Şu Azar Karadas CM 01/02 de neydi be .. Ne oyuncu oluyordu büyüyünce :)
Printable View
Şu Azar Karadas CM 01/02 de neydi be .. Ne oyuncu oluyordu büyüyünce :)
Guiza Kasımpaşa'ya mı transfer oldu? :D
Ya arkadaş 1 gol daha olmaz mı şu maçta ya. Üst verdik 20 lira tekten gidicek. Hadi be atın da biriniz ya :D
Çok iyi pas yaptık , sıkışan yerlerden çok kolay paslarımızla çıkmayı bildik
ve oyunu genişletme olaylarını iyi yapmaya başlamışız.
Özer'den bir zamanlar ne ümitliydik , hiç beğenmiyorum şimdi umarım toparlar
Handikap Fener Geldi :)
Tebrikler takım. 3 puan cepte gene :)
2. yarıdaki oyun beni sinir etti. Topu çevirdik de çevirdik. Sanki hafta ortası maçımız var. Ama önemli bir 3 puan liderliğe oturduk maç fazlasıyla umarım hafta bittiğinde de oluruz o koltukta :)
Maça iyi başladık ancak ilerleyen dakikalarda devamını getiremedik. Kasımpaşa, Kadıköy'de erken bir gol yedikleri takdirde dağılabilecekleri düşüncesiyle takım halinde kendi sahasında bekledi. Maçın hemen hemen tamamında oyunu elde tuttuk ancak pozisyona çeviremedik. Alex'in muhteşem golüyle öne geçip Dia'nın temiz vuruşuyla 2-0'lık skoru yakaladık. 2. golden sonra Fenerbahçeli futbolcular sanki iddaada alt oynamış gibi sürekli geriye dönüp, yan pas yapıp durdular. Tamam fazla kasmaya gerek yok ama bu kadar da soğutmak yanlıştı. O arada Kasımpaşa 1 gol bulsa belki de hiç beklemediğimiz bir sonuç çıkabilirdi.
Bu akşam bireysel anlamda pek öne çıkan oyuncu olmadı. Tüm oyuncularımız idare eder vaziyetteydi. Ancak güzel golü nedeniyle Alex ve penaltı kurtarışı nedeniyle Volkan biraz öne çıktı.
Selçuk'un sakatlığı umarım ciddi değildir. Çünkü; Selçuk olmadığında yerine oynayabilecek sadece Cristian var ve Cristian'ın oynaması demek; Lugano, Yobo, Santos, Dia, Alex, Niang gibi oyunculardan 1 tanesinin kenarda beklemesi demek. Lugano-Yobo ikilisi bozulmaz. Santos'un alternatifi yok, Caner sol açık oyuncusu. Dia'nın yükselen grafiği var, Özer şuan pek verimli olacak gibi gözükmüyor. Alex takımın en iyisi o da kulübeye çekilmez. Niang yerine de o açığı kapatabilecek alternatif yok, Semih ayakta duramıyor. Uzun lafın kısası Selçuk'un sakatlığı ciddiyse Aykut Kocaman bu hafta kara kara düşünmek zorunda kalacak.
3 puan güzel, takımımıza tebrikler.
Tebrikler Fenerbahçem tam gaz devam
Zor oldu ama gereğini yaptı takım.Selçuk'un sakatlığı kötü oldu bizim için umarım yetişir haftaya.
Cristian'a mecbur kalınmasından korkuyorum. Selçuk izlediğim bölümde gayet iyiydi. Nazar oluyor bu çocuk.
İlk yarı kasımpaşa baya kapalı oynadı.ilk yarı gol atamıycaz derken Kaptan çıktı sahneye ve müthiş bir gol attı.2.yarı 2.golü bulduktan sonra Niang sağ kanada geçti ve çok etkili olamadı.Bana göre 65-70 gibi Stochun girmesi lazımdı.Selçuk'un inş. cidd bir sakatlığı yoktur gerçekten iyi bir form yakalamıştı Selçuk.
