok gelecek vaadeden forvetlerinden.
Cem Sultanı izleyenlere soruyorum peki hız olarak nasıl bir oyuncu?
batuhan bı cok seyı kanıtladı daha sımdıden her anadolu kulubunde banko oynayacak sevıyede hatta 4 buyuklerde bıle....cemı bende ızledım gercekten yeteneklı son vurus ustası fena sıcramıyo cok ta teknık...ama bırı paf lıgınde dıgerı super lıgde gollerını sıralıyo karsılastırmak yanlıs olur cem belkı sakatlanmasaydı gsde barosun alternatıfı bıle olabılırdı...bı gslı olarak soluyorum batuhana -10 verılse bıle hıc elestırmem...batuhan cocuklugunu bıran once atarsa cok buyuk futbolcu olur...
Cem iki kere üst üste ağır sakatlık geçirdi.Birde Batuhan'ın ceme göre fizik avantajı var bariz bir şekilde.Teknik olarak Cem Batuhan'dan daha yetenekli ayrıca sol ayağını kullanabilmesi forvet ve forvet arkası oynayabilme yetisi de kazandırıyor ona.Batuhan'dan daha iyi bir geleceği konusunda eminim...
batuhanla cem sultani karsilastirmak bile anlamsiz . cem sultan cok iyi oyuncu olacak kapasiteye sahip olabilir ridvan tlm nin dedii gibi ama batuhan artik kendini ispatlamis ve superligde oynayacak kapasiteye sahip tartisilmayacak bir oyuncu. ikisi farkli tip oyuncular cem sultan batudan daha yetenekli demek olmaz . yetenek demek illa adam gecmek cevik olmak midir? son vurus yapmak kafa vurusu yapmak sicramak nerde duracagini bilmekde yetenektir bence . batuhanda bunlari cok iyi yapan bir oyuncu
fanatik bir gs taraftari olarak sunu soyliyebilirim , oncelikle ligimizdeki takimlarin mental ve teknik kalitelerinin izledigimiz buyuk liglerle kiyaslanmiycak derecede dusuk oldugunu soyliyerek baslamak istiyorum fakat buna ragmen mucadeleci bir lig oldugunu soyliyebilirim , simdi tartisilan konuya gelinicek olursa batuhan eskisehirde 3 macda 4 gol atti simdi o yas bir cocuk icin hicde yabana atilmycak bir gelismeki unutmayin bu cocugun ligde boy gosteren bi cok forvet kadar mac tecrubesi yok, cem sultan ve batuhan cok ayri yetenekler bence , ingilterede bir cok takimin batu almak istedigini unutmayin , bence cem ve batu zaman dogru oldugunda turk milli takiminda avrupanin en iyi forvet ikilisi olucaklardir
Batuhan - Cem Sultan...
Neden kıyaslama gereği hissedildi...
Ortada kıyaslanacak bir durum varsa.Batuhan'ı Cem Sultan'la değil Ü.Karan,Bobo,Baros,Guiza,Umut,G.Ünal,M.Yıldız,Nobr e,Nonda,Yaser,İlhan,Kahe,Veysel,De Nigris,Beto vb ile kıyaslayın...
Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir...
Ben Cem'i hic bi sekilde Batuhan'la kiyaslamadan soligim o zaman. Cem Sultan'nin en onemli yeteneklerinden birisi nerede ne yapicagini cok iyi bilen nerede nasil durucagini cok iyi bilen birisi olmasi... Enerjisini akilica kullanan deli danalar gibi kosmayan birisi... Cem akli ile oynayan bi oyuncu ayrica bence yasitlari arasinda en zeki oyuncudur bosu bosuna zaman zaman forvet arkasi oyun kurucu oynatilmiyor... Ayrica hava toplarindaki teknigi yani kafa vurus teknigi sonderece muthistir onemli bi ozelligi ve kendisine bu konuda baya guveniyor diye biliyorum... Mentalitesini anlamak icin de raportajlarina bi goz atin... son vurus konusuna girmicem bile yani Cem bunu yapabiliyor mu acaba diye sorguluyorsan artik... ha sag ayagini gelistirmesi lazim ki kendisi de bunun farkinda her zaman dile getiriyor. Cem A takima cikana kadar Batuhan ile kiyaslanmamali dogru ama Cem hakkinda bilgi sahibi olmayanlar da ona gore yorum yazmasinlar o zaman... Ayni seye geliyor...
