adam 3lü defans oynatıyormuş hep işallah bizde bunu yapmaya kalkmaz
Printable View
adam 3lü defans oynatıyormuş hep işallah bizde bunu yapmaya kalkmaz
o zaman fener avrupada batar ama yakında anlarQuote:
Originally Posted by Jesus_FB
3 lü defans olabilir.
bakın şu şekilde.
-*Rüştü
önder Yenitransfer Ümit*
Appiah Aurelio YeniTransfer
Serkan*Alex Tuncay uğur
anelka
Yada
Rüştü*
Önder Y.transfer uğur
appiah Aurelio
Serkan* alex tümer tuncay
anelka*
*=değişebilir...
Bence Zico nun gelmesi iyi oldu hemn basariya ac hemde daum gibi korkak futbol oynatmiyor hucum futbolu oynatiyor + aziz yildirim bu adami getirmisse bir bildigi vardir.. bence 100. yila yakisan bir t.direktör..
kanat lazım bize iyi bir sağ açık şart
bize sol şart ümit özate garbim yıllardır oynuyor mevkisinde oynasa şuan dünyanın saayılı futbolcularında olurdu
görkem abi ile konuşurken söyledi bize r.carlos-cafu gibi kanat lazım kii 3lü defansta sorun yaşamayalım.Uğur azda olsa o açığı kapatır ama ya sağ kanat!..Quote:
Originally Posted by EreN
Quote:
Originally Posted by EreN
evet demin konuştuk erenle :D bence bir sağ açık şart uğur boral belki sol tarafı hallederde sağ taraftan hem atağa katılıp hem defansı sağlama alıcak bir sağ açık lazım gibime geliyor eğer 3-5-2 oynarsa fenerbahçe...
inşallah 3'lü defans oynatmaz. artık günümüzde pek böyle oynayan kalmadı. bir de Uğur bi nebze solu kapatabilir kadromuzda gerçek sağ kanat oyuncusu yok. yozgatlı defansı düşünmüyor ama 3-5-2 deki kanat adamının iki yönü de kuvvetli olmalıdır. belki sağ kulvarda ümit özatı düşünebilir. bir de sağlam bir stoper lazım. luci ile 3 lü oynarsa her maç garanti gol yeriz....
2002 dünya kupasındaki brezilya taktiği gibi diyorsunuz yani
Quote:
Originally Posted by sekopej
ümit çok çevik ve hızlı bir oyuncu değil bence sağ tarafta çok bişey yapamaz gibime geliyor...ümit özat sarkık libero oynayabilir...mehmet yozgatlı oynayabilir aslında defansif yönünü kuvvetlendirirse :confused:
Sağ kanata Odonkor gibi hızlı bir adam lazım veya Portekizli Miguel. Sol kanata ise R.Carlos gibi.
Bence şu yerlere yabancı oyuncu alınmalı : (Luciano ve Anelka gönderilmeli.)
Stopere iyi bir oyuncu, Luciano gibi değil, Cannavaro gibi...
Sol ve sağ kanata iki hızlı adam... Özellikle ofansa katkı yapabilecek adam...
Ve bir santrafor... Yırtıcı lazım, Anelka gibi değil...
4 yabancı... Alex + Appiah... Ve de Aurelio (Aurelio Türk sayılacak.)
Bence böyle olmalı ve Tuncay forvet oynamalı, işte kadro : (4lü defans)
? - Önder - ? - ?
Appiah - Alex - Aurelio - Tümer veya Uğur Boral
Tuncay - ?
sarkık libero oynayabilir fakat lucinin bu defans düzeni içersinde olmaması lazım. hatırlarsanız daum ilk sezonunda tomas gelene kadar ümit ve luciyi beraber oynatmıştı.pek de uyumlu değillerdi(gerçi o zaman 2 stoperle oynuyorlardı ama)ben ümitin stoper olarak oyununu beğenmiyorum. sarkık libero olarak da kullanılırsa elinden geleni yapar fakat yine de pek başarılı olamaz....
