Hayırlısı olsun. Ben Fenerbahçe'den daha iyi bir hoca bekliyordum fakat..
Printable View
Hayırlısı olsun. Ben Fenerbahçe'den daha iyi bir hoca bekliyordum fakat..
Can Bartunun Zico hakıkındaki Hürriyet Gazetesindeki yazısı..
En iyisi Beyaz Pele
Can BARTU
Futbolculuk döneminde "beyaz pele" lakabını alan Brezilyalı hoca Zico, Fenerbahçe’ye faydalı olur. Futbolcular ile diyaloğu çok iyi. Japonya’da çalışması kötü hoca olduğu anlamına gelmemeli.
Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü kim olmalı?
FENERBAHÇE’de yeni teknik direktörün kim olduğuna yönetim kurulu karar verecek. Muhakkak birileriyle temas halindeler. İtalyanlar bana göre gelmez. Çünkü çok büyük para kazanıyorlar. Capello’yu Real Madrid de istiyor.
Bence adaylar arasında en mantıklısı Brezilyalı Zico. Burada sorun şu. Futbolcu veya antrenör alırken, Dünya Kupası veya Avrupa Futbol Şampiyonası döneminde alamazsın. Daha evvel bunu ayarlamak lazım. Eski yönetici Hakan Bilal Kutlualp "çift zamanda transfer yapılmaz" demiş. Doğru söylemiş.
Elindeki futbolculara göre en iyisi Zico. Seyirci futbolcuların serbest oynamasını istiyor. "Beyaz Pele" denilen Zico, bazı futbolculara! topu nasıl oynayacağını da öğretir. Japonya’da çalışması kötü hoca olmasından değil. Futbolculuk kariyeri ve vereceği şeyler önemli. Seyirci nereden tanıyor, neden istemiyor anlamıyorum. Bir kere antrenör yanında ekibiyle gelecek. Antrenör futbolcunun sırdaşı, babası olmalı. Futbolcu onu sevmeli. Takımı iyi tanımalı. Sahadaki oyuncuları seçmesini bilmeli. Karşı takımı tanıyacak. Futbolcusunun kabiliyetini bilerek, değişikliği iyi yapacak.
Kenarda sevinmeli, paylaşmalı. Fransa ve Brezilya’nın hocası sevimli ve heyecanlı değil. Portekiz ve Almanya’nın hocalarını hem taraftar, hem futbolcular seviyor. İngiltere’nin İsveçli hocası futbolcusu sahada kendini parçalarken, ikide bir elinde pet şişe ile su içiyor. Ne zaman ekrana gelse, elinde su içen bir adam görüyorsun. Saha ile iletişimi yok, oyuna katkısı hiç yok.
Fransa, Brezilya’ya karşı iyi oynadı. Bunu antrenör sağlamadı, futbolcular gerçekleştirdi. Domenech’in Fransa’ya önemli katkısı yok. Zidane ve arkadaşları, hırsları ve tecrübeleriyle yoluna devam etti.
Ben Zico’nun olmasını isterim. Başkanın danışmanları ayrı telden çalıyor. Menajerler ayrı telden çalıyorlar. Fenerbahçe’nin kadro yapısına en uygun isim Zico. Zaman ne gösterir bilemem.
Fener her zaman saha'da konuşur sıkmayın canınızı ziko'mu top oynayacak.
hep destek tam destek.
konu ile ilgisi olmayan tüm mesajlar silinmiştir lütfen biraz daha dikkatli davranalım
Katılmıyorum. Ranieri Chelsea'yi çalıştırırken muhteşem kadrosu vardı, başkan da Abramovich'ti. Ama ne ligde şampiyon oldular, ne Avrupa'da. Ne zaman Mourinho geldi, Chelsea işte o zaman dünya kulübü oldu ve ligde fırtına gibi esmeye başladı.Quote:
Originally Posted by r_a_z_o_r
Bu örnek gösteriyor ki, HERŞEY teknik direktör... Ölü futbolcuları bile diriltir antrenör. Bence bu kadro olsa, ama Scolari veya Capello gelse, ben buna razıydım.
