Zaten off the ball 17 idi 802'de.
Printable View
Zaten off the ball 17 idi 802'de.
of the ball 20 bile olabilir..(abartı demeyin bu değer oyunda verilsin diye konulmuş nedense tr ligi için en yüksek değer 16 olarak görülüyor)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ön sezininde çok yüksek olduğunu düşünüyorum semihin..
Evet, Semih' in off the ball ve anticipation özellikleri 18 üstünde olur, olmalı.
Arkadaşlar dayım vefat etti, bir müddet ilgilenemeyeceğim.Kalan resmi işlemlerini yarın sabah tamamlayacağım, defin işlemleri için yarın Kastamonu'ya gidiyorum.
Tüm yazılanları ise okudum ve değerlendirdim yalnız bilginiz olsun, cevap alamadığınız için okumadım, ilgilenmedim sanmayın.Araştırma netleşti ama sonlanmadı, değerlendirdik ve çok başarılı oldu inanın, değerlerler aşağı yukarı tartışılabilir, bariz fazla ya da eksik bulmanız zor olacak -objetif değerlendirmeler için-.
hemşo başın sagolsun semıhe gelınce bence cok ıyı bıtırıcılıge sahıp degıll kafa 16 olur sıcrama 16 calısma oranı 18 topsuz alan bence en onemlı ozellıgı semıhın 19 olurr....dıger ozelıkklerının cogu 15 nın altında olur
Başın Sağolsun Abi..
Cengiz başın sağolsun, Allah rahmet eylesin..
Başın sağ olsun, Allah sana ve yakınlarına sabır versin.
fb bugün gerçekten berbat oynadı çok övülerek alınan güiza hiç birşey yapmadı 90 dk yatdı sadece savunmada çok ciddi açıklar verdi fb bugün çok zayıftı berbat...
ewet öncelikle aylardır diyorum ki carlos türkiyeye geldi ama futbolu bırakmaya geldi oynamaya şampiyonluklar görmeye değil. nitekim hırslı değil hiçte umursamıyor. aylardır diyorum ki saha içinde büyük consantrasyon kayıpları yaşıyor (fm deki özellik anlamında değil anlık pozisyonluk hatalar)
aylardır diyorum ki carlos defalarca ofsaytı bozuyor. bilmiyorum nasıl yapılır ama carlosun gidipte geri gelmemesi taraftara oynaması kendini fazla sıkmaması zorlamaması ayarlanmalı.
geçen yıl dedim ki carlos devamlı ofsaytı bozuyor. yok öyle şey dedi bana cengiz şimdi bende diyorum ki maç 1 ofsaytı bozup %100 lük gole sebebiyet verme 1
murat ceylanın direğe vurduğu topta neden oradaydı bilen varmı... peki anlayan?
(carlos bugün iyi maç çıkardı o ayrı mesele)
gökhan gönülde mental sorunlar görüyorum inşallah ne oldum delisi olmaz. biraz lakayıt haddinden büyük röpörtajlarını görüyorumda. umarım; işine, rakiplerine sağı duyarda kendine gelir.
extensor sonuna kadar katılıyorum. Bu sezonki maçlarda gözlemlediğim kadarıyla R.Carlos'un mental ve fiziksel özellikleri kesinlikle düşmeli. Hem çok çabuk yorulup geriye dönemiyor, hem de hırslı değil, çok soğukkanlı ama pek takmıyor havalarında yani.
G.Gönül ise o konuda da haklısın ama önünde Deivid varken iyiydi, belki de Kazım veya Burak ile anlaşmazlık yaşıyor o bölgede, biraz daha zaman var onun için, ama R.Carlos konusunda %100 katılıyorum.
Geçen yılki Kayserispor-Fenerbahçe maçında M.Eren'in golünü de hatırlatmak isterim ofsaytı bozduğu pozisyonlardan biri de oydu.
