nobreyi ister türk yapsın ister alman
bizim ön liberoda oynatacağımız adam yoktu diye aurelio milli takıma çağrıldı
ama nobrenini mevkisinde forvette nihat,tuncay,ümit karan,halil daha bir sürü adam var bunlar varken nobre türk olsa ne yazar
Printable View
nobreyi ister türk yapsın ister alman
bizim ön liberoda oynatacağımız adam yoktu diye aurelio milli takıma çağrıldı
ama nobrenini mevkisinde forvette nihat,tuncay,ümit karan,halil daha bir sürü adam var bunlar varken nobre türk olsa ne yazar
ülke tanıtımına katkı dan fln olcaksa olmasın... atletizm mi bu ülkeyi tek mi tanıtçak? futbolda da fatih....Nihat...Halil mevki lerinde yeteri kadar tanıtıyor...
benim itirazım nobre olmasından bu adamı Türk yapmak bence bize hakarettir. git ne biliyim sadece örnek veriyorum Klebersonu yap Delgadoyu yap ama bu adamı yapma. Ayrıca milli takıma alınma gibi bir ihtimali olduğunu sanmıyorum çünkü arkadaşların dediği gibi o mevkide çok adam var
Tamam bizde yasadan faydalanacağız.İllegal bir işlem yok,şimdi top yabancılar şubesi ve federasyonda.Hem daha olup olmayacağı belli olmayan bir şey için neden bu kadar yaygara koparıyorsunuz.Ayrıca adamı sevip sevmemen pek konuyla alakası yok gibi ama fikir senin tabiki sevmek zorunda değilsin.Mesela bende Aurelio'yu,Tuncay'ı sevmiyorum ama her platformda kişisel görüşlerimden bahsetmiyorum.Quote:
Originally Posted by atlantis_fb
@anakonda52,vallahi bende Aurelio'nun olmasını istemezdim ama senin benim istememle olmuyor maalesef.
@sherryy,ona istersen Türkiye vatandaşı olduktan sonra(olursa) Fatih Terim karar versin.Bana kalırsa hiç adam kalmasa bile Aurelio milli takıma alınmamalıydı,aynı şey Nobre içinde geçerli(idi).Aurelio alındığına göre eğer Türkiye Milli Takımlarının başındaki Fatih Terim hocamız faydalanmak isterse çağırır yoksa zaten kimse bir şey demiyor.
nobre türkiye'yi nerede tanitacak merak ettim valla ya birbirimizi kandiririz nobre bu yasadan faydalanirsa
keske bunları türk yapsalar ozaman takım süper olur işte olmasını istediklerim
songolma ihtimali yok ama hayel
veya iyi bir defans sol olan yabancıyı türk yapalım suan milli takımda defans sol yokkkkk
Nobre Türk olsa bile forvet bölgesinde ondan daha iyi alternatiflerimiz olduğu için forma şansı bulamaz.
hiç bi illegal şey yok diosunda "Ülke tanıtımına katkı" maddesinden yararlanacakmış nobre efendi...sanki ne katkısı bulunduysa ülke tanıtımına ?Quote:
Originally Posted by FeYYaz1989
sevip sevmeme konusuna gelince de aslında ben fenerbahce de oynasaydı duruma nası yaklaşacaktım onu belirmek istemiştim orada telafuz hatası yapmışım ama birini sevip sevmediğini bahsedip bahsetmemek sana kalmış sen bahsetmio olabilirsin ama ben söylüyorum
Tamam sevme konusunda haklısın,bende biraz yanlış anlamışım.Bakalım bakanlar kurulundaymış dosya galiba,ordan ne çıkacak?Quote:
"Ülke Tanıtımına Katkı" maddesi, sadece katkısı olanlar bazında değil, katkısı olabilecekler bazında da değerlendiriyor.
Oradan hareketle başvuruyor Beşiktaş..
iyi de o nasıl bi mantıktır ki???o zaman carrusca da delgado da bu kuraldan yararlanabilir...yani öyle olursa her takımda en azından 8-9 yabancı görebiliriz...Quote:
Originally Posted by meddah
Evet, bu mümkündür.. Kapının açılmasına bakar..
...
Bu başlığın ikinci sayfasında perpetua'nın yazdığı konuya ilişkin kanun maddesi var: "Türkiye'ye sanayi tesisleri getiren sosyal, ekonomik alanlarda veya bilim, teknik veyahut sanat alanlarinda olaganüstü hizmeti geçmis veya hizmeti geçecegi düsünülen kimseler"
nobre türk yapılmayacağını buradan bütün turksportal ahalisine bildirmek isterim...
