Fenerbahçe kulübü kıtasal üne sahip oyuncuyu getirerek ülke reklamı yapıyor, bizim ülkemiz ise oyuncularımızı kullanarak ülkeyi rezil ediyor.
R.Madrid Pepe neler yaptı bu kadar ağır ceza almadı. İnsaf.
Printable View
:D Şimdi ingiliz basının websitesine baktım. Öyle skandal diye bir şey görmedim.
dailymail heralde en ingiliz basındır. Orada bile öyle skandal bilmemne yok. Aksine raporlar dogrultusunda hakeme tukurdugunden dolayı 11 maç ceza aldı diye haber var.
Bir de Meireles'in yorumlarını yazmışlar o kadar.
Yine klasik karşınızdakileri her yerden karalamaya çalışma sistemi.
Öyle mişlerle mışlarla bilgi verip galeyana getirmeyelim insanları yok öyle bir şey.
disgusting behaviour. no room for that in football. trying to be a big shot at his little new club. (kim kimi rezil etmiş bi bak)
- liverpool51 ,
Ban him for life! Refs are not there to take that sort of assault! Disgusting behavior.
- Robbie
Bunlar heralde meireles sevmeyenler. Hadi taraflı diyelim bunlar Galatasaraylıdır bunlar.
Daha objektif bir yorum için; elin ingilizi bile ne güzel düşünüyor bak;
Sadly, and I'm not trying to defend the guy on this, but looking at various pieces of footage on the net concerning this episode, I can't see any evidence that he did spit at the referee, certainly not directly, although he was definitely right in the referee's face and that's always a mistake and that alone should be worthy of a straight red, in my opinion. You can see clearly though that after the exchange the referee wipes his face. Sounds to me that, rather like our own FA, the Turkish FA have decided to use him to set an example and to send out a clear message to the rest of their league.
PFDK'ya niye kızılsın Coşkun, raporu yazan kim? hakem. Hakem raporuna dayanarak en alt sınırlardan verilen bir ceza var. Görüntülere dayanarak verdilerse size hak veririm, ben göremedim tükürdüğünü. Ama diyorum ki hakem tükürmediği halde tükürdü yazacak olsaydı yani o art niyete sahip olsaydı maçta da sizi ince ince doğrardı. Caner olayında haksızlığa uğradığınızı söyledim, şimdi niye öyle bir durum olduğuna inansam veya görsem tersini yapayım.
Peki size (hepinize) şöyle bir şey sorayım; bir oyuncu eliyle ağzını kapatarak (hakemlerin birbiriyle konuşurken yaptığı gibi) hakeme küfretti diyelim. Hakem de bunu raporuna yazdı. Bu durumda PFDK görüntülerde belli olmuyor diye ceza vermemeli mi sizin bu mantığınıza göre?
Kaynak olarak internet adresleri vardı ama telden girdiğim için ekleyemedim.
Gabi abi o dediğin durum çok farklı. Orada edip etmediğini bilemezsin, hakemini guvenmekten yana kullanabilirsin insiyatifini. Ama burada kufretmedigini gösteren video var. Yani hakemin yazdığının aksi ispatlanmış durumda.
http://www.fpf.pt/detalhenoticia/tab...-Meireles.aspx Portekiz federasyon başkanı da konuşmuş kaynak twitter, facebook falan değil.
Demek istediğim şike davasında kulüplere ceza gelmediği için Türkiye'yi Uefa'ya şikayet eden diğer Avrupa ülke federasyonlarına benzemiyor bu olay :)
O haberde öyle bişey yok :D
Federasyon baskanı demiş ki ; Ben onu uzun zamandır tanırım bu şekilde suçlanmasına şaşırdım.
dediği bu, nerede video isteme bilmemne Cas'a gitcekmiş falan. Nasıl uydurdugunuz belli değil artık.