8.0.2 datalarında Güizanın pacei 16 idi. Güizanın oyun stiliyle pacein ne alakası var onu göremedim. Topa iyi vuran iyi pozisyon alan statik bir striker için 16 pace fazla değil mi?
guizayı doğru değerlendirmemişsin bence topa iyi vuran iyi pozisyon alan statik bir santrafor arıyorsan onun adı semihtir fenerde guiza gerektiğinde iyi hızlanabilen ve top taşıyabilen bir oyuncu yıllarca ispanya dışında futbol oynamamış bir futbolcunun yaşadığı uyum sorunu sebebiyle kendini gösterememesi hemen fikir vermemeli sizlere biraz beklemeniiz tavsiye ediyorum...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Fenerbahçede süper ligde yaptığı maçlarda konsantrasyon eksikliği yaşanmasında ve sürekli puan kaybının yaşanmasında zaten bu mental eksikliğin önemli payı var...
belki çok okuyup yazmamış ama dürüst bir futbolsever olan galatasaraylı bir abimin geçen yıl Fenerbahçe için kurduğu cümle bence çok şeyi özetliyor: FUTBOLCU SATIN ALMAYIN RUH SATIN ALIN
çok doğru olarak sizin yukarıda yazdığınız ...mental eksiklikler yüzünden fenerbahçe geçen yıl şampiyon olamadı ve bu yılda çok zor olacak....
çünkü takımı için fedakarlık yapmaktan uzak futbolu kendisi için oynayan ..sözleşmesi bitince ilk fırsatta soluğu kaçmakta bulan futbolcular yığını oldu malesefki fenerbahçe..bakıınız uncaya bakınız aurelioya..
fenerbahçede para var iyi oyuncular var tesis var seyirci var..ama takım bütünlüğü yok ruh yok...
FM de takım bütünlüğü takım ruhu kavramları fazla geçerli olmadığı için elimi kolumu sallayarak şampiyon oluyorum ama gerçekte çok zor şampiyon olur fenerbahçe...bu kafayla giderse çok zor...
collin kazım, uğur boral malesef bu sene gökhan gönülde bunların arasına katılmış...bu beyler sanki çok kariyerli sanki çok büyük futbolcularmış gibi kendilerini büyük maçlarda yırtıp orta ve düşük düzeyli maçlarda hayalet gibi dolaşıyorlar sahada....
fenerbahçeyi gerçekten çok seven ve takımı için oynayan bir tane oyuncusu var... oda Semih ve oda malesef...yedek....
FM ye nasıl akdarılır bilmem ama bu hususun artık yansıtılması lazım...mesela futbolcuların takım bağlılıklarının düşük seviyeye çeklimesi olabilir mesela...
fenerbahçe geçen yıl ligi açıyor takımın başında zico ...İstanbul belediye maçında topa ayağını uzatmayan bir takım...
bu sene takım ligi açıyor..takımın başında Aragones.. yine sahada yürüyen fenerbahçe..
fener başkanı diyorki: bu takım elini kolunu sallayarak şampiyon olmalı
fener medyası koro halinde derki: bu takım mükemmel suçlu teknik direktör adı zico olur adı duam olur denizli olur ama suçlu hep teknik direktör...
futbolcusu derki: fenerbahçe zirve
taraftarı kahve köşelerinde derki: fenerbahçe en iyi en güçlü kadroya sahip
fenerbahçe taraftarıda medyasıda futbolcularıda ve en başta başkanıda artık daldıkları uykudan uyanmaları lazım...evet dostuun yukarıda anlattığı gibi Fenerbahçe takımımı hep kendini bulutların üstünde görüyor..eksiklerini hatalarını zaaflarını göremiyor...
bu takımın kalecisi hangi maçta ne yapacağı belli olmayan Volkanın doğr düzgün bir yedeği yok..
bu takımın sol kanadı 35 yaşında ve sürekli pozisyon hataları yapıyor kaldıki arkadaşsakatlığını bahane edip geçen sene 2 ay brezilyada takımın en önemli maçları varken tatil yaptı...kimse tedavi oldum palavrasına inanması..türkiyede doktormu yok...gitti ve tatil yaptı...
bu takımın göbeğinde biri çok sert oynayan sürekli faul yapan sarı kart ve kırmızı kart rekortmeni oynuyor..öteki bekide kendi kalesine gol atma rekortmeni....
göhan gönüle seviniyorduk oda şımardı...ben gökhanın formsuzluğunu sakatlığına bağlamıyorum sakatsan hazır değlsen oynama sakatım de madem düzeldiysen çık ve koş...defans oyuncusu aklı fikri hucumda kendini dani alves sanıyor oydsa onun kadar hızlımısın bir bak kendine...onun kadar teknikmisin...
takımın defansı pamuk gibi ama orta sahası daha bir pamuk Antepli tabata topa vuruyor 3 metre çevresinde bir adam yok...
hani ben bu maldonadodan adam olmaz dediğimde bana kızanlar vardır ya gururla seyrediyorlardır maldonadoyu....
