hatta bazı maçlarda caner-topuz bile olur
Printable View
hatta bazı maçlarda caner-topuz bile olur
-Son yorumlarınıza bakılırsa- Kuyt kulübe de joker niyetine bekleyecek :)
Aytaç abinin dediklerine katılıyorum. Caner bu takıma , o uyuşuk top çevirme oyunlarında dinamizm getiren adamdır. Tuncay'a benzetiyorum onu ben genellikle. Tuncay daha kaliteli bi oyuncudur orası ayrı ama bugün Tuncay dediğimiz adamında yeri geldiğinde çok canımızı yaktığını hatırlıyorum. Caner bu takımda kalsın. O deli cesaretine ihtiyacımız olduğu zamanlar çok var. Futbol bilgisi fazla olmayan ama mücadele gücü yüksek adamlar bunlar her takıma lazım. Mehmet Topuz, Caner gibi.
Fenerbahçe taraftarı çok ilginç. Ya da ilginç demeyeyim de ikiye bölünmüş durumda diyeyim. Bir kısmı Aykut Kocaman'ı istiyor, bir kısmı da hiç istemiyor. İşin tuhaf yanı da isteyen taraftarlar Aykut hocayı çok överken istemeyen taraftar da kötülüyor.
Kendi fikrimi belirtecek olursam; futbol işi sempatiyle olmaz. Yani söylemek istediğim Aykut Kocaman bana kalırsa "Fenerbahçe'ye göre" yetenekleri sınırlı bir hoca. Ben hiç inanmıyorum başarı getireceğinden. Fenerbahçe'nin teknik direktör konusundaki bu ısrarı bence yıl kaybından başka hiç bir şeye yaramayacak.
Teknik direktör konusunda sık sık değişim yapılması taraftarı değilim. Bu bakımdan Manu ve Arsenal'i çok seviyorum. Keşke yetenekli bir hoca getirilse ve yıllar boyu kalsa. Ama Aykut hoca bu yeteneklere sahip bir hoca değil ki uzun yıllar kalsın.Biz Türk milleti olarak duygusal bir milletiz ama futbolda (özellikle teknik direktör konusunda) duygulara yer olmaması lazım. Aykut Kocaman ile Fenerbahçe belli bir yere kadar gidebilecektir. Kesinlikle bir Zico olamayacaktır.
aykut kocaman bu yeteneklere sahip bi hoca ama başında öyle büyük bi bela varki (alex) ne yapsa elinde kalıyor.
Alexi kesip 4 3 3 oynasak 4 5 maç kötü oynasak medya hemen başlar . alexi kesmeden 4 2 3 1 oynasak medya bu sefer yine başlar.
Bana da bu saçma geliyor işte. Medyaya göre mi hareket edeceksin sen? Sen Türkiye'nin en köklü takımlarından birisin. Bunu yaparsam şöyle derler mantığıyla hareket etmek çok yanlış geliyor bana. Tamam elbette eleştiriler olacak ve oyuncular bundan etkilenecek. En büyük örneği Emre oldu. Ama takım başarılı olduğunda da söylediklerinin arkasında durup başarılı olmanın gurur sende kalacak. Yani Aykut Kocaman'da. Ama sen bunu yapamıyorsan zaten orada işin yok. Emin olun yabancı bir teknik direktör gelse söylediğim gibi yapardı. Ya da yerlilerden düşünelim, Fatih Terim olsa mesela direk düşündüklerini uygulardı.
Edit: Ayrıca Alex artık sene sonu kontratı biten ve yaşını başını almış bir oyuncu. Bu kadar sene ona bağlı oynarken, onun emekli olacağını hesaba katarak oynamalı ve yerine birini ısıtmalıydı Fenerbahçe. Eğer bunu başaramazsa büyük bir çöküş yaşar.
aykut kocaman ne yazıkki bu ligin en kötü hocası.açık net.belki scout olursa başarılı olabilir.