Kına yakın ...Quote:
Originally Posted by Le55
Japonya ile elendikten sonra Zico, futbolcularini elestirdi ve Japon futbolcusunun teknigi standartlara yakin olsa da fiziklerinin yetersiz oldugu icin tekniklerini yeterince kullanamadiklarini soyledi.
Hiddink, Guney Kore ve Avusturalya ile son 2 dunya kupasina katilmadan once 3 hafta sure ile gunde 2 antrenmanli yogun fizik-kondisyon yaptirmisti futbolcularina. Bu iki takimin da teknikleri cok iyi olmasa da, direncli ve cesur futbol oynayabildiklerini gozlemledik.
Bu durumda insan sormaz mi Zico'ya 15 senedir Japonya'da calisiyorsun, haberin yok mu Japon oyuncularin fiziklerinin yetersiz olduguna? Neden bunu duzeltmek icin calisma yapmazsin? Zaten Zico'nun Japonya'da gorevden alinmasinin nedeni de budur. Turnuva oncesi yari final hedefleyip, gurubunda sonuncu olmak hic bir federasyonun hazmedebilecegi bir durum degildir.
Ne diyelim, hayirlisi..
Düşüncene saygı duyuyorum bende isterdim capello gelsin ama olmayınca olmuyor bu eksikliği bence futbolcular kendi içinde hırslanarak bitirmeleri gerekir.Quote:
Originally Posted by eGowiCh
Peki bu dediklerini herkes biliyor ama neden Fenerbahçe kulübü bilmiyor anlamış değilim. Fenerbahçe madem 100.yılında şampiyon olmak istiyor, madem avrupa kupalarında başarı istiyor, bunları yerine getirmesi lazım. Zico anlattığına göre başarısız bir hoca peki Fenerbahçe niye böyle bir hocayı aldı?Quote:
Originally Posted by perpetua
ALEX İLE LUCİANO'NUN KONTROLLERİNDE İLK SİNYAL VERİLMİŞTİ
Türkiye'ye gelen futbolcular Alex ve Luciano'nun sağlık kontrolleri sırasında her iki oyuncuya da eşlik eden kulüp doktoru Ethem Kavukçu Alex Teknik direktörümüz kim olacak sorusunu sorunca, Kavukçu'dan, "Perreira out. Scolari, Zico belki" yanıtını almıştı.
Rüştü 1 yıl daha F.Bahçe'de
Hürriyet İnternet
Bonservisi İspanyol ekibi Barcelona'da olan milli kaleci Rüştü Reçber bir yıl daha Fenerbahçe'de oynayacak.
Yazik oldu ya 100.yilda bu adami beklemezdim!!
bence en fazla 3 ay durabilir ...
valla eğer 3 ayda teknik direktör değişikliği olursa o zaman vay haline fenerin
Bu konuda bir fikir yurutmesi yapayim.Quote:
Originally Posted by ermoon34
Ilk olarak takimdaki Brezilya'li oyuncularin memnun olmalari ve ust seviyede performans gosterebilmeleri icin bence vatandaslari olan bir teknik direktor istendi.
Scolari su anda cok flas bir isim ve iki haftadan once takimin basina gelemeyecegi de goz onunde tutulursa (tabii turnuva sonunda tatil yapacaktir). Sezon basi hazirliklarin buyuk bir kismini kaciracak bir hocayi beklemek istemedi Fenerbahce. Beklese bile Fenerbahce'ye gelecegi garantisi yoktu cunku Scolari dedigim gibi su anda cok flas bir isim ve isteyeni de cok olacaktir.
Pareira bence Alex'i milli takima almamasi, ve turniva'da oynattigi negatif futbol nedeniyle elendi.
Geriye ihtimal olarak kaliyor Zico, Paqueta (Suudi Arabistan teknik direktoru) ve Luxemburgo. Paqueta yanilmiyorsam hala isine devam ediyor ve bu isime fazla ilgi gosterilecegini sanmiyorum. Luxemburgo Brezilya'dan yakin zamanda tekrar ayrilacak gibi gozukmuyor.