Kazanmak önemliydi ve bunu başardık.Tebrikler FENERBAHÇEM.
50. Dakikadan sonrasını izledim de 2 tarafda bitsede gitsek havasındaydı...
Neyse 3 puan güzel oldu :D
Tebrikler Fenerbahçe... İlk yarının sonunda kaçan penaltı kırılma anıydı belki de. Kasımpaşa da elinden geldiği kadar iyi oynadı.
Ben böyle maçlardan daha çok korkuyorum.Özellikle derbi galibiyetinden sonraki maçlar bir hayli zor geçiyor.Konsantre olmak zor oluyor.Çok etkili olmadan ama kontrolü elinde tutarak maçı kazanmasını bildik.Alex ve Volkan öne çıkan isimlerdi.Takımın geri kalanı aynı seviyede oynadı.
Seriye devam etmek güzel.Tebrikler takımımıza.
Korkmakta haklısın. Çünkü kaçan şampiyonlukları hep böyle rakiplere kaptırdığımız puanlar nedeniyle kaçırdık. Son yıllarda küme düşen üç takımın üçüne birden puan kaybettiğimiz sezonlar bilirim.
Selçuk konusunda sizlere katılmayacam yani Fener taraftarı şu Selçuk oynamayacak diye tedirginse bu takım bir adım ileri gidemez.
Yahu adamın yaptığı tek olumlu hareket yok sadece koşuyor, topu aldığın ya kaptırır ya geriye döner sürekli, ataklara katılmaz, zor durumda olan takım oyuncusuna top almak için yaklaşmaz oyun sıkıştığında saçma saçma hareketler yapar saymakla bitmez yani ben onu sahada gördükçe dehşete kapılıyorum ve bunca sene nasıl bu takımda kaldığına hala hayret ediyorum.
Keza Cristian efendinin de pek farkı yok ama o biraz daha gamsız, bugün oyuna girdi mesela sanki 180 dakikadır top oynuyor o derece sakin kendi halinde adım atacak mecali yok Aykut Kocaman böyle oyuncularda ne bulur bilmiyorum ama takıma çok kötü zararları var bu tip oyuncuların.
Selçuk oynamazsa yerine Mehmet Topuz var Gökay İravul var ; mesela Gökay tarzı oyunculara neden güvenmeyiz ? ben sahada Selçuk gibi korkak futbol oynayan top ayağına gelince topu ayağına dolaştıran, Cristian gibi üzerinde eşşek ölüsü toprağıyla oynayan futbolcular görmektense tüm hatasıyla bir Gökay'ı görmeyi yeğlerim (ki gökay ikisininde kaliteli oynuyor) çünkü yaşları 30'lara merdiven dayayan bu oyuncular size günü kurtarır ama bu yaşta Gökay size yeni bir Emre Belözoğlu kazandırır. Sakın bana çok riskli haftalar işi garantiye almak lazım vs demeyin, Emre galatasaray'da 16 yaşında forma giymeye başladı demi ? yani Galatasaray'da o zamanlar süt liginde oynamadığına göre bizim gökay, okan gibi oyunculara güvenmemiz ve şans vermemiz lazım şartlar ne olursa olsun, yoksa bugün böyle aman oynamasın yarın şöyle hele bi kenarda dursun dersen olduğun yerde sekersin.
Son olarak Miroslaw Stoch'un her geçen gün biraz daha takıma küstürülüyor Aykut Kocaman neyi amaçlıyor bilmiyorum ama yazık oluyor oyuncuya ,lanet olsun şu futbolumuzdaki günü kurtarma planlarına mide bulandırıyor artık ülkedeki futbol anlayışı.
Tüm mesajlarda bir mesajı alacakdım alıntı yapacakdım ama neyse.