Aslinda hepimiz zicoyu ozluyoruz. Yerli TD modasidir gidiyor superligde ama hala sunun ayrimina varamadik. yerli yabanci degil esas olan, iyi ya da kotu TD olmasidir. enteresan bir milletiz, vur deyince olduruyoruz. yerli yerli diye yirtindik, hepsi birden yerli oldu. Aykut Kocamana inanmak istiyoruz ama bu is olmayacak gibi gorunuyor. modern futbolu oynayamiyoruz. kac yildir keyifle mac izleyemez olduk. boyle giderse Aykut Kocaman arkasindaki destegi tamamen kaybeder.
kuyt'un yedek beklemesi futbola ihanet olur.
moskova maci icin soyle bir 11 iyi gider. ortasahanin ortasi icin isim yazmak gercekten cok zor, nasil transfer yapilmaz oraya, anlamis degilim :)
sow-kuyt
stoch-caner-cristian-krasic
hasan-egemen-yobo-topuz[gg]
mert
Bana göre şu kadro çıkmalı .
Mert
Gökhan Egemen Yobo Hasan Ali
Mehmet Topuz Cristian M.Topal Krasic
Sow Kuyt
Oyunun gidişatına göre Stoch , Alex girmeli . Veya Topuz-Cristian-Topal üçlü orta saha kanatlar Krasic-Stoch santrafor Kuyt olmalı .
o kadar çaresiziz ki caner'e bel bağladık orta saha için öyle mi :D
Hala 1 ortasaha transferiyle herşeyin çözüleceğini umuyoruz. Ortasaha'da oynayabilecek oyuncularımıza bir göz atalım ;
Mehmet Topuz
Sezer Öztürk
Özer Hurmacı
Mehmet Topal
Cristian Baroni
Selçuk Şahin
Recep Niyaz
Salih Uçan
Kırmızı olarak belirlediğim oyuncular ofansif yönü ağır olanlar, Mavi olarak belirlediğim oyuncular defansif ağırlıklı, siyah olarak bıraktılarım genç oyuncular. Mehmet Topuz, Sezer ve Özer bu takıma geldikleri zaman kendi takımlarında orta alandaki en kilit oyunculardı. Bugün tekrar bu oyuncuları o takımlara gönderin transfer dönemi açılsın almak isteyeceğiniz ilk oyuncular yine bu isimler olacaktır.
Peki biz kimlerle oynuyoruz Defansif olarak belirlediğim oyuncularla Neden ? Futbol anlayışımız gereği. Yüce Fenerbahçe oyunun ofans yönünde vasıfsız bu 3'ün 2'si ile oynayarak işini garantiye alma peşinde, aman ha dikkat !
Galatasaray bizim karşımıza Selçuk-Engin ile çıkıyor, 10 kişi kalınca Selçuk-Emre Çolak o bölgeyi takır takır işliyor ama biz bir ofans bir defans yönlü adamla oynayamıyoruz ?
Arsenal bize karşı 2 tane bebe ile çıkarıyor ortasahayı ama biz Recep ile Salih'i aklımızın kenarından geçirmiyoruz.
Sizce gerçekten bizim ortasaha oyuncumuz mu eksik yoksa oyun anlayışımız mı ?
Takım kötü oynarken veya geriye düştüğü anda koca takımın ikinci bir planı yoksa, 10 kişilik takımları bile çözebilecek oyun zekamız yoksa alınacak 1 ortasaha mı herşeyi kurtaracak ?
Ben mevcut durumu Osmanlı Devletinin duraklama devrine benzetiyorum. Hala çözümü eskide yaşlı ayaklarda ve ona bağlı yaşlı sistemde arıyoruz. Yeniliğe ve değişime kapalıyız ve bundan vazgeçmedikçe her gün erimeye ve dağılmaya doğru gidiyoruz, bu açık ve net, görmek isteyene.
tartışma konusu olmasın ama nette şöyle bi resim buldum
http://i.imgur.com/ICUOj.jpg
cristian'ı, ligin bitmesine 10 maç kala falan görürüz. başka da bir numarası yok.
bide sezon öncesi herkes cok umutluydu :) emrenin yerini dolduracakti güya..
Yıllar sonra başımıza bir vizyon getirmeye çalışan bir teknik adam geldi onuda 2 dakikada harcayacağız ..
Aykut Kocaman'ı eleştirenler sizlere soruyorum. Acaba gelen teknik direktörler içinde hangisi bir ekol oluşturmaya çalışırken bu kadar başarı alabildi yada ekol oluşturma gibi bir riske girdi o çok övdüğünüz Zico bile ? Tabiki de yanlış yaptığı noktalar vardır ve olacaktır ama Aykut Kocaman bu külübe gelen teknik direktörler içinde takıma zararı en az teknik adamdır.
