Burda 20 kişiye karşı 1 görüşü savunup bu kişilere aşağılayıcı cevaplar vermek hoş değil.Dikkat çekmeye çalışmayın lütfen.
Printable View
Burda 20 kişiye karşı 1 görüşü savunup bu kişilere aşağılayıcı cevaplar vermek hoş değil.Dikkat çekmeye çalışmayın lütfen.
10un adı Alex.
ah be bir de koşsa. (:
Bugün attığı 3 golle Türkiye'nin en iyi yabancı oyuncusu olduğunu kanıtladı.
Alex'de istikrar olsa 10/10 olacak.
Eren, acikcasi Alex hakkinda gereksiz tartismalar yapmak istemiyorum.Belli bir seviyenin üstünde bir futbolcu cünkü. Türkiye'nin gelmis gecmis en iyi yabanci futbolcularindan birisi.
Ama Alex'i baya bir abartip, HAGI boyutuna getirmeye calisiyorsun, buna karsiyim ben...
Simdi konu Alex - Hagi tartismasina döner, Fblilere de malzeme cikar ... :icon_biggrin:
Lincolnü bulaştırmayında tartışma çıkmasın.. :D
Sadece anlayamayanlar ve anlayamamak ve çekememek arasında çizgi bırakanlar şeklinde ayrılabilir Alex'i küçümsemek.
Alex'i tartışmak abesle iştigaldir.
Alex'i anlatmaya gerek yok, krallıkları ile yaptıkları ile fazlası ile anlattı zaten.
Görmek istemeyen göze parmak sokmaya gerek yok, istemese de görmek zorunda zaten.
İstatistikler ortada abartmaya gerek yok, her sezon sonu gibi bu sezon sonu da Alex için farklı olmayacak.
Yok Serkan. Ben Alex'in ne kadar büyük futbolcu oldugunu zaten söylüyorum. Bu konuda bile yazdim ben.
Bkz : Burada
Hagi'yi üstün yapan seyleri yazarsam konunun amaci degisir. Sen bu zamana kadar ögrenememissen ben bundan sonra sana ögretemem, kusura bakma :D
Çok büyük futbolcu hatta Türkiye ligine gelen en istikrarlı yabancıdır bence. Neyseki yaşlanıyor..
Nedir ki Alex'ten tek farkı koşmasımıdır. Liderlikse liderlik gol ve asistte, kralı var. Bu kadar abartmayın Hagi'yi.
Beyler elinizde varsa Hagi'nin istatistiklerini koyar mısınız buraya:)
Edit........
Edit...........
Hagi; 1996-2001
132 maç 59 gol 51 asist.
Alex De Souza ; 2004- günümüz
205 maç 105 gol 110 asist.
Yani sadece istatistiklere bakiyorsun öyle mi Seko ?
Oynadigi oyuna, takimi yönetisine, liderlik özelliklerine, Uefa Kupasina, takimsal basarilarina hic bakmiyorsun. Zaten o dönem de Hagi'nin yerine Lincoln olsaydi biz yine alirdik Uefa Kupasini degil mi.
Neyse, ben Hagi'yi tartismam bile ...
E buyur Baran ;
Alex De Souza ; 2004- günümüz
205 maç 105 gol 110 asist.
5 sezonda 215 golde başrol oynamış. Alex'de yaptı hepsini. Ayrıca Uefa kupası tek kişi ile kazanılmaz diğer futbolcuların hakkını neden yiyorsun. Liderlik Alex'de de var, yönetmek Alex'de de var. Başarı ise Alex'de de var gerek Milli takım gerek klüpsel. Alex'de geldiğinde gol attırmaktı ama extra işler yaparak istatikiğini geliştirdi.
Unutma istatistik top oynamadan yapılmaz. Kafadan atılan rakamlar değildir. Ayrıca atılan gollerde 5 sezonda %90'dan daha fazlasında Alex'in imzası var. Bende Alex'i tartışmam. Yatarak yapılmadı bu istatistik. Bana göre Hagi'den daha üstündür.
İstatistik futbol kişsellik ortada. Bana düşen ise savunmak.
Tartışmayın zaten. Hagi'nin Galatasaray'a kattıkları çok farklıdır, Alex'in Fenerbahçe'ye kattıkları. Şimdi bu kıyaslam nereden çıkıyor, kim bu kıyaslamayı yapmayı istiyor?
Dersiniz ki Alex Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi yabancılardan birisidir ya da bir kaçıdır. Bir sorun olmaz. En iyisidir demeyin ya da Hagi için de aynı şey geçerli. Sanmıyorum ki burada bir Fenerbahçeli çıkıp Hagi iyi desin ya da Galatasayalı çıkıp Alex iyi desin. Yaş ortalamasını da hesaba katarsak, Hagi'yi her maç 90 dakika izleyen sayısı da çok fazla çıkmayacaktır. O zaman bu kıyaslama neden? Ha verilere bakarsak zaten Alex'e yaklaşabilen bir oyuncu olması neredeyse imkansız ama bu Alex değil miydi AZ maçında ıslıklanan?
Herkesin kralı başkadır, bu nedenle tartışmak bile gereksiz.
