Fenerbahçe Profesyonel davranıp olayın üzerini kapamaya çalıştı, Alex ise amatörce davranıp olayın herşeyini serdi.. Hangisini beğenirseniz.. Hangisini yerseniz..
Printable View
Fenerbahçe Profesyonel davranıp olayın üzerini kapamaya çalıştı, Alex ise amatörce davranıp olayın herşeyini serdi.. Hangisini beğenirseniz.. Hangisini yerseniz..
Alex'i son 2 aydır tanıyamıyorum
Alex hep böyleydi yalnız hep en gözde olduğundan problem olmuyordu. O meşhur Avrupa maçında ıslıklandığının ertesi günü bavullarını toplayıp gidiyordu. Ne zaman ikinci plana atılmak istense şu kulüple görüşüyorum, Brezilya'ya dönebilirim haberlerini yaydı. Mütavazı bir oyuncu mudur ? bilmem ama geldiği zaman kendisinden daha popüler olan Anelka'yı söndürüp Nobre gibi bir adamı nasıl kral ettiğini, Anelka'nın ayrıldığı zaman bu duruma değinerek "Nobre ,Alex olmazsa 5 gol atamaz" dediğini ve Nobre'nin BJK'yi gittikten sonra ligde 2-3 gol falan attığını bilirim : )
[QUOTE=barahir;2338331]Fenerbahçe Profesyonel davranıp olayın üzerini kapamaya çalıştı, Alex ise amatörce davranıp olayın herşeyini serdi.. Hangisini beğenirseniz.. Hangisini yerseniz..[/QUOT
Fenerbahçe profesyonel davransaydı sezon başı yapaılanmasını doğru yapar bugünlere gelinmezdi kimse Alex in kesilmesine gitmesine bişey demez ama şekil yanlış uslüp yanlış böylemi olması gerekir sezon başı alınan oyunculara bakın ve 11 yapın artı harcanan paralara bakın sizi tatmin ediyormu? giden ve gelenlere bakın yerleri dolmuşmu? şimdi sanki tek şuçlu Alex miş gibi gösteriliyor tepki buna ama er yada geç herkes görecek gerçek sorunun kimde olduğunu ama olan Fenerbahçe ye olacak ona üzülüyorum yoksa Alex gider başkası gelir Aykut gider öbürü gelir ama olan garibim Aykut a olmaz Fenerbahçeme olur
Kimseye çatmadan güzel yazmış Okay Karacan; Fenerbahçe'nin En Büyük Taraftarı (tıkla)
Okay Karacan iyi yazmış ama Alex'in burada futbolu bırakma düşüncesi yoktu, belki 3 sene daha sözleşmesi olsa burada bırakırdı ama Alex oynamak istiyordu, sezon sonu sözleşmesi bitse de ülkesine gidip en az 1 sezon oynayacaktı, 2 sezon sonra sözleşmesi bitse de ülkesine gidip yine en az 1 sene oynayacaktı.
İstanbul'da jübile yapılması zordu ama bu yapılmayacak anlamına gelmez. Alex Brezilya'da futbol oynamaya devam edecek ve günün birinde futbolu bırakacak, işte o zaman Fenerbahçe formasını da giyeceği bir maç olmalı mutlaka.
Bunun için de bu hafta oynanacak Beşiktaş maçında yönetim tarafından ödüllendirilmeli, seyirci önünde vedası yapılmalı. Bu mutlaka ama mutlaka yapılmalı, yönetim, Aykut Kocaman tepki alacak böyle bir tören yapılsa dahi o esnada ama yapılmasa da tepki alacaklar nasılsa.
Oyundan çıkarken alkışladı yüzüne bakılmadı, yine de kalkıp heykel açılışına gitti, karşılığı yedek kulübünde oturmam tribüne çıkarım oldu ama son defa, Fenerbahçe için, bu hale gülen Fenerbahçe düşmanları için, o stadda Alex'e ödülünü sen ver Aykut Kocaman, Alex'e taraftarın önünde sen teşekkür et.