Aykut Kocaman Barça gibi devamlı çarkı dönen bir ekol oluşturmayı hedefliyor. Bu hedeften de sapmayacağını her defasında söylüyor. Bizim de görevimiz eğer gerçekden başarılı olmak istiyorsak birazcık olsun onlara inanmak .. Yoksa kırk yılın başında çıktığımız ÇEYREK FİNAL'le kalırız.
gercekten barca modelini ornek alacaksa birazcik olsun samet aybabayi takip etsin. su cok acik ortaya cikti ki ne varsa altyapida var. temeli saglam degilse hicbir ekol yasamaz. 3 yildir takimla ancak hala takima altyapidan bir isim monte edebilmis degil. sadece bir isim yeter, fazlasini demiyorum. bu isler sozde olmamali, icraati gormek lazim. barca modeli diyorsan once bu basarilmali. ben oyle bir model goremiyorum. pas oyunu oynayacaz diyerek barca olunmaz, suan barca takiminda gordugun adamlar messi dahil, 13-15 yasindan beri beraber oynayan, kardes gibi olan bir topluluk. ornek alinacak sey bu olmali. eger yapmak istedigi sey gercekten buysa saygi duyarim.
Aykut Kocaman ne ekolü yaratmaya çalışıyor ?
@CraCPoT
Aykut Kocaman'ın ekol oluşturmaya çalıştığına bende inanıyorum. Anadolu takımı havasında Fenerbahçe, öne geçince geri çekilen mahkum oynayan, geriye düşünce ikinci bir oyun planı bile olmayan klasik küçük takım ekolleri.
Geçen maç sonu Aykut Kocaman'ı dinleyince takımla ilk maçlarına çıkan bir hoca havası sezdim.
Çünkü bu takımda sportif direktörlükle beraber 4.sezonunu geçiren bir başkası olmalı.
Bir başkası olmalı ki hala ürettiği bahane yeni bir hoca ve yeni bir takımın ürettiği bahane gibi "Siz bu takımı 1.5 ay sonra görün" olmalı.
Şimdi soracaksınız bu kadar uzun bir süredir takımla beraber olan biri, koca yaz kampında takımla ne yaptı ? Bu takım kampta neye hazırlandı ? Bahsettiğin ekol bunlar olmalı. Her sezon başı hazır olmayan ve futbol yoksunu bir Fenerbahçe.
Bunların hepsi sabır gösterirsek olacak şeyler. 3 senede ilk onbirdeki kaç oyuncunun alt yapıdan olmasını bekliyorsun ki ? Ki geçen 2 senede son ana kadar şampiyon kovalamış bir takımsın. Bunların hepsi sabırla olacak şeylerdir. Azıcık sabır gösterelim inanalım bu oyunculara. Bu takım 2007deki takımdan kötü değil. Yeterki iyi bir hava yakalasın.
O kapanıyor dediğin taktik öne geçilince yapılabilecek en iyi taktiklerden bir tanesi olduğuna inanıyorum. Geri çekilip rakip takımın üstüne gelmesini sağlayıp hızlı atağa çıkarak kontralarla rakibi yıkmak
düşüncesi. Tabi geçen senede gerek oyuncu profili gerekse alışkın olduğu bir sistem olmayışından dolayı takım bunu yapamıyordu. Bu sene Krasiç Kuyt transferleri ile bunu yapabileceğimize inanıyorum. O kadar çok diyorum ki artık klişe oldu ama azıcık sabır edelim yeter ..
@CRaCPoT
Oyunu geride tutmak için ayağında iyi top tutabilen oyunculara sahip olman gerek. Maçları ne sıklıkla veya ne dikkatle takip ediyorsun bilmiyorum ama öne geçtiğimiz bir kaç maçı ve oyuna sonradan giren Selçuk Şahin'i hatırlarsan söyleyeceklerim yerini bulur.
Eğer sen oyuna hakim bir anlayışı düşünüyorsan ve tercihin Selçuk'sa zaten geriye bir şey söylemek düşmüyor. Geçen FB TV'de canlı verilen antrenmanı izleme fırsatı buldum. 3'e 3 küçük sahada çift kale maçlar yapılıyordu. Şu Selçuk'a bir bakayım dedim, biz maçtan maça bakıyoruz belki antrenmanlarda farklı şeyler yapıyordur, ondan tercih ediliyordur diye.
Yine pas hataları, top kaptırmalar ve aşırı zayıf ofansif yönü.
Aksine karşı tarafta Sezer 1'e 1'de rahat adam çalımlayıp, attığı gollerle göz doldururken maçları ya stattan ya da evinden takip ediyor.