Ve KralAlex. 2. golüne hayran kaldım, kafa ile zaman zaman iyi vuruşları ve golleri vardı ama bugünkü gol herhalde en güzeliydi. Bu takımın kaptanı, 10 numarası, herşeyi... Daha ne olsun. Daha 2,5 sene burada ama o gitmeden Fenerbahçe'nin efsaneleri arasına adını yazdırdı. İnanıyorum ki futbolu bıraktıktan sonra da bu kulübe hizmetleri devam edecek.
(Bir de hatırlatma yapayım, şöyle ki bu konularda her maç sonunda oyuncu gol attıktan sonra gelip şu kadar golü oldu, süpersin, harikasın tarzı mesajların atılmasını istemiyoruz. Bunu alışkanlık haline geitrmeyelim, her maçtan sonra da aynı tür mesajlar yazmayalım:))
Hagi ve Alex ? :p:
Hersey istatistik degildir beyler ayık olun :icon_cool: O zaman humberto suazo en iyi forvettir he ? Alex önce fenerbahceye uefa ve süper kupa kazandırsın, bu yollardan gecerken takıma liderlik yapsın o kupaları elinde kaldırsın Türk bayragı ile sahada tur atsın, yine avrupa maclarında devleri dize getirsin ondan sonra Belki Hagi ile kıyaslama yapabiliriz.
Güzel bir söz okumuştum bi ara nette "Hagi sana 35 metreden bir çakar, o istatistikleri koyacak yer ve Hagi'yi kiminle kıyaslayacagını şaşırırsın."
Alex de mükemmel topcudur. Fenerbahcenin en iyi topcusudur. Hatta Fenere gelmiş en iyi yabancıdır ama Türkiye genelinde bu isim tartışmasız Hagi'dir.
Alex ülkesinde ilah ilan edildi. Cruzeiro geçmişini Palmeiras geçmişini biraz okursan. Hagi'nin ilah edilmesi Romanya'dan topcu çıkmamasından kaynaklanan bir olay. Asıl istatistik; o kadar dünyada ünlü futbolcu arasından Klüp bazında ilah olmaktır. Dünya'da da en az Hagi kadar tanınmışlığı vardır merak etme.
Evet ben başlattım çünkü nedeni bu kadar kibirli olmanız, Hagi karşısında Alex'i hiçe saymanız neden oldu.
ya arkadasım gidin alex hagi diye bi anket acın orda tartışalım beni bilen bilir sakin sessiz elimden geldigi kadar eğlenmeye calısan bi üyeyim şu forumda ama yazdıklarınız üstüme üstüme geliyo müdahil olmak istemiyorum şu tartışma bitsin artık rica ediyorum..
Alex madem o kadar büyük bir futbolcu, neden Avrupa da Fenerbahce'den baska bir takim da tutunamadi ? Parma'ya gitti, tutunamadi ülkesine geri döndü.
Hagi ise zamaninin devi olan Steuau takiminda oynadi. O takimi Sampiyon Kulüpler kupasinda finale cikardi. Barcelona da oynadi, Real Madrid'te oynadi.
Romanya'da yüzyilin futbolcusu secildi. Romanya Milli takiminda 1994 Dünya Kupasinda ceyrek final basarisini yasadi.
Türkiye'de Uefa Kupasini kazanmamiz da en büyük etken Hagi'ydi. 4 sene sampiyonluk yasadi takimla, Avrupa Süper kupasini kazandik onunla ...
Karpatlarin Maradonasi lakabini da yatarak almadi Hagi.
Hagi Dünya'da markadir, Alex'in esamesi okunmaz onun yaninda.
Hagi'yi tartismadan önce bi git elini yüzünü yika, kendimde miyim diye düsün.
Biraz saygi duyun efsanelere.
Şuan yapılanlar bence Hagi'ye saygısızlıktır , başkada yorum yapmayalım ...
Ayıkız biz zaten. Herşey istatistik demedim. İstatistikde yatarak yapılmaz sende ayık ol Emre. Uefa kupasını tek adam kazanmaz. Ayrıca Hagi'yi savunucam diye diğer oyuncuları hiçe sayıyorsun bunun farkında değilsin.
E onu Alex'de sana yapar sende şaşırır kalırsın. Bence bu isim tartışılır. Hem istatistik olarak hemde başarı olarak.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sizin yaptığınız Alex'e saygısızlık değildir ama.
Bu konu Hagi konusu değil, Hagi ile Alex'in kıyaslandığı konu da değil. Alex ile ilgili paylaşımların yapılacağı bir konu. Ben uyarsam da bunun duracağı yok, bu konunun kapanmasını stemiyorum, lütfez sizler de ona göre mesajlar atın.
@SerKan
Kimi hiçe saymışım? Yazımıın son paragrafını okumamışsın heralde. He ayrıcadedin ya benim için tartışma burada bitmiştir zaten :)Quote:
Hagi'nin ilah edilmesi Romanya'dan topcu çıkmamasından kaynaklanan bir olay
Ayık ol lafına takılma kardesim beni tanıyan o lafı her daim kullandığımı bilir. Samimiyetten kullanıyorum he eger üzerine alındıysan pardon.
O kadroda ( Okan Suat Emre Ümit Fatih vs vs.) Hagi'nin yerine Alex'i koy olacakları görmeni isterdim şahsen. Bende görmek isterdim.