Madem Cas'taki davaya okadar guveniyordu Fenerbahce niye satti en iyi adamlarini.
Trabzon uefa icin kadro kurdu, federasyon 3-4 gun kala SL'ye katilacagimizi soyledi. Kimi getirecen o kisitli surede.
Printable View
Kimse Trabzonspor'a Jaja'yı Umut'u satın da demedi. Hadi Egemen, Selçuk şampiyon olamadığınızdan gitti diyelim. Ki Selçuk her halukarda gidecekti.
Ama karşı tarafta Fenerbahçe sadece mecburiyetten Niang'ı Lugano'yu Santos'u yolladı.Bu oyuncuların kalitesinde adamlar 20 yılda bir kez geliyor bizim takıma maalesef, Umut'a Jaja'ya benzemez onların yerini doldurmak.
Alakasız bir zamanda alakasız açıklamalar yapıyor Trabzonspor cephesi.
Fenerbahçe elindeki gelirinden olmuştu,nakit ihtiyacı da vardı. Oyuncularda gitmek istediler,Türkiye'de kalmak istemediler çıkardı elinden. Bundan normal bişey yok.
Zokora tarzı adamlar bulabilirdi istese Trabzon. Çok seviyolar Çek,Slovak,Polonyalı oyuncu transferini. ŞEhir şartları falan pek inandırıcı gelmiyor bana. Nijerya'da,Brezilya'da her yer mi metropol..
Niang avrupanın elit forvetlerinden biri. Santos Brezilya Milli Takımının sol beki. Lugano desen son Copa America şampiyonu Uruguay'ın kaptanı. Bu oyuncuların yeri dolmaz, doldurulamaz.
Gel gelelim; yumruğa, tekmeye, dirseğe verilen ceza 3'tür. Tahkim 1 azaltır diye 3 yaptılar demekte saçma.
Ayrıca;
Kimse zorla Trabzon'u ŞL'ye yollamadı. Teklif ettiler ve kabul edildi. Sonra neden bize UEFA diyip son anda ŞL'ye aldılar demek saçma. Kadro kalitemiz yeterli değil diyip gitmeseydiniz o zaman.
Bir tarafın kadrosu kendi isteğiyle değişti , bir tarafınki mecburiyetten dağıtıldı.
Arada fark var.Kaldı ki bunu tartışmak da yersiz.Tartışacaksanız da üst satırı bir okuyun.
Trabzonspor yorgun ama ben son haftalardaki düşüşü buna değil Burak'ın düşüşüne bağlıyorum, Burak golleri takır takır atarken burada takım Burak'a endeksli oynuyor gollerin %90'ı ona ait dediğimizde tepki olmuştu, ama görünen o ki Burak durunca Trabzon'da durdu. Halil ve Henrique tamamen hayal kırıklığı hala takımı sırtlayacak düzeyde değiller, ulaşabilecekleri de muamma. Vittek de sakatlanınca hücum hattı sakata geldi. Trabzonspor transfer dönemine kadar bu şekil idare edecek, Transfer döneminde de Fenerbahçe'yle beraber forvet transferi yapacak kulüplerin başında geliyor.
Her iki takımında kadro kalitesi olarak kaybı oldu, yine de ligi idare edebilecek oyuncular mevcut zevkli bir maç geçecek heyecanla bekliyoruz.
Birbirlerimizin fikrini degisemeyiz :) dahada mac bitene kadar yazmicam konuya belki mactan sonrada yazmicam :)
Valla kim ne derse desin o kadar olay yaşayıp, mecburen kilit adamlarını satıp tramva geçirip ilk yarının bitimine gelmişken hala zirveye oynuyoruz. Bu durumda bile ligde iddalıyız. Ne şartta olursa olsun bu istikrarı sürdürebilme yeteneği ayrı birşey. Kriz yönetimide önemli. Devre arasında çok yüksek olasılıkla transferlerimizde olacak. O zaman daha iyi oluruz.
