ceyhun ve selçukla fenerbahçe maçından sonra sözleşme imzalanacakmış bu oyuncular ikna edilip , kulüplerine cuzi bir miktar önerilere şimdiden alınmalı ancak selçuk ve ceyhun dünki maçta oynadıkları için avrupa'da yararlanamayız
Printable View
ceyhun ve selçukla fenerbahçe maçından sonra sözleşme imzalanacakmış bu oyuncular ikna edilip , kulüplerine cuzi bir miktar önerilere şimdiden alınmalı ancak selçuk ve ceyhun dünki maçta oynadıkları için avrupa'da yararlanamayız
Trabzon Selçuk ve Ceyhun ikilisinden en az birini kesin tutar takımda.Bana kalırsa ikisinide tutar.Zaten onlarda giderse takımın orta sahası çöker.
Bugün Lig tv de Trabzon'un hem Ceyhun hem de Selçukla sözleşme yenileyeceği söyleniyordu.
Ohh be, Önderle de yollar ayrıldı. İlk geldiği dönemde iyidi, takıma katkısı vardı, sürekli olmasa da hem stoperde hem sağ bekte fazlasıyla şans buluyordu. Takımın ideal 11'inde yer alamadı ama bir türlü, çok basit hatalar yapıyordu zaman zaman ve bu sebeple teknik direktörler güvenip formayı veremdi ona.
Ayrılıp sonra tekrar gelene kadar iyiydi, o dönemden sonra sürekli geriye gitti. O dönemde yeniden Fenerbahçe'ye gelmek için cebinden ödediği bir bedel vardı ama Fenerbahçe'nin de ona kattıkları çok fazladır.
Geçen sene Kazım gibi o da yalan söylemişti, o günlerde gönderilmemesinin sebebi, alternatifsizlik. Sakatım diyerek takımla birlikte gitmeyip, sonra dinlenmesi gerekirken alkollü halde elini yaralamıştı, ayrıca Volkan Babacan ile yaşanan sorunlar da dedikodudan öte olabilir.
Kayseri ile anlaştığını da açıklamışlar, ben hala Volkan da giderse Kayseri'den birini alırız diye düşünüyorum. Ayrıca Kazım da gönderilecek oyuncular listesinde, umarım Kazım da Kayseri'ye verilir de karşılığında genç bir oyuncu alınır.
Berkay ne vefasızlığı yahu :) Önder kadar yeteneksiz,vasıfsız bir adam yoktur bana göre.Kaç senedir de bizden para kazanıyor.
Aykut Kocaman olayına geleceksek dediklerin yapılırsa ne güzel olur derim.Aykut Kocaman'a yapılacaklar ona özel bir şey değil aslında her hocaya yapılmalıydı.Ama bazen beceremediler,bazen gittiler isime bakarak adam aldılar,bazen de hocalar hata yaptı bu konuda.Aykut Kocaman gibi bir ismin desteklenmesi konusunda sıkıntın varsa bu çok normal değil.
Bence asıl mesele yeterince imkanın ve sürenin Daum'a, Zico'ya felan değilde şimdi olduğu gibi Aykut kocaman'a verilmesi. Doğru yoldayız..
Fenerbahçe'nin gidenlerden ücret almaması ilginç.Geçen sene bir Fenerbahçeli arkadaş forumda Önder'in Türkiye'deki en iyi stoper olduğunu yazmıştı bakalım Önder gittikten sonra neler diyecek :)
1 gereksiz oyuncudan daha kurtulduk. Önder Fenerbahçe kalitesinde bir oyuncu değildi; geldiği günden bugüne kadar kendini geliştiremedi ve doğal olarak gönderildi. Kendisi için hayırlı olsun.
Önder geldiği ilk iki-üç sezonda süperdi, ancak daha sonra kariyeri düşüşe geçti ve takımla yolları ayrıldı. Geçen sene geçirdiği kazadan (sevgilisiyle kavga edip bileğini kesmesi) dolayı da kadrodışı kalmıştı. Hayırlı olsun.
en iyi stoper değil ama en iyi türk stoper olduğunu düşündüm ben uzun süre belkide ben söylemişimdir hatırlamıyorum:) ama son bi kaç yıldır düşüş yaşıyo hatta çakıldı resmen.Kayseride başarılı olur umarım ben hala iyi bi stoper oldugunu ve eski formda önderin en iyi türk stoper oldugunu düşünüyorum.Parasız yollamak çok ilginc bir değil iki değil.Biz her kolaylıgı sağlıyoruz anadolu takımlarına biz oyuncu isteyincede fiyatı katlayıp söyluyolar
Önder-Deniz gitti de, gelen oyuncu İlhan vs. olunca hiçbirşey değişmemiş oluyor .
