Quote:
Originally Posted by
Baba Hamdi
Bazen bir başlıyorsun hiç biri sorulara yanıt değil sadece La Fontaine'den masallar kısmına giriyor. Ben 5 aktivasyon hakkıyla ilgili bir sey mi dedim son yazımda. Cevap verilmiyor dediğiniz şeylerle ilgili ve daha bir çok şeyle ilgili bir sürü açıklama yapılmış, bizde yanıt alamadık diyorsunuz demiştiniz hatırlarsanız. Ama en ufak bir üyenin sorusuna bile yanıt vermişler ama sizinde sorup öğrenebileceğiniz sorular gelince sizden mi kaçıyorlar onu merak ettim.
Rica ediyorum polemik yaratmadan once benim yazdiklarimi dikkatli bir sekilde okuyun. Ben nelere cevap vermiyorlar dedim, hangi konularda cevaplarin zaten ilk metin icinde mevcut oldugunu soyledim.
Quote:
5 aktivasyona gelince size söylemiyorlarsa ben söyleyeyim,başta yine aynısını düşünüyoruz ifadeleri kendi sitelerinde mevcut, şimdi ise kesin kararlarını vermişler,oyun çıkınca açıklama yapmaya gerek yok ,5 aktivasyon olayı kalkmış durumda. Yani zaten alamayıp da ortaklaşa alabilecek olanların durumları iyice zorlaşıyor.
Steam'den iki farklı bilgisayara yükleyebiliyorsunuz ama aynı anda ikisiyle oynayamıyorsunuz.(offline olarak dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz biri dvd diğeri steam ya da ikiside steam olarak).
Mesela iki kardeşsiniz iki farklı bilgisayara bu seçenekler ile oyunu kurdunuz multiplayer olarak aynı anda başkalarıyla ve birbirinizle oynama imkanınız yok, çevrimdışı oynayabilirsiniz,ya da multiplayer oynayacaksanız bir o oynayacak bir siz.
Bunu zaten bu forumdaki ilgili konuda yazmistim.
Quote:
Yani oyun geçen sene şöyle ya da böyle ki o da dağıtım politikaları yüzünden,kendi itiraflarıda vardı artık tam ifade edemesek de 5 kişi alma imkanınız oldu diye ,oyun hakkettiği değere yaklaşırken ,şimdi hakketmediği bir değere yaklaşıyor, didrekt 90 lira 60 lira 45 lira alarak. Ne oyunlar var yapılışı harcamını hesaba katarsanız Fm çocuk oyuncağı kalır ve onların talep ettikleri miktara bakın.
Hak ettigi deger satin alan insana gore degisir. Siz yanlis buluyorsaniz bu sizi baglar. Herkezi temsil etmez.
Quote:
Bir ikincisi;
Biz fiyatları belirlemiyoruz dağıtımını yapıyoruz verdiğimiz firmalar kaçtan satılacağını kendileri belirliyor diyolar, yani Zavvi 45 liraya satıyorsa ona 60 liraya sat ucuza satıyorsun diyemeyiz diyolar. O zaman Aral kafasına göre sallıyor fiyatı 90 lira gümrük masrafı şu falan,hiç de bilmediğim konular sanki ve emin olun o kadar masraf olur ,sadece gülüyorum :)
Zavvi 45 liraya denk gelen bir fiyatla satıp kar ediyorsa ,başkası 60 liraya,bir baskası 50 liraya satıp kar edebiliyorsa,ve bunda gönderimi falanda düşünün,oyunun asıl fiyatı nerelere gelir ve nereden nerelere geliyoruz?
Zavvi kar etmiyor. Hatta Sega'dan satin alabildigi rakamin altina satiyor. Bunu da daha once yazmistim.
Quote:
Öncelikle bilinçlendirme konusuna gelecek olursak sitede verilen yanıtları paylaşmak sizin yükümlülüğünüzde.Yok bize yanıt vermiyorlar,bizde tam bilmiyoruz demek sadece komik. Bunu yetkili ağızdan ister üyelerin sorduklarını tercüme ederek, isterseniz onlara sorup yanıt alarak alımı satımı kullanımı iyice bir öğrenin buraya sunun ki, herkes bilinçlensin.
Burada sorulan sorulardan herhangi birisi korsan kullanim amacli olmasa idi (ki bir kisiye bir oyun disindaki her turlu secenek korsan kullanimdir ve SI sitesinde de boyle tanimlanmistir) sormaktan ve cevaplari almaktan cekinmezdim. Isterseniz ilgili konuya bir defa daha goz gezdirin.
Quote:
Hedef diyelim ki tutturulamadı satış konusunda,demoyu demiyorum,demonunki bile abes ya neyse, eğer öyle bir tutum icra edip de yapmayacaklarsa yapmazlarsa yapmasınlar umrumuzda olmaz. Ama olay gidip de örneğin 9500 ler de demoda kaldı demo cıkmadı,7000-8000'lerde satış kaldı Türkçe yama çıkmadı, bu şekilde olursa gidip de burda kimse laf edip de SI böyle istedi biz veremedik o yüzden öyle oldu SI haklıdır biz yapamadık şeklinde olmasın.
Neden? Isin gercegi bu degil mi? Olayi yumusatarak ne kazanirsiniz? Sen 10 bin imzayi at, o dusunsun. Sen 10 bin oyunu al, nasil ve ne kadar cabuk ekleyecegini o dusunsun. Itibari zedelenecek olan SI. Kaybedecek daha cok seyi olan SI. Hem de 900 bin TL'den daha fazlasini kaybeder.