KraLex KraLsın (!) Seni başkalarıyla kıyaslamak kıyaslanan adamlara övgü olur Tsl'de.
Adım adım hedefe doğru gidiyoruz.Hadi bakalım Şimdi Trabzonspor - Kayserispor maçından güzel haberler gelir bize umarım.
Sanirim bizim Fenerbahceyle farkimiz ALEX'tir. Sampiyonluk yolunda kesinlikle daha avantajlilar
@balde_mir_07
Korkumuz Selçuk'un olmaması değil. Korkumuz Selçuk yerine Selçuk'tan pek farkı olmayan Cristian'ın oynaması dolayısıyla formda olan yabancılarımızdan 1 tanesine kulübe yolunun gözükme ihtimali.
Gökay konusuna gelecek olursak; Gökay Selçuk'un görevini yapamaz. Öncelikle fizik olarak o göreve uygun değil. Gökay fiziki açıdan zayıf bir oyuncu ve Selçuk'un bölgesi sertlik gerektiren, güç gerektiren bir bölge. Gökay zaten ilerde eğer iyi bir futbolcu olursa Selçuk'un bölgesinde değil Emre'nin bölgesinde olur.
Dia-Emre-Mehmet-Özer dörtlüsü olursa Gökhan-Mehmet uyumu bozulacak. Özer'i sakatlıklar çok geriye götürdü, ya aldığı her topu geriye oynuyor ya da 4-5 kişilik bir kalabalığa rastgele dalıp, topu kaybediyor. İyi bir Özer'le bu dörtlü olabilirdi ancak şimdiki Özer ne kadar yeterli olur, bilemiyorum. Yine de tek çare bu dörtlü gibi gözüküyor.
Selçuk'ta 2. derece yırtık varmış, 2 hafta oynamam zor demiş.
Takımı tebrik ederim... Kazanma alışkanlığını sürdürdü. G.Birliği takımına karşı bir kademe daha vitesi yükseltmek lazım. Zaten takım bunu bilerek rakibe göre oynuyor. Umarım o maçı ve arkasından gelecek 2 zorlu maçı daha kazanıp ilk 3 maçlık birinci paketi kayıpsız geçeriz ve 2. 3 maçlık paketi düşünmeye başlarız...
Zor oldu ama önemli olan 3 puanı almaktı.Kasımapaşa,Gençlerbirliği ve Konyaspor maçlarıyla birlikte skorun oynanan futboldan önemli olduğu maç periyoduna girdik.Bu 3 maçı kazanıp,öyle Türk Telekom Arena'ya çıkarsak çok güzel olacak.
Takım oyunu ile kazandığımızın ispatıdır bu maç. Kalecisinden tribünde ki taraftara kadar inandık ve kazandık. Şampiyonluğa gidiyoruz...
Özer'in üzerinde büyük bir baskı var zaten fizik olarak hazır değil kafa olarak hiç hazır değil topu alınca çok acayip fanteziler üretme peşinde bu da üzerindeki baskıdan kaynaklanıyor bir de yaşadığı sakatlıkların psikolojik etkisi. Ama bu haliyle bile Gönül'ün önünde oynayabilir çünkü Gönül 2 kişilik oynuyor orda sadece perdeleme yapsa kafi (Deivid'in kanat oynarken yaptığı gibi)
Gökay'da fizik yetersizlik var doğru ama aklınıza Emre'yi getirin 16-17 yaşında Galatasaray'da oynarken 1.95 oyunda kaslı vurduğunu deviren bir tip değildi. Fenerbahçe'nin en büyük sorunu topu genelde 1.bölgede dolaştırması bu yüzden takım Selçuk,Cristian,Maldonado,Josico gibi ne idüğü belirsiz oyunculara muhtaç kalıyor. Oysa oyunu bir adım öne yıksa takım Gökay,Emre veya Topuz,Emre orayı yıkar geçer.