Quote:
Originally Posted by TÜRKİYE
bu senin kendi fikrin mi?yoksa bi yerden duyduğunu mu aktardın?
kendi fikrim değil elbette...Quote:
eğer çok büyük bi terslik olmazsa nobre türk yapılmayacak..
türk olan tek futbolcuya sahip olan takım fb olacak..
o yüzden nobre bi şekilde türk yapılmayacak..
Bizim mahalledede babası bakan olan çocuk olsa brezilyadan adam getirir Türk yapar oynatırdık mahalle takımda.
Dünyanın neresinde görülmüştür acaba bu uygulama.Johan Cruyff'un öve öve bitiremediği geleceğin en büyük yıldızı olacak dediği Salamon Kalou'yu bile 3 yıldır ülkede diye Hollandalı yapmadılar 2 yıl daha bekle dediler.
25-26 yaşında ülkeye gelip 3 yıl kalıp daha Türkçe'yi bırak İstiklal Marşı nedir ne değildir bilmeyen adamların Türk vatandaşı olması kadar acı verici birşey olamaz bir vatandaş için.Zaten milli takım için değil kendileri daha çok yabancı alsın 30 yaşındaki adamları getirsinler İbrahim Akın'lar Burak Yılmaz'lar harcansın diye Türk yapacaklar adamı.
İnşallah haksız çıkarım bunların hiçbiri olmaz.
1. Nobre Milli Takıma giremez, ona ihtiyaç yok. Ondan önce forma giyebilecek, Nobre'den kaliteli adamları sayalım : Hakan Şükür, Tuncay, Gökhan Ünal, Halil, F.Tekke, Nihat, Özgürcan, Ümit Karan, Necati.
2. Nobre eğer Türk olursa, Fenerbahçe'ye büyük haksızlık olur. Çünkü Fenerbahçe onu kontenjanı dolduruyor diye yollamıştı. "100. Yıl Kadromuzda Yok" başlıklı haberde, Fenerbahçe aynen şöyle bir şey bildirmişti :
3. Nobre Türk olursa, Carrusca, Delgado, Bobo gibi hiç milli olmamış yabancıların da önü açılacak ve Beşiktaş ile Galatasaray'ın lehine olacaktır. Çünkü kadrolarında hiç milli olmamış oyuncu sayısı en fazla GS ve BJK'de. GS'de Carrusca, BJK'de ise Delgado, Nobre ve Bobo.Quote:
Brezilyalı Oyuncumuz Marcio Ferreira Nobre Kulübümüzün 100.Yılında oluşturulacak Profesyonel Futbol takım kadrosunda yer almayacaktır.
Kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonunun yabancı oyuncu sayısı konusundaki ısrarlı tutumu ile ilgili olarak Brezilyalı oyuncu ile yollarını ayırmış, 100.yılımızda çok daha başarılı bir kadro yaratmak için çalışmalarını sürdürmektedir.
Camiamız ve "Büyük Fenerbahçe" taraftarı için yapılacak yeni transferlerdeki hedefimiz, 100.Yıl etkinliklerimize uygun ve daha güçlü bir kadro yaratma hedefidir. Spor kamuoyuna duyurulur.
Fenerbahçe Spor Kulübü
4. 5 yıl ikamet etme zorunlu olmalıdır bence. Neden peki Mehmet Aurelio FB'ye ilk geldiğinde, veya bir önceki sezon Türk olmadı bu kanundan yararlanarak? Murat Aksu'nun babasının Nobre'yi Türk yapmakta büyük etken olacağına inanıyorum.
5. Türk futbolu gelişemez diyenler, sınırsız kontenjana hayır diyenler, hadi bakalım bunu da engelleyin. Bu sayede her gelen milli olmamış oyuncu Türk olacaktır. Ve Türk futbolunun önü kapanacaktır (bana göre değil, bazılarına göre.)
6. M.Aurelio'ya milli takımda mutlaka ihtiyaç var. O Türkiye için oynayacak, Brezilya için değil. M.Aurelio milli takıma alınmasın diyenler ya futboldan anlamıyorlar ya da ırkçılar. Diğer ülkeler ile farkımız bu. Onlar oyuncunun ırkına bakmıyorlar, futboluna bakıyorlar. Biz ise ırkına! Peki sonra? 2004 ve 2006'da hiçbir uluslararası turnuvaya katılamamak! Uğur Yıldırım Hollanda milli takımını seçti hatırlarsanız. Birçok oyuncu var kendi ülkesi dışında başka ülkede oynayan. Örnekler çoğalır gider...