Yeterki bu maçı kazanalım.
gelip bana Trabzon dan şu kadar oyuncu gitti demeyin. sanki biz sat dedik. hele ki bunu zorunluluktan kilit oyuncularını satan bir takıma karşı söyleyince daha komik oluyor.
unutmadan biz her zaman olduğu gibi üst sıradayız!
Bu gelen oyuncu giden oyuncu konusuna nasıl gelindi ben çözemedim pek ?
Sonuç itibariyle olan oldu biten bitti her iki takımda sezon başından beri sorun yaşadı taraftarlar desen öyle. Bana sorarsanız her iki takımda dostça mücadele etmeli dostça bir derbi olmalı. Özellikle Fenerbahçe bunu yapmalı ki onları bu duruma getirenlere ibret olsun yaptıklarından utansınlar.
sana katılmakla birlikte bu koyulaştırdığım kısımları gerçekleştirmememiz için uğraşıyor sanki karşı taraf. Geçen sene tüm olanlara rağmen fenerbahçe tarafının oldukça sakin bir görüntüsü olduğunu söyleyebilirim,klasik bir derbi gibi takım ve taraftarlar.Buna rağmen alakasız bir şekilde fenerbahçeyi hedef alan açıklamalar yaptı trabzonspor cephesi,sanki sinirleri isteyerek germek istiyorlarmış gibi.Taraftar açısından bakacak olursak zaten durum malum. Yani biz sakin olalım,dostça tavırlar sergileyelim sergilemesine de zaten canımız sürekli yanıyorken daha da üstümüze gelinmesi nedendir?
Haklısın. Fakat bu durumda her iki takımın canı yandığından birbirine sataşma istediğinden başka değil. Aslında böyle durumları başlatan hep kişiler olmuştur. Kişiler istedikleri gibi konuşur ortaya bir takım iddialar atar sonra olan taraftara olur. Şampiyonluktan 1 ay sonra Sadri başkan baya bi ortalığı karıştırmıştı o Kağan Söylemezgiller ile Emre Belözoğlu arasında ki telefon konuşması iddia edlmişti o iddiadan sonra zaten olaylar git gide büyüdü. TFF zamanında her iki takımada iki kupa verseydi belki bunların hiç biri yaşanmazdı. Olayların özetine bakarsak ; Trabzonspor'a kupa verilmedi, TFF'ye itirazda bulunuldu, şike ile ilişkisi olunabilecek bir kaç iddia atıldı. Aziz Yıldırım ve bir çok yönetici tutuklandı. Bir çok kişi göz altına alındı. Yeni transfer olan Emenike olaylardan dolayı satıldı. Trabzonspor'da şampiyonluk kaybedilince ; Selçuk, Ceyhun, Jaja, Umut, Egemen gibi kulüp başarısında önemli pay sahibi olan kaliteli futbolcular gitti. Fenerbahçe'de şike soruşturmasından dolayı hissiler düştü, mali kriz meydana geldi. Buda yetmezmiş gibi şikeyi ispat edecek yeterli kanıtta ortaya çıkmadı saçma sapan bir nedenden dolayı şampiyonlar liginden men edildi. Men edilince Lugano, Niang ve Andre Santos satıldı. Takım içerisinde ki psikoloji ve taraftarların yaşadıklardan zaten bahsetmeme gerek bile yok anlatılmaz bir duygu insanın sevdiği ve gönül verdiği takımın başına böyle olayların gelmesinden daha kötü ne olabilir ki. Sonuç olarak olaylar büyüdü büyüdü buraya kadar geldi, her iki takım taraftarı birbirine düşman oldu, taraftar olayları bitti kulüp içerisinde atışmalar oldu. Ve yine ortada net birşey yok.
Sonuç olarak her iki takımında kadro bakımından çok ciddi kayıpları oldu, mali krizlerden dolayı oğru dürüst transfer yapılamadı. Ama bu durumdan en çok etkilenen şüphesiz Fenerbahçe oldu. Bunca olaydan sonra yine zirveye oynaması ne kadar büyük bir takım olduğunu gösterir. Trabzonspor'da son haftalarda düşüşe geçti genel olarak iyiydi devre arasınada pek birşey kalmadı zaten gerekli takviyeler yapılacaktır takımlara.