Tercihleriniz futbol oynama anlayışınızın göstergesidir. Tercihleri böyle olan bir hocadan fazlasını beklemeyin, fena hayal kırıklığına uğrarsınız.
Aykut Kocaman şuan hala baştaysa geçen seneki liderliği ve Aziz Yıldırım ın müdahalelerine ses çıkarmayacak ne derse yapacak olduğundandır.
Ne vizyonu var ne de Fenerbahçe yi yönetecek teknik kapasitesi.
3 senedir izliyoruz takım her yıl geriye gidiyor
Her antremanını izlediğini düşünüyor musun ? Belki gerçekden de istenilen düzeyde değildir. Sezer Özer veya Salih .. Yoksa Aykut Hocanın gerçekten hakedene formayı verdiğini hepimiz biliyoruz.
Ayrıca Selçuğu oyuna almasının nedeni top tutmak değil top kaparak hızlı hucümlara çıkmayı sağlamaktır. Geçen sene bunu kanatta oynayan topuz gibi oyuncularla yapamıyorduk. Bu sene özellikle takıma alışınca Sow krasiç ve çok hızlı olmasada topsuz oyunda çok iyi olan Kuytla aslında Aykut Hocanın ne yapmak istediğini daha iyi anlayabileceğiz.
Son olarak 1-0 a yatıyor, Anadolu hocası gibi terimler söylemek Aykut Hocaya ağır bir hakarettir. Neler yaşadığımızı buna rağmen neler elde ettiğimizi unutmamak gerek. Bir hocanın belki de yaşabileceği en kötü şeylerden birini yaşamasına rağmen halen daha dimdik ayakta. Başarı olmasaydı bile onun bu onurlu mücadelesini ben ayakta alkışlardım.
@CRaCPoT
Otla samanı karıştırmamak gerek, ben Aykut Kocaman'ın kişiliği ve davranışlarını değil futbol anlayışını eleştiriyorum. Yaşanan olayları hepimiz biliyoruz nasıl bir taraftar, taraftar kartını alarak, lisanslı ürünleri edinerek ekonomik yönden, iç saha deplasman demeden her statta ve kulübün meşru hakkını savunmak için her platformda destek verdiyse, her Fenerbahçeli gibi o da yapması gerekeni yaptı. Eksik ya da fazla. Her kesimden taraftarı olan büyük bir camia burası. Herşeyi geçtim 60-100-150 liradan biletlerini alıp yaz kış demeden harçlıklarından, aylıklarından, boğazından kıstıklarından bir bilet alıp kenarda sonsuz destek veren bu insanlar, milyon dolarlık bebeklerin bu futbolunu izlemeyi haketmiyor. Dünyada olmayan bahaneler sahibi bir ülkeyiz. Resmi sitemiz Fenerbahçe.org'u aç futbolcuların demeçleri var, Yıllardır takımın formasını giyen oyuncularımız zamanla iyi olacağımızı söylerken, aklımız diğer maçtaydı diyenler var. Bonservis ve Maaşlarıyla beraber 300 milyon €'dan daha fazla para eden bu adamların kafası ancak 1 maçla sınırlı kalıyorsa orada sorun vardır.
Artık bahanelerden ve boş beklentilerden arınmamız bir değişim sergilememiz gerek, destek her zaman ve her türlü olacaktır ama bunu neye verdiğimizi bilmemiz gerek. Çünkü yanlış bir destek kötü olanı daha da kötüleştirir.
Edit: Lig Tv Maçın Öyküsü > http://www.ligtv.com.tr/haber/comez-krasic
Başlamış yine Aykut Kocaman seferberliği. Yahu daha önce gelenlerden kimi beğendiniz de Aykut hocayı beğenmiyorsunuz. Aragones, Daum, Hiddink, Lorant, Zico gibi adamlara Milyon Euro'lar yatırmaya çok meraklıyız.
Adam takımın başındaki 2 senede 1 lig şampiyonluğu, 1 lig ikinciliği, 1 Türkiye Kupası aldı. Ama Elazığ maçı beraberliği, süper kupa mağlubiyeti sonunda kestik biçtik adamı. Sebebi de sistemdeki ısrarıymış. Daum gibi korkak olmakla suçlanıyor fakat bu sistemdeki ısrarıyla bence en büyük cesaret örneğini gösteriyor. Yoksa kolaydı ortasahaya 2 tane daha göbek oyuncusu almak. Ama kulübün menfaatleri doğrultusunda içerideki oyuncuların yeteceğini düşündüğü için yapmıyor demekki transfer. Sabır herşeyin ilacı. Biraz sabretmesini öğrenemedikten sonra bu ülke futbolundan birşey olmaz, olmuyor da zaten.