Ne zaman izlediniz Kayserispor macinda mi? Yani 7-8 ay sonra ilk defa ilk 11'e cikmis ondan once de sadece 2 mac sonradan girmis cok agir bi sakatliktan yeni cikmis olarak? Peki sizce boyle bi sakatliktan yep yeni cikmis daha hic bi sekilde form yakalamamis genc bi oyuncu hakkinda cok dogru fikir sahibi olunabilir mi? Anca 2-3 aya kadar eski haline donebilicegini dusunuyorum ben ki ona ragmen 2 mactir ust uste hat-trick yapti ha dogrudur rakipler cok zayifti belki kendisinin fizik avantaji vardi vs. ama Genede kendi yasitlarinin cok ustunde oldugu cok cok belli... Cem'in yeri aslinda kesinlikle A takim seviyesi belki GS'nin ilk 11'i icin hazir degil henuz ama o da Batuhan gibi TSL'de bi takimda oynuyor olabilir di sakatlik gecirmese idi PAF'da oynucak hali yoktu artik... Bence asil konusulmasi gereken de o bu sakatliga ragmen yasitlarina karsi ustunlugu... Ha Batuhan mi daha iyi Cem mi daha iyi tartismasini ancak Cem A takima ciktiginda yapabiliriz bence o da ayri mesela ama surasi kesin ikiside de kendilerine gore onemli meziyetleri olan oyuncular ama saf futbol yetenegi yani top teknigi daha yuksek olan kesinlikle Cem Sultan'dir benim gozumde...
cogu kisi benim bu soyledigimi yadirgayabilir fakat ben batuhan cem sultan ikilisinin ilerde an az ispanya ikilisi torres villa kadar iyi olucagina inaniyorum
Batuhan'ın bu kadar iyi oynaması bazı arkadaşları kıskandırmış ve saldırma gereği duymuşlar. Batuhan şuana kadar 10'dan fazla A takımla karşılaşma oynamış hatta 90 dakika oynadığı karşılaşmalar bile oldu Cem Sultan daha A takımla sahaya çıkmış değil. Neyi kıyaslıyorsunuz? Son yıllarda altyapıdan çıkan oyuncu diyebileceğimiz (kadronun en iyi oyuncularından) Arda var başka oyuncu yok.
diğer takımlarımızda da parmakla sayılabilecek sayıda oyuncu adayı var. İyi oynayanı da yerden yere vurmak yetenekse o zaman Türkiye'de neden yaşıyorsunuz?
Son yillar dedigin ne oluyor eger son 2-3 yili kast ediyorsan Galatasaray'dan Arda Turan ile birlikte Ugur Ucar'da var ama malasef kendisi cok sansiz bi sakatlik gecirdi o ayri bi mesele... Galatasaray alt yapisinda su anda Arda gibi olma adayi bir kac oyuncu var Cem Sultan'dan bi isimler den birisidr. Hat da Cem Sultan Arda'yi bile gecebilir de...
Simdi bu yaziyi ne amacla yazma geregi duydun onu anlamadim? Burada kiskanclik belirtisi bi yorum yapan yok ha tutugu takimin oyuncusu oldugu icin belki Cem Sultan'a daha cok sempati ile yaklasanlar olabilir o ayri bi mesele... Her konuda art niyet ve fanatiklik aramanin alemi yok... Benim var senin yok benimki seninkinden daha guzel gibi argumanlara girmeye calisan oldugunu sanmiyorum... Boyle bisey aramak da dogru degil bence...
Zaten Cem Sultan ile Batuhan Karadeniz'in kiyaslanmamasinin ana sebebi olarak Cem'in daha henuz A takimda oynanamis olmasini bi cok kisi gosterdi... Yani bi kere seviye olarak farklilar su anda onu biliyoruz. Bazi arkadaslarimiz sanirim bi iki oyuncuyu daha cok genc millilerdeki birlikte oynayip ayni seviyede olduklari donemden yorumliyor olabilirler... Bende kendi gorusumu belli ettim koyaslamak tabi ki dogru degil Cem A takima cikana kadar olmaz ama ilerde 2 tane dunya capinda forvetimizin olmasi cok mu kotu olur? Illa birisi digerinden iyi mi olmalidir? Batuhan su anda aldi basini gidiyor Cem daha henuz yol alamadi ama ondan da beklentiler buyuk butun GS camiasi tarafindan.