Elde kalan isim ise Zico. Ozellikle eski futbol kariyeri nedeniyle marka bir isim oldugu icin, ve yukarida belirttigim kriterlere uydugu icin secilmis bir isim bence.
Fabio Capello, Santini, Trapattoni, Pekerman gibi hocalar varken, Zico seçimi çok yanlış.
Kadromuzdaki Brezilyalılar çok mu iyi ki, üst düzey performansı Zico ile yakalayacaklar? Alex ve Aurelio iyi, fakat Luciano çok kötü. Sanki kadromuzda Carlos, Ricardinho, Adriano gibi isimler var :) Zaten Brezilyalı oyuncularla Avrupa'da başarı zor. Avrupalı oyuncular transfer edilmeli. Chelsea'ye bakın. Sheva, Ballack, Ricardo Carvalho, Maniche, Del Horno, Cech gibi Avrupalı isimler var. Bence Brezilyalı oyuncu ve teknik adamdan vazgeçmeliydi, Avrupalı hoca ve oyuncu getirmeliydi.
Muhtelemen böyle düşünmesi lazım yönetimin eğer başka aksi bir durum varsa yazık olur. Peki bu düşünceler çok doğru fakat Zico'nunda başarısız olduğunu bilmiyolar mı? Tamam bir an önce takımın başına biri geçmesi lazım, hazırlık maçları, transferler vs. anladım fakat başarısız bir hocayı kim, niye getirsin ki? Hadi getirdi diyelim Zico sezon sonunda başarısız olursa bunun hesabını kim verecek? Fenerbahçe gibi bir yönetimin özellikle Aziz Yıldırım gibi bir başkanın her türlü seçeneği düşünmesi lazımdı. Bana biraz acele bir karar gibi geldi ama..Quote:
Originally Posted by perpetua
Şunuda düşünmek lazım. Eğer Zico başarısız olursa, bunun hesabını kim verecek diyordum bunun hesabını bir tek Aziz Yıldırım verebilir. Liglerin bittiği gün istifa edip gündemi oyalayana kadar bu takımın başında durup teknik heyeti, transferleri düzene sokmalıydı.. Umarım Zico başarısız olmaz. Özelliklede Avrupa kupalarında..
Fenerbahçe Resmi Web Sitesi'nden de açıklama geldi :
Quote:
Kulübümüz, kalecimiz Rüştü Reçber ve kulübü Barcelona ile anlaşma sağladı. Tecrübeli file bekçimiz, 100. yılda da takımımızın formasını giyecek. Kalecimiz, yarın sabah saat 11:00’de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki basın odasında sözleşmesini uzatan imzayı atacak.
Spor kamuoyuna duyurulur.
dediklerin doğru ama bence yinede yanlış tercih... ermoonun dediği gibi görev başında kalıp bunlarla uğraşsaydı çok faydalı işler yapardı aziz yıldırım
aizi yıldırım zaten hep bunlarla uğraştı görveini bıraktı bir hafta tatil yaptı ve ardından tüm zamanını bunlar için geçirdi uzun bir süre Almanya da kaldı
ozaman iyi uğraşamamış... neyse artık yorum yapmak boş bekleyip transferleri görücez sonrada performansı değerlendiririz
FB için 100. yıl taraftarların sandıkları kadar kolay geçmeyecek..
hayırlı olsun...
hiç bir yıl kolay geçmez zaten heleki 100. yıl diğer yıllardan çok daha zordur işallah bu zorlukların altından kalkabilecek bir kadro kurulurQuote:
Originally Posted by Aegnor Míriel
Birde dünyanın en iyi teknik direktörlerinin ismi geçerken orta derecede birinin gelmesi şaşırtıcı oldu..Quote:
Originally Posted by Jesus_FB
Ben açıkçası bir Bursaspor'lu olarak Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek Fenerbahçe için, Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşamış kaliteli bir teknik adam bekliyordum. Kusura bakmayın ama Zico'da neyin nesi. Fenerbahçe Türkiye'de nasıl olsa şampiyon olur. Bence bundan sonra Fenerbahçe için önemli olan Şampiyonlar Ligi'nde başarılar yakalayabilmek. Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün artık kendini dünya arenasında ilk 10 takıma girecek bir konuma getirmesi gerekir. Yani Şampiyonlar Ligi'nde gerçektende başarı yakalayamıyorsa ve benim Türkiye'min sıralamada puanını düşürüyorsa ne kadar yazık böyle bir kulübe. Ben açıkçası Fenerbahçe'ye özellikle Şampiyonlar Ligi tecrübesini çokça yaşamış (Hector Cuper, Capello vb.gibi) teknik adamlarla anlaşmasını bekliyordum. Artık Fenerbahçe Türkiye değil Avrupa arenasında boy göstersin. Galatasaray'ın UEFA ve Süper Kupa ile birlikte zirve yaparak isim ve marka yapması gibi.
