Yine ne yapmış başkan ?
Printable View
Yine ne yapmış başkan ?
Birşey yaptığı yok, kısa vadeli borcu yapılandırarak uzun vadeye çevirmiş ve üstüne 40 milyon daha kredi almış. Kulubün sıkıntıda olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sene çok futbolcu var, transfer taksitleriyle giderler yüksek. Şampiyonlar ligine de gidemediği için gelirde sıkıntı oldu. Önümüzdeki 2 yıl boyunca kadroda revizyon olacağını düşünürsek gayet mantıklı bir hareket.
Ceo yapmıştır başkan onaylamıştır . Bence de mantıklı
Bankadan kredi almak da neyin nesi ? Çıldırmış olmalı başkan , artık kimsenin güveni kalmadı , yeter artık ya!
şaka maka , kulüp ekonomik sıkıntıda olsa da olmasa da , yüksek miktarlar için bankadar kredi alması kadar normal birşey yok , 40 milyon gibi bir parayı nakit vermekle , 48 ay taksit yapmak arasında çok büyük fark var ( oyundan örnek vereyim kolay olur anlaması ) tabi bunun faizi var ama bu parayı alırken , ben bunu 2 senede çıkarırım zaten , kulübün kasasından yüksek miktarda nakit çıkmasın diye düşünüyorsun.Normal olan , olması gereken bu zaten.
Ceyhun @_JYoun 5 sa
Ibrahimovic'in cezasi 2 maçtan 1 maça indirilmis. Platinin oglu PSG'nin hukuk danismani oldugunu söylemismiydim?
Evet evet. UEFA Fransız takımlarını kollamıyor , Fenerbahçe'ye cephe falan da almadı. biz de yedik bunu.
Ehehe. olaylarara iyi yonden bakiyorsunuz benim dedigimi anlamamissin 3-5 ay once havuzdan çekiliriz diyen adam hani zengin klup ya niye kredi alir ?
"Zengin" olup da kredi ile is yapmayan bir kurum goster bana. Kredi sadece yokluk durumlarinda alinmaz. Buyuk sirketlerin cogu kredi borclarini aldiklari yeni kredilerle oder. Az biraz ekonomi ,isletme bilen bunu anlar zaten. Kulup cok zengin demiyorum ben, bakis aciniz yanlis onu anlatmaya calisiyorum.
Arif kişi ve kurumların zenginliği sadece likidite'ye mi bağlı sence? Bu ölçekteki şirketlerin zaman zaman nakit akımını rahatlatmak için kredi almaları çok normal. Şirket uzun dönemde kâr'a geçebiliyorsa ki kredi alımı olmuşsa bunun proformasını yapmışlardır, kredi alımının çok bir sıkıntısı olmaz.
Kredibilitesi yüksek kurum düşük faizlerle kredi alır. Bu çok önemli.
Ayrıca birey olarak düşün atıyorum 10bin lira paran var cebinde. Araba alacaksın. Pat diye o parayı verip alabilecegin gibi 10binlik kredi çekip 12bin olarak 3-4 senede taksitlerle yani uzun vadelerle ödeme şansın var. Birey olarak baktıgında bile 2.söyledigimi yapan bir çok insan var. Büyük şirketler neden böyle yapmasın? Çok normal bir durum bu.
Benim demek istediğim bambaşka bir şeydi. Fikir olarak o rakamları telafuz ettim ben. Misal olarak. Ayrıca sadece bu cekilen krediler "futbolcu alımı" için kullanılmıyor ki. Bu klüplerin zrilyon tane gideri var. Şampiyonlar ligine gittiğin, gidemediğin seneler var. Havuzdan aldıgın payın değişkenlik gösterdiği zamanlar var, merchandise forma falan satısının değişklik gösterdiği zamanlar var. Zaten net gelir belirleyemiyorsun tıpkı net gider belirleyemediğin gibi. Kredi almak demek, param yok demek değildir. Cash para sokuyorsun içeriye beklenmedik borçlarını karşılayabiliyorsun hem de ödemelerini uzun uzun vadelerle düşük faizlerle yapıyorsun. Bir nevi mali tabloyu rahatlatıyorsun. Bugun kredi almayan klüp mü var ? O zengin PSG ya da Chelsea kredi kullanmıyor mu sanki ?