Ama Cem hakkinda da bilip bilmeden konusanlar var hemen defans modunda onu anlayamiyorum... Cem Sultan'nin zaten 7-8 aydir sakatligi nedeni ile A takim ile sahaya cikma sansi yoktu... Bu kadar uzun bi sakatliktan sonra Cem'in A takim ile maca cikmasi ancak 2009-2010 sezonunun hazirlik (yaz) kampinda gerceklesir zaten. Normal formunu bulmasi en az 2-3 ay alicaktir... Tabi PAF ligine gore o kadar ustun ki bu durumda bile gollerini siralayabilir...
Oynadigi 2-3 macta bile ustunlugunu belli ediyor yani cok iyi oynamasina bile gerek yok... Sanki olmus olgun bi oyuncuyu A takimdan alip PAF ligine koymusunuz gibi oluyor Semih Kaya icin de ayni sey gecerli... Bunu kanitlicak istatistikleri de mevcut. PAF ligindeki statu degisimi ile cogu takim gecen sene DSGL'de mucadele eden kadrolari ile takviye oldu ve Cem o ligde 18 macta 33 gol atmisti... PAF liginde benzer bi istatistik yakalicagini dusunuyorum. Yani Cem Sultan tipki Batuhan gibi DSGL'de insan ustu istatistikleri ile gol rekorlari kirmis bi isim. Tabi bunlar yeterli degil ben sadece Batuhan gibi kendi seviyesinin cok ustunde oldugunu gostermek icin soluyorum baska bir amac ile degil...
Daha once belirtigim gibi sansiz sakatligi olmasa idi Cem yaz kampinda Semih Kaya ile birlikte A takima cagirlan (daha dogrusu cagirilicak) ilk isimlerdi. Bu kampta bi cok genc oyuncuya sans tanindi ama aralarindaki en onemli iki isim yani A takima en yakin iki isim Cem ile Semih sakatliklari nedeni ile yoklardi. Feldkamp'in bu iki isimle yakindan ozel olarak ilgilendigini herkez biliyor. Yazin oynanan U-17 Avrupa sampiyonasinda da bu iki isim olsaydi Turkiye turnuvayi cok farkli bi yerde belki sampiyon olarak bitirebilirdi.
İşte anlatmak istediğim bu Cem in oyun zekası daha yüksek bunun a takım c takımla ilgisi yokki..Üstelik Daha ağır Batuhan..
Cem A takıma çıksa Batuhandan daha az iş yapabileceğini nerden bilebilirsiniz?
Yok canım kıyaslayacağımız adamlar Villa torres rooney c.ronaldo Berbatov felan olmalıydı.
Tsl de 3 tane 'her forvetin atabileceği' gol attı diye adamı kral ilan ettiniz ben açıkçası bir özel yetenek oyun mentalitesi görmüyorum cem kadar batuhanda..Fiziği var bunu iyi kullanan bir oyuncu o kadar..
Bir adamı yüceltmek için diğer adamı yerin dibine sokmanın bir manası yok. Batuhan gelecekte Avrupa'nın en iyi forvetlerinden biri olacak. Bunu ilerleyen zamanlarda görücez. Anıl'ın demek istediğini ancak bu kadar yanlış anlayabilirdin seni tebrik ederim. Cem Sultan A takımda kaç maç oynadı? Kaç gol attı? Asıl soru bu? Demek istediğim Cem'in potansiyel'inden kimsenin şüphesi yok. Fakat A takımda oynamamış olması bir soru işareti. Batuhan ligin orta kalitede takımlarından birinde çok sivriliyor. Bu yüzdendir ki şu an için Batuhan ile Cem'i karıştırmak çok yanlış olur...
Yahu A takıma çıkıp çıkmaması somut bir delil değilki..Aydın Ardadan daha küçük ama daha çabuk A takıma çıktı eee noldu kim daha iyi?
Ben bir oyuncuyu kıyaslerken yetenek olarak bişeyler söylemeye çalışıyorum siz A takı c takım olayındasınız..Kaldıki sakatlığıda vardı..A takıma çıksa Baros umit Nonda dan kimi kesebilirdi?
Neyse konu uzasın istemiyorum..