ki o ugur yıldırım bi kez cagrıldıktan sonra birdaha hiç milli takıma cagrılmadı ve fifaya başvurarak türk milli takımı formasını giyme hakkı kazandı...Quote:
Originally Posted by eGowiCh
Ben yabancı uyruklu bir oyuncunun milli takıma girmesine her zaman karşıyım.Buna Nobre'de,Aurelio'da yada Bobo-Carrusca da dahil.Ama artık Aurelio ile yeni bir dönem başlamış oldu(maalesef).Nobre bence büyük ihtimalle Türkiye vatandaşı yapılmaz zaten,o yüzden boşuna tartışıyoruz ama olursa da zaten büyük bir kesim yabancı sınırlaması kalksın istiyor,işte hemen hemen kalkmış olacak böylece.
Şimdi milli takıma girme konusuna gelirsek,zaten eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olursa adam onu milli takıma alıp almama kararı Milli takımlar baş sorumlusu Fatih Terim'indir.Elinde çeşitli imkanlar olabilir(Gökhan Ünal-Fatih Tekke-Hakan Şükür),eğer yararlanmak isterse çağırır istemezse çağırmaz,bu kadar basit bir konu bu,tartışmak bile çok anlamsız.
Şimdi bir arkadaş demişki İbrahim Akın'ların,Burak Yılmaz'ların önü kapanacak.Zaten onlara gelene kadar Hakan Şükür,Fatih Tekke,Gökhan Ünal var.Artı Mehmet Aurelio Mehmet Güven'in,Nuri Şahin'in önünü kapatmayacakmı?
Neyse bu konu daha çok uzar,ama zamanında kendi milli takımlarında oynayan Okocha ve Uche'yi Ali Şen Türk yapmamışmıydı?
Ben beşiktaş açısından bakıp dedim İbrahim Akın ve Burak Yılmaz örneklerini verirken.Zaten Fatih Terim geleceği düşünen bir antrenör Gökhan Ünal Hasan Kabze gibi gençler varken nobreyi oynatmaz.
Fatih Tekke gibi bir kıymet bile kenarda otururken eğer o Nobre milli takımda oynarsa bende K.Kanat gibi şüphe ederim o takımın Türklüğünden
nasıl bir şekilde Türk yapılmayacak anlayamadım.Baronlar falanmı devreye girdi :) bunu ne sen bilirsin şu anda nede ben bilirim.bakanlar kurulunda bekliyor dosya.Türk olan tek futbolcunun sizde olmasıda acayip oldu biraz :D ben bizim ibrahimleri falanda türk bilirdim.şaka bir yana sadece aurelio yararlanmadı o yasadan hatırladığım kadarıyla bir eleman daha vardı mısırlıydı herhalde oda türk statüsünde oynama hakkı kazandı.Quote:
Originally Posted by TÜRKİYE
Birde anlamadığım daha önce burada sınırsız yabancıyı savunan arkadaşlar birden milli takımdaki değerleri hatırlar oldular önü kapanmasınlar falan.Ha ben Nobre'nin Türk milli takımında oynamasını kişisel olarak istemiyorum.biraz ırkçılıkta diyebiliriz dediğime ama bu kişisel düşüncem benden başkası için pek anlam ifade etmez.ihtiyaç olduğu takdirde fatih terim milli takıma çağırırsada diyecek sözümüz daha doğrusu caydırma şansımız yok.ondan boşa yormayalım kendimizi.
bjk yönetimi nobre için türk sporuna katkıda bulunan sporcu bu yüzden türk statüsüne gircek demiş türk sporuna ne katkı yaptki nobre???
:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:Quote:
Originally Posted by fenerbahce_1907
işte hepimiz de bunu merak ediyoruz ya...:confused: :confused:Quote:
Originally Posted by fenerbahce_1907
türk yapar ama milli takıma giremez
karar açıklandığında görürsünüz...Quote:
Originally Posted by TüMeR_yAğıZ
2,5 sene de Türk oluyor helal olsun.ULUSOY!milli dava nerde?devlet 5 yıl diyor,2,5 yılda olacak bu iş?ne katkı yapmış bu adam ya?en son bu kuralı Naim Süleymanoğlu için uyguladır.nobre onun yaptığının %1 ini yaptıysa kabul,alın vatandaşlığa...
Bence çok zor...
Türk Vatandaşlığı için Aurelio'dan sonra Nobre'nin yaptığı başvuru da onaylandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Nobre'nin Türk Vatandaşlığı'na onay verdi.
kaynak bi internet sitesi... adres verilmesi serbest mi bilemediğimden vermiyorum