Bazen bir başlıyorsun hiç biri sorulara yanıt değil sadece La Fontaine'den masallar kısmına giriyor. Ben 5 aktivasyon hakkıyla ilgili bir sey mi dedim son yazımda. Cevap verilmiyor dediğiniz şeylerle ilgili ve daha bir çok şeyle ilgili bir sürü açıklama yapılmış, bizde yanıt alamadık diyorsunuz demiştiniz hatırlarsanız. Ama en ufak bir üyenin sorusuna bile yanıt vermişler ama sizinde sorup öğrenebileceğiniz sorular gelince sizden mi kaçıyorlar onu merak ettim.

5 aktivasyona gelince size söylemiyorlarsa ben söyleyeyim,başta yine aynısını düşünüyoruz ifadeleri kendi sitelerinde mevcut, şimdi ise kesin kararlarını vermişler,oyun çıkınca açıklama yapmaya gerek yok ,5 aktivasyon olayı kalkmış durumda. Yani zaten alamayıp da ortaklaşa alabilecek olanların durumları iyice zorlaşıyor.

Steam'den iki farklı bilgisayara yükleyebiliyorsunuz ama aynı anda ikisiyle oynayamıyorsunuz.(offline olarak dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz biri dvd diğeri steam ya da ikiside steam olarak).

Mesela iki kardeşsiniz iki farklı bilgisayara bu seçenekler ile oyunu kurdunuz multiplayer olarak aynı anda başkalarıyla ve birbirinizle oynama imkanınız yok, çevrimdışı oynayabilirsiniz,ya da multiplayer oynayacaksanız bir o oynayacak bir siz.

Yani oyun geçen sene şöyle ya da böyle ki o da dağıtım politikaları yüzünden,kendi itiraflarıda vardı artık tam ifade edemesek de 5 kişi alma imkanınız oldu diye ,oyun hakkettiği değere yaklaşırken ,şimdi hakketmediği bir değere yaklaşıyor, didrekt 90 lira 60 lira 45 lira alarak. Ne oyunlar var yapılışı harcamını hesaba katarsanız Fm çocuk oyuncağı kalır ve onların talep ettikleri miktara bakın.

Bir ikincisi;

Biz fiyatları belirlemiyoruz dağıtımını yapıyoruz verdiğimiz firmalar kaçtan satılacağını kendileri belirliyor diyolar, yani Zavvi 45 liraya satıyorsa ona 60 liraya sat ucuza satıyorsun diyemeyiz diyolar. O zaman Aral kafasına göre sallıyor fiyatı 90 lira gümrük masrafı şu falan,hiç de bilmediğim konular sanki ve emin olun o kadar masraf olur ,sadece gülüyorum

Zavvi 45 liraya denk gelen bir fiyatla satıp kar ediyorsa ,başkası 60 liraya,bir baskası 50 liraya satıp kar edebiliyorsa,ve bunda gönderimi falanda düşünün,oyunun asıl fiyatı nerelere gelir ve nereden nerelere geliyoruz?

Öncelikle bilinçlendirme konusuna gelecek olursak sitede verilen yanıtları paylaşmak sizin yükümlülüğünüzde.Yok bize yanıt vermiyorlar,bizde tam bilmiyoruz demek sadece komik. Bunu yetkili ağızdan ister üyelerin sorduklarını tercüme ederek, isterseniz onlara sorup yanıt alarak alımı satımı kullanımı iyice bir öğrenin buraya sunun ki, herkes bilinçlensin.

Hedef diyelim ki tutturulamadı satış konusunda,demoyu demiyorum,demonunki bile abes ya neyse, eğer öyle bir tutum icra edip de yapmayacaklarsa yapmazlarsa yapmasınlar umrumuzda olmaz. Ama olay gidip de örneğin 9500 ler de demoda kaldı demo cıkmadı,7000-8000'lerde satış kaldı Türkçe yama çıkmadı, bu şekilde olursa gidip de burda kimse laf edip de SI böyle istedi biz veremedik o yüzden öyle oldu SI haklıdır biz yapamadık şeklinde olmasın.

Bu arada diyelim bir de şu konu var,oyun şu anda önsatışlarda,kimseninki tam onaylı değil, hani şey olsa anlarım,oyun marketlerde olur ya da direkt satışta,kusura bakmayın 2 ay oldu hala şu kadar satış yapıp alamadınız derler.

Ama önsatışlarda ve bir sürü karışıklık olacak.Oyunu dvd'den alanlar ve dvd'den direkt kurup steamden kurmadıkları için oyunun Türkiye'den alındığını ispatlayabilecekler mi? (tabi fm yine koyduğu reklamlarla üretici bilgilerini süzerek bilgilerimizi bir şekilde alır )

Ya da diyelimki satış başlandı bu 10 bin satış beklenene kadar süre geçecek,bir dilde yazmak o kadar kısa sürmez, tabi şimdiden hazırlamadılarsa, böyle olup bittiğinde mi yamayı verecekler oynayacaklara,yoksa satış başladığından itibaren 15 gün bir ay geçti bu kadar yeterli olmadı deyip durduracaklar mı? Ka kişinin oyunları geliş biçimlerine göre 15-20 günde anca eline geçebilecek durumda olacak zaten.

türkçe için burdan almışlar notları bir ara öyle bir şey denmişti,burdaki de tam değil ki ,tamamlamaları gerekiyor,ha diyelim 10 bin oldu yama ne zaman var olacak?

Hep farklı türden ve farklı açılardan sorular soruyorum dikkat ederseniz çünkü her türlü düşünceye göre bir yanıt verilmesi gerekiyor.

Yoksa benim için hiç önemi yok , oyunda ingilizcede var başka kullandığım dillerden biride. Ne uğraşıyorum ki.Ben burda oynayacak olan kardeşlerim için soruyorum.Ve bunların cevabını bilmeye hepsinin hakkı var.

Zaten işin içinde SI'ın bir dalaveresini gördüğüm anda kendim bir çok dilde oynayabilecek olmama rağmen oyunu almayı iptal ediyorum. Bir oyunda eksik olsun.Prensipler her şeyden önemlidir.Ama SI'ın yaptığı gibi diretilen prensipler değil,hayattaki gerçek prensipler.