Bulutların üstünde başkan 2 aydır bir orta saha oyuncusu alacak aurelionun yerine xabi alonsolarmı yazılmadı ...ama sonuç 0 şimdide colsa diyorlar 33 yaşında ....
kanatlarda uğur boralında collin kazımında doğru düzgün bir bir alternatifi yok onlarda bunu biliyorlar ya şımardıkça şımardılar...
takımın onca eksikleri -varken ...üstüne birde kendini beğenmiş bir takım ruhu oluşturamamış futbolcular yığını haline gelince takım işte sonuç bu....
İntere karşı oyna ...chelse ye oyna antepe gelince yat...istanbul belediyeye gelince yat...
Ferebahçe bu durumdan kurtulmalı yoksa kendini toparlayamaz ama bu durumdan uynaması için takımın önce yönetimin uyanması lazım...
akıllarını başlarına alıp biz en iyi takımıız biz real madrit ayarındayız modunu bırakmaları lazım..
balık baştan kokar derler...önce yönetim uyanmalı ki bu hocayada takımada sirayet etsin...
şimdi bu akşam Partizan maçı var...izleyin kazımı...izleyin uğuru ve diğerlerini bir yerlerini yırtacaklar...çünkü şampiyonlar ligi onların kapısı...milan alacak ya sanki bu beyleri...
ama sonra yatacaklar aşağı...
şimdi Extensor...yorpumları yaptık ama araştırma forumu buası bu yorumlarıu FM ile nasıl ilişkilendireceğimizi bulalım...bunu sen daha iyi yaparsın...
Dediğin her şeyere +1
Ligde vurdumduymaz olacak, avrupada ise canını dişine takacak, bunu FMye uyarlamak çok zor olacak.
Perpetua demişki süreklilik. Süreklilik olabilir ama süreklilik düşük olsa bu oyuncularda oyunu açınca sürekliliğin az olması ŞLde iyi ligde kötü oynamalarını sağlamaz ama belki şöyle yapılabilir.
İmportant matches özelliği biraz yüksek tutulup, süreklilik düşürülürse, önemli maçlarda sürekliliğin etkisi azaltılıp bu maçlarda iyi d,ğer maçlarda da düşük süreklilikle iyi oynamaması sağlanamaz mı?
Şimdi bir tartışmaya kürek açalım...
2 sene evvel dedikki deivid kim berbat oyuncu vs dalga geçtik. geçen yıl takımın en iyi 3 lüsünden biri oldu.
geçen sene dedikki maldonado kim mal dedik dalga geçtik .Bu sene bomba gibi girdi. Ben kendi adıma her ikisininde arkadasındaydımda. biz türk halkı ne sıcak kanlıyız yaw hemen asalım hemen keselimm eee maldonado güney amerikanın en etkili ön liberolarından biri... yoook arkadaş biz göremeyiz onu biz cahil adamız anlamayız alışma süreci falan kolombiya milli takımının kalecisi gelir 2 hatalı gol yedi diye gönderir küme düşeriz sonra biz
Şimdi de Galatasaraylılar derki skibbe adam değil Galatasaraydan bişey olmaz...
yok babacım esas bizden bişey olmaz ;)
Bugün Maldonado seyrettiğim maçlarından birinde ilk kez güzel bir oyun sergiledikten sonra yerini Önder'e bıraktı. Defansın arkasına attığı toplarla forveti pozisyona soktu, uzaktan attığı bir şut baya tehlikeliydi hatta sırıtarak-şaşırarak alkışladık kendisini bu şuttan sonra :D ayrıca savunmada epey kritik müdahalelerde de bulundu. Sabır gösterilirse şimdiye kadar oluşturduğu imajı, farklı bir oyun ortaya koyarak değiştirebilir.
Güiza'nın hız hızlanması 16 yüksek diyenler vardı. Bence Güiza oldukça süratli bir oyuncu, tam bir pivot forvetmiş muamelesi yapılıyor forumda bence yanlış. topla driplingi çok iyi olmayabilir ama özellikle hızı oldukça tatminkar seviyede, ayrıca 90 dakika boyunca yorulmuyor, stamina olarak Semih'ten daha iyi.