Dün Aykut Kocaman Okan'ı yedeğe almamasının sebebini "daha tecrübeli oyunculara ihtiyacımız var bu zor virajlarda" diye açıklamış.
Klasik Türkiye gerçeği zamanında oynatmazsın o bölgede alan adamına ihtiyacın oldu mu da bunlar tecrübesiz dersin, ayrıca son 3-4 maçtır neredeyse aynı takımla sahaya çıkıyoruz ve aynı oyuncu değişiklerinin yanında dakikaları bile neredeyse aynı.
Biz Aykut Kocaman'ı şu takıma yeni bir çehre kazandırsın diye getirdik hatta herşeyi kaybetmeyi bile göze almıştık Nitekim çoğu şeyi de kaybettik ama ne değişti ? Daum'un futbol anlayışı (günü kurtarma) ile Aykut'un anlayışı arasında ne fark var ? Sormazlar mı adama neden Daum'u gönderdiniz diye.
Bu sene şampiyon oluruz veya olmayız bu bize bişey kazandırmaz ama bu anlayış sürdükçe çok şey kaybederiz
Şimdi mantıklı baktığın zaman sence de böyle olmalı değil mi ? Neden mi eğer hoca şampiyon olamazsa ne olacak direk yollanacak.Peki şampiyon olamazsa acımasız sözde eleştirmenler ne diyecek şunu oynatttı bunu oynattı.Aykut hocada bana göre en mantıklısını yapıyor.Kaldı ki Okan Alkan'ın hafif bir sakatlığı vardı.
Böyle olmak zorunda.Neden böyle olmak zorunda çünkü Türkiye Ligin'de büyük takım hocasıysan ve Ligde şampiyon olamazsan gidersin.Ayrıca Takım takır tukur top oynarken gelene giden sallarken kadroyu değişirsen yandın ki ne yandın.
Yapma Allah aşkına :) Daum ile bugün oynanan futbol anlayışını kıyaslarsak vay anam vay halimize.Kaldı ki oyuncu açısından bile söylüyorsan bakalım bi Dia - Stoch gibi alınan oyuncular'ın yaşları kaç.Gökay , Okan , Hasan , Berk Daum zamanı hiç A takımla idmana çıkmışlarmı maça çıkmışlarmı.
Türk futbolunda genel mantalite değişmedikçe hiçbir takım hiçbirşey kazanmaz.He ne olur Şampiyon olursun 10 gün kutlamanı yaparsın 11.gün normal devam eder.Sonra rakipler bişe dediğinde lig'in son şampiyonu olduğunu hatırlatırsın olur biter.
Aykut Dia ve Stoch'u getirdi doğru ama hala Alex endeksli oyun sistemini kıramadı başaramadı. Bugün hangi Fenerbahçe'li Alex'in ayağına bakmıyor ? ya Alex atmazsa ya oynamazsa diye kaçımız maçı izlerken tırnaklarımızı yemiyoruz ? Daum ile ortak noktaları bu.
Genç oyunculara gelince Daum'a nazaran daha fazla şans verdi doğrudur ama o da Türkiye gerçeğinin kurbanı oldu ve kalitesiz olduğunu bile bile sırf yaşı büyük diye tecrübesi var diye selçuk,cristian gibi oyunculara muhtaç kaldı.
Kadro istikrarı sağlamak güzel bişey doğru olanda bu ama son 4-5 maçta oyundan giren çıkan neredeyse aynı, mesela yarın Dia sakatlandı Stoch'a ihtiyacın olacak veya Semih cezalı Niang sakat Güiza'ya ihtiyacın olacak bunlara ara ara şans vermeden neyi garantiye alacak ?
Tamam takım başarılı gidiyor ve gitmek zorunda çünkü lig şampiyonluğu olmazsa sadece hoca gitmez oyuncularında çoğu kapıya bakar bu korku ve elde kalan tek şans bu ; ligi kazanmak.
