Fatih TERİM Lig TV ile Röpörtaj yapmış. Yeni okudum buraya koydum hemen. Söyledikleri hoşuma gitti özellikle gurbetçi oyuncuları neden milli takıma almıyorsunuz sorularına açıklık getirmiş. Ayrıca Yusuf takıma dahil edilmiş bu habere de sevindim. :)
------------------------------------------------------
Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim, arka arkaya gelen sakatlıklar ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere MARATON programına açıklamalarda bulundu.
Fatih Terim yaptığı açıklamada " Kadroyu açıklarken zaten, açıklamaya 6 oyuncunun dışında başlamıştık. Bu yoğun sakatlık trafiği içerisinde hasar tespiti yapmaya çalışıyoruz. Çok önemli oyuncuları kaybettik. Mevlüt sakatlanmış, Gökdeniz'in arka adelesinde bir problem olmuş.
Gökhan Gönül'ün maçtan öncede bir arızası olduğunu biliyorum. Haftasonuna zor gözüküyor.
Yeni isimler de açıklayabiliriz.
İlk Turgay'ı aldık mesela bu gece. Sadece ilerde oynamıyor. Orta sahanın bir çok yerinde oynayabiliyor. Geçen seneden beri takip ediyoruz kendisini. Ve büyük bir gelişim gösterdiler.
Kadroda mecburi rotasyona gidebiliriz. Biliyorsunuz kaptanın hası dalgalı denizde belli olur. Biz oyuncularımıza gerekli tüm bilgileri aşılıyoruz. İyi sonuçlar alacağız ve bu güzide ülkemizi, bu yalnız ülkemizi sevindireceğiz.
O gün maça gelindiğinde de taraftarlarımız lütfen tüm kötü olaylara bir sünger çeksin ve bizi desteklesin" dedi.
Ayrıca Almanya'daki gençlerin yeterli derecede taranıp taranmadığı sorusu üzerine de Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, 18 yaşında bir çocuğun milli takım formasıyla pazarlık yapmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Terim, Lig TV'de yaptığı açıklamada, özellikle son dönemde form grafiğini yükselten gurbetçi oyuncu Mesut Özil konusunda, ''Bu konulara girmek istemedim. Mesut'un babasıyla 3 sene önce ümit milli takım teknik direktörü iken Tolunay Kafkas konuştu. Kafkas'a gönderdiği mektubun bir nüshasını göndereyim. Mesut iyi oynayınca, iki gol atınca onlara ulaşamadık'' dedi.
Fatih Terim, davetiye gönderip de kabul etmeyen oyuncuların bulunduğu bir dosyanın elinde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
''Gönderdiğimiz davetiye mektubuna 'Hayır' diyen 30-40 dosya var elimde. 17 yaşında bile gelmeyen oyuncu var. Rahatsız edilmesin, 'Niye milli takımı tercih etmedi' gibi sorulara maruz kalmasın, onları korumak için önlemimizi alıyoruz. 18 yaşında bir çocuğun milli takım formasıyla pazarlık yapmasına izin vermeyiz. Milli takım formasıdır. Kalitesini, onurunu bir yerde korumak zorundayız.''
SON DAKİKA : Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim, Bursaspor'lu Yusuf Şimşek'i milli takıma aldığını açıkladı..