Kısacası bankadan kredi çekmek ooo klüp batıyor demek değildir. İsterse 100milyon euro olsun. Herkes kredi kullanır. Hele hele bu kadar populer futbol klüplerine düşük faizli kredi vermeyecek banka yok. Hele hele bir de F.Bahçe gibi klübe.
Her borcunu vermiş, her vergisini kurusu kurusuna ödemis. Klüplerimiz arasında bankalardan en yuksek kredileri en dusun faizle alabilecek yegane takım F.Bahçe
Arifciğim, yaşadığın Madridin güzide kulübü Real Madrid'in de bankadan defalarca kredi kullandığını biliyor muydun :) Bence biliyodun..
Bence arkadaşın belirtmek istediği Aziz Yıldırımın o sert üslubu ve sonrasında ne yaptığı
Bu devirde bu kadar büyük paraların döndüğü ortamda tabi ki kredi alınıcak. Onu alırız bunu yaparız diyip sermaye arttırımı gelmezse iflas ederiz demiyor ki. Her büyük şirketin yaptığı gibi kredi çekiyor çok normal bu.
Aykut hoca lazio maçını izlemek için cumartesi romaya gidiyormuş.
Kredi başvurusu yok. Vergi oranları düştüğü için varolan kredilerin vergi oranlarını düşürüp vadesini uzatmış Denizbank.
Kredi oranı düşerse bankaya başvurup o kredi oranından ödemek istiyorum diyebilirsin, hakkındır. Bunun sebebi de kredibiliten varsa başka bir bankadan daha düşük orana kredi çekip eski kredi borcunun kalan tamamını erken yatırıp kapatabilirsin. Erken yatırdığın için de banka daha az kazanır, indirim yapması gerekli bankanın erken ödemede. Kaybettiği kişi de cabası.
Kredi oranını düşürüp kredibiliteyi arttırmışlar. Sırf sözde güzel görünmek için süreyi de uzatmışlar. Denizbank ile ilişkiler hemen kesilmelidir. Rus ve Arap bankaları çok tehlikeli.
Bu mu mantık? Dünyadaki tüm şirketler hepsi batık o zaman. Hepsi kredi kullanıyor. Milyonlarca Dolar kredileri var.
Konunun içinde neden yarış yapmaya çalıştığınız gerçekten anlayamıyorum.
Gelir-gider dengesi sürekli -ye giden ve ödeme dengesi bulunmayan Galatasaray büyük olasılık ile Financial Fair Play lisansı alamayacak ve seneye Avrupa kupalarına katılamayacak görünüyor bugünkü tablolar ile. Dahası iflas tehlikesi de var. İflas olursa muhtemelen Denizbank'ın Rus bankası olmasından ötürü Rusya'ya gidebilir bence yönetimi.
+213213 rep sonunda anliyan oldu yahu kredi alip almamasinda degilim ben 3-5 ay oncesine kadar havuzdan cikariz diyen baskan taraftari gazladi havuzdan cikmak istiyen klup demekki kaynaklarina gelirine parasina guveniyor çikar derim simdi ne degistide kredi aldilar diyorum anlatmak istedigim bu.
Arif Aziz Yıldırım'ın sert üslubu diyosun da dediğin olay doğrudan kredi almasıyla ilgili.. Bence dediğini bi daha kontrol et. Sen diyosun ki Aziz Yıldırım herkese paramız var dedi şimdi kredi çekiyor. Biz de diyoruz ki evet parası var ama kredi çekiyor.
Yarın çıkıp tekrar diyebilir Havuzdan çıkarız diye. Havuzdan çıkarız deyip taraftarı gazlamak, bankadan kredi almaya engel mi?
Bir noktaya değinmek istemişsin ama çok farklı bi yerden tutmuşsun olayı.