Alex, gidince zaten konuşacaksın ama en azından o maçta tören yapılmasına izin ver, orada eğer gerçekten Fenerbahçe taraftarıysan, Fenerbahçe için orada ol, taraftarla vedalaş.
Tabi bu bir varsayım, sanmıyorum bir tören olsun, olmasını düşünen olsa da, olmasın diye görüş bildirip engelleyenler de olacaktır, keşke olsa ve günün birinde Alex jübilesini yaparken o Brezilya takımını Türkiye'ye getirse ve vedayı burada yapsa, keşke...
UEFA Avrupa Ligi C Grubu 2. maçında Fenerbahçe deplasmanda Borussia M'Gladbach ile karşılaşacak. Bu zorlu mücadele öncesinde Aykut Kocaman ve Hasan Ali Kaldırım basın mensuplarının karşısına çıktı...
Aykut Kocaman Alman ekibi ile oynayacakları karşılaşma ile ilgili şu ifadeleri kullandı, "Uzun yıllar sonra Avrupa kupalarında yer alan bir takımla karşılaşacağız. Almanya'nın en köklü ve geçmişi başarılı ekiplerinden biri. Şu anda geçmişlerini arıyorlar. Avrupa Ligi'ne başlarken kendi sahamızda grupta yarışacağımızı düşündüğümüz Marsilya ile oynadık. Çok başarılı 80-82 dakikalık oyundan sonra beklenmedik şekilde berabere kaldık. Dolayısıyla puan ve moral olarak avantaj yitirdik. 4 takım da birer puanla başladı. Perşembe günkü maçla berabere bu durumu avantaja çevirmek için mücadele edeceğiz. Aldıkları olumsuz sonuçları pozitife döndürmeye çalışacaklar. Avrupa Ligi'nde sonuna kadar gidecek kalitede kadromuz var. Umarım bunu başarırız"
Uzun yıllar futbolun içerisinde olduğunu belirten Kocaman, "Her şekilde, her ne pahasına olursa olsun, yaralarımızı sarmayı ve doğruları düşünerek sahaya çıkmayı öğrendim. Bu bizi çok etkilemeyecek. Ancak oyuncular daha genç insanlar. Bu yaşadığımız durum onları nasıl etileyecek bilemiyorum." ifadelerini kullandı.
Futbolcuların makine olmadığını söyleyen teknik direktör, "Geçen sezon hemen hemen her maç öncesi farklı olaylar vardı. Burada geçen sezon olağanüstü bir sezondu. Dışardan birtakım etkenler vardı. Şimdi kendi içimizde sıkıntı var. Takımın potansiyeli olduğunu biliyoruz ve yarın harekete geçmesini bekliyoruz. Takım kaptanlığı ile ilgili düşüncem ise kıdem üzerine. Kendi içinde dinamikleri bir oyun futbol. Psikolojileri içinde barındıran etkenler var. Gel-gitler olabiliyor. Sıkıntılı dönem ikinci yarılarda daha fazla ortaya çıkıyor" dedi.
"Performans işi eleştiriye tabi" diyen Kocaman, "Tepki olacaktır. Yoğun bir tepki. Beklentiler yüksek. Bundan sonraki süreçle ilgili büyük fikirlere sahip değilim. Potansiyeli, kapasitesi yüksek takımımız var. Hayata geçirmek için yeni bir takım kurduk. Bu takımın zamana ihtiyacı var, ama yarışmak da gerekli. Karşımızda ve içimizde duvarları geçmek kolay değil" şeklinde görüş belirtti.
KOCAMAN'A ALEX SORUSU VE CEVAP!
Alman medyası Alex'in neden olmadığını sorunca Aykut Kocaman, "Takımımızda birtakım sorunlar vardı. Bunu çözmek adına takım kaptanı Alex ile yollarımızı ayırdık. Almanya'dan dönüşte bu konu ile ilgili gerekli açıklamaları yapacağız" dedi.