Buna kesinlikle katılmıyorum. Ne yani Trabzonspor şampiyon olsa hepsi kalacakmıydı?Quote:
Trabzonspor'da şampiyonluk kaybedilince ; Selçuk, Ceyhun, Jaja, Umut, Egemen gibi kulüp başarısında önemli pay sahibi olan kaliteli futbolcular gitti.
"Günahların takımı" diye pankart açan takımı da sevmem, taraftarını da sevmem. Hiç kimse de sevdiremez bana zorla.
Sevmeni bekleyen mi var ki?
Yalnız bu oyuncuların gidip gelme muhabbeti saçma olmuş.Bunlar tamamen yönetimsel hamlelerdir.Tartışma yeride burası değildir.
Fenerbahçedeki t.drektör bu maçla geçen yılın şampiyonunun kim olduğunu gösterecez demiş.Birisi gidip ona şampiyon kimin ilan edildiğini açıklasın yazıktır.
Şikesiz bir hiçsiniz diyenler için yapmış bu açıklamayı, gerçi sezon başındandır bunu özellikle resmi ağızdan trabzon cephesi söylediği için özellikle bu maç için vurgulamış.Quote:
“Geçen sezon ne kadar haklı bir şekilde şampiyon olduğumuzu göstereceğimiz bir maç. Sahnede kendimizi yeniden göstereceğimiz yer.”
Tabi iki takım arasında şuanda 10 puan fark olması tamamen büyük şans, düşünsenize bir de Trabzon tam tersi şekilde bizim önümüzde yer alsaydı, o zaman resmi ağızlar tadından yenmezdi (:
Bu tartışamalar muhtemelen maç sonunda da devam edecek biz asıl konuya dönelim..Stoperde Bekir Bilica diyorlar ? dogruysa Burak son 4 haftadaki şanssızlığı kırabilir..Bir de Zokora olsaydı çok iyi olurdu..
berabere biticek bence bu maç
Teknik açıdan bu maça yorum yapacaksak; Fenerbahçe evinde yaklaşık 1.5 - 2 sezondur kaybetmiyor. Sanmıyorum ki kötü giden bir Trabzon'a kaybedelim.
---------Semih
stoch alex mehmet
------emre cristian
ziegler yobo serdar(bekir) gg
---------Volkan
büyük ihtimal böyle çıkarız maça..
Beyler maç hakkında fikir alışverişinde bulunmanızı rica ediyorum sizlerden.Siz haklıydınız,biz haklıydık içerikli mesajlar silinecektir,bilginize.
Serdar ve Yobo ikisi birden sakatlanmadıysa Bekir-Bilica ikilisinin ilk 11'de olması imkansız. Yobo zaten ilk 11'in değişmez ismi. Bekir düzelmesine rağmen Serdar'ın geçen hafta sergilediği performansla hazır olduğunu göstermesi Bekir'in de yedek kalacağı anlamına geliyor.
------------Volkan
Gökhan-Yobo-Serdar-Ziegler
Topuz-Cristian-Emre-Stoch
---------Alex-Semih
Çok yüksek ihtimalle ilk 11'imiz böyle.
Volkan
Gökhan-Serdar-Yobo-Ziegler
Mehmet-Cristian-Emre-Stoch
Alex-Semih
Aykut Kocaman elinde koz olsun diye 5 yabancı ile çıkması muhtemeldir.
İlk 11 kadar yedekten girebilecek Dia,Bienvenu,Özer,Caner,Orhan gibi 11 oynayabilecek kapasitedeki adamların katkıları da önemli.
Herkes Topuz'u yazmış ama tam iyileşti mi Topuz? Belki Aykut Hoca maç eksiği olan Topuz yerine Özer'i düşünebilir.