Uzun zamandır söylemeyi planlıyordum fakat aklımda bazı çekinceler vardı ama geçen gün özellikle Yaya Toure,Servet ve Drogba'yı izlemek için gittiğim milli maçta Servet'in markaj anlamında Drogba'yı boğduğunu izledim,gerçekten Servet dünyadaki en iyi markaj yapan stoperlerden birisi.Markaj yaptığı adamla aynı çizgide yada markaj yaptığı adam önündeyse,topu dönene kadar ya kapmış oluyor yada pozisyonu keserek uzun paslarla uzaklaştırıyor,kısacası Servet harikaydı.Belki abartı gelebilir fakat Servet'in marking özelliği 19-20 olsa hiç kimse yadırgayamaz.Önceden bende çok eleştirmiştim kafa vurma özelliği konusunda verilen değeri fakat 12 ideal olsada 13-14 seviyesine çekilebilir.Ne kadar tutarsız kafa vuruşları yapıyor olsada tehlikeli atakları kesici bir yönü var ve oyun zekası müthiş.Kısacası Servet Türkiye Süper Ligi'ni fazlasıyla aşmış bir stoper haline geldi 3 sezonda,oyunda jumping 20,heading 14 ve marking 20 olmalı.Başka özelliklerden kırpılıp yapılacak olsada bu değerlerin bu şekilde yansıtılması gerektiğini düşünüyorum.
Drogba'da benim söylediklerimin aynısını söylemiş.Servet'in bütün maç boyunca nefesini ensesinde hissettiğini,çok hırslı ve güçlü olduğunu anlatmış bugünkü Hürriyet gazetesinde.
o zaman bizim genc yetenek muhammedin de teknigi cem sultandan iyi daha cabuk iyi calim yapiyor simdi ikisini mukayese edebilirmiyiz ? mukayese etmek yanlis dedim ben cem sultan iyi veya kotu oyuncu demedim
Muhtemelen sağ bek pozisyonuna alışamamasından kaynaklanıyor ama bugün yediğimiz golün pozisyonunda olduğu gibi Sabri kendi bölgesini çok boş bırakıyor. Özellikle maçı stadda izlediğimde çok göze çarpıyor bu, savunma bloğunun sağ tarafı hep bomboş kalıyor ve biri ilerde pres yapıp topu kapmazsa rakip bu kanadı çok rahat kullanabiliyor.
Üstelik bu Meira'nın yükünü çok ağır kılıyor. Hem kesicilik, hem oyun kuruculuk görevi olan Meira birde Sabri'nin arkasını toplamaya çalıştığı için. Ya kesicilik konusunda, yada oyun kurma konusunda aksamaya başlıyor.
Meira'nın sol stoper oynadığında. Ne kadar sağlıklı ve iyi oynadığı gözle görülür.
Bence Servet ile yer değiştirmeleri çok çok iyi olabilir.
Sabri yaklaşık 3 senedir hem milli takımda hem Gs'de sağ bek oynuyo ne orta açabiliyo ne ters kademeye giriyo ne de top kaparken duruşunu müdahale zamanını ayarlayabiliyo bi futbolcu 3 senedir bunu öğrenemiyosa oynamasın bi daha futbol...
Bu hafta U-18 de gosterdigi basarili performans'dan sonra Cem Sultan U-19 milli takimina yukseldi. Gaziantepspor'a kiralanan kaleci Ersel Cetinkaya ve Galatasaray paf takiminda bek olarak gorev alan Cetin Gungor cagirilan diger isimler.
Yakında Uğur uçar döner dertler biter..Sabri sağ bek olarak oynama potansiyeli en düşük olması gereken oyuncu bana göre..Sadece hız ve hızlanmasıyla var olmaya çalışıyordu ama çalışan bir kafa olmayınca bunlarda bir işe yaramadı maalesef..Sabri kanat oynatılırsa daha etkili olabilir diyeceğim de doğru düzgün orta açamayan adamın kanattan ne işi var..
Serkan Kurtuluş Bursa'da sağ bek özelliği biraz daha yükseltilebilir bana göre Werder Bremen ve Bellinzona maçlarında sağ bek oynadı ve bana göre Sabri'den daha başarılıydı o bölgede..
Sinan Osmanoğulları
Semih Kaya
Murat Akça
Cem Sultan
Berkin Aslan
Emre Çolak
İrfan Başaran
adlı oyuncuların eğer sizler için sorun yaratmayacaksa ca ve pa değerlerini öğrenebilir miyiz 903 için gönderilen?