Gelecek herhangi bir hocanın -ki buna çok elit isimler de dahil- Aykut Kocaman'dan çok daha başarılı olabileceğini düşünmediğimden, her şekilde ona güvenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendi içimizden böyle saygı duyulan, takıma alışmış,düzenini oturtmuş bir adam varken medyanın yönlendirmesiyle kaşık suda boğacak kıvama gelen arkadaşları gördükçe üzülüyorum.
Aykut Kocaman ı ben çok seviyorum
ama hocalık olarak asla ve asla fenerbahçe nin klasında değil
daum un tek kusuru rotasyon bilmemesi aynı kadrolarla devam etmesiydi onun takımları her zaman tempolu olmuştur kondisyonuyla rakibi ezmiştir
bursa ya şampiyonluğu kaybbettğimiz sene daum kanatlara transfer istedi aykut kocaman izin vemedi kadro yeterli diye
özer andre santos açık oynadılar
dia stoch hatta krasic gibi açık oyuncuları daum un elinde olsaydı ne olurdu ?
yada güiza yerine niang sow kuyt ?
zico yu anlatmaya gerek yok
twente deplasmanına
appiah tümer tuncay Alex kezman gibi oyuncuları bir arada sürmüştü
bu kadro aykut hocanın elinde olsa kaçı oynardı acaba ?
elinde krasic gibi kapanan takıma karşı en büyük silahlardan biri olacak, rakibin üstüne giden dikine oynayan adam var korkudan oynatmıyorsun
krasic elazığ maçında ısınmayacak tanımayacak takımı da, hangi maçta tanıyacak moskovadaki maçta mı ?
geçen sene cok özel bir sezondu, geçen sezon hiç eleştirmedim aykut hocayı bu yılı isteyeceği transferleri bekledim
ama o hala ortasahayı yeterli olduğunu içerdeki oyuncular içinden halledeceğini söyledi
şu ligdeki neredeyse hiç bir hoca mehmet topal ile selcuk u yanyana oynatmaz, kazanmak zorunda olduğu bir maçta
elinde salih uçan var bank asyada çok iyi işler yapmış genç milli takımlardaki hocaları öve öve bitiremiyor
onun için soner aydoğdu dan vazgeçildi sözde
sezer öztürk gibi önceki yıllarda ligin en iyi ortasahalarından biri olmuş bir adam var kadroya dahi giremiyor bunlar
bu adamlar f.terim in elinde olsa ne halde olurlardı acaba ?
ligin açık ara en iyi hücüm hattına sahibiz ama rakip kaleye gidemiyoruz pozisyona girmekten aciziz
geçen seneki maçların bir şekilde mazareti vardı galatasaraya kapanmasının mahkum oynaması, yine kabul edilecek şeyler değil ama geçen sene özelinde anlayışla karşılanabilir
ama bu yıl olmaz o.
sen fenerbahçe sin birinci önceliğin rakibi beklemek değil, kazanmak
kaldı ki beklemeyi de iyi yapamıyoruz önde basan iyi ciğerli topçusu olan her köy takımı bizi yener.
Aykut Kocaman Aziz Yıldırım'ın emir eri olmasının kolay laf dinlemesinin yanında bizim camiamız içindeki F.terim kompleksinden başka birşey değil.
Ama ondan bir terim olmayacağı aşikar.
Her yıl bizi daha geriye götürüyor ve bu arada geçen yıl ile bu yıl da rakibimiz boş durmuyo, galatasaray muazzam hamleler yaptı çok iyi top oynuyorlar
aykut kocaman ın kaldığı süre boyunca galatasaray ile aramızdaki fark giderek artacak
2 3 yıl önceye kadar galatasaray ın önündeydik her anlamda
ancak artık yakaladılar bizi ve kısa sürede geçmek üzereler aykut kocaman sayesinde
aykut kocaman bu takımdan gitmezse eğer, ama bu sezon ama bir dahaki sezon kovulacak
ve o zaman taraftarın ona olan sevgisinden de çok şey götürmüş olarak gdecek bu camiadan