Federasyon baskanının konusmasının özeti şu; "É com muita surpresa que vejo serem-lhe atribuídos estes atos"
Ben de diyorum ki "goruntuleri istedik CAS'a gitcez falan demiyor" diyorum yukarıdaki arkadaşa. Sen portekiz federasyon baskanı olayla ilgili konuşmuş demişsin. Evet konuşmuş e bi zahmet konuşsun kendi federasyonuna baglı/dan yetişen futbolcu böyle bir olaya karışıyor. Kendi itibarı da söz konusu. Konuşacak tabi. Ama yukarıdaki arkadasın dediği gibi bişey yok.
Ben de o linklerde bunlar yazıyor demedim :)
Mehmet abiye çok güvenirim. O yazmıştı videoların istendiğini.
@Drmhs: Portekiz Futbol federasyonun, milli oyuncuları Meireless'in haklarını korumak için tüm görüntü ve raporları talep ettiği haberi doğruymuş..
Çünkü o olay mantık cercevesinde olması gerektiği gibi yürütüldü. Bir ton pisliği halı altına süpürüyor bizim federasyon, güvenilirliğinden şüphe ediyoruz lütfen size baglı bir ülke federasyonu oldugu için bu federasyonla ilgili gerekli incelemeleri yapınız. Yani son derece mantıklıydı.
Yani madem bir sorun yok ki adamlar inceleme yaptı bilmem ne yaptı bir şey cıkmadı HENUZ.
O zaman gocunacak incinecek bişey yok.
Kanıt koy ortaya öyle konuş mış muş üzeirnden bizi rezil ettiniz bilmemne diyip sizin karsınızda düşünen insanları aşağılayamazsın. Ben kimseyi kimseye rezil etmedim. Rezil olduysak bu sizin futbolcunuzun davranışlarından ötürüdür.
Benim de güvendiğim adamlar var ama yazdıgı dogrudur diye bir şey yok.
He ki Por.FA gitse bile, gider yani bunda anormal bir durum yok. Kendi futbolcuları. Kendi itibarlarını kurtarmak için giderler CAS'tan da baka baka dönerler. Zamanında bazılarının dondugu gibi.
+ Portekiz Federasyonu kim ki bizim iç işlerimize karışacak. Varsa sıkıntınız bu federasyondan şikayetinizi UEFA'ya yapınız bakalım ne çıkacak.
Ben ne diyorum sen ne diyorsun. Tartışacağım birşey yok sizinle.
Bu ceza verildi, bitti. Tartışmak çenemizi yormaktır başka birşey değil tabi birde spor programlarını 3-5 gün meşgul eder bu konu, onlarada gündem çıkar işte. Sana göre tükürmedi, bana göre tükürdü. Tam terside olabilir. Olayı savunuyorsunuz ancak yaşamadığınız bir olayı savunmak ne kadar doğru ? Hakem sırf Fenerbahçe düşmanı diye mi kafasından uydurdu ? Muhakkak birşey varki yazdı raporuna. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Konu kapanmalı bence, yeter.
Bazıları cezanın sadece fiziksel müdahale ile olduğunu zannediyor sanırım.Hakeme hakaret etmek,küfretmek vs. ceza gerektirmiyor zaten çok hafif bir şey o.
Kaldı ki tükürük deniliyor. Ben bi videoda izlerken , tükürdü gibi gelmişti. Olmayabilir. Bizde yanlıs anlamıs olabilirz. Meireles de demiş zaten, ''tükürmek, fiziki bir müdahaleden daha da aşagılayıcıdır.'' diye. Yani bu tür şeylere cezalar fiziki müdahalelerle aynı hatta fazlasıda olabilir.
Şu konuyla ilgili tek pişmanlıgım konunun Fenerbahce sohbet alanında konuşulup burayı kirletmesidir. Onun haricinde tabi ki tartışılacak tabi ki gerekli iddialara cevap verilecek
Tükürmediği için ceza alıyor Meireless önce bu kavranmalı.
Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 12 maçlık cezaya çarptırılan Profesyonel Futbol Takımımızın Portekizli oyuncusu Raul Meireles’e eski takım arkadaşları, hocaları ve Portekiz Futbol Federasyonu’ndan destek mesajları geliyor.
Raul Meireles aracılığıyla Kulübümüze açıklamalar yapan Meireles’in Liverpool’dan eski takım arkadaşı Pepe Reina ve Portekiz Milli Takımı’ndan hocası Paolo Bento, verilen cezaya bir anlam veremediklerini dile getirdi.
Meireles’in aldığı 12 maçlık cezanın Portekiz Milli Takımı’nı da olumsuz etkileyeceğini söyleyen Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes ise, yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak TFF ile temasa geçeceklerini bildirdi.
Pepe Reina: "Bu durumun açıklamasını yapamadım"
Meireles aracılığıyla Kulübümüze bir açıklama yapan Pepe Reina, "Raul’ün derbide kırmızı kart gördüğünü gazetede gördüğümde, kendi kendime bu durumun bir açıklamasını yapamadım çünkü Raul’ün kırmızı kart gördüğüne hiç şahit olmadım ve Raul kendini kaybedip kırmızı kart görecek tarzda bir oyuncu değildir. Raul kendiyle barışık ve sakin bir insandır, o nedenle bir yerlerde bir yanlış olduğunu düşünüp kendisini aradım hemen. Aldığı 12 maçlık ceza nedeniyle çok üzgün ve sinirliydi, bana ’Neler olduğunu çözemiyorum’ dedi. Raul Meireles gibi açık görüşlü, her türlü kültüre saygı duyan bir oyuncudan bahsediyoruz. Raul Meireles’e bir bakın, duruşundan kariyerine kadar bir inceleyin. Raul gayet mütevazı, sakin ve her türlü düşünceyi kaldırabilen bir adam. Raul Meireles gibi birinin, bırakın hakemi herhangi bir insana seksist ya da benzeri ifadeler kullanacağı konusunda çok ciddi şüphem var. Ben Raul’ün asla hakeme gay diyeceğini ya da ona tüküreceğine inanmıyorum, zaten görüntüleri de dikkatlice izledim. Hakem raporunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Umuyorum ki kendisine verilen ceza bir an önce kaldırılır ve büyük bir yanlıştan geri dönülür" dedi.
Paulo Bento: "Yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz"
Meireles’in milli takımdan hocası Paulo Bento ise "Raul benim çok iyi tanıdığım bir futbolcu. Hem saha içinde hem saha dışında ciddiyetiyle, işine olan bağlılığıyla örnek bir isim. Takip ettiğim kadarıyla istemediği bir durumla karşı karşıya kalmış, tükürme gibi bir eylem içinde bulunduğuna kesinlikle inanmıyorum. Hiçbir şekilde Raul böyle yapacak bir futbolcu değildir. Zaten bildiğim kadarıyla TV görüntülerinde bu durum açıkça görülüyor. Bir an önce bu yanlışlığın düzeltilmesini diliyorum. Kendisiyle de bizzat konuşup hem moral verdim, hem de her zaman yanında olduğumuzu söyledik. Bir an önce cezasının kalkmasını ve yetkililer tarafından futbol kamuoyunu tatmin edecek, Meireles’in kişisel haklarına verilen zararın en aza indirileceği bir açıklama yapılmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.
Portekiz Futbol Federasyonu İsyanda
Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Fernando Gomes ise Raul Meireles’in aldığı 12 maçlık cezanın ardından, federasyonun resmi internet sitesine bir açıklama yaptı.
Dünya Kupası elemeleri sırasında böyle bir cezanın kendilerini de çok olumsuz etkileyeceğini belirten Gomez, görüntüleri izlediğini ve orada 12 maç cezayı hak edecek bir aksiyonun olmadığını belirtti. Meireles’in maçın ardından yaptığı açıklamanın da bu cezayı çürütecek söylemler taşıdığını belirten Fernando Gomez, Türkiye Futbol Federasyonu ile iletişime geçebileceklerini de sözlerine ekledi.