Quote:
Bu arada diyelim bir de şu konu var,oyun şu anda önsatışlarda,kimseninki tam onaylı değil, hani şey olsa anlarım,oyun marketlerde olur ya da direkt satışta,kusura bakmayın 2 ay oldu hala şu kadar satış yapıp alamadınız derler.
Ama önsatışlarda ve bir sürü karışıklık olacak.Oyunu dvd'den alanlar ve dvd'den direkt kurup steamden kurmadıkları için oyunun Türkiye'den alındığını ispatlayabilecekler mi? (tabi fm yine koyduğu reklamlarla üretici bilgilerini süzerek bilgilerimizi bir şekilde alır :) )
Ya da diyelimki satış başlandı bu 10 bin satış beklenene kadar süre geçecek,bir dilde yazmak o kadar kısa sürmez, tabi şimdiden hazırlamadılarsa, böyle olup bittiğinde mi yamayı verecekler oynayacaklara,yoksa satış başladığından itibaren 15 gün bir ay geçti bu kadar yeterli olmadı deyip durduracaklar mı? Ka kişinin oyunları geliş biçimlerine göre 15-20 günde anca eline geçebilecek durumda olacak zaten.
Hazir degil, 10 bin unite satildiktan sonra devam eden Turkcelestirme calismasinin oyun ile bundan boyle beraber cikmasi resmiyet kazanacak.
Son tarih suresi mi istiyorsunuz? Son tarihi acik. Onemli olan normalde korsan kullanan kisilerin bazilarinin katilimi ile toplam 10 bin satisin gerceklesmesi.
Quote:
türkçe için burdan almışlar notları bir ara öyle bir şey denmişti,burdaki de tam değil ki ,tamamlamaları gerekiyor,ha diyelim 10 bin oldu yama ne zaman var olacak?
En dogru cevabi verecek olan kisi Vieri.
Quote:
Hep farklı türden ve farklı açılardan sorular soruyorum dikkat ederseniz çünkü her türlü düşünceye göre bir yanıt verilmesi gerekiyor.
Yoksa benim için hiç önemi yok , oyunda ingilizcede var başka kullandığım dillerden biride. Ne uğraşıyorum ki.Ben burda oynayacak olan kardeşlerim için soruyorum.Ve bunların cevabını bilmeye hepsinin hakkı var.
Pekala haklari var bu sorularin cevaplarina. Simdiye kadar akliniz neredeydi diye sormam daha dogru olur belki de.
Farkli turden sorularinizin cogu esasinda konu ile ilgili degil. Mesela Zavvi'nin nasil ucuza sattigi sizi neden ilgilendiriyor. Isler istediginiz gibi olmadiginda ille de bir suclu bulmak zorundamisiniz? Bu suclu ille de is yaparak para kazanmaya calisan kurum olmak zorunda mi?
Quote:
Zaten işin içinde SI'ın bir dalaveresini gördüğüm anda kendim bir çok dilde oynayabilecek olmama rağmen oyunu almayı iptal ediyorum. Bir oyunda eksik olsun.Prensipler her şeyden önemlidir.Ama SI'ın yaptığı gibi diretilen prensipler değil,hayattaki gerçek prensipler.
Herkez ayni prensiplere sahip olmak zorunda degildir. Baskasinin prensibini begenmeyerek, yanlis bularak bir yere varamazsiniz. Onlardan prensiplerinden odun vermesini beklerseniz, zaten prensip olmaktan cikarlar. Yaptiklarini dalavere olarak nitelendiriyorsunuz ama bu sorulari sormak haftalardir sizin elinizde olmasina ragmen sormadiniz. Bu sorularin cevaplari hazirda verilmedigi icin de karsinizdaki dalavereci oluyor. Bu kadar haftadir akliniz neredeydi? Isiniz bu degil mi? Eh benim isim de degil.
Benim kitabimda esas dalaverecilik, 10 bin imzanin altinda bir rakamda kalinmasina ragmen artik yaparlar birseyler umidi ile insanlari yanlis yonlendirmektir. 10 bin imzanin altinda hic bir sey yok. Oldugunu varsayarak sadece kotu bir durumda kendinizi uzersiniz. Bu hala Dunya Kupasina gitmeye firsatimiz var deyip insanlari umut ile doldurup, sonra hayal kirikligina ugramalarina neden olan zihniyetten farkli degildir.
10 bin imza = Turkiye Quickstart'i
10 bin satis = Turkce'nin oyuna eklenmesi
Bu iki denklemin disinda bir denklem yok. Farkli denklem kurmak isterseniz, SI'a e-posta yollamaya, direk irtibata gecip farkli sartlarin sunulmasini istemek icin mucadele etmeye serbestsiniz. Bizim yaptigimiz sadece yapilmasini istedikleri kampanyaya araci olmak. Anketi burada ve Turkce yaparak kampanyaya katilmak isteyenler icin gereken ortami yaratmak.
Kampanyadan hosnut degilseniz, imza atmayiverirsiniz. Sorulariniz varsa sorarsiniz. Yoksa da zamaninizi daha iyi degerlendirmenin yollarini ararsiniz.
Insanlara, insan gibi yaklasmayi cok iyi biliyorsunuz. Sirketlere ise insan gibi yaklasmiyorsunuz. Aksine sirketlere nefret kusmayi adet edinmissiniz. Amaciniz sadece bu mu?