Keşke her sezon her gelen hocada bu aynı durumlar yaşanmasa ama bazı şeyler kolay değişmiyor.
Alex oynamazsa atamassa diye evet tırnak yeniyor ama çok istedik 10suz olsun diye 10suz olmadı 10suz olmuyorda.He Alex gidince ne olacak yenisi bulunacak.Tıpkı Hoojdonk'dan sonra Alex'in bulunması gibi.Bulamazsak ne olur illaki bişeyler olur.
Selçuk Trabzon maçındaki perofmansıyla yükselmeye başladı her maç böyle olma garantisi yok ama şuanda gayet iyi.Genç oyuncuları bi anda monte etmek Fenerbahçe kurallarına aykırı neredeyse artık.
Rotasyon önemlidir.En basiti bu sene ben yaşadım bunu.İlk grup maçlarında süre alamazken 2.lige yükselma maçlarında maç başına 20 dk top oynadım şaşırdım nasıl oynatıyor diye ilk maç çok şey bekledi benden ama yapamadım neden çünkü güvenimi yitirmiştim aynısı Stoch'un Güiza'nın başına da gelebilir.Ama arada bir fark var onlar milyon dolarlar kazanırken ben kazanmıyordum onların böyle bir bahane üretme şansları yok.
Eğer bu sene Aykut Hocayla Şampiyonluk yaşarsak seneye banko takımın başında işte o zaman çok farklı şeyler izleyebiliriz.Gökay'ı Okan'ı daha çok süre alırken görebiliriz.
Hele bi 34.Hafta sonunda Televizyonlarda Şampiyon Fenerbahçe yazsında gerisi zaten gelecek bana göre.
Malesef buna katılmıyorum. Alex'in çok verimli bir sezon geçirmesi, sistemin Alex'e dayalı olduğunu göstermez. Sezon daha başlamamıştı. Bu forumda Fenerbahçe Hazırlık Kampı diye bir topik vardı. Geçmiş senelerde Alex'i en fazla eleştirenlerden birisi olarak (ki halen yazdıklarımın ardındayım) yaz ayında iddia etmiştim: "Eğer Aykut hoca istediği sistemi kurarsa Alex kariyerinin en verimli sezonunu geçirebilir." Evet, bunu iddia etmiş, hatta Serkan arkadaşımız (Sekopej) gülmüş, "sende Alex'i savundun ya" filan gibi takılmıştı.
Fenerbahçe hızlı hücuma çıkamaz, kanat bindirmeleri yapamazdı. Yan paslarla aheste aheste hücuma çıkılır, Alex rakip yarı sahanın ortasında topla buluşturulur, ondan birşeyler yapması beklenir ve bu arada bütün oyuncular pası durarak beklerdi. Hep göbekten delmeye uğraşırdık. Alex'e dayalı sistem buydu. Halbuki şimdi topu bir an önce kapmak ve en hızlı şekilde rakip sahaya yerleşmek üzerine kurulu bir sistem var. Rakibi dengesiz yakalamanın en iyi yollarından birisi kanatlarda adam eksiltmek ve hızlı bindirmek... Bu sistem Alex'e dayalı sistemden çok farklı ve ayrıca Alex'i de çok rahatlatan bir sistem... Ben halen Aykut hocanın kafasındaki futbolu tam olarak yerleştirebildiğini sanmıyorum. Eğer sabredilirse önümüzdeki sezon birkaç nokta transferle çok daha hızlı futbol oynatabilir. Alex gibi milimetrik paslar atan ve şimşek hızıyla düşünebilen birisi bu sistemde çok verimli oluyor; bazı kamburlarına rağmen... 2004-05 sezonundan beri kariyerinin en verimli sezonunu geçiriyor kesinlikle. Bunda Aykut hocanın katkısı ve hızlı oyuncularda ısrar edişi yadsınamaz.
Bu sistem eski sistem değildir.