Ayrıca Kayseri'ye bu kadar bedava oyuncu gönderdik.Umarım bunun altında bi transfer yatıyordur.
andre dos santos yine milli takıma seçilmiş.
Öncelikle üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim.
Adamı kulübede oturtmak yerine oynatsalardı bunlar olmazdı. Üstelik önder çoğu zaman sağ bektede oynayabilen biri. Gökhan Gönül'den öncede sağ bek oynuyordu. Zorla oraya Bekir'i oturtmak yerine Önder konulabilirdi. İlhan ve Bekir yerinede Önder'e şans verilebilirdi. Önder'in milli takımda oynaması için dua ettiğimiz zamanları nasıl unutursunuz?
önder son 2 yılda mükemmel bir düşüşte. zaten sağ bek de değil kendisi. young boys maçlarında bunu gördük. stoper olarak iyi bir kesici olabilir ama taş gibi bir stoper tanımına kesinlikle de uymuyor.
önder'in, bu sene gönderilen deniz, ali bilgin gibi oyunculardan farkı yoktu bu sene. gönderilmesi iyi oldu.
Pardon Cengiz abi fakat Önder'in özellikleri Football Manager çok çok yüksekti diye hatırlıyorum. Hatta en iyi Türk stoperlerden biriydi. Fenerbahçe'yide senin yaptığını düşünürsek şimdi neden böyle dediğini anlayamadım. Yoksa Fm'de çok vasattıda benmi yanlış hatırlıyorum?
EDİT
SS'ler;
http://img708.imageshack.us/img708/6810/nder.png
http://img541.imageshack.us/img541/4595/nder2.png
Dipnot: 8.0.2'den alınmıştır.
Uslubumda ne varmış anlamadım ? önder pek çok kez ilk 11 oynadı daha önceki zamanlarda ben çok beğeniyordum önderi edu yerine onun oynatılması taraftarıydım ki iyi de oynuyordu ancak son senelerde hiçbir gelişme gösteremedi , gerçekten iyi bir oyuncu olursan teknik direktör seni görür ve oynatır , önder ne bir gelişme gösterdi nede son yıllarda oynadığında iyi bir oyun ortaya koydu , eğer koymuş olsaydı oynardı ve milli takıma da seçilirdi.inşallah gittiği takımda çok başarılı olur
Bekq, az önce FM'ye bırakıp yorum yapmayın diyordun, şimdi de FM screen'i koyuyorsun, yorumunu ona dayandırıyorsun.
Niang'a kötü futbolcu dedin ya, daha söyleyecek söz yok.
Önder iyi bir stoperdi ama sonradan kendisini çok saldı, o ilk geldiğinde Fenerbahçe'ye gençti ve gelecek vaadediyordu, performansıyla da bunu gösterdi ama 100. yıldan sonra gözle görülür bir şekilde performansı düştü.
Haklısın fakat ben Deivid'in gitmesinede üzüldüm. Sonuçta o adam bize büyük şeyler yaşattı. Uzun sakatlıktan çıktıktan sonra ilk maçında gol attığında ağladı. Santos'tan, Güiza'dan, Baroni'den daha çok Fener'liydi yani.
Aynı şekilde arka sayfada goosfraba'da yazmış. Giden oyuncu Önder, gelen oyuncu İlhan ve geçen seneden Bekir. Bunlar Önder'den daha kötü defanstır bana göre.