Scolari'nin de bir kariyeri yok, klüp takımlarıyla..Quote:
Originally Posted by eGowiCh
Scolari daha iyi bir hoca, çok hırslı. Brezilya'yı Dünya Şampiyonu, Portekiz'i Avrupa 2.si ve şimdi yine Portekiz'le ilk 4'e kaldı Dünya Kupası'nda. Bu yüzden Zico'dan daha kariyerli demek istemiştim orada.
Zico umarım başarılı olur
Zico ismini ilk duyduğumda accayip sinirlendim,üzüldüm ya ne demek fenerbahçenin 100.yılında bu adam mı olacak diye,ama bunu da fb yönetimi dedirtti bana,scolari gelcek scolari gelecek derlerken bu adamın gelmesi beni çok şaşırttı.Ama sonra tekrar düşündüm,adamın oynattığı futbolu beğeniyordum,az da olsa kariyeri hakkında bilgim de vardı.Biz fenerbahçeliler olarak bu saatten sonra zicoya sonuna kadar güvenmekten başka yapacağımız bişey yok.Hep destek,tam destek.Ziconun oyun anlayışını gerçekten çok seviyorum,çünkü hücum futbolunu çok seviyorum.Biliyorsunuz ki fb hiç iyi top oynamıyor.Zicoyla beraber yeni bir kan gelecek bence,fb için hayırlı uğurlu olsu.Ama şunu söylemek gerekir defansı ümit ve lucianodan oluşan bir takımdan ne köy ne kasaba olur.Kesinlikle iki defans oyuncusu şart,yönetimin gereğini yapması dileğiyle...
Öneleme maçlarına az kaldı, göreceğiz bakalım. Umutluyum. Düşünün, Zico ile fırtına gibi estiğimizi ve onu 'efsane' olarak anacağımızı... Pozitif düşünmeliyiz. Bize güzel bir futbol seyrettirip, Fenerbahçemizi başarıya ulaştırırsa, herkes Zico'yu ölümsüzleştirecek. Daum gibi golü bulup defansa çekilmeyip, hücum yaparsa, bizim istediğimiz futbolu ortaya koydurursa, o zaman tüm Fenerbahçeliler Zico'ya ve Zico'yu getiren başkana minnettar olur.
Aynen katılıyorum,inşallah dediğin gibi olur.Daum gibi(hoca bile diyemiyorum) bi gol atıp defansa çekilmeyeceğine eminim,başkan hocanın istediği transferlerin hepsini yaparsa fenerbahçemizin sırtı yere gelmeyecektir...Quote:
Originally Posted by eGowiCh
HEPDESTEK TAMDESTEK
arkadaşlar bu 3lü defans olayına ben baya bi takıldım. Günümüz futbolunda çok ama çok nadir uygulanan ve pek verim alınamayan bir taktik. özellikle avrupa maçlarında fener çok rahat dağalabilir. artık nerdeyse 4defans 2ön libero ile oynayan fener için çok ama çok değişik bir sistem olucak. Bazı isimler yazmışsınız carlos-miguel vs. diyelim ki bu adamlar geldi sonuçta 3lü defansta ya göbekten yada kanatlardan çok büyük açık veririsin. tek çare 3lü defansta şöyle oynanırsa olabilir: (oyuncular sizin dediğiniz transferlere göre yapılmıştır)
miguel-----------------turacı------------------------carlos
------------aurelio-----------appiah---------------------
transfer--------------------------------------------tuncay
-------------------------alex----------------------------
------------anelka--------------transfer------------------
bu şekilde bir düzen kurar ve aurelio yu daha çok defans göbeğine yakın oynatırsa iyi işler yapılabilir ama carlos bence fenerin işine yaramaz çünkü tam bir sol bek değil onun için oraya daha sağlam ve sol bek olduğunu unutmayan bir adam daha yararlı olur
arkadaşlar ziconun danışmanı rıdvan dilmen oluyormuş..
abi o defanstaki önder farkındasın dimi terry falan yok,fener 100.yıl serefine bu taktikle her mac 100 gol yer:)Quote:
Originally Posted by hurmet
varsa yapıcak başka bişey söyle adam 3lü defans oynatıyormuş
Arkadaşlar fotospor açıkladı naapçaz şimdi :D
http://i48.photobucket.com/albums/f2...h_fotozico.jpg
onlar yazdıgına göre bize sadece inanmamak kalıyor:D
Rıdvan, Zico'nun danışmanı oluyor
Teknik Direktör Christoph Daum’la yollarını ayırdıktan sonra Arthur Zico’yla anlaşan Fenerbahçe’de Rıdvan Dilmen de ‘teknik menajerliğe’ getiriliyor.