dünyanın en iyi teknin drektörleri derken capello'nun adı geçti ama bu isimde sadece gazetelerde vardı buda çok normal çünkü juventusun durumu ortadaQuote:
Originally Posted by Aegnor Míriel
scolari içinde ben sıcak bakmıyordum en ideal isim cuper di ama o da doğru bir habermiydi bilmiyoruz tabi. Zico yerine Aykut Kocaman veya Rıdvan gelmiş olsa daha iyi olursu sonuçta onlarında iyi bir kariyerleri yok ziconunda yok
evet aslında yerli t.direktör gelse belki daha yararlı olabilirdi.bu takımda sadece brezilyalı yokki..Quote:
Originally Posted by Jesus_FB
3 Brezilyalı için yapılan işe bakın. Zico gibi kariyersiz hoca geldi...
Lucescu gibi Türkiye'yi tanıyan hoca gelebilirdi. Çeşitli sitelerde okuduğum yorumlarda tüm taraftarlar hüsrana uğramış ve "06/07 sezonu benim için bitti, maçlara gitmem." falan demişler. Yaptığınızı beğendiğiniz mi diye sormak istiyorum Büyük (!) Başkana !
GS'nin başında 100. yıllarında Hagi gibi kariyersiz bir hoca vardı, sonucunu herkes gördü ve büyük hayal kırıklığı yaşattı.
Umarım GS'nin 100. yılı gibi olmaz bizim 100. yılımız...
Taraftarlar şimdiden büyük hayal kırıklığı yaşadı ve takıma olan desteğini azaltıyor bazılar. Kombine bileti alıp da Zico'nun geldiğini öğrenince pişman olanlar bile var...
Lig ne zaman bitti? Uzun bir süre önce bitti. 1 aydan fazla süre önce. 1 ay boyunca yapılan çalışmalarda başka teknik adam bulamadılar mı ki Zico'yu getirdiler! Umarım transferler de Zico gibi fiyasko olmaz. En büyük korkum da bu...
fenerin 100.yıla daha iyisini bulması gerekiyordu bence.aziz yıldırım scolari ye odaklanmıştı ondan olumlu bir haber gelmesini umuyordu ama iş yatınca boştaki zico yu aldı.bu arada zico nun teknik direktörlük kariyerini bilen varsa yazsın.
evet kariyeri sadece milli takımlarda gecmis bir hoca geldi ama ins. hayırlı olur bizim icin :rolleyes:
Oynadığı Kulüpler
Flamengo (1967-1983 e 1985-1989)
Udinese-ITA (1983-1985)
Sumitomo Metals/Kashima Antlers-JAP (1991-1994)
Diğer Aktiviteleri
Brezilya Uluslararası Spor Sekreteri (1990)
Kashima Antlers Teknik Menajer ve Koordinatör (1995,1996 - 2002)
Brezilya Ulusal Takımı Koordinatörü (1998)
Brezilya 2006 Organizasyon Komitesi Başkanı (2000)
CFZ’s Founder and President (1995)
Temmuz 2002 – 2006 Japonya Milli Takımı Antrenörü (sadece tek.dir. yaptıgı takım)
Takım Oyun Gol
Pre-Olympic Milli Takım 8 1
Brezilya Milli Takım 88 66
Flamengo: Genç Takım 53 44
Flamengo: 18 yaş altı 63 37
Flamengo: A Takım 731 508
Udinese 79 56
Sumitomo 31 27