Alex sorununu sezon başında neden çözülmediği sorusuna ise, "Sezon içinde böyle bir durum oluşması mutluluk verici bir durum değil. Kimse bunu istemez. Yaklaşık 1 ay önce Lig TV'de 2.5 saatlik programda bu konu ile ilgili konuşmuştum. Sezon başında böyle bir tasarrufumuz yoktu. Bu noktaya gelmesi noktasında bana değil, Alex'e bakmalısınız" diyerek sözlerini noktaladı.
Kaynak: Sporx.com
Aziz Yıldırım artık yeter :0:
Antudan güzel bir yazı.
Ben artık yazmaya üşendiğim için paylaşıyorum genel hatlarıyla katıldığım bir yazı.
Quote:
KOCAMAN masalcı
- Düzen kurban istiyor‚ teknik direktörlüğü bırakıyorum.
- Daum´un yerine gelmek gibi bir düşüncem asla yok. Bu hem kendimi‚ hem Fenerbahçe´yi inkar etmek olur.
- Yapamayacağımı düşündüğüm an istifa ederim.
Maçlardan sonra bahane üretir
- Yağmur yağdı
- Rüzgar esti
- Zemin bozuktu
- Erken gol attık planımız bozuldu
- Erken gol yedik planımız bozuldu
- Çok motive olduk
- İyi motive olamadık
- Test maçıydı
- Oyuncularım suçlu
Böyle uzar gider.
Kendisi orta sahaya futbolcu arar‚ taraftar istedi mi buna transfer histerisi der. Sonra gider orta saha alır.
Teknik direktör takımı olmaktan bahseder‚ ama bir başkan takımı haline getirir. Başkan gelip soyunma odasına inmeden otorite kuramaz. Sonra gelip teknik direktör takımı olmaktan bahseder.
Pas oyunu ve pas kalitesi der‚ takımın kaliteli pas yapabildiği yer iki stoperin arasıdır. Orta sahayı pasla geçmekte zorlanır.
Bizim baskın yönümüz pas ve bunda ısrar edeceğiz der‚ 1 hafta sonra takım daha direk bir oyun tarzına geçer.
Kondisyon problemi iddialarına güler‚ Avrupa´yı yakalamak için en kolay hedefi takım koşusu olarak belirler. 3 sene sonunda takım ligin en az koşanıdır oysa. 3 sene önce teslim aldığı takımın bile gerisindedir.
İşte böyle bir senettir sözleri...
KOSKOCAMAN masalcı
- 2007´de Avrupa´da final oynayacağız.
- Capello´yu alabilirdim.
- İstifa ediyorum.
- İstifa demedim‚ görevi bırakıyorum dedim.
- Denizli maçı ile ilgili elimde belgeler var.
- Sonra konuşacağım.
- Bu takım yürüye yürüye şampiyon olmalıydı.
- Sevilla´nın forvetleri bizde olsa final oynardık.
- Ronaldinho´yu alabilirdim.
- Betondan da anlarım futboldan da.
- Kadıköy´e yıldız yağdıracağım.
- Aragones kafama en uygun teknik direktör.
- Söz veriyorum bu sene Şampiyonlar Ligi´nden uzak kaldığımız son sene olacak.
- Fenerbahçe Kulübü´nün şikeden suçsuz olduğu anlaşılana kadar‚ Fenerbahçe´nin havuzda olmamasını sağlayacağız.
- 3 yıl sonra Fenerbahçe´nin kasasında 1 milyar dolar olacak.
Masallara devam... Bir varmış‚ bir yokmuş. Evvel zaman içinde‚ kalbur saman içinde...