Medical Park Sağlık Raporu
Bu kötü oldu işte. Yırtık ve kanama varmış umarım uzun süre ayrı kalmaz. Tam formayı yeni kaparken.
Arkadaş ne desem de Aziz Yıldırım'a sallasam diye düşünmüş, böyle birşey ortaya çıkmış.
fb tv de 5e 2 var antremanı gösteriyor stoch çok istekli sezer de öyle
Ben hayatımda Cristian kadar şanslı adam görmedim. 100 bin lira bile etmezken Andre Santos'un yanında bonus diye 6 milyon €'ya kakalan, Ortalama bir sınıf oyuncuyken yıldız diye lanse edil, Selçuk'la aynı yeteneği taşı ama herkesten bin kat gamsız olmana rağmen hocanın göz bebeği ol, Emre'li Meireles'li Topal'lı bir kadroda kendini yırtsan bile forma şansı bulamayacakken takımın kaptanı kovulsun yerine 10 numara oyna. Tam her şey insanların gözünün önüne daha net serilip artık bu şansın kırılacakken seni kesebilecek Emre, Topal ve Salih sakatlansın ve yine sana mecbur kalınsın.
Ne diyeyim Allah herkese bu adamdaki şansı nasip etsin.
programın sonunda beykan yoboya öyle bir çalım attıki akıllara zarar . Bu çocukta geliyor .
Mert , Ertuğrul , salih , beykan , gökay , aziz , mataracı ( ismini unuttum :D ) okan
Recebi de unutmamak gerekir :D
Nazar değdi Salih'e. :) Gemiş olsun.
Salih Akhisar ve Lazio maçlarında yok, bu maçlarda Emre ve Topal da olmayacak (Topal belki Lazio maçına yetişir). 2 maç Cris, Meireles ve Selçuk üçlüsünü izleyeceğiz. Çok zor 2 maç olacak umarım başka sakatlık yaşamayız ve Aykut Kocaman Selçuk yerine Topuz'u oynatır. Zaten Lazio'ya eleneceğimizi düşünüyorum ama Akhisar'ı yenmemiz gerekli. Ordu maçına hepsi yetişir zaten.
Salih'e geçmiş olsun, 2 maç çok önemli değil. İnşallah bundan sonra ciddi birşey olmaz. Bundan sonra överken maşallah deyin çocuğa nazar değdi :).
http://www.sporxtv.com/futbol/superl...n=IcerikPaylasQuote:
Aykut Kocaman, Dortmund'un son 2 sezondaki şampiyonluğunda büyük rol oynayan sistemi, kendi takımında görmekte kararlı. 1 milyon Euro'luk bu teknoloji takımın top kontrolünü artırıp pas trafiğinin hem hızlanmasını sağlıyor hem de isabet oranını maksimuma çıkarıyor.
Sistem mükemmel eğer haber doğru ise klüp çok güzel bir iş yapmış olacaktır. Özellikle bizim gibi pas oyunu oynamaya çalışan bir takım için doğru bir hareket olur.
Ancak bu sistemi sağlamaya değecek bir kadroya sahip miyiz orası muamma.
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...para-toplamasi
Belki de o zaman yollamamız gerekiyordu :uzgun:
Şuan olsa kenarda kıyıda ne varsa veririm. Yeminle veririm..
@koray_cardak
sky sport news'a göre serdar tasci'yi 5 milyon euro'ya bitirmisiz.. sportif direktör fredi bobic stoper arayisina girmis yeni sezon icin..
hedef terry-tasci diyorlar olabilir mi dersiniz?
ne güzel olur varya :D
Yobo ne Allah aşkına. gitsin takım bulsun kendine :)
--------
Tribun Dergi @tribundergi 10 dk
Ziegler: Gareth Bale, Ashley Cole ve Fabio Coentrao gibi oyuncular çok kaliteli olsalar da kendimi onlardan çok aşağıda görmüyorum.
Bunu dedi mi gerçekten ?? Ağlamak istiyorum eğer dediyse :D