Semih yine kafayla gol attı;)
Güiza oldukça hızlı bir görüntü verdi, hızıda hızlanmasıda gayet iyi 16 normal bir değer diye düşünüyorum.. Maldonado çok top kesti ama yinede defanstan top çıkarmakta çok zorladık.. Defans-ortasaha arasındaki bağlantıyı Maldonado kuramıyor.. Maldonado genelde topu kanatlara gönderiyor.. Çok basit ve risksiz oynuyor.. Ama dün savunmada oldukça iyidi, hücumda da bir kaç direk top attı forvetlere ama yinede hücum yöne zayıf bir görüntü çizdi.. Yasin çok acemi bir görüntü çizdi, savunmada iyi toplar kesti ama acemilik var bariz belli.. Kazım bu maçta da etkiliydi, Uğur'da bir asist yapmasına ramen çok top ezdi, hiç doğru düzgün çalım atamadı, kısacası kötüydü, ama son zamanlarda oynadığı futbolla araştırmacı arkadaşlarmızın bazı özelliklerine verdiği değerler gayet yerinde görünüyor.. Ama potansiyel yokmu? Var daha öncede gördük bunu ama son zamanlarda genel olarak topları çok eziyor..
Semih, her maç atıyor. Bir maçta %100 kaçırdığı gol yok. Pozisyona giriyor ve atıyor. Bu oyuna yansırsa Fenerbahçe ve Semih için çok iyi olur.
Güiza topu çok iyi indiriyor ve ayağında tutarak ortasahanın forvete gelmesini sağlıyor ve Fenerbahçe'yi pozisyonlara sokuyor.
Alex için söylenecek söz yok. Dün gene döktürdü. Artık bireysel yeteneğini bu yıl daha çok gösterecek gibi.
Kazım bence oldukça etkisizdi, çektiği gereksiz şutlar ve kale ağzından kaçırdığı golle saç baş yoldurdu. Kazım orta ve üst düzey takımlara karşı ilk 11'de oynayacak bir oyuncu değil, en azından şimdilik değil. kendini geliştirmesi lazım diyecem ama onu da yapmıyor. partizan-fener maçında pas atacağı yerde yine gereksiz bir şut çıkardıktan sonra niye pas atmadın die yakınan Guiza'ya utanmadan el kol hareketi yapacak kadar zayıf bir futbolcu. avrupa kupalarında oynadığı çeyrek final ve yarı final maçları Kazım'a fazla geldi. geçen sene bu zaman tribünden izliyordu maçları şimdi ise havasından geçilmiyor, oyundan alınırken bile basit hareketler yapıyor. tekrar söylüyorum Kazım karakter olarak çok zayıf bir futbolcu ve mental özellikleri sıfır!!!
Josico Fenerahçe'de
Josico kimdir?
Josico olarak tanınan José Jo**uín Moreno Verdú, 6 Ocak 1975'te Hellin Albacete'de doğdu. Orta sahada defansa yönelik oynayan Josico, futbola profesyonel olarak Albacete takımında başladı. Üç sezon Albacete forması giyen Josico 97 maça çıkarken 7 de gol kaydetti.
1998-99 sezonunda Las Palmas takımına transfer olan İspanyol futbolcu 4 sezon bu ekibin formasını giydi. Las Palmas formasıyla 129 kez sahaya çıkan Josico 14 kez golle buluştu
2002-03 sezonunun başında Villarreal'e geçen Josico 6 sezondur bu takımda boy gösteriyordu. Villarreal ile 152 maça çıkan tecrübeli futbolcu 5 gole imzasını attı
Çalışkanlığı ve yüksek kondisyonu ile ön plana çıkan Josico, Villarreal'in La Liga ve Avrupa kupalarında yakaladığı başarılarda önemli bir rol oynadı.
Josico, 2003-04 sezonunda Villarreal ile UEFA Kupası'nda yarı final, 2004-05 sezonunda UEFA Kupası'nda çeyrek final, 2005-06 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'nde yarı final oynama başarısı gösterdi.
Bence abartıyorsun.. Kazım zaten büyük maçlarda gösterdiği performanslarla kendini gösterdi.. Maçta çektiği şut çok anlamsız bir şut değildi kaleyi karşısına almış ve önünü boşaltmıştı hatta bende izlerken vur vur diye bağırdım oturduğum yerde tv. karşısında , pas atabilirdi, atmadı, hatta bunun için elini kaldırarak arkadaşlarından özür diledi.. Kendini geliştirmediği doğrudur ancak ilerleyen yıllarda mental anlamda olgunlaşacaktır.. Ama büyük bir yetenek.. Taraftarı heycanlandıracak yetenekte bir oyuncu.. Biraz daha zamana ihtiyacı var çok iyi olmak için..