Brezilyalı çalıştırıcıya teknik konularda yardımcı olacak Rıdvan Dilmen’in Türk futbolunun yapısı ve oyuncuların özellikleri gibi konularda Zico’ya danışmanlık yapması bekleniyor. Özellikle Başkan Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’nin içinden çıkmış eski futbolcuların üzerinde çok durması, Dilmen’i yeni yapılanmada etkin rolde görme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu arada Zico’nun yardımcılıklarını kardeşi Edu’nun yanısıra Morasi Santana’nın yapacağı bildirildi.
06.07.2006http://www.superspor.com/i/b.gif
Kaynak : Zaman
ben rıdvan dilmenin yerinde olsam kabul etmezdim...
------------Volkan--------
Önder Turacı - transfer(Servet tr liginde) - Uğur B.
--------Appiah - Aurelio---------
M.Yozgatlı-------------Tuncay Ş.
-----------Alex(Tümer)----------
-Anelka - (Crespo,Tekke,Mutu)-
Bence böyle cok gusel olur....
Rıdvan, Zico'nun danışmanı oluyor
Teknik Direktör Christoph Daum’la yollarını ayırdıktan sonra Arthur Zico’yla anlaşan Fenerbahçe’de Rıdvan Dilmen de ‘teknik menajerliğe’ getiriliyor.
Brezilyalı çalıştırıcıya teknik konularda yardımcı olacak Rıdvan Dilmen’in Türk futbolunun yapısı ve oyuncuların özellikleri gibi konularda Zico’ya danışmanlık yapması bekleniyor. Özellikle Başkan Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’nin içinden çıkmış eski futbolcuların üzerinde çok durması, Dilmen’i yeni yapılanmada etkin rolde görme ihtimalini kuvvetlendiriyor. Bu arada Zico’nun yardımcılıklarını kardeşi Edu’nun yanısıra Morasi Santana’nın yapacağı bildirildi.
06.07.2006http://www.superspor.com/i/b.gif
Kaynak : Zaman
İşte bu haber çok güzel.Rıdvan Dilmen maçlardaki yorumlarıyla hep beni etkilemiştir.Bence Zico Rıdvan'ın gelmesiyle oyunculara uyum sürecini daha çabuk atlatır.Quote:
Originally Posted by M@kiN
Zico imzaladı!
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Zico, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda yapılan imza töreni ile 2 senelik sözleşmeye imza attı.
http://www.superspor.com/images/1/29...icoimza001.jpg
İmza töreninden sonra basın mensuplarına konuşan Zico: "Daha önce söylediğim gibi Avrupa'nın önemli takımlarından birinde görev yapmaktan onur duyuyorum. Böyle önemli bir senede Fenerbahçe gibi güzide bir kulübün bana kapılarını açması heyecan verici. "dedi.
Zico sözlerine aldığı görevin önemli bir sorumluluk olduğunu söyleyerek devam ederken: "Yapabileceğimiz en önemli şey çalışmak olacaktır. Bunun bilinci içerisindeyiz. Herkes bunu yapacağımıza şahit olacak. Hayat büyük sorumluluklarla doludur, bu görevin büyük bir sorumluluk olduğunun farkındayım. Kariyerimde devamlı savaş vardı, mücadele vardı. Daha önce yaptıklarım bunu gerçekleştirebileceğimin göstergesidir." dedi.
06.07.2006
Kaynak : SuperSpor.com
rıdvanın yerinde olsan neen kabul etmezdin nekop?
hahah cafu mu yok artık adamı napıcaksın allah aşkına ya
Rıdvan Dilmen seve seve görev yapar kendisine teklif edildiğinde.. Bundan adım gibi eminim.