Aziz yıldırım futbolcuları inşaat işcisi olarak görmeye devam ederse ...fenerbahce hiç ilereye gidemez..Oyuncu aldığı paraya bakar..aziz yıldırım cok sevdikleri için başkan demiyorlar...Parasını verdikleri için başkan diyorlar (BKNZ:EGEMEN KORKMAZ) ..Kafasına göre teknik direktör getirir götürür...İstikrar sağlamaz.. bir hocayı..getirir şampiyon yapamaz kovar gönderir..(BKNZ: DAUM,ZİCO) ....Hep günü düşünür ileriyi düşünmez..3 temmuz sürecinde aldığı destekle takımı artık kendisinin malı görmeye başlamıştır...Aykut Kocaman ısrarını halen anlam veremiyorum...Futbol oynamıyoruz...İki pas yapamıyoruz..Fizik olarak cok kötüyüz..Ruhsuzuz..."ALEX" Takımı kötü yönde etkiliyormuş....Bu oyuncular profesyonel aldıkları paraya bakarlar...Oyuncuya bakmazlar...Takım içinde otorite,elinde değil..başkanın gelip konuşmadan oyuncuların seni dinlemiyor bile.. ? Budamı Alex suçu ? Daum zamanında..herkes işine bakardı ...Herkes oyununu oynardı...Başkan soyunma odasına inmezdi...Bile kolay kolay samandıra'ya bile gitmezdi...Ama otorite eksikliği var...Bunu biletini ALEX kesti..AYKUT-AZİZ..İkilisi...Fenerbahce...almanya'daki maçı kazanamasın..birde içerde koşan pas yapan beşiktaşa yenilirse...Alex suçu olur ? AYKUT KOCAMAN "ALEX YAPTIĞI ACIKLAMALAR,BİZİ COK ETKİLEDİ 3 TEMMUZ SÜRECİ DEVAM EDİYOR,EGEMEN PERFROMASINDAN MEMNUN DEĞİL,KOL BOZUKTU,RUZGAR ESTİ,HAKEM COK KÖTÜYDÜ,ZEMİN KÖTÜYDÜ"..
Aykut Kocaman "KOŞAN BİR TAKIM YAPAMAYA CALIŞIYORUZ,BU DOĞRULTUDA OLİMPİYATLARDA 100 METRE FİNALİNE KATILAN BÜTÜN "ATLETLERİ" TRANSFER ETMEK İSTİYORUZ"...
Aykut Kocaman "PAS YAPAN BİR TAKIM YAPMAK İSTİYORUZ,BARCA'YLA GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR,BÜTÜN KULUBÜ BİZE "HİBE" ETMESİNİ BEKLİYORUZ"...
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphoto...56163926_n.jpg
fenerbahçeli arkadaşlar yanlış anlamasın :)
Komik resim galerisinde daha çok ilgi görecektir :D
Eğer yönetim uygun görürse daha taşınsın o zaman :D
trt sporun amaci ne anlamadim. her boslukta alexle ilgili videolar donuyor, bilerek mi yapiyorlar bunu, damara basma oluyor bu biraz. biraz zaman gecsin de bari oyle koy bunlari, daha kirki cikmadan derler ya. zaten durum gergin, sadece FBde ikilik yaratmak icin diye dusunuyorum. taraftarin damarina basiyorlar bile bile. ben de seviyorum alexi, izlemesi hos ama arkasinda art niyet var. uzuluyorum.
TRT Spor Şike sürecinde ilk günlerde bizim maçlarımızı Fenerbahçe'nin şike yaptığı maçlar adı altında 10'larca kez özet görüntü göstermiş bir kanal. Söylediklerini takip etmedim. Düşündüğün olabilir. Çünkü artık biraz özel kanal havası var. Ve bazı şeylerin bilerek yapıldığına inanıyorum.
[YOUTUBE="5Hu7uK6_HG8"]Aziz Yıldırım - Samet[/YOUTUBE]
Çok iyi ya :D :D
Bakalım alex neler söyleyecek
Alex: "Kocaman'a bir oyuncu 3 sene kendini gelistiremiyorsa verimli olamaz dedim. Antrenmanlarla oyuncu gelisir dedim."