Gomez ayrıca Meireles’in hakeme fiili bir müdahalede bulunmadan 12 maçlık ceza almasına ise bir anlam veremediğini söyledi.Meireles’e inandıklarını belirten başkan Gomez, "Portekiz olarak futbolcumuzun arkasındayız ve cezada indirime gidilmesi için her şeyi yapacağız" dedi. Gomez son olarak, böyle cezaların verildiği ülkelere futbolcu transferi için izin vermeme kararı alabileceklerini de sözlerine ekledi.
http://www.dailymail.co.uk/sport/foo...s-reports.html
haberin başlığı yetiyor heralde.
Quote:
Turkish disgusting! Meireles hit with 11-match ban for spitting at referee in Istanbul derby
her futbolcu iki sarı karttan atılınca meirelesin yaptıklarını yapmıyor, atılmışsa hakeme sarkmadan çıkacak oyundan, tükürmemiş ama küfürler etmiş hakaretler etmiş vsvs ceza elbette çok ama hırsızın hiçmi suçu yok demeli insan.
Akşam gördüm ama yorum yapmaya üşendim. İlk ortaya çıkan açıdan tükürüyor gibi görünüyordu, ama sonradan çıkan açılara göre küfür ediyor gibi daha çok. Kaşla göz arasında tükürmediyse tükürme yok gibi yani. Bu durumda düşünülmesi gereken hakemin raporunda neden "tükürdü" yazdığıdır. Hararetle konuşurken Meireles'in ağzından çıkan tükürükler hakemin suratına gelmiş olabilir ancak. Bu durumda da tükürme yazması ne kadar doğru, tartışılır. Ama kırmızı kart kesinlikle doğru ve 5-6 maç ceza doğru olurdu bence.
Meireles hakeme küfretmis olabilir ama armayi öptü bunun icin bile ceza vermemek gerekir.
Sıkıntı burada, çıkıp deseler ki ettiği küfür ve yaptığı hareket nedeniyle 6 maç ceza verdik, kimse ağzını açmaz çünkü Meireles hatalı, kırmızı kart gördükten sonra yaptıkları takımına ihanet etmektir, geçen sene son maçta nasıl ki Dia kırmızı kart gördü ve arkadaşlarına ihanet etti, Meireles de aynı ihaneti etmiştir. Bugüne kadar kırmızı kart gören hiç bir oyuncunun kartını hakem iptal etmemiştir, o nedenle o derece tepki göstermesi gereksizdi.
Burada karşı karşıya kaldığımız konu, tükürük olayı. Tükürük varsa, cezası 8 maç, o zaman yaptığı hareket ve ettiği küfür için 3 maç ceza almış oluyor. 3 maçlık bir cezaysa neden hala yaptığı hareket konuşuluyor, söyledikleri konuşuluyor? Sizin her şeyi doğru yazan hakeminiz, bu şekilde rapor vermiş, 3 maçlık hareketler çok da üzerinde durmak gerekmez o zaman.
İşte burada ayrılıyoruz, tükürük olmasa da 10 maç 12 maç ceza alsın diyenler var, tükürük olmasa zaten hakemin raporuna göre verilen ceza 3 maç, nereden 10-12 maç ceza bekleniyor onu da anlamıyorum.
Bir de şu var tabi, tükürük olayı olmasa, yaptığı hareket sebebiyle çok üzerine gelinmese yönetim de muhtemelen ceza verecekti ama koruma psikolojisi ile bazı şeyler görünmüyor. Yönetim tatile gitmesine izin vermemeli ve para cezasına çarptırmalı tabi önce şu tükürük olayı çözülmeli.
Bende şu olayı anlamıyorum, eğer hakem tükürük varsa vardır kardeşim. Bunu izleyelim ona göre karar verelim falan ne? Ne yani TFF şimdi hatadan dönerse kendi hakemine inanmamış mı olacak?