Ben Bekir'i beğendiğimi sürekli belirtiyorum yine belirteyim öncelikle ,
Deivid tamam çok güzel şeyler yaşatmış olabilri ama sisteme uymuyor ve oynayamayacak aldığı maaş da yüksekti zaten o yaşattığı şeylerden dolayı ancak artık oynayamayacak ve hem kendine hem kulübe zarar verecekti , istediği , sevdiği bir takıma gitti , yani oynatmayarak caydırarak falan da yollanmadı yollanış stillerinde hiçbir kötü yan yok , sağolsun verdiği hizmetlere , ama Fenerbahçe'nin başarısı için artık bu gibi hamleler gerekiyor ve gerekenler yapılıyor , kimden çok Fenerli olduğu beni ilgilendirmez beni Fenerbahçe'nin başarısı ilgilendirir
Haklısın renkdaş fakat bize para için oynayan adam değil yürekten oynayan adam lazım. Sivas 2 sene önce nasıl başarılar yakaladı. Para sayesindemi? Ya Bursa. Çokmu büyük imkanları vardı. Adamlar inanılmaz hırslı oynuyorlardı. Tabii hırs hırs bir yere kadar ama Fenerbahçe'ye birazda hırslı oyuncu lazım. Mesela Santos bana göre çok yetenekli ve bulunmaz bir sol bek. Fakat inanılmaz ruhsuz. Adam koşmuyor bile. Keza Cristian Baroni'de öyle. Lugano, Gökhan, Emre gibi oyuncuların hırsları ise çok fazla. Yürekten oynuyorlar.
Cok iyi oldu Onder'in gonderilmesi.Gereksiz oyuncular teker teker yollandi klupten.Iyi bir gelisme..
CA değerine hiç baktın mı? Önder'in özellikleri hiç bir zaman çok yukarıda olmadı geldiği dönem hariç.Önder'i zamanla düşürdük.Zico'nun olduğu sezondan almışsın, zamanla özelliklerini kaybetti ama bu profil bile kötü bir stoper profili, iyi bir profil değil.Geldiğinde kısa bir dönem gayet iyi oynadı, sonrası gerisi hiç gelmedi.Bazı özellikleri yüksek kalmış, demek ki o dönem net farkedememişiz, zamanla çok düşürdük.
Bilica kapanınca en azından sezgilerini kullanıyor, Önder oyundan kopuyor Edu'nun yaşadığı gibi, uyuyor resmen, koşamıyor bitmiş durumda.
Önder sonuçta büyük takım tecrbesi olan bir isim çok eleştirilsede bize faydası olacağını düşünoyrum.Defasımızn ortasında bu sene Eren Güngör Amisulashvili oynayacak büyük ihtimal belki öndere sağ bekte şans tanınabilir ama orada serdar kesimalda var ilk 11 olmasada kadroya derinlik katacaktır.Bu arada önderi falan gönderdik diye eren beklentisi içinde olan arkadaşları görüyorum böyle bir transfer olmaz:)
önder çok adam kaçırıyordu ilk zamanlarda bile. en iyi profilinde bile konsantrasyonu 11.
Stoper'de Blica ile idare edilebilir ama Defansif orta saha olarak bir transfer yapması şart Fenerbahçe'nin.
Martin Demichelis yedek kalmak istemediği için ayrılabilirmiş Bayern'den. Savunma için düşünülebilir aslında. İhtiyaç olursa orta sahada da oynatılabilir.
Bize Türk defans lazım. Yabancı sınırı var. Biz kadroları kurarken bile Bilica yedekte kalır diye düşünüyoruz. Onun yerine bir Türk gelmeli.
Önder sahada adım atamıyor geçen sene yaşadığı rezillik profesyonel oyuncuyada yakışmayacak bişeydi gönderilmesi cok doğru olmuş
yerine gelen ilhan cok iyi değil belki ama adelesinde acılma öyle sakat sakat cıkıp oynuyor
önder de kızla kavga edip bilegini kesiyor iyi bi alternatif değil belki ama takımından hepten uzak kalıyor
mantalite, profesyonellikte önemli.
ilk geldiği sezonlar iyidi sağ bekte de göz dolduran maçlar oynadı ama 2 senedir önder in sahada adım atmaya dermanı yok gönderilmesi doğru geldi bana rahatın battığı adamlardan biriydi.
keza deivid de öyle tam bi kamburdu sırtımızda önemli maçlarda golleri var ama dünya yansa bi kalbur samanı yanmaz saha içinde öyle bi adamdı kendisi takım savunmasınıda hiç katkısı yoktu ne bi sağ acık ne bi amc nede bi santrafor hepsinden yarım yarım
bu sene yine göbeği yapmış gelmiş bel olmuş kaç cm iyice yağ bağlamış ne yapabilrsin öyle bi oyuncuyla
aldığı parada doldurduğu kontejanda cabası
aykut hoca paok maçından sonra yabancı stoper istemiş.
muhtemelen yabancı hakkını stoperden yana kullanacağız. güiza giderse önlibero zaten alınır.