Alex: "Kocaman bana burasi Türkiye, burada antrenmanlarla oyuncu gelismez diye bir yanit verdi."
Abov.
Alex: "MTK macindaki o golden sonra yedek kulubesindeki Kocaman'in haline bakilirsa o golu kendi kaleme atmis gibiydim."
Adam haklı sanırım.
http://www.youtube.com/watch?v=G0A052M6Ybc
Sadece kendini iyi gösteren bir çok şey söylüyor tamam da bir lafına çok takıldım,
"Young Boys maçından sonra başkan beni çağırıp "kulüple ilişkini kes" dedi."
"Samandıra'ya gidip eşyalarımı toplamaya başladım, o sırada Aykut Kocaman beni çağırdı."
"O gün benim kulüpte kalmamı sağlayan kişi Aykut Kocaman'dı, o gün için teşekkür ederim."
İşte burda da Aykut hocanın yaptığı iyiliği söylemiş.Yani sadece toplantıda herkese sallayıp 'tek iyi benim herkes kötü' açıklamaları yapmadı.Herkesin yaptığı hataları da iyi yanlarını da söyledi.Böyle bir şeyi de anca Alex gibi zeki bir adam yapardı.Ben dürüst olduğuna %100 inanıyorum.
Alex: "Kocaman bana burasi Türkiye, burada antrenmanlarla oyuncu gelismez diye bir yanit verdi."
Türk futbol'unu özetliyor..Ben fm bile..taktik,teknik,savunma,hcuum antrenörleri getiriyorum..zannederdim ki..Ülkemiz'de işler böyle yürüyor ama nerde..bu sözü duyunca..neden ülkemizde kaliteli futbol oynanmadığını öğrendim..
Bu arada içerde neler dönüyormuş ya...
Yok ben fikir belirtmedim, Alex'in bugün genel olarak doğruları söylediğini de biliyorum zaten.Tamamen masum olmadığını da biliyorum maalesef. Çok yanlış kişilere bu konuları anlattığını falan. Neyse konumuz bu değil.
Benim fikrim değişmedi bugün yaptığı konuşmayla. Hala aynı düşüncedeyim, Alex görüldüğü kadar masum değil, hoca için sarfettiği kıskanç kelimesi ne kadar doğru olursa olsun dile getirme şekli ve yeri yanlış.Aykut Kocaman da hocalık otoritesini kuramadığı için masum değil benim gözümde.Sonuç olarak da gönderilme kararı doğru, şekli yanlış. Zaten ilk gönderildiğinde de fikrim buydu.
Ama bunu ryan giggs'de "BENİ KISKANIYOR" demiştir Alex ferguson'a söylemişti..ama futbol oynamaya devam ediyor..Bir oyuncuyu idare edemiyip yollarsan..bu senin idarenle alakalı bir konudur...Alex savunmuyorum..tarafsız olmaya calışıyorum...
"SOYUNMA ODASINDE KUTSAL BİR YERDİR,BAŞKANLARIN YÖNETİCELERİN İŞİ OLAMAZ,ONLAR İDARECİDİR"..
Alex: Soyunma odası futbolla ilgili olanların bulunması gereken yerdir. Başkan futbolla ilgili değildir, idari bir makamdır.
Alex: "Bir gun TD olursam sunu soylebilirim: Soyunma odasi futbola ilgili olanlar icin kutsal yerdir. Baskan'larin girecegi yer degildir."
Çok önemli bu söyledikleri.Katılmamak elde değil.
Yukarıda yazdım @petrol_fb12 ; Aykut Kocaman da hocalık otoritesini kuramadığı için masum değil benim gözümde.
Ben ikisini de savunmuyorum.
Bu Alex Türkçe bilmiyor mu? Sorulan soruları bile çeviriyor çevirmen. Nasıl iş anlamadım ben.
"ŞİMDİ,ZİCO'YU ALEX Mİ GÖNDERDİ ? AZİZ YILDIRIMI ?" Al sana yeni bir tartışma daha..