Nekop dalga mı geçiyorsun? Terry yoksa, TÜRKİYE'NİN EN İYİ DEFANS OYUNCUSU ÖNDER TURACI var!
Üçlü defans oynatıldığı söyleniyor, ama üçlü oynatmaz. 4-2-3-1 oynatırsa iyi olur. Şu şekilde :
Miguel-Önder-?-R.Carlos
-------Appiah--Aurelio--------
------?--Alex--Tuncay-------
--------------?--------------
Sağ ve sol kanata birer yabancı (Hamit olursa yabancı gerekmez.), orta sahaya bir yabancı (Yıldıray gibi biri alınırsa yabancı gerekmez.) ve forvete bir yabancı (Tekke alınırsa yabancı gerekmez.) adam alınmalı.
böyle bir şey olması mutlaka lazımdı zaten rıdvan bu iş için en iyi isim işallah haber doğrudurQuote:
Originally Posted by M@kiN
Fenerbahçe'ye ikinci Alex geliyor...
06 Temmuz 2006 14:00
Teknik direktör sorununu Zico ile çözen Fenerbahçe'de gözler yabancı transferine çevrildi. Brezilyalı hoca Sarı-Lacivertliler'e 2. Alex'i getirmenin peşinde!
Yönetim, sol kanat için, Zico'nun öğrencisi olan, Japon Milli Takımı'nın Brezilyalı yıldızının peşinde. Forvete de Trezeguet ve Moro listede
Teknik direktör sorununu Zico ile çözen F.Bahçe'de gözler yabancı transferine çevrildi. Sarı-lacivertlilerde, üç önemli aday var. Listenin başında ise Zico'nun Japonya Milli Takımı'nda 3 yıl birlikte çalıştığı Brezilya asıllı, Alex olarak tanınan Alessandro Santos bulunuyor.
Profesyonel futbol kariyerine vatandaşlığına geçtiği Japonya'da 1997'de başlayan ve son 3 yıldır ülkenin en büyük kulüplerinden Urawa Reds'de forma giyen Alex'in transferi, Zico'ya bağlı. Sol kanatta hücuma yönelik orta saha oyuncusu olarak görev yapan 29 yaşındaki Alex için Urawa Reds Kulübü'nün yöneticileri ile görüşmelere başlanması bekleniyor.
Sarı-lacivertlilerde forvetin yıldız adayı ise Juventus'un Fransız futbolcusu David Trezeguet. 3 yıldır formasını giydiği Juventus ile 2008'e kadar
sözleşmesi olan Fransız oyuncu için menajerlerle temas kuruldu.
Bir başka forvet adayı ise Aziz Yıldırım'ın, menajerlerin tavsiyesi üzerine bizzat kasetlerini izlediği Da Silva Moro Giancarlo. 23 yaşındaki Moro, ülkesi Brezilya'da Juventude takımında oynuyor. Zico'nun da uzun zamandır takip ettiği ve ismini bildiği Moro'nun önümüzdeki günlerde İstanbul'a getirtilebileceği belirtildi.
Kaynak: Vatan
Haber: Ferudun Niğdelioğlu
ARKADAŞLAR BU HABERİ ÇOK ÜZÜLEREK GEÇTİM ÇÜNKÜ EĞER HABER DOĞRUYSA BENCE ZİCO HİÇ BAŞLAMADAN BIRAKSIN
İnşallah sol kanat Alex gelmez. Fizik gücü iyi değil, hem asıl mevkii sol kanat da değil. Umarım gelmez.
yaw Alex ide bole getirdik ama çelimsiz bişi çıktı. Gelecekse gercekten bi futbolcu gelsin su takıma.
habere inanmıyorum zico eski japonya milli takımı teknik drektörü olduğu için ve o takımın en iyi oyuncusu da Alex olduğu için hemen sallamışlar gibime geliyor ama trezeguet gelse çok süper olur :D
ben demiştim